SGS3 Pasaport Kaydı İşlemleriyle İlgili Bir Kaç Soru?

plaksan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar bu hafta yurtdışından sonunda sgs3 üm gelicek.Pasaporta kayıt yaptırıcam ancak kafamı kurcalayan bir kaç sorum var bunlara cevap veririseniz çok sevinirim.Bunlar:
1.İnternette aradım aradım bulamadım her kafadan bir ses çıkıyor,100 tl harcı mal müdürlüğüne mi yatırıyoruz yoksa vergi dairesine mi?
2.Bu vergiyi ordaki memura ne diyoruz da yatırıyoruz?
3.Telefonu kayıt ettirdikten sonra btk ya belgelerin gitmemesi gibi kayıt dışı kalma gibi bir sorun olur mu?
4.Harcı telefon gelmeden yatırabiliyor muyuz daha sonra direk bayiden pasaporta kayıt ettirecegim pasaport sahibi biraz yabancı onuda ugrastırmak istemiyorum çünkü böle bir imkanım var mı?

Şimdiden teşekkürler.

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
vergi dairesinde vezneye gidip imei kaydı için harç yatırcam diyorsun. imei numarasını söyleyip 100 TL'yi yatırıyorsun.

sonra e-devlet sitesine girip imei kaydını kendin yapıyorsun. bu durumda herhangi bir belge gitmemesi gibi birşey olmuyor.

WhiteSilverIp5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
vergi dairesinde vezneye gidip imei kaydı için harç yatırcam diyorsun. imei numarasını söyleyip 100 TL'yi yatırıyorsun.

sonra e-devlet sitesine girip imei kaydını kendin yapıyorsun. bu durumda herhangi bir belge gitmemesi gibi birşey olmuyor.
kayıt ettirdikten sonra sildirme gibi durumlar olubiliyormu?

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
keşke olabilse :D benimki zırt pırt kayıt dışına düşüyor. kendi üstüme alamadım. bilen varsa söylesin ben de memnun olurum

plaksan

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Emin misiniz vergi dairesi olduğuna bazıları mal müdürlüğü diyor bizzat bilen bir kişiden cevap alabilirsem çok iyi olucak tabi yorumunuz için teşekkür ederim.Birde imeiyi biz mi sölicez ordaki memura ve imei kaydını gsm operatörlerinden birine gidip yaptırmıyor muyuz?

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
biz vergi dairesine yatırdık.

preferst

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
30
Vergi dairelerinin çalıştığı bankalara da yatırabilirsin. Banka isimlerini internetten bulabilirsin.

Ben halk bankasına yatırdım. 9151 nolu hesaba yatırıyorsun parayı.

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Ben iş bankasında yatırdım parayı.İş bankasına git.9151 vergi numaralı yolcuceptel dersen yatırabilirsin parayı.Ben turkcell iletişim merkezinde kaydı yaptırdım.Hala evraklar kontrol aşamasında yazıyor.Evrakların bir nüshasını onlar alıyor.

plaksan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Teşekkürler arkadaşlar o zaman vergi dairesine yatırayım ben en iyisi birde verdigim evrakların fotokopisini alayım mı?Sonradan sakata gelmeyelm biliyorsunuz bu işleri senin evragını baskasına satıorlar senin telefon yalan oluyor sonra felan.