Seyhan Soylu'dan Müge Anlı'ya Deprem gibi Van Depremi Mektubu: Sevgili Kürt Kardeşim!

ozerxcom

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
14
thumbnail.php

Ünlü Televizyoncu ve Medya Patronu Seyhan Soylu'dan Van Depremi sözleri ile tepki çeken Müge anlı'ya mektup..
Müge Anlı kendi programında canlı yayında söylediği ‘Herkes haddini bilecek. Yeri geldiğimi taş atacaksınız, kuş avlar gibi avlayacaksın sonra yardım isteyeceksin. O polisler hemen yardımına koştu oradakilerin. O taş atanların eli kırılsın’ sözleri için Türkiye'nin her kesiminden büyük tepkiler aldı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a kadar bir çok kişi Müge Anlı'yı çok sert cümlelerle eleştirdi. Twitter'da da gün boyunca çok sert eleştirilere maruz kalan Müge Anlı'ya bir eleştiride Seyhan Soylu'dan mektupla geldi.

Seyhan Soylu, Müge Anlı'ya hitaben yazdığı mektubuna "Sevgili Kürt Kardeşim" diyerek başladı.

İŞTE O MEKTUP!

Sevgili Kürt Kardeşim;

Burası Türkiye CUmhuriyeti. Kanunlara uyduğun sürece bu ülkede doktor, polis, öğretmen, asker, savcı,hakim, emniyet müdürü, jandarma komutanı, kaymakam, vali, bakan, başbakan ve hatta cumhurbaşkanı oldun.

Gelecekte de olmaman için hiç bir engel yok... Çünkü biz tek bir devlette birçok etnik kökenden gelen kardeşleriz...

Benden sahip olduğum herşeti iste, ekmeğimi suyumu aşımı paylaşırım seninle... Bu ülke hepimizin...

Ama bir gün birilerinin gazına gelip benden toprak istersen merak etme bencillik etmem!

Seninle onu da paylaşırım...

ALTI SENİN ÜSTÜ BENİM....

Seyhan Soylu

Kaynak

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
SİSİ'yi sevmem ama bu sefer taşı gediğine koymuş...

Ama bir gün birilerinin gazına gelip benden toprak istersen merak etme bencillik etmem!

Seninle onu da paylaşırım...

ALTI SENİN ÜSTÜ BENİM....

TaGaLoG

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Vatan hainlerini bu kadar benimseyip kollayacağımız bu kadarı alkıma gelmezdi iyi kazın iyi kazında kurtarın. Allah Van'daki %6 lık kısmın yardımcısı olsun.Gerisi teferruat.

ozerxcom

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
14
anlamadım ben :D

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Yuh bee kendi düşüncelerini söyledi diye Müge Anlı'yı Vatan haini ilan edecekler az daha. Ordaki masum insanlar için bende üzüldüm ama kusura bakmasınlar pkk ya yardım edenlere de hiç üzülmem, bunu derken yanlış anlamayın, oraya pkk yı sevmeyen vatandaşlarımız için yardım gitmeli. Bu yardım da kızılay bünyesinde olmalı. Van belediye başkanı battaniye ihtiyacımız var diyor, biz nerden bilelim battaniyeleri pkk ya göndermeyeceklerini.

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Müge Anlının Söylediklerine her harfine destek veriyorum. Deprem acısı geçsin unutulsun sonra görün siz o KARDEŞLERİMİZİ!

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
her vatandaşı pkk lı diye yargılamak doğru değil, buna kimse olur vermez lakin son saldırıda onca askerin resmen kurşuna dizilmesi bu pkk lı köpekler ve onlara yardım eden işbirlikçiler............. bunlar eminim herkesin aklına geliyor...

...ve akıllara bir soru düşer, acaba onca şehidin hesabı olarak mı peşi sıra bu Van yerle yeksan oldu ? Allah'ın adaleti diye yorumlayanların sayısı azımsanamayacak kadar fazla, Müslüman adam bilir "Kimsenin ahı kimse de kalmaz" Neden neden neden, neden büyük ve planlı saldırı sonucu ağır kayıp verdiğimiz bir dönemde bu deprem oldu ?

ve bende endişeliyim, yapılan yardımlar yağmalanıyormuş !!! kaçırılan bu mallar, kışa hazırlık içinde olan pkk ya erzak yapılmaz da kime yapılır ??????

