Öneri Sett'i Yaparken Ne Düşündüler?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan serj
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,029
Yahu şu Sett çıktığından beri korkuyorum ya. Hangi pozisyonda olursam olayım bir şekilde o Sett oyunu taşıyor. Karşıma gelip beni dövdüğü her zaman 10 maç sonrasında Sett yasaklarım, 11. maçta Sett alırlar. Hayır yani, anlamadım. O ''W'' yeteneğini kim açıklayabilir bana? Benim verdiğim hasarı bana verecekse benim oynamamın anlamı ne o zaman? :( Yine karşısında iyi olabilecek şampiyonları alıp bir şekilde canını indiriyorum, canını indirdikten sonra dövüşe tutuşuyoruz. Tutuştur bırakmışım, tam öleceği anda ''W'' basıyor. Canının hepsi kalkan olmuş, birazdan o ''W'' yeteneği bana öyle bir çarpacak ki vücudum 40'a bölünecek. Şu ''W'' yeteneğinden Sıçra atmadan kurtulabilen var mı aranızda? Üst koridorda bir Sett, bir Mordekaiser. Bunları ya sen oynayacaksın ya da yasaklayacaksın. Bu da böyle bir isyanımdır.

Kısacası; Sett'e karşı ne alabileceğimi, neler yapabileceğimi anlatan birisi olursa çok mutlu olurum. Kolay gelsin. :) ?

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Sett 619 çekince iş bitiyor.
Lakin Sett'in bir olayı yok bence. Kolsuz Lux varken, Sett hiç bir şey.

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,029
Sett 619 çekince iş bitiyor.
Lakin Sett'in bir olayı yok bence. Kolsuz Lux varken, Sett hiç bir şey.
Lux mı? :D Ahahahaha. :D Zaten 40 yılda bir alt koridorda oynayasım geliyor, onda da karşımda Yasuo ve Lux oluyor. Ya ne saçma iş! Adam Yasuo almış, yine de bizi eziyor büzüyor. Yanındaki gıcık Lux zaten Kars'tan İstanbul'a mancınıkla top atıyor, benim destek zaten benden ümidini kesip orta koridordaki adama baskın atmaya çalışıyor. Yoldan gelirken görünüşe yakalanıp ölüyor. LoL oynarken faremi çıkartıp ucuz bir fare ile oynasam daha iyi sanırsam.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Yasuo OTP'yim.

Toplane'e ne zaman Yasuo çeksem karşıma Sett gelir, dakika 20'ye kadar 100 farm anca olurum. Sonra takım olarak Sett'i düşürmeye bakar ve farmıma devam ederim. Peki bu plan ne zaman tutar? Hiçbir zaman. Genellikle dakika 5 civarlarında ormancı ve Sett güzel bir dive atar ve kanser olurum. Bu yüzden Toplane'de banladığım ilk çar Sett olur genellikle.

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,029
Yasuo OTP'yim.

Toplane'e ne zaman Yasuo çeksem karşıma Sett gelir, dakika 20'ye kadar 100 farm anca olurum. Sonra takım olarak Sett'i düşürmeye bakar ve farmıma devam ederim. Peki bu plan ne zaman tutar? Hiçbir zaman. Genellikle dakika 5 civarlarında ormancı ve Sett güzel bir dive atar ve kanser olurum. Bu yüzden Toplane'de banladığım ilk çar Sett olur genellikle.
Of ya. Yetenek de istemiyor ki şampiyon. Ya Sett oynayacaksın ya da yasaklayacaksın. :( Riot Games oyuna yeni özellikler eklemek için iyice çocuk oyununa döndürdü oyunu. Malzahar ''main''im ben de. Son yamada onu da düşürmüşler. :D Gerçi saçma olmaz o, fazla bilinmiyor Malzahar. Ama o kadar güçlüydü ki anlatamam, hâlen de güçlü. Karşında senden daha çok menzili olup yeteneklerle seni dürtebilecek bir şampiyon olmadığı sürece her eşleşmede kazanabiliyorsun. Mesela Syndra, Lux, Neeko gibi karakterler Malzahar'ı zorlar. Yasuo, Yone, Katarina gibi şampiyonlar için biraz karışık. Oynamayı bilmek lazım. Neyse, konumuz Malzahar değil.

Sett'in ne kadar gıcık olduğu. :)

MVNLY

Asistan
Reaksiyon puanı
207
lol tarihinde gelmiş geçmiş en dengesiz tasarlanmış çharlardan birisi
aslında stratejik bakılırsa dengeli, fakat hiçbirimiz o kadar strateji kasmıyoruz :D
karakteri tasarlamışlar bitirmişler demişler ki "ya bu çok kırılgan oldu bunu ölümsüz yapalım" ve ortaya w skilli çıkmış
ben hangi lanede olursam olayım eğer takımım banlamazsa sett banlıyorum o kadar gıcık edici bir hero direkt lose geliyor çünkü
yok yani kimsede mi farkına varmıyor bu heronun gücünün kimse demiyormu şunu düzeltelim falan ne bilim kafayı yedirtir insana

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,029
lol tarihinde gelmiş geçmiş en dengesiz tasarlanmış çharlardan birisi
aslında stratejik bakılırsa dengeli, fakat hiçbirimiz o kadar strateji kasmıyoruz :D
karakteri tasarlamışlar bitirmişler demişler ki "ya bu çok kırılgan oldu bunu ölümsüz yapalım" ve ortaya w skilli çıkmış
ben hangi lanede olursam olayım eğer takımım banlamazsa sett banlıyorum o kadar gıcık edici bir hero direkt lose geliyor çünkü
yok yani kimsede mi farkına varmıyor bu heronun gücünün kimse demiyormu şunu düzeltelim falan ne bilim kafayı yedirtir insana
Bir ara Dota 2 deneyesim geliyor. Türk sunucuları zaten artık iyice çıldırdı, kötü oyuncu olduğumu biliyorum da bu kadar yüzüme vurulmaz be. Yanlış bir yere yeteneği atsam hemen sohbetten başlıyorlar yağdırmaya. :) Şimdi küfürlerin kapsamı da değişmiş, Atatürk'ü hatta şehitleri falan da katıyorlar. Kalbimde bir acı, susturuyorum oyuncuyu. Sonra Sett'e ölmeye devam. Ne yapayım? Adam 2'ye 0 olmuş bile. Kule altına girip 10 saniye beklemediği sürece öldüremem onu.

MVNLY

Asistan
Reaksiyon puanı
207
Bir ara Dota 2 deneyesim geliyor. Türk sunucuları zaten artık iyice çıldırdı, kötü oyuncu olduğumu biliyorum da bu kadar yüzüme vurulmaz be. Yanlış bir yere yeteneği atsam hemen sohbetten başlıyorlar yağdırmaya. :) Şimdi küfürlerin kapsamı da değişmiş, Atatürk'ü hatta şehitleri falan da katıyorlar. Kalbimde bir acı, susturuyorum oyuncuyu. Sonra Sett'e ölmeye devam. Ne yapayım? Adam 2'ye 0 olmuş bile. Kule altına girip 10 saniye beklemediği sürece öldüremem onu.
dota 2 yi LoL'e karşı kesinlikle öneririm en kısa zamanda oynayın
toxic flamerler içinde yapılacak tek şey oyuna girer girmez /fullmute all yazmak başka çaresi yok maalesef :/

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Of ya. Yetenek de istemiyor ki şampiyon. Ya Sett oynayacaksın ya da yasaklayacaksın. :( Riot Games oyuna yeni özellikler eklemek için iyice çocuk oyununa döndürdü oyunu. Malzahar ''main''im ben de. Son yamada onu da düşürmüşler. :D Gerçi saçma olmaz o, fazla bilinmiyor Malzahar. Ama o kadar güçlüydü ki anlatamam, hâlen de güçlü. Karşında senden daha çok menzili olup yeteneklerle seni dürtebilecek bir şampiyon olmadığı sürece her eşleşmede kazanabiliyorsun. Mesela Syndra, Lux, Neeko gibi karakterler Malzahar'ı zorlar. Yasuo, Yone, Katarina gibi şampiyonlar için biraz karışık. Oynamayı bilmek lazım. Neyse, konumuz Malzahar değil.

Sett'in ne kadar gıcık olduğu. :)
Yetenek istemeyen tabirini Yasuo'ya diyorsun zannettim, vallahi girişecektim :D

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,029
Ahahaha. :D Yasuo yetenek istiyor tabii ki. Alt liglerdeyim ben, kötü oynuyorum çünkü. Karşıma gelen bütün Yasuo'ları eziyorum, hiçbirinin yeteneği yok çünkü. Hatta o kadar çok Yasuo'ya karşı oynamışım ki nerede ne hareketi yapacağını ondan daha iyi biliyorum. :D

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Yasuo'yu var ya bir eleştirirdim zamanında, adamlar oyunu bırakırdı :D.
Sonra diğer kolsuz çarlarını görünce Yasuo'nun gayet normal olduğunu anladım.

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,029
Yasuo'yu var ya bir eleştirirdim zamanında, adamlar oyunu bırakırdı :D.
Sonra diğer kolsuz çarlarını görünce Yasuo'nun gayet normal olduğunu anladım.
Şu anda Yone eleştiriyorum ben. Oradan buraya hopluyor, kaçıyor falan. Yasuo'nun ağabeyi olarak geldi ne de olsa, kanser olması lazım. :D ? Harbiden Sett, Mordekaiser, Senna ve Yone en nefret ettiğim şampiyonlar arasında. O Yone'un bir tane can çalma eşyasıyla çaldığı canı başka kim alabilir ya?

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,807
W mu? Merkezde kalma yeter, daha dengesiz şampiyonlar var bence.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Şu anda Yone eleştiriyorum ben. Oradan buraya hopluyor, kaçıyor falan. Yasuo'nun ağabeyi olarak geldi ne de olsa, kanser olması lazım. :D ? Harbiden Sett, Mordekaiser, Senna ve Yone en nefret ettiğim şampiyonlar arasında. O Yone'un bir tane can çalma eşyasıyla çaldığı canı başka kim alabilir ya?
Ben Varus ile kendi elomda mid oynarım hep, hiç kaybetmem Yone'ye falan. Varus al, rezil et onları kanki midde. Utansınlar.

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,029
W mu? Merkezde kalma yeter, daha dengesiz şampiyonlar var bence.
Uzakçı bir şampiyon alındığında W yeteneğinden kaçmak için yine bir şansın oluyor fakat yakıncı isen çok zor oluyor. Yakınından vura vura ona hasar vermek isterken zaten merkezinde bulunduğun bir yeteneği atıyor. Tepki süresi çok kısa, ya Sıçra atabilmen lazım veya atılma yeteneğinin olması lazım. Yürüyerek kaçmanın imkânı yok. Dengesiz şampiyonlar konusunda yarışacağı şampiyonlar vardır. :)

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Varus ile middeki mücadelelerim;
Screenshot from 2021-07-12 03.43.10.png

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,029
Ben Varus ile kendi elomda mid oynarım hep, hiç kaybetmem Yone'ye falan. Varus al, rezil et onları kanki midde. Utansınlar.
Varus ile rakibi rezil etmek benim de favorim fakat tamamıyla zırh deşme kasarım ben. :D ''Youmu'' falan alırım yani, ''Musibet'' başlarım bir de. Saçma gibi gelse bile sürekli olarak Q ile dürtünce çıkan hasarı görünce insan bir şaşırıyor.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Varus ile rakibi rezil etmek benim de favorim fakat tamamıyla zırh deşme kasarım ben. :D ''Youmu'' falan alırım yani, ''Musibet'' başlarım bir de. Saçma gibi gelse bile sürekli olarak Q ile dürtünce çıkan hasarı görünce insan bir şaşırıyor.
Ben de zırh deşme kasıyorum kanki. Bir de Nashor'un dişi de alıyorum. Çok faydası oluyor.

