Soru Ses kalınlaşması

kezisa4f

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
28 ekim 2022 tarihinde 14 yaşıma gireceğim fakat sesim hiç değişmemiş gibi hissediyorum hala daha aynı ve hiç kalın değil. bu geç ergenlikmi yoksa biraz daha beklemem mi lazım? Biri beni bilgilendirebilirirse sevinirim

LahmcunSeven

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
28 ekim 2022 tarihinde 14 yaşıma gireceğim fakat sesim hiç değişmemiş gibi hissediyorum hala daha aynı ve hiç kalın değil. bu geç ergenlikmi yoksa biraz daha beklemem mi lazım? Biri beni bilgilendirebilirirse sevinirim
Geç ergenlik olabilir ve her erkek kalın sesli olucak diye birşey yok doğal ve bir sorun olmaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Belkide kalınlaşmıştır siz farkında değilsinizdir.

Eğer gerçekten kalınlaşmıyorsa 16 yaşına kadar kalınlaşmaz ise bıyık çıkması olmaz ise doktora gidin hormon bozukluğu vs. olabilir.

kezisa4f

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Geç ergenlik olabilir ve her erkek kalın sesli olucak diye birşey yok doğal ve bir sorun olmaz.

Belkide kalınlaşmıştır siz farkında değilsinizdir.

Eğer gerçekten kalınlaşmıyorsa 16 yaşına kadar kalınlaşmaz ise bıyık çıkması olmaz ise doktora gidin hormon bozukluğu vs. olabilir.
Kalınlaşma derken borazan değil ama böyle ses çatallaşır ya o olmuyor bende büyük ihtimalle geç ergenlik. anneme söylerim aslında hormon bozukluğu doktora gidelim falan diyede "sesinin kalınlığınamı taktın" diyeceğine eminim

Kalınlaşma derken borazan değil ama böyle ses çatallaşır ya o olmuyor bende büyük ihtimalle geç ergenlik. anneme söylerim aslında hormon bozukluğu doktora gidelim falan diyede "sesinin kalınlığınamı taktın" diyeceğine eminim
çatalllanmamı desem bilmiyorum ama hani o ses bi değişir "Sesin çok değişmiş" derler o duruma gelmesi

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,610
Geç ergenlik olduğunu sanmıyorum kiminin ki sonradan kalınlaşır veya hiç kalınlaşmaz. Bunun sqğlık problemi teşkil ettiğini düşünmüyorum.

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,966
Borazan sesli birisi olarak hiçbir şarkı söyleyememenin acısını yaşıyorum. Kalınlaşır sesin, dert etme orasını. Daha önünde süre var.

kezisa4f

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Geç ergenlik olduğunu sanmıyorum kiminin ki sonradan kalınlaşır veya hiç kalınlaşmaz. Bunun sqğlık problemi teşkil ettiğini düşünmüyorum.
benim içinde sıkıntı yok takılırım böyle liseye geçmeyene kadar ama sanaldan biriyle konuşmaya çekiniyorum 13 yaşındayım 5 6 aya 14 olucam sanaldan yaşıtıma ses vermeye utanıyorum yaşım 13 buçuk desemde inanmayan bile oluyor. aslında o kadarda tilik ince sesim yokta normal bir 12 yaş sesi gibi geliyor

LahmcunSeven

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11

çatalllanmamı desem bilmiyorum ama hani o ses bi değişir "Sesin çok değişmiş" derler o duruma gelmesi
Değişmiştir

kezisa4f

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Hocam aradan neredeyse 1 yıl geçti. Eski sesime baktıkça bu nasıl sesmiş diyorum. Yeni sesim borazan gibi şimdide bundan rahatsız oluyorum :D
Telefondan yine çok kalın olmuyor (Kahkaha atarsam klasik o ergenlik gülüşü geliyor) onun dışında bilgisayardan konuşurken 15 yaşıma giricem dediğimde inanmayıp "Sen 16 - 17 varsındır" diyorlar. Çok garip bir değişim. Ben bu konuyu açtıktan 2 ay sonra falan sesim biraz olgunlaşmaya başlamıştı. LGS senem bitti, sınava hazırlık dönemimim başında 1 yıl sonra açacağım bir ses kaydı bile almıştım. O ilk sesimi tanıyamıyorum. Bu konuyu açtığımda 159 olan boyum şu anda 168. Ergenlik çok garip bir süreç...

Son düzenleme: