SGK Gelir Tespiti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan steve78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Arkadaşlar 18 yaşındayım ve okula gitmiyorum. Bir yerde de çalışmıyorum. SGK binasından bir kişi beni kaymakamlığa yönlendirdi gelir tespiti için. Yaptım işlemleri ve sonucu e devlette G1 olarak görünüyor. Henüz rayiç değerini de hesaplatırmadım. Sanırım tekrar kaymakamlığa gidip verilen evrakı SGK'ya götürülmesi gerekiyor. Şu anda sadece gelir tespiti yapıldı sonuç olarak. Ben şimdi iptal ettirmek istiyorum bu durumu. Yani sigorta istemiyorum. Ancak bunun için bir şey yapmam gerekiyor mu? Bu şekilde bıraksam olur mu? Yoksa bu açıklanan G1'deki bedeli ödemek zorunda mıyım?

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Sigorta istemiyorum diye bişey yok :) mecburen sigortalı oluyosun, ne kadar ödeyeceğin de gelir testi sonunda belli oluyo

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Sigorta istemiyorum diye bişey yok :) mecburen sigortalı oluyosun, ne kadar ödeyeceğin de gelir testi sonunda belli oluyo
Gelir testi yapılmasaydı ne olurdu yine borç çıkar mıydı peki? Bu GSS olayını hiç anlamadım iptal de olmuyor sanırım. Tespit sonucu açıklanalı 10 gün kadar oluyor bu önceki aylar neden borç gelmiş? Birde dediğim gibi şu an için başka bir şey yapmam gerekiyor mu madem ki iptal yok.
2015-01-07_12h22_52.png

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Gelir testi yapılmasaydı ne olurdu yine borç çıkar mıydı peki? Bu GSS olayını hiç anlamadım iptal de olmuyor sanırım. Tespit sonucu açıklanalı 10 gün kadar oluyor bu önceki aylar neden borç gelmiş? Birde dediğim gibi şu an için başka bir şey yapmam gerekiyor mu madem ki iptal yok.
2015-01-07_12h22_52.png
Gelir testi yapmazsan üst sınırdan borç çıkar. Tespit sonucu geriye doğru da işliyo sanırım, önceki aylar onun için üst sınırdan çıkmamıştır.
Eğer öğrencilik durumu varsa 25 yaşına kadar aileniz üzerinden faydalanmaya devam edebilirsiniz

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Maalesef aynı olay başıma geldi habersiz olduğum bir konu devletimiz sağolsun sağlık sigortası yapmış bize, ancak ne var ki bu sigorta emekliliğinize gram bir katkı sağlamıyor. Gelir testi yaptırmadığım için devletimde de "ya bu adamın kesin asgari ücret ile geliri vardır" diyerek bana borç çıkarmış. Ödemedim ödemeyeceğim de 2.800 TL civarında bir tutar vardı. Neyse ki 2 ay yapılabilmiş geri kalan sigorta durumu çalıştığım halde yapıldığı için dilekçe ile itiraz ederek sildirdim ancak hala 250 TL civarında borç var dediğim gibi ödemeyeceğim. Mahkemelik olalım devletimle :)

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Maalesef aynı olay başıma geldi habersiz olduğum bir konu devletimiz sağolsun sağlık sigortası yapmış bize, ancak ne var ki bu sigorta emekliliğinize gram bir katkı sağlamıyor. Gelir testi yaptırmadığım için devletimde de "ya bu adamın kesin asgari ücret ile geliri vardır" diyerek bana borç çıkarmış. Ödemedim ödemeyeceğim de 2.800 TL civarında bir tutar vardı. Neyse ki 2 ay yapılabilmiş geri kalan sigorta durumu çalıştığım halde yapıldığı için dilekçe ile itiraz ederek sildirdim ancak hala 250 TL civarında borç var dediğim gibi ödemeyeceğim. Mahkemelik olalım devletimle :)
Söke söke alırlar, benden söylemesi :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
sonra bunlar niye anarşik oluyor diye konuşurlar...

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Gelir testi yapmazsan üst sınırdan borç çıkar. Tespit sonucu geriye doğru da işliyo sanırım, önceki aylar onun için üst sınırdan çıkmamıştır.
Eğer öğrencilik durumu varsa 25 yaşına kadar aileniz üzerinden faydalanmaya devam edebilirsiniz
Ben rayiç değerini kaymakamlığa götürmedim ve bu şekilde 48 TL ödemem gerekiyormuş her ay. Bana rayiç değerini getir dediler ama götürsem bu 48 TL artar mı götürmesem bir sorun çıkar mı?

