Server Files Yapmak İstiyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ruski
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ruski

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ben bir oyunun server filesini yapmak istiyorum hangi program dili ile yazabilirim ve nerden başlamalıyım Yardımlarını bekliyorum.

mrgogo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Şevkini kırmak istemem ama sorduğun soru şekline bakılırsa bence hiç bulaşma, yinede cevabını vereyim oyun hangi dilde yazıldıysa o dilde yazabilirsin, nerden mi başlarsın oyunun mevcut dosyalarını inceleyerek ve temel programlama dillerini öğrenerek.

Ruski

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki hangi dil olduğunu nerden anlayabiliriz oyunun yine dosyalarını inceleyerek mi buluruz ve temel diller olarak c, c++, c# bunları herhalde öğrenmemiz lazım

mrgogo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Oyunun açık olarak SDK kodları yoksa veya internette biyerde belirtilmediyse bulamassın. Gerçi bulsanda bişey değişmez.

Ruski

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım dediğin zor olacak ama ben yapmak için uğraşacağım. Biraz daha bilgi öğrenirsem iyi olacak

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,755
Daha düzgün soru sormasını öğrenememişsin. Önce hangi oyun, onu da belirt. Server files nedir ? ne işe yarar, bir açıkla, bilen, anlayan varsa, cevap yazar elbette. Kimse bilmiyorsa, (veya ne sormak/yapmak istediğini anlayamamışsa) kimse doğru bir cevap ta yazamaz. Buradakilerde senin benim gibi kişiler.

Ruski

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Haklı olabilirsin başta öyle birşey yapmaya gerek duymadım belki yapsaydım daha farklı cevaplar gelebilirdi

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,755
Oyunların kendisi ile ilgileniyorsan, Bu tür işler için ya oyun motoru denen ve kendi kodlama dilleri olan, özel programlama araçları kullanılır, yada oyunlar için özel geliştirilmiş ek modüller. Amacın sadece bir oyun hilesi gibi bir şey denemek se, O tür yazılımlarıda yine oyunun kendisini geliştiren kuruluşlar geliştirip pazarlıyorlar. Bedava oyunlardan para kazanmanın yöntemi de bu şekilde oluyor.

Denemek istersen, bedava olan bir oyun motoru önerebilirim. Ren'py adındaki oyun motoru ile roman türü oyunlar mümkün. Belki en kolay olanı. Oyun motorları, ek olarak bir programlama aracının kurulu olmasına ihtiyaç duyarlar. Oyun motorları genelde hazır işlemlerden oluşurlar ve bu işlemler bir alt yapıya ihtiyaç duyarlar.

Oyun motorlarına çok benzeyen bir şekilde çalışan bir programlama aracı var. Adı Scratch ve genelde öğrenme amaçlı kullanılır. Şimdiye kadar scratch ile gerçek bir oyun görmedim, ancak varsayım olarak mümkün.

Ruski

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle şunu belirteyim ki Turf battles adında mmorg online oyun 5-6 yıl önce kapandı .Oyun motoru 3D olması lazım. Son 2 yıl içinde 1 tane private server açıldı ve kapanmak üzere. Bir tanesi de test sürecinde devam ediyor. Oyunun setubu var ama server files nasıl yapıldığını merak ediyorum. Bende yapmak istiyorum. Programlama dili ile mi yoksa program ile mi yapılıyor? Bilgim olmadığı için öğrenmek istiyorum. Buna göre bir plan belirleyip ona göre hareket edecem.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,755
Bu tür işler ile hiç uğraşmadım. Bilgisayarına bir sunucu kurup, oradan çalıştırman grekecek. Apache sunucusu çok yaygın. Oradan araştırmaya başlayabilirsin.

Ruski

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tmm. Teşekkürler. Forumda biri çıkarmı bu işlerden anlayan.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,755
Web programlama bölümündeki konuları araştır. Genelde eski konular daha gelişmiş düzeyde. Zaman içinde bilgi sahibi kişiler buraya uzak kalmaya başlamışlar. (Bu bende oluşan izlenim)

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Öncelikle şunu belirteyim ki Turf battles adında mmorg online oyun 5-6 yıl önce kapandı .Oyun motoru 3D olması lazım. Son 2 yıl içinde 1 tane private server açıldı ve kapanmak üzere. Bir tanesi de test sürecinde devam ediyor. Oyunun setubu var ama server files nasıl yapıldığını merak ediyorum. Bende yapmak istiyorum. Programlama dili ile mi yoksa program ile mi yapılıyor? Bilgim olmadığı için öğrenmek istiyorum. Buna göre bir plan belirleyip ona göre hareket edecem.

Sana genel mantığını söyliyeyim en azından mantığını öğrenirsin. Öncelikle mmo oyunlarının çalışması için;
1- Oyunun sunucu dosyaları windows server için yazılmış ise (exe ve dll dosyaları mevcutsa) windows işletim sistemli sunucu kiralaman lazım. Bazı oyunun dosyaları windows için yazıslsada linux server üzerinde wine katmanı ile de çalıştırabilir.
2- Oyunun yazıldığı veri tabanı türü ne ise (genelde mssql oluyor) ilgili veri tabanını sunucuna kurman.
3- Sunucuna IIS yada apachie kurarak oyunun üye giriş, kayıt gibi işlemlerin yapılacağı web sitesini açman. Kurulum sırasında kullandığın veri tabanı bilgilerini girerek veri tabanı ile web sitesinin bağlantısını yaparsın.
4- Gerekli yapılandırmayı admin panelinden yada oyun içinden (oyun yönetimi neye göre yazılmışsa) yaparsın ve sunucuyu başlatırsın.

Oyuncuların tarafına dönelim.
1- Madde 3 te hazırladığın sitene üye olurlar ve clienti yani oyunun kurulacağı dosyayı indirirler.
2- Oyun girişinde üyelik bilgileri ile giriş yaparlar. Bu bilgileri Madde 4 te hazırladığın ve kurduğun veri tabanında saklanır.
3- Oyuncu oyunda yapacağı herşey yine aynı veri tabanına kaydedilir. Bu yüzden veri tabanı hayati öneme sahiptir.

Bu yazdıklarım genel olarak mmo oyunlarının çalışma prensibidir.

Ruski

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sana genel mantığını söyliyeyim en azından mantığını öğrenirsin. Öncelikle mmo oyunlarının çalışması için;
1- Oyunun sunucu dosyaları windows server için yazılmış ise (exe ve dll dosyaları mevcutsa) windows işletim sistemli sunucu kiralaman lazım. Bazı oyunun dosyaları windows için yazıslsada linux server üzerinde wine katmanı ile de çalıştırabilir.
2- Oyunun yazıldığı veri tabanı türü ne ise (genelde mssql oluyor) ilgili veri tabanını sunucuna kurman.
3- Sunucuna IIS yada apachie kurarak oyunun üye giriş, kayıt gibi işlemlerin yapılacağı web sitesini açman. Kurulum sırasında kullandığın veri tabanı bilgilerini girerek veri tabanı ile web sitesinin bağlantısını yaparsın.
4- Gerekli yapılandırmayı admin panelinden yada oyun içinden (oyun yönetimi neye göre yazılmışsa) yaparsın ve sunucuyu başlatırsın.

Oyuncuların tarafına dönelim.
1- Madde 3 te hazırladığın sitene üye olurlar ve clienti yani oyunun kurulacağı dosyayı indirirler.
2- Oyun girişinde üyelik bilgileri ile giriş yaparlar. Bu bilgileri Madde 4 te hazırladığın ve kurduğun veri tabanında saklanır.
3- Oyuncu oyunda yapacağı herşey yine aynı veri tabanına kaydedilir. Bu yüzden veri tabanı hayati öneme sahiptir.

Bu yazdıklarım genel olarak mmo oyunlarının çalışma prensibidir.

Güzel anlatmışsın. Bir de oyun kontrolu için dosyalarını nasıl yapılacağı bulursam ilerleme kaydedeceğim. Bilgiler için Teşekkürler.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Güzel anlatmışsın. Bir de oyun kontrolu için dosyalarını nasıl yapılacağı bulursam ilerleme kaydedeceğim. Bilgiler için Teşekkürler.

Dosyalar içinde yoksa bulamazsın. Bazı oyunlarda, oyun içinde admin girişi yapıldıktan sonra konsol (bu bazen chat ekranı oluyor) üzerinden oyunun admin kodları ile yönetebilirsin. Bazı oyunlar ise web sitesine bağlı olarak admin panelinden yapılır.

Ruski

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Onu nasıl bulabiliriz ki oyun içinden

algea

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Oyunun açık olarak SDK kodları yoksa veya internette biyerde belirtilmediyse bulamassın. Gerçi bulsanda bişey değişmez.
Arkadaş cevabı vermiş zaten. Oyunun SDK veya APIleri açık kaynak olarak verilmişse istediğin dil ile bunu çözebilirsin. Kapalı bir proje ise çok zor reverse engineering ile oyunun kodlarına bakmak zorundasın ki extreme bilgi gerekecektir. Biraz yardımcı olduysam ne mutlu bana....

Ruski

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaş cevabı vermiş zaten. Oyunun SDK veya APIleri açık kaynak olarak verilmişse istediğin dil ile bunu çözebilirsin. Kapalı bir proje ise çok zor reverse engineering ile oyunun kodlarına bakmak zorundasın ki extreme bilgi gerekecektir. Biraz yardımcı olduysam ne mutlu bana....

Biraz karışık bunları SDI ve Apıleri program sayesinde mi buluruz yok başka türlü mü ve revense engineerin olayı aynen program gerektiyor mu yoksa dil mi lazım

algea

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Biraz karışık bunları SDI ve Apıleri program sayesinde mi buluruz yok başka türlü mü ve revense engineerin olayı aynen program gerektiyor mu yoksa dil mi lazım
Dostum IDA ya bir bak yanlız paralı olmuş satın alman gerekebilir. Biraz parayı gözden çıkartırsan yardım da edecektir

Ruski

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iDa programı indirdim. Oyunun exe açıp oradan mı bakacağız ve nasıl anlayacağız biraz yardım olursan iyi olur

Ruski

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kısalttığıma bakma çok uzun bir konu çözmeye çalıştığın…..
Bana da öyle geliyor o işle olacak değil. Başka türlü server files yapmaya öğrenmem lazım yine ilginiz için sağolun. Bana yardım bulunan herkese teşekkür ederim.