Sevgili Atatürk

Coward

Öğrenci
Katılım
10 Kasım 2007
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bugün gazetelerimiz yine "Atam izindeyiz", "Seni özlüyoruz", "Unutmadık" gibi başlıklarla çıkacak.. Senede bir gün seni hâlâ hatırlıyoruz Ata'm... Buna da şükür...
Geri kalan zamanda ise sen ne demişsen tersini yapmakla meşgulüz...
Türk milleti zekidir, demişsin...
Yaptığımız siyasi tercihlerde pek zekâ pırıltısı görünmüyor Ata'm...
Eğer doğru tercihler yapsak bugün Avrupa'nın en fakir ülkelerinden biri olur muyduk...
Türk milleti çalışkandır, demişsin...
Öyle olsa yan gelip yatmak ve başkalarının sırtından para kazanmak toplum kuralı haline gelir miydi?
Bağımsızlık karakterimdir, dersin...
Bunu milletçe idrak etmiş olaydık, ülkenin yönetimini AB'ye, ABD'ye, IMF'ye bırakır mıydık?
Kendimizi korumak için bile Amerikalı conilerden izin almaya çalışır mıydık?
Türkiye şeyhler dervişler, meczuplar, müritler ülkesi olamaz, demiştin...
Şimdi gelip de şöyle bir görsen manzarayı...
Ne mutlu Türküm diyene, derdin...
Artık onu söyleyene "ırkçı" diye bakılıyor.
"Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir", sözün Meclis duvarında hâlâ asılı...
Ne var ki, egemenlik çoktandır siyasi liderin iki dudağı arasında...
Medeniyet için, hayat için, başarı için, en hakiki mürşit bilimdir, fendir, dersin...
Bilim ve fen yolunda yürümek yerine el avuç açmak kolayımıza gelir artık Gazi Paşam...
Türkiye bugün tekrar 1919 şartlarını yaşıyor. Ne var ki, sen yoksun artık...
Sana inanan ve seni özleyenler de azınlıktadır kaldı...
O yüzden dökülüyoruz dünya uluslar
camiası içinde...

Melih Aşık
 

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Katılım
24 Kasım 2006
Mesajlar
8,774
Reaksiyon puanı
577
Puanları
0
Yazı Melih Aşık' a ait sanırım ama yazının nereden alındığınıda belirtiniz.
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,902
Reaksiyon puanı
181
Puanları
1,243
Bugünlerde evet, bir çok kişi Atatürk'ün arkasına sığınmışken böyle bir yazı yazmak iyi prim yapar. Eğer niyeti iyi olan varsa o halde ayağa kalksın. Bugün 1919 şartlarını yaşadığımızı söyleyecek kadar abartmak, bizi toplumsal olarak ümitsizliğe itmek ve toplumumuzu daha kötü şartlara psikolojik olarak hazırlamaktan başka bir şeye yaramaz.

O halde ayağa kalkın. Birey olarak bir şeyler yapın. Kimse "dürüst olursan ezilirsin" veya "artık herkes böyle olmuş" veya "ben bunu yapsam ne olur hükümet yapsın" veya "ben ha yapmışım ha yapmamışım ne fark eder" vb. şeyler söylemesin. Bireysel olarak yaptığımız herşey toplumsal olarak yapacağımız herşeyin temelidir. Şimdi kalkalım küçük de olsa bir şeyler yapalım; ülkenin durumunu beğenmiyorsak sonucu iyiye götürecek işlerin temelini atalım. Sürekli adı belli olmayan "birileri"ni suçlamaktan vazgeçelim. Biz gerekeni yaptığımızda hükümetin kim olduğu önemli değildir, çünkü onu oradan alır indiririz. Çünkü millet olarak üzerimize düşen görevleri en bireysel seviyede de olsa yaptığımızda başta durma liyakatine sahip olmayanlar o koltuklarda barınamazlar.
 

BacKDooR

Asistan
Katılım
4 Ağustos 2007
Mesajlar
199
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Elmacik dedi ki:
bizi toplumsal olarak ümitsizliğe itmek ve toplumumuzu daha kötü şartlara psikolojik olarak hazırlamaktan başka bir şeye yaramaz.

Söz konusu yukarıdaki yazı gibi bir yazı olunca ümitsizliğe itmeyin derken, söz konusu akp, terör, kuzey Irak, sizi böleriz diyen adamlar olunca "aman mahvoluruz, ölürüz, bizi yok ederler, bizim silahımız yok falan" diyorsunuz.

Anlayamadığım şey, neden bu konularda siz bu insanları ümitsizliğe sürüklerken, böyle bir yazıya yorum olarak "ümitsiliğe düşürmeyin" yazıyorsunuz.

Başbakanınız daha dün ABD'ye izin almaya gitti bundan daha vahim durum olabilir mi, hangisi daha ümitsiz duruma düşürür böleriz diyen adama "aman ha gerçekten mahvoluruz ses çıkartmayalım" demeniz mi?
"ABD'den izin almamız mı?"
Yoksa bir yazarın "Teröristler için ABD'den izin alıyoruz" diye eleştiride bulunması mı?

Sizden ricam yazdıklarınızı takip eden biri olarak istikrarlı olmanız, eğer böyle olursa okuyucu olarak belki bir şeyler öğrenme şansımız olabilir ama bazı konularda teslimiyetçi bazı konularda ise aslan olursanız, bizler okuyucu olarak bunu takiye olarak algılarız.

İkinci paragrafta "adı belli olmayan birileri" sözünüz dışında katılabilirim.

Yazarın yazdıklarına gelince konuları tek tek ele almadan bir eleştiri yapmak yanlış olur.

1919 şartları kadar kötü durumdayız aslında maddi şartlarımız iyi zihni şartlarımız çok kötü, terörist kovalamak için corç buş'un ayağına gidiyoruz, o zamanlar bir Atatürk vardı kimseden izin almıyordu bugün tayyipimiz var eli boş dönüyor "hamdolsun istediğimizi aldık" diyen.

Atatürk Çankaya'ya çıktığı sıralarda Fransa'da ki Türk yanlısı yazılarından dolayı Türk milletine katkıda bulunan bugünki devlet şeref madalyasına denk gelen ödül veriliyordu piyer loti'ye, bugün Türk kalesini yıkan senin saygı duyduğun değerlere saygı duyamayan bir suudi krala bu ödülü veriyoruz, cumhurun başı abdullah gül hazretleri kralının ayağına gidiyor, ülkenin başbakanı teröristin ayağının dibine diz çöküyor, çankayaya teröristler davet ediliyor, namustan bahsedenler Kerkük'de ki analarımıza bacılırımıza tecavüz edenlerle görüşürüyor, türbanı dillerinden düşürmeyen sömürücüler oradaki katliam ve tecavüzlere engel olmamamak için 1 milyar dolara namuslarını satıyorlar.

Haklısınız 1919 şartları yok, çünkü gözü kara vatanseverler başta değil, diz çökmeye alışanlar başımızda, 1919 da sizi böleriz diyen adamlara kan kusturmuştuk bugün bal börekle besleyip güçlendiriyoruz, 1919 da aman düşmana karşı gelmeyin diyenlere bu millet hain derken bugün bunu söyleyenler demokratik akılcı oluyor.

Haklısınız 1919 şartları yok keşke olsaydı.
 
Üst