Ses çıkaran CPU Fan

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Herkese selamlar.Önceden birçok konu açmıştım bir türlü yardım eden olmadı.O zamanlığına sorun gitti denilebilir.Aşağıda ki linkteki fanı almıştım aylar önce.Fanın hızı SpeedFan gibi uygulamarla ayarlanmadı.BIOS dan da ayarlanmıyor bunu nasıl ayarlayabilirim? Sıcaklık konusunda asla problem yok bazen yavaş dönüyor fan bazen hızlı, hızlı döndüğü zamanda minimun 31 max 59 derece yavaş döndüğü zamanda bu değerlerde.Yani kısacası CPU m fazla ısınmıyor ancak fan kafasına göre bazen çok hızlı bazen sessiz oluyor.Bunun hız ayarlarını BIOS dan ayarlayabilir miyim?

Anakart: Foxconn G31MXP
Aldığım fan linki: Intel LGA 775 işlemci Fanı - İntel Fan - Bakır Tabanlı CPU Fan Fiyatları ve Özellikleri

ReznooW

Asistan
Reaksiyon puanı
366
pwm destekli değil sanırım 4 pin kablosu var ama çok eski ve dandik bir fana sahip bu tarz fanlar genelde voltajla yavaşlatıp hızlandırabilir

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
pwm destekli değil sanırım 4 pin kablosu var ama çok eski ve dandik bir fana sahip bu tarz fanlar genelde voltajla yavaşlatıp hızlandırabilir
Şuan ilginç bir şekilde yavaşladı ısı hala aynı.Kafasına göre hızlanıp yavaşlıyor anlamadım gitti.Bir arkadaş önce ki konularımda bana PWM desteğinin olduğunu söylemişti ama.

ReznooW

Asistan
Reaksiyon puanı
366
aşırı ses yapıyor mu

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
aşırı ses yapıyor mu
Fanı ilk alıp taktığımda hiç sesi yoktu bile diyebilirim yine bu civarlarda minimun 30-31 max 60 derece cıvarında soğutuyordu.Bir süre sonra işte değişiyor şuan sesi orta-yüksek arası denilebilir.Bazen sesi çok az oluyor bazen çok fazla.

DartexNato

Asistan
Reaksiyon puanı
95
Cpu Yüksek Isıya Ulaştı mı Fan Rpm Artar Onu bios tan sabitleniyor diye biliyordum

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Cpu Yüksek Isıya Ulaştı mı Fan Rpm Artar Onu bios tan sabitleniyor diye biliyordum
Evet SpeedFan gibi uygulamalardan ayarlamayı biliyorum ama sorun burada ayarı yapmak değil ayar çalışmıyor.

DartexNato

Asistan
Reaksiyon puanı
95
Fan Control Devre dışı yapmış olabilir onu Aktıf yap
Mesaj otomatik birleştirildi:

Devreye sok normal döner bios tan yapılıyordu