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
GSS borcu olanlar torba yasadan yararlanarak borçlarını sildirebilirler

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Bana ilk başta 1000 lira kitlediler gelir testi yaptırmadıgım için üniversiteden başka üniversiteye geçiş yaptığım için boşta gözükmüşüm galiba en son 60 lira bir ceza geldi oda üniversiteler arası geçişte 1 hafta işsiz kalmışım o yüzden ödedim kurtuldum.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Gelir tespiti yapıldı ise torba yasadaki af geçersiz oluyor

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Gelir tespiti yapıldı ise torba yasadaki af geçersiz oluyor
Hangi tarihe kadar olan borçlar kapsamda?
30 Nisan 2014 tarihine kadar geçen döneme ait GSS borçları kapsama giriyor. Bu tarihten sonraki dönemler kapsamda değil.

Böyle bir ibare var ama doğru mudur bilmiyorum? Bana son 3 aydır borç çıkıyor.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Hangi tarihe kadar olan borçlar kapsamda?
30 Nisan 2014 tarihine kadar geçen döneme ait GSS borçları kapsama giriyor. Bu tarihten sonraki dönemler kapsamda değil.

Böyle bir ibare var ama doğru mudur bilmiyorum? Bana son 3 aydır borç çıkıyor.

bu borçlu üç ay sen okul okurken mi geldi yoksa okul bitince mi ?

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Ne yapmam gerekiyor peki?

Kuruma gidip yapılandırma başvurusunda bulunun. Onlar sizi Gelir Tespiti için kaymakamlığa yönlendirecek. Çıkan sonuca göre de borcunuz büyük ihtimal silinir. Mart ayına kadar süreniz var.

ArF_GLR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende de 1 günlük borç gözüküyor. Halbuki benim tek işim oldu o da öğretmenlik.
Askerden gelip işe dönüş yaptığım güne yazmışlar borcu.
[TABLE="class: table table-striped table-bordered table-hover, width: 100%"]
[TR]
[TH]Başlangıç Tarihi[/TH]
[TH]Bitiş Tarihi[/TH]
[TH]Gelir Seviyesi[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #F9F9F9"]01.02.2012[/TD]
[TD="bgcolor: #F9F9F9"]01.02.2012[/TD]
[TD="bgcolor: #F9F9F9"]60/g-2[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

ArF_GLR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gittim SGK'ya bugün. Öğretmenlerde bu hata oluyor dediler, hiçbir şey istemeden sildiler borcu.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Benim borç sekiz yüz sonra lira oldu :) faiz lobisi de sürekli çalışıyor ceza katlanıyor

kestal

Doçent
Reaksiyon puanı
35
Valla benim 1700 TL borç vardı geç gelir tespiti yapmamdan dolayı.İki yıl hiç ellemedim şimdi bütün borcum silindi.Gecen gün broşürde Gss borçları düzenleniyor diye gittim bütün bomçlarım silindi.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Banada takmışlardı 500 mü 600 mü ney , üni ye ek yerleşrime ile gitiştim 2-3 yıl önce lisede staj olayı olduğundan sgk hesabı oluşturuldu liseden mezun olduktan sonra 1. üniversite tercihlerinde tutmayınca direk borç geçirmişler ilk aydan filan ek yerleştirme ile üni ye girdim neyse arkadaşım uyardı böyle böyle yapıyorlar sgk na gittim dedim ne borcu bu okuyorum ben dediler kanıtlayın tövbe tövbe kardeşim orada e devletten gözüküyor herşey bunlar illa olmaz lise diploma ve üniversite öğrencı beglenızı getırın dedıler götürdüm çatır çatır sildirdim :D

şimdi kontrol ettim tekrar geçirmişler tövbe tövbe yarın ilk işim sgk ya gitmek :cursing:

tarik3ist

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ben 2012 de işten ayrıldım yurt dışına gıttım iki sene kaldım ve döndüm borcum 3200 tl birikmiş gelir testi yapmadığım için geldiğimden beride çalışmadım kaymakamlığa başvurdum borçtan dolayı dediler gelir testi yapacaz tamam dedim geldiler baktılar zaten çalışmıyorumda geldiğimden beri abim dedi ben tedavi görüyorum hastayım çalışmıyorum 3 yıldır kardeşim gelmiş çalışmıyor suryeliler heryere girmiş açıkta kaldık diye doğrusuda o zaten neyse adam dedi kardeşim sen istersen 15 bin al önemli olan kardeşin in kazancı tabikide çalışmadığım için evde çalışan bir kişi olduğu için ücretsiz yapıcam ssk ya git bi ay sonra sanırım silinir burcun dedi ssk ya gitmedim daha herhalde gittiğimde silicekler borçtan kaçmayın millet vekilleri devlet ti yönetenler bizden daha önemli değildir onlar lüks hayat yaşasınlar bizim sayemizde bide milleti GSS zorlayıp zor durumda olan milleti dahada zor duruma sokuyorlar . ağlamayan bebeğe mama yok gidin ağlayın :)

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Ağlamak istiyorum ama beceremiyorum onu ya :)

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Kuruma gidip yapılandırma başvurusunda bulunun. Onlar sizi Gelir Tespiti için kaymakamlığa yönlendirecek. Çıkan sonuca göre de borcunuz büyük ihtimal silinir. Mart ayına kadar süreniz var.
Gelir tespiti yaptılar. Zaten yaptıktan sonra çıktı bu borç.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Banada takmışlardı 500 mü 600 mü ney , üni ye ek yerleşrime ile gitiştim 2-3 yıl önce lisede staj olayı olduğundan sgk hesabı oluşturuldu liseden mezun olduktan sonra 1. üniversite tercihlerinde tutmayınca direk borç geçirmişler ilk aydan filan ek yerleştirme ile üni ye girdim neyse arkadaşım uyardı böyle böyle yapıyorlar sgk na gittim dedim ne borcu bu okuyorum ben dediler kanıtlayın tövbe tövbe kardeşim orada e devletten gözüküyor herşey bunlar illa olmaz lise diploma ve üniversite öğrencı beglenızı getırın dedıler götürdüm çatır çatır sildirdim :D

şimdi kontrol ettim tekrar geçirmişler tövbe tövbe yarın ilk işim sgk ya gitmek :cursing:
Bende şu an mezunum. Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Bu borcu ödemesem üniversiteye girdikten sonra öğrenci belgesi mi artık ne göstereceksek :D gösterdikten sonra silerler mi borcu?

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
borcu çıkan yılın öğrenci belgesi olmadığı için sıkıntı çıkması muhtemel :)

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Gelir tespiti yaptılar. Zaten yaptıktan sonra çıktı bu borç.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bende şu an mezunum. Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Bu borcu ödemesem üniversiteye girdikten sonra öğrenci belgesi mi artık ne göstereceksek :D gösterdikten sonra silerler mi borcu?
üniversite kayıt tarihine kadar biriken borç silinmez, sonrası silinir

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
bu sgkcıların kulakları kırmızı kırmızı gezmesinin nedenleri ne sövüyorlar onları...

scrapion23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar 18 yaşındayım ve okula gitmiyorum. Bir yerde de çalışmıyorum. SGK binasından bir kişi beni kaymakamlığa yönlendirdi gelir tespiti için. Yaptım işlemleri ve sonucu e devlette G1 olarak görünüyor. Henüz rayiç değerini de hesaplatırmadım. Sanırım tekrar kaymakamlığa gidip verilen evrakı SGK'ya götürülmesi gerekiyor. Şu anda sadece gelir tespiti yapıldı sonuç olarak. Ben şimdi iptal ettirmek istiyorum bu durumu. Yani sigorta istemiyorum. Ancak bunun için bir şey yapmam gerekiyor mu? Bu şekilde bıraksam olur mu? Yoksa bu açıklanan G1'deki bedeli ödemek zorunda mıyım?
ikametkahın ailenle oldugundan senden evin arsa var sa arsanın cair değerini + babanın yıllık maaşı gelirler giderler hepsi için sana kağıt verir sende eksiksiz tamamlarsın geri götürürsün onların kurulu inceler senin ailenin aylık gelirinin kişi başı 300 tl altında ise borcunu siler üstünde ise en az ücret ile gss olursun sana tavsiyem ikametkahını ablan abin falan varsa oraya al gidince sana sorarlar kiminle kalıyorsan ablamla o zaman gelir tesiti için onları tabi tutmaz sadece senin gelirine bakar yoksa siler umarım açıklayıcı olmuşumdur

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
ikametkahın ailenle oldugundan senden evin arsa var sa arsanın cair değerini + babanın yıllık maaşı gelirler giderler hepsi için sana kağıt verir sende eksiksiz tamamlarsın geri götürürsün onların kurulu inceler senin ailenin aylık gelirinin kişi başı 300 tl altında ise borcunu siler üstünde ise en az ücret ile gss olursun sana tavsiyem ikametkahını ablan abin falan varsa oraya al gidince sana sorarlar kiminle kalıyorsan ablamla o zaman gelir tesiti için onları tabi tutmaz sadece senin gelirine bakar yoksa siler umarım açıklayıcı olmuşumdur
Küçük kardeşim var sadece öyle bir imkanım yok. Zaten o söylediğiniz forumu doldurdum ve götürdüm kaymakamlığa o da rayiç değeri için başka bir çıktı verdi ama onu hala götürmedim belediyeye sonra eve geldi bir memur soru sordu 10 güne kadar sonuç açıklanır dedi. şimdide önceki aylarıda hesaplamışlar sanırım her ay 48 TL borç görünüyor. Bu rayiç değerini henüz kaymakamlığa götürmedim götürsem bu 48 TL azalır mı artar mı?