Ses kartı sorunu yardım

bayrak01

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ses kartım yandı pc den baktım markası bluetooth av/hs audio dıyo nerden bulcam ses kartını ben napmam lazım

bayrak01

Doçent
Reaksiyon puanı
2
soyle dıyım kasanın içinden ısık çıktı buyuk ıhtımal yandı kart

BawerPower

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ses karti genelde ana karta bagli bir parcadir. isik ciktigina göre kisa devre yaptiracak metal bir seyler icerisine düsürmüs olmalisin. Ayrica PC aciliyorsa korkulacak bir sey yok demektir. senin anlayacagin, ses kartin yanmis olsaydi cok büyük ihtimalle anakarta da hasar verecekti ve pc ni acilmayacak hale getirecekti.
Görmüs oldugun isik ses kartindan degilde, ses kartina baglanan hoparlörlerin kablosundan gelmis olabilir. isigi gördügünde ege PC kapanmadiysa zaten hic pc den ses kartindan filan süphelenme bence :)

speirs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ses kartın onboard mu? yoksa ayrı ses kartımı kullanıyorsun? eğer onboard kullanıyorsan ve bozulduysa pci veya pci-e senin anakartın hangisini destekliyorsa ses kartına bak yeni birtane satın al.

bybilal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ses kartın onboard ise yapacak bişe yok ayrı bi harici kart takabilirsin ancak , tabi çalışmıyorsa.pc in açıldığı içinde şanslısın.

bayrak01

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ses kartım onboard buyuk ıhtımalle ayrı alıcam da anakart foxcon markası buna gore nerden bulcam ses kartı ve pc açılıyo suanda ses le ılgılı bı sorun yokgozukuyo pc de ama ses gelmıyo

---------- saat 13:58 eklendi ---------- önceki mesaj saat 13:55 eklenmişti ----------

Ses karti genelde ana karta bagli bir parcadir. isik ciktigina göre kisa devre yaptiracak metal bir seyler icerisine düsürmüs olmalisin. Ayrica PC aciliyorsa korkulacak bir sey yok demektir. senin anlayacagin, ses kartin yanmis olsaydi cok büyük ihtimalle anakarta da hasar verecekti ve pc ni acilmayacak hale getirecekti.
Görmüs oldugun isik ses kartindan degilde, ses kartina baglanan hoparlörlerin kablosundan gelmis olabilir. isigi gördügünde ege PC kapanmadiysa zaten hic pc den ses kartindan filan süphelenme bence :)
ama ses gelmıyo pc ye baska bı kulaklık taktık fılan ses yok pc de