Öneri Sett'i Yaparken Ne Düşündüler?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan serj
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Genelde kaçış yetenekleri olan şampiyonlar oynadığımda sıkıntı çıkartmıyor bana bu karakter. Fakat en çok oynadığım şampiyon Malzahar ve bu karakter beni yakaladığında hiçbir şey yapamıyorum. Her zaman aynı koridorda olmuyoruz ne de olsa, takım savaşında gelip sıkıştırabiliyor da. Malzahar'ın kaçış yeteneği yok, üzerime geldiği zaman ya Sıçra atmam gerekiyor veya takımımın bana aşırı derece yardım etmesi lazım. Çünkü hiç mobil bir karakter değil. Kendini hızlandıramaz, atılamaz veya kaçamaz. Oysa Sett'in Malzahar'ı yakalayabilmesi için çok yeteneği var. Hızlanabilir, çekebilir, yanına bir takım arkadaşını getirip ikisini de gömebilir falan. Çok çektirdi bu karakter bana.
O gariban böcekler var ya kanki, sal üstüne.

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,029
Sett'e kızıyorsun ama çok çok daha saçma karakterler çıktı. Sett onların yanında hiç bir şey kalıyor. :D
Farkındayım, farkındayım. :) Riot Games deli edecek beni. Alt koridorda destek diye getirdikleri şampiyon ''Draktar'' falan aldı mı deli ediyor beni. Ben oysa ne güzel tatlı tatlı Lulu oynuyordum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O gariban böcekler var ya kanki, sal üstüne.
Gariban böcekleri salıyorum üstüne, kaçarken W atarım genelde. Yasuo falansa o böceklerden geçip beni öldürür ama Sett bu, senaryomuz bu değil. :D Eğer ''Rylai'' aldıysam böcekler yavaşlatıyor, kurtulma şansım oluyor. Tek temennim geç olmaması. Tank olduğundan hasar da fazla vuramıyorum, hasar vurmak için durduğumda da zaten W atması için çok güzel bir pozisyon olmuş oluyor.

Reaksiyon puanı
128
Farkındayım, farkındayım. :) Riot Games deli edecek beni. Alt koridorda destek diye getirdikleri şampiyon ''Draktar'' falan aldı mı deli ediyor beni. Ben oysa ne güzel tatlı tatlı Lulu oynuyordum.
Bende LoL'de support oynuyorum. Dota 2'de hyper carry. LoL'de nedense midlane seçtiğim zaman genellikle başka lane geliyor. Dota 2'de ise istediğim lane i bulasıya kadar maç arıyor. O yüzden LoL'ü fazla sevmiyorum.

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,029
Bende LoL'de support oynuyorum. Dota 2'de hyper carry. LoL'de nedense midlane seçtiğim zaman genellikle başka lane geliyor. Dota 2'de ise istediğim lane i bulasıya kadar maç arıyor. O yüzden LoL'ü fazla sevmiyorum.
Maç arama süresini kısaltmak için yaptıkları sistemden dolayı maalesef. Otomatik doldurma etkinleştirildiğinde benim de maç giresim kalmıyor. Biliyorum çünkü, ya destek verecek ya da nişancı oynatacak. Yanımdaki adamın da maç boyu bana küfür edeceğini de tahmin ediyorum. Neyse, yine de Ezreal ve Sona yeteneklerim duruyor. Şu sıralar Sona oynadığımda oyun zehir olsa bile eğlenceli bir destek karakteri.

Reaksiyon puanı
128
Ben ki Warcraft'an beri Dota'yı oynamayı beceremeyen biriyim :D.
Şaka şaka ama maç bulması uzun sürüyor. Öyle kaldı aklımda. Şu an bilmiyorum.
Lokasyonu otomatik değil de, Rusya, Doğu avrupa, Batı avrupa'yı seçersen maç buluyor. Dota'nın yıllardır bugu gibi bir şey otomatikte kalınca maç bulmuyor. :D LoL'ü de seviyorum Dota'yı da bence 2 si kıyaslanacak oyun değiller mekanikleri birbirinden çok farklı.

Meşrubat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Darius ve Tryandamere'yi iyi oynayan biri Sett'i rahatlıkla yenebilir.Wusunu da dodgelamak için Sett Wusundan dik değil yatay bir şekilde kaçın yeseniz bile gerçek değil fiziksel hasar yiyeceksiniz.Darius ve Tryandamere alın Sett'in karşısına ve botlarla alıştırma yapıpıp YouTube'dan öğretici videolarını izleyin Darius ve Tryandamere'nin artık Sett size hiç bir şey yapamıycak ve laneyi kazanmış olacaksınız aynı zamanda Sett de kasamamış olacak.Eğer Sett bana ne W ne de R atsın istiyorsanız geç oynuda güçlenen fakat R'si sayesinde her şeyi rahatlıkla dodgelayabilen Kasadin'i öneririm.Darius'la eğer canı azalmış ve Sett'in üstünde balta işareti çıkışsa basın hayalete kovalayın Sett'i basın Rye tekrar Rniz geliyor zaten Flaş falan atsada boş kanamanıza çar ölüyor W atsa bile kanama pasifi belirli aralıkla vurduğu için zırh barını dolduramıyor.Tryandamere alırsanız Sett'in karşısına Sett sizi tam kesecekken Rye basıyosunuz 5 saniye boyunca Sett'e vurabildiğiniz kadar vurun her türlü alıyorsunuz Sett'i eğer bronz elodaysanız ve Tryandamere oynuyorsanız Sett muhtelemelen size skill atmaya çalışıp sizi kesmeye çalışacak ama Rniz basılı olduğundan hasar yemeyeceksiniz ve 5 saniye içinde kule altı dive da girebilirsiniz normal kovalayabilir ya da kaçabilirsiniz de.Eğer Sett'in Rsini kıskandıysanız Sylas oynayıp Sett'in Rsini çalın ve Sett'e kendi Rsiyle dövmüş olacaksınız.Kısacası Sett'i iyi bir Darius,Tryandamere,Kasadin ve Sylas oynayan biri Sett'e karşı kazanır.Tabiki bu saydığım şampiyonların skilllerine göz atın ve size en uygun olanı seçip ustalaşmaya başlayın zaten bu saydığım şampiyonların öğreticilerine bakıp botlarla pratik de yaparsanız istedikleri kadar Sett picklesinler.Eğer ben öğretici videoyla falan uğraşamam zamanım yok derseniz Master Yi veya Jax alın Master Yi Qsuyla Sett'in Wusunu dodgelayabilirsiniz.Jax ile de Sett'in W+E+Q+Rsi Jax Esiyle dodgelayabilirsiniz(Jax Esi Jax'e yapılan bütün skill atışları ve düz vuruşların düz vuruş kadar hasar yansıtmasını sağlıyor.).Eğer zamanınız yok ve kolay bir şampiyonla Sett'i yenmek isterseniz Jax,Master Yi,Tryandamere ve Darius'un yeteneklerini oyun sırasında okuyun Sett'i bu saydığım taktiklerle yenebilirsiniz.

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
Kaç ay oldu oynamıyorum. Oyunda ciddi karakter dengesizlikleri var. Adil bir oyun değil. Üstüne kötü takımlar vermesi de çok sıkıcı hale geliyor. Ama yüklersem oynar mıyım oynarım ama eski tadı asla alamam.

niyazi5859

Dekan
Reaksiyon puanı
5,085
Yahu şu Sett çıktığından beri korkuyorum ya. Hangi pozisyonda olursam olayım bir şekilde o Sett oyunu taşıyor. Karşıma gelip beni dövdüğü her zaman 10 maç sonrasında Sett yasaklarım, 11. maçta Sett alırlar. Hayır yani, anlamadım. O ''W'' yeteneğini kim açıklayabilir bana? Benim verdiğim hasarı bana verecekse benim oynamamın anlamı ne o zaman? :( Yine karşısında iyi olabilecek şampiyonları alıp bir şekilde canını indiriyorum, canını indirdikten sonra dövüşe tutuşuyoruz. Tutuştur bırakmışım, tam öleceği anda ''W'' basıyor. Canının hepsi kalkan olmuş, birazdan o ''W'' yeteneği bana öyle bir çarpacak ki vücudum 40'a bölünecek. Şu ''W'' yeteneğinden Sıçra atmadan kurtulabilen var mı aranızda? Üst koridorda bir Sett, bir Mordekaiser. Bunları ya sen oynayacaksın ya da yasaklayacaksın. Bu da böyle bir isyanımdır.

Kısacası; Sett'e karşı ne alabileceğimi, neler yapabileceğimi anlatan birisi olursa çok mutlu olurum. Kolay gelsin. :) ?
Rahat ol biraz o kadarda zor dovusulen bir karakter degil w bastiginda belirli bir yere odaklanip sabit kaliyor o sirada basar basmaz kacabilirsin ve vur kac yap vur kac. Yani canini azalt kac azalt kac boyle yaparsan tek vurus icin w kullanmaz zaten kullansa bile vurduktan sonra kacmaya basliyorsun yetismez menzili direkt dovuse baslama ve kacarken de geriye dogru kacma sett w kullaninca ilerisine dogru buyuyen bir alan yapiyor yani sette dogru git o zaman daha kucuk bir alanda hasar verme ihtimali var o sirada saga yada sola git

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Darius ve Tryandamere'yi iyi oynayan biri Sett'i rahatlıkla yenebilir.
Yenemez. Cunku iyi bir Sett oynayan, essek yuku kadar bekleme suresi olan Darius'un E sini bilir.
Ayni sekilde R basarak giren Try, 5 sn de canini indirebilir lakin Sett W bastiginda TRY GG olur.

O 5 sn. icinde inat yukunu anlatmama gerek yok herhalde.

Son düzenleme:

Meşrubat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Yenemez. Cunku iyi bir Sett oynayan, essek yuku kadar bekleme suresi olan Darius'un E sini bilir.
Ayni sekilde R basarak giren Try, 5 sn de canini indirebilir lakin Sett W bastiginda TRY GG olur.

O 5 sn. icinde inat yukunu anlatmama gerek yok herhalde.
Anladım fakat Tryandamere Esi ile Sett Wusundan çok rahat kaçabilir sadece yön aldırması lazım E kullanırken.Darius'a söylediğiniz doğru ama siz Sett'e sürekli E W Q kombosunu yaparsanız yetenekleriniz geldiğinde ve Sett Wusundan yana doğru ve mesafe kısaltmak için (zaten Darius Esi mesafeyi sıfırlıyor) yana doğru kaçarsanız Sett Wusundan kurtulabiliyorsunuz.

Reaksiyon puanı
158
her heronun onu yenebilecek karşı herosu var. sen en güclü diye sett alırsın . ama seni destekleyecek takım arkadaşın yoktur. vs. sett çöp . işin özeti takımda herkesin ne yaptığını bilmesi gerkiyor.