Yardım Seyahat Halinde Aynamı Kontrol Ederken Başıma Gelen Olay

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Dün saat 14:55 sularında her hafta rutin olarak gittiğim yolu giderken alt geçit öncesi yolcu indirmek isteyen birisi tarafından 3 araç kazaya karıştık. Kaza yaşanırken sol aynamı kontrol ediyor ve şehir içi olmayan akan trafikte olduğum için bakmam gereken süreden sadece 1-2sn fazla baktım. Aynı zamanda kazadan 10m öncesinde ışıklardan kalktığımız için de ortalama 40km/h hız ile seyir halinde olabilceğimi düşünüyorum.

Araç feci halde dağılmış olmasının sebebi anlık olarak sert fren yaptığımdan dolayı aracın ağırlık noktası öne doğru kayarak daha büyük bir hasar oluşturdu. Yine de ortalama 40km/h'a göre hasar fazla. Kazadan sonra millet başımıza üşüşmüş ve aracın sol ön farı, sis kapağı çerçevesi, logo ve bazı muhafaza plastik parçaları az hasarlı yada hasarsız olarak yola dağılmış onları kurtarmanın peşine düştüm. Parçaları kontrol ettiğim zaman hepsi bağlantı noktalarından kaynaklı darbesi var. Gerçekten üretilen marka/model'den kaynaklı bir kalitesizlik var yoksa o kazaya daha iyi bir otomobil ile karışsam aynı hasar oluşurmuydu bilmiyorum.

Beni sorucak olursanız ilk airbag'in yüzüme açılması sadece canımı acıttığı ve 6 saat çekici beklediğim için ayakta durmaktan genel olarak iskelet sistemim ağrıması dışında hiç bir şeyim yok. Aracın kasko ve sigortası olduğu için bana masraf çıkmadan yapılcak. Sadece birisinin keyfi yüzünden kazaya karışan 2 aracın bu denli hasar alması ve kişi ile anlaşamadığım için polis çığırdığımızda polislerin yanında süt dökmüş kediye dönmesi ayrı bir kızdırıyor. Aynı zamanda trafikte bu güne kadar bir çok olası kazadan kaçmış biri olarak 1-2sn fazladan yola bakmamanın sonucu da bu oluyormuş. Kazadan sonra yaşanılanları tekrar tekrar düşündüm ne yapabilirdim diye, tek yanlış yaptığım şey gözümün fazladan sol aynamda olmasıydı.

Sizce arkadan vuran suçlu tezi burada ne kadar işler ?

Ekli dosyalar

• IMG_0124 2-min 2.jpeg
    IMG_0124 2-min 2.jpeg
    98.9 KB · Görüntüleme: 84
Son düzenleme:

delete user

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,781
Öncelikle geçmiş olsun. Yolcu indirmek için aniden duruyorlar aynaya bakmasaydın keşke.

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Öncelikle geçmiş olsun. Yolcu indirmek için aniden duruyorlar aynaya bakmasaydın keşke.
Teşekkürler, yolcu indirilmesinin hatalı olduğu bir nokta ve sol şeride geçebilmem için aynaya bakma ihtiyacımı trafik düzensiz olduğu ve aralık görebilmem için normalden uzun bakmamın sonucu olduğu için keşke demiyorum. Arkadaş yolcu indirmese böyle bir olay yaşanmaz herkes gideceği yere giderdi.

delete user

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,781
Teşekkürler, yolcu indirilmesinin hatalı olduğu bir nokta ve sol şeride geçebilmem için aynaya bakma ihtiyacımı trafik düzensiz olduğu ve aralık görebilmem için normalden uzun bakmamın sonucu olduğu için keşke demiyorum. Arkadaş yolcu indirmese böyle bir olay yaşanmaz herkes gideceği yere giderdi.
Polis ne dedi?

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Hocam fena yemiş önden İnşallah motor dağılmamıştır.
Radyatör dağıldı. Kaputun ön tarafı hasar yediği için hiç açıp bakmadım. Zaten aracın iç ve arka tarafında herhangi bir hasar yok.

Geçmiş olsun, yaralı var mı dedi.

Dün aracın kaldırıldığı firmaya gittim. Büyük ihtimalle ağır hasar kayıdı işlenilecek denildi.