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,029
Ben de zırh deşme kasıyorum kanki. Bir de Nashor'un dişi de alıyorum. Çok faydası oluyor.
Her Varus aldığımda içime doğmuş oluyor. Çünkü oynamayı istemediğin zaman oynamazsın Varus'u. :D Zırh deşme kasınca küfür yemek garanti zaten. Ejder ve Baron Nashor çalmak mı? Tadına doyulmaz, oofff. Ama bu Sett denen... Neyse, Sett denen şampiyon öndeki adama ulti atınca yanında bitiyor birden. Uyuz şampiyon ya. :)

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Her Varus aldığımda içime doğmuş oluyor. Çünkü oynamayı istemediğin zaman oynamazsın Varus'u. :D Zırh deşme kasınca küfür yemek garanti zaten. Ejder ve Baron Nashor çalmak mı? Tadına doyulmaz, oofff. Ama bu Sett denen... Neyse, Sett denen şampiyon öndeki adama ulti atınca yanında bitiyor birden. Uyuz şampiyon ya. :)
Sett'in bir 619'u var bir de ADC ve Efsuncuları, diğerleri gibi kolayca kesiyor :D.

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,029
Sett W animasyonu çok uzun rahatça dodge atılabilir. Tahminimce düşük elodasınız galiba.
Çok görkemli bir animasyon olduğundan dolayı şaşırıyor da olabilirim. Bütün gücünü topluyor, bütün canı kalkanla doluyor falan. Birazdan üzerime uçak düşmüş gibi olacağım, bunları falan düşünürken kesiyor olabilir. Benim gıcık olduğum konu verdiği hasar değil, hadi ondan yine kaçılabiliyor. O kalkan ne ya? Bir süre duruyor bir de o kalkan, yok ediyor beni.

Reaksiyon puanı
128
Çok görkemli bir animasyon olduğundan dolayı şaşırıyor da olabilirim. Bütün gücünü topluyor, bütün canı kalkanla doluyor falan. Birazdan üzerime uçak düşmüş gibi olacağım, bunları falan düşünürken kesiyor olabilir. Benim gıcık olduğum konu verdiği hasar değil, hadi ondan yine kaçılabiliyor. O kalkan ne ya? Bir süre duruyor bir de o kalkan, yok ediyor beni.
Tam ortasında kalırsan gerçek hasar vuruyor. Team fight sırasında mesafeni korusan yeter.

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,029
Tam ortasında kalırsan gerçek hasar vuruyor. Team fight sırasında mesafeni korusan yeter.
Mesafeyi koruyorum veya biraz uzak kalıyorum ondan, o sırada gözlem yapıyorum. Sonra takım savaşı başlıyor, mesafe alıp uzaktan yeteneklerimi boşalttığım Sett yanıma gelmiş... Canıma bakıyorum, bir dakika. Ne canı? Ölmüşüm ben. Anaaaa...

Reaksiyon puanı
128
Fiora
Mesafeyi koruyorum veya biraz uzak kalıyorum ondan, o sırada gözlem yapıyorum. Sonra takım savaşı başlıyor, mesafe alıp uzaktan yeteneklerimi boşalttığım Sett yanıma gelmiş... Canıma bakıyorum, bir dakika. Ne canı? Ölmüşüm ben. Anaaaa...
Fiora, Aatrox, Camille, Darius alırsan counter pick almış olursun.

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,807
W açtığı an o renk cümbüşüne kapılıp ölmeyi izliyorsan ayrı, 3 birim yana kaymayı düşünerek dodge atmayı düşünüyorsan ayrı.

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,029
Fiora

Fiora, Aatrox, Camille, Darius alırsan counter pick almış olursun.
Genelde kaçış yetenekleri olan şampiyonlar oynadığımda sıkıntı çıkartmıyor bana bu karakter. Fakat en çok oynadığım şampiyon Malzahar ve bu karakter beni yakaladığında hiçbir şey yapamıyorum. Her zaman aynı koridorda olmuyoruz ne de olsa, takım savaşında gelip sıkıştırabiliyor da. Malzahar'ın kaçış yeteneği yok, üzerime geldiği zaman ya Sıçra atmam gerekiyor veya takımımın bana aşırı derece yardım etmesi lazım. Çünkü hiç mobil bir karakter değil. Kendini hızlandıramaz, atılamaz veya kaçamaz. Oysa Sett'in Malzahar'ı yakalayabilmesi için çok yeteneği var. Hızlanabilir, çekebilir, yanına bir takım arkadaşını getirip ikisini de gömebilir falan. Çok çektirdi bu karakter bana.