- Konuyu başlatan
Videolar, resim galerisi filan olmasa (günlük tekil ziyaretçi max. 100bin olarak düşünürsek) aylık ortalama 1 TB'ı geçmez ama işin içine trafik canavarı resim ve videolar girince bu rakamlar 5 hatta 10 katına çıkabilir.
kardeşim trafik polisi değilim bide saçma olmuş ne kadar olursa kazanan onlar biz değil lütfen biraz bu konuda kapitalist olmanızı iyi olur..
troy açıklamış bileArkadaşlar reklamlar insanlara sıkıcı gele bilir fakat düşünsenize!
2 adet server almanya lokasyonlu 4 tb bant yiyor. Aylık ortalama 1000 tl (tahmini yazıyorum serverin özeliklerine göre degişiyor tabi)
Türkiyede 2 Adet var. Bir tanesi test makinası. Oda ortalama 500 TL Olsa. Bunun ofisi var. Levent gibi bir yerde 1500 tl kira bedeli.
elektirik,su, editör,kurgucu,yönetmeni profesyonel bir ekip var. İşin özü aylık 6-7 bin tl masraf olsa. Nasıl dayansın Troy abimiz tek başına![]()
:yes:Yaw adam açıklamış işte 5/10TB BW var diyor. Nereden aklınıza geliyor böyle sorular anlamıyorum.Yok ne kadar BW yiyor bunun DB'si kaç GB.
Bırakında bunu sitenin sistemcisi düşünsün.
İlla şaşırmak istiyorsanız Live Messenger'ın günlük hit'i 330+ Milyon. Aylığı geçtim anlık BW kullanımını bir internette araştırın bu bilgi sizin uzun bir süre şaşkın kalmanızı sağlayabilir.![]()
backup işleri baya zahmetli olmalıçelikten de sinirleriniz olması lazım
Açıklayabiliriz arkadaşlar, bunda sorun yok sanırım. 3 sunucumuz var. Bunlardan 2'si Türkiye'de ancak birinde testler ve kurulumlar devam ediyor ve henüz kullanımda değil. Diğer sunucunun ne kadar bant genişliği yediğini bilmiyorum.
Ama Almanya'daki sunucumuz ayda 4 Terabyte veri trafiği yaşıyor.
Türkiye'dekini de siz hesap edin artık![]()
Günlük 40 bin ve fazlası tekil ziyaretçi, yaklaşık 600 bin sayfa izlenimi diye devam ediyor ama bu rakamlar giderek artıyor. Şimdilik konuşmamak lazım
Bant genişliğinde de şöyle düşünün, bir eğitim videosu diyelim ki 5 MB.
Bunu bir günde bizim sitemizden 5 bin kez izliyorlar. Haber siteleri ve diğer forumlarda da yayıldığı zaman günde 100 bin kez izleniyor.
Sadece bir eğitim videosunun trafiği 500 GB civarında.
Bu rakamlar bence çok iyi![]()
bant genişliği konusunda son 3 ayda iki kat artma oldu arkadaşlar![]()
3 tane açıklama yapılmış...
Hala yorumlara bakmadan tahmin yapmaya çalışıyorsunuz
:mrgreen: :w00t: :mrgreen: :w00t: :mrgreen::mrgreen: :w00t::w00t: :mrgreen::mrgreen: :w00t::w00t: :mrgreen: