Sertifikaların Gücü Adına!

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
IT sertifikası; kişilerin Microsoft, Cisco, Linux, Sun gibi üreticilerin teknolojileri hakkında yeterli bilgiye sahip olduğunu kanıtlaması için kullanılan belgedir.

Sertifika programları, bilişim sektöründe çalışan kişilerin yetkinliği ve yeterliliğinin bir ölçüsü olarak ortaya çıkmaktadır. Sertifikalar, uluslararası geçerliliğe sahip ve tüm dünya çapındaki bilgi işlem yöneticileri tarafından tanınıyor. İnsan kaynