Şeytan Doğru Söz Söyler mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mehmet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Adamın biri çölde tek başına yola koyulmuş. Yolda giderken lanetlik şeytan da insan kılığına bürünerek ardından yetişir ve kendisine yol arkadaşlığı teklif eder.

Adam ile şeytan yollarına devam ederek gün boyu yol alırlar. Akşam olur, gün batar, sabah olur, gün doğar. Lanetlik şeytanın kafası önemli bir noktaya takılır. Bakar ki; Adam ne sabah, ne öğle, ne ikindi, ne akşam, ne yatsı namazı. Hiç birini kılmıyor. Artık yol yürümekten yoruldukları için bir yerde konaklamak üzereyken şeytan ayrılarak koşmaya başlar. Şaşırıp kalan adam ardından, “nereye gidiyorsun, böyle beni yalnız bırakıp da” diye haykırır

Bunun üzerine şeytan duraklayarak adama şu ibret dolu cevabı verir.

"Arkadaş ben ömrümde bir defa Allah'a karşı geldim. O yüzden cennetten kovuldum. Fakat sen günde beş defa karşı geliyorsun. Korkarım! Allah gökten taş yağdırır da bana da isabet eder."

muratxxd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKÜRLER. ayrıca anlatılan her şeyde mantık aranmaz. önemli olan hikayenin özü yani verdiği mesaj. onu anlamak yeterli;)

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Dünyada müslüman olanların çoğu namaz kılmıyor nolacak peki? Sadece namazla ibadet olmaz.

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
MtHan dedi ki:
Dünyada müslüman olanların çoğu namaz kılmıyor nolacak peki? Sadece namazla ibadet olmaz.

Hayırlı akşamlar arkadaşlar;

Birşey olmayacak.
Sadece başımıza taş yağmadığına şükür edeceğiz.
Elbette sadece namazla iş olmaz.Ama namazda dinin direği olduğunu unutmamak lazım.

Saygılar

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
MtHan dedi ki:
Neden bu hikayeden sadece 'namaz kılmazsanız başınıza taş yağacak' gibi anlamlar çıkarılır, ilginç doğrusu...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
MtHan dedi ki:

Sadece namazla ibadet olmaz, o halde hadi namazı bırakalım. :)
Sevgili kardeşim, "sadece namazla ibadet olmaz" sözü ile nereye varmaya çalışıyorsun?
Evet öykü inandırıcı değil, muhtemelen de uydurma, ama buna rağmen hiç kimse "ibadet sadece namazdır" demedi ki?

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Güzel bir kıssa...
Şeytanın en büyük günahı kibirli olmasıydı, bunu bir çok kimse biliyordur.
Öldüğümüz zaman bize sorulacak sorulardan biri de Namaz'dır ve Namaz dinin temel direğidir. Sadece Namaz'la ibadet olmaz? Öyle bir cümle yok.
Namaz İslam'ın şartlarındandır ve bir ibadettir, bir nev'i teşekkür ve şükür ifadesidir. İnsanın Allah ( C.C )'a en yakın olduğu zaman Secde'dir. O Halde Namaz ciddiye alınacak bir vesiledir, aracıdır. Namaz yanında yapılan ( Oruç tutmak, Hacc'a gitmek vs. ) ibadetler insana artı değer olarak döner ve sevap kazandırır çeşitli günahlarını döker.

Her kılınan Namaz insanın yanına kardır. Her Secde de Allah ( C.C ) insanın derecesini artırır. Namaz senin kurduğun cümle kadar basit bir şey değildir.