Ses ikonu ve ses yok

cgrgurel11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir önceki gün bilgisayarı sııkıntısız kullanıyordum. Bilgisayarı dümesinden kapatmıştım. Öteki gün açışımda ses ikonunun olmadıını ve ayrıca sesinde olmadığını farkettim.
Aygıt yöneticisinden Realtek Ses aygıtını ve High Defination Aidio aygıtlarını güncelleme denetledim. Güncel gözüküyordu. İşin garibi açıklamada ikisinde de ''Aygıt Düzgün çalışıyor Yazması . İkonla iligili bir sorun olduunu sanarak explorer.exe yi kapatıp açtım. İşe yaramadı. Sağ alttan özelleştir = Sistem simgelerini aç veya kapat ' a bastığımda ses ikonunun açılmaz şekilde ''Kapalı'' yazdıını gördüm. Realtek ' i silerek bilgisayara uyumlu olanı tekrar yükledim. Olmadı.

BU SORUNLA ALAKALI VERİLEN ÇÖZÜMLERDEN HİÇBİRİ İŞİME YARAMADI ! LÜTFEN YARDIM EDİN ! ACİL
-

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,394
Merhaba SDN foruma hoş geldin.
İşletim sisteminiz tam olarak nedir ve ses sürücüsünü nereden indirdiniz?
Sistemini de tanımlar mısın? Marka model laptop masa üstü?

cgrgurel11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba SDN foruma hoş geldin.
İşletim sisteminiz tam olarak nedir ve ses sürücüsünü nereden indirdiniz?
Sistemini de tanımlar mısın? Marka model laptop masa üstü?

Laptop Kullanıyorum. İşletim Sistemi : Windows 7 Home Premium 32x Marka Model : Exper E5128 Ses Sürücüsü : ftp://ftp.exper.com.tr/SURUCULER/ALL-IN-ONE/TRIA_L7B/TRIA-L7B.htm

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,394
Laptop Kullanıyorum. İşletim Sistemi : Windows 7 Home Premium 32x Marka Model : Exper E5128 Ses Sürücüsü : ftp://ftp.exper.com.tr/SURUCULER/ALL-IN-ONE/TRIA_L7B/TRIA-L7B.htm
Peki sonrasında Windows güncelleme yaptınız mı? Seçmeli/isteğe bağlı güncellemelerde sürücü güncellemeleri de oluyor. Denemediyseniz, deneyiniz.
Olmazsa,
Başlat
Ara
Kutusuna
ses sorun yazarak ses sorun gidericisini açın. Ekrandaki talimatları izleyin. Ses sorunlarınızı otomatik olarak düzelecektir, düzeltemezse de uyarı verir.

cgrgurel11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki sonrasında Windows güncelleme yaptınız mı? Seçmeli/isteğe bağlı güncellemelerde sürücü güncellemeleri de oluyor. Denemediyseniz, deneyiniz.
Olmazsa,
Başlat
Ara
Kutusuna
ses sorun yazarak ses sorun gidericisini açın. Ekrandaki talimatları izleyin. Ses sorunlarınızı otomatik olarak düzelecektir, düzeltemezse de uyarı verir.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    57.4 KB · Görüntüleme: 227

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,394
Ayrıntılı bilgi sekmesinde ne yazıyor?
Güncelleştirmeleri denedik mi?

cgrgurel11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ayrıntılı bilgi sekmesinde ne yazıyor?
Güncelleştirmeleri denedik mi?
Driver Booster ile Realtek güncellemesini yaptım. Bilgisayarı yeniden başlattığımda sorun yine düzelmedi. Şimdi Windows Update ile bir güncelleme yapacağım. Olmazsa haber veririm

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,394
Driver Booster ile Realtek güncellemesini yaptım. Bilgisayarı yeniden başlattığımda sorun yine düzelmedi. Şimdi Windows Update ile bir güncelleme yapacağım. Olmazsa haber veririm
Üçüncü parti yazılım kullanmayın, üreticinin sitesinden kullanıma sunulanı kullanınız.
Windows Update sorunu çözebilir, dediğim gibi seçmeli güncellemelere bakınız, kolay gelsin.