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Yuh bee kendi düşüncelerini söyledi diye Müge Anlı'yı Vatan haini ilan edecekler az daha. Ordaki masum insanlar için bende üzüldüm ama kusura bakmasınlar pkk ya yardım edenlere de hiç üzülmem, bunu derken yanlış anlamayın, oraya pkk yı sevmeyen vatandaşlarımız için yardım gitmeli. Bu yardım da kızılay bünyesinde olmalı. Van belediye başkanı battaniye ihtiyacımız var diyor, biz nerden bilelim battaniyeleri pkk ya göndermeyeceklerini.
O zaman şöyle yapalım.
Kafalarını ortadan ikiye yaralım, içine bir bakalım eğer pkklıyla ona yardım etmeyiz.
Şimdi van belediyesi işi gücü bıraktıda pkkya battaniyemi arıyor.
Yazıklar olsun insanda biraz merhamet olur.
Bu anlayış pkkya hizmet etmektedir.
Memlekette milliyetciliğe en çok vurgu yapan D. Bahcelinin bu konudaki düşüncelerine bir göz atın isterseniz.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Taiflilerin helak olması için Peygamberimizin tek duası yeterdi. Ama o kendisine taş atanlara karşı merhamet gösterdi.

Devletine taş atan insanlar, belki bu olaydan sonra bazı şeyleri anlarlar. Nasıl olsa Doğu diye düşünenler, beddua edenler daha önce dediğim gibi bölücünün önde gideni. PKK'nın istediği de bu zaten. Onların ekmeğine yağ sürmek istemiyorsak hiç düşünmeden yardıma koşmalıyız. Orada yaşayanlar bunu anlamazsa çocukları anlar, çocukları da anlamadı diyelim torunları anlar.

Uzak durmak, ilgilenmemek; bana ne, ne halleri varsa görsünler, %6'lık kısmı beni ilgilendirir demek üç nesli ve sonra gelecek nesli bölücülerin yanına çeker.

Mektupta denildiği gibi bu ülke hepimizin.

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
O zaman şöyle yapalım.
Kafalarını ortadan ikiye yaralım, içine bir bakalım eğer pkklıyla ona yardım etmeyiz.
Şimdi van belediyesi işi gücü bıraktıda pkkya battaniyemi arıyor.
Yazıklar olsun insanda biraz merhamet olur.
Bu anlayış pkkya hizmet etmektedir.
Memlekette milliyetciliğe en çok vurgu yapan D. Bahcelinin bu konudaki düşüncelerine bir göz atın isterseniz.

sen yazıklar olsun diyeceğine benim ne yazdığımı biraz anlamaya calış, ordaki herkese yardım gidecek ama pkk yı desteklemeyenler için kızılay racılığıyla gitmesi gerekir. yani kurunun yanında yaşda yanması olayı iyi yönde işlemesi gerekir diyorum. Tabiki insanların ne düşündüklerini kime destek vermediklerini bilemezsin. pkk ya destek vermeyenler için yardım gidecek bu yardım mecburen herkese dağıtılacak.Ayrıca Van belediyedisini kck ya destek vermediğini söyleye bilirmisin bana. İş makinelerini ya yakıyorlar yada pkk için kullanıyorlar, battaniyeleri niye pkk ya vermesinler. ben bunlara güvenmem. yardımın kesinlikle kızılay aracılığıyla gitmesi gerekir.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Ayrı bir devlet kurunca huzur içinde yaşayacaklarını sananlar; Türk Milleti'ni bir kenara bırak, o topraklarda kaç gavurun gözü var, yedirirler mi size? Bu ülkede yurtseverler kadar sevmeyenler de artık hoşgörü ve vicdan sahibi olmalılar.

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yardım aracını yağmalıyorlar, polis'e yavaş çalışıyorsunuz diyerek taş atıyorlar, yardım götüren askeri araca bomba atıp karakolu tarıyorlar sonra müge anlı yada başka bir insan çıkıp isyan ettiğinde insanlığından şüphe ediliyor. acaba insanlığından şüphe edilmesi gereken kişiler kimler!

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Van'a yardım adı altıda gönderilen ve önceden kontrol edilmeyen bazi kolilerin içinden ''Taşlar'' çıkıyormuş...

Başlığı okuyunca Sisi, Müge Anlı'ya tepki göstermiş zannettim... Ancak M.Anli'dan farklı birşey söylememiş, daha çok destekler nitelikte.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Müge Anlı sonuna kadar haklıdır.Şu Felakette insan çoluk çocuğa,günahsız insanlara acıyor işte.Adamlar tv yi gördülermi direk sızlanmaya başılyorlar.Çoğununda çadıra ihtiyacı yok emin olun.Çadır stoğumuzun 50000 adet olduğunu söyledi Kızılay Başkanı.Şu anda 35000 çadır buraya gönderilmiş.Şu an Allah Muhafaza Ülkemizin başka bir yerinde deprem olsa elimiz de 15000 çadır kalmış.Hepsi ağız birliği etmiş gibi çadır istiyor nedendir acaba?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Vatan hainlerini bu kadar benimseyip kollayacağımız bu kadarı alkıma gelmezdi iyi kazın iyi kazında kurtarın. Allah Van'daki %6 lık kısmın yardımcısı olsun.Gerisi teferruat.

%6 lık kısım mı, çocuk yaşın kaç senin bilip bilmeden konuşuyorsun? git araştır öğren gel öyle yorumunu yaz.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Bu karı-adam lafı gediğine oturtmamış, alttan bu işi körüklemiş. Bu taş döner kendi kafasına çarpar. Tıpkı herkese hadd bildirmeye çalışan küçük müge anlı gibi. Halk tıpkı güner ümit densizine yaptığı yüceltmesini bildiği gibi indirmesini de bilir.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
tekrar söylüyorum Van daki deprem ile beraber insanlığını kaybetmiş mahlukatları da gördük yazıklar olsun yazıklar olsun yazıklar olsun. o yüzsüz kadında dediği lafa bak toprağın altı sizin üstü bizi Allah belanı versin senin daha ne diyeyim sana umarım bir gun bir beldede depreme görür girersin o toprak altına pis mahlukat:(

preferst

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
30
Lafa bakarım laf mı diye söyleyene bakarım adam mı diye... Facebook'ta ki kopyala yapıştır tarzı yazı dikkate almaya değmez.

Merak etmeyin Yerin altında hepimize yetecek yer var ayrı gayrı yapmayın. Türkleri üste Kürtleri alta gömmüyorlar. Altıda bizim üstü de bizim

Cedriic

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Müge Şaşırma , Sabrımızı Taşırma ! :D

goki

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kadın polise askere taş atanlara kurşun sıkanlara söyledi bu sizi neden bu kadar rahatsız etti anlamadım!!!

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Müge Anlı hata yapmış olabilir, ama bu hataya karşı bizlerin verdiği tepki de an az onun yaptığı hata kadar yanlış.

Birbirimizi mazur görmeye, hoşgörülü davranmaya başladığımız zaman kardeş oluruz.

Kimse kendini tahriklere fazla kaptırmasın. Arkasında duramayacağınız ve hesabını veremeyeceğiniz sözler sarfetmeyin. Kürt-Türk değil, tüm insanlık kardeştir. Sadece bu iki millet değildir.

Kardeşliği sadece bu iki millete indirgemeyin. Kardeşliğin de bir hukuku vardır,
aklıma gelen bir hikayeyi burada paylaşayım ve ne demek istediğim daha net anlaşılsın:

Kendilerine miras kalmış olan çiftliği sevgiyle çalıştıran iki kardeş varmış. Bir süre sonra, içlerinden biri evlenmiş, böylece çiftliği bölüşmüşler.

Evli olan yeni bir ev inşaa ederek orda karısıyla birlikte yaşamaya başlamış, diğer kardeş ise eski evde yalnız başına yaşamaya devam etmiş.

Kardeşler çiftlikte çalışıp çok zengin olmuşlar. Evli olanın 10 çocuğu olmuş. Diğeri ise yalnız yaşamaya devam etmiş.

Bir gün, bekar olan kardeş düşünmeye başlamış : “ Geniş bir çiftliğe ve çok paraya sahibim,ancak ben yalnızım, diğer taraftan kardeşimin beslemesi gereken 12 kişilik bir ailesi var”. Ve bir gece yarısı bir yığın buğday alarak çiftlikleri ayıran tepeye tırmanır ve kardeşinin silosuna koyar.

Diğer taraftan evli kardeş de şöyle düşünüyormuş : “ Benim eşim ve 10 çocuğum var. Zenginim.Ancak kardeşim yalnız ,benim gibi zenginlikleri yok. Tüm sahip olduğu sadece buğdayı. “ Bu yüzden gece yarısı bir yığın buğday alarak, tepeyi tırmanır ve kardeşinin silosuna taşır.

Her gece iki kardeş tepeyi tırmanıp , diğerinin tarafına geçer ve siloya buğday koyar. Ve ertesi sabah da her biri aynı miktar buğdaya nasıl sahip olduklarını merak ederler.

Bir gece, diğer tarafa buğday götürmek için tırmanırlarken tepede karşılaşırlar. Ve neler olduğunu anlarlar, birbirlerinin kollarına atılarak sevgiyle kucaklaşırlar.

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
kim bu yaa,,,

değer verip yazısını koyduğunuz isme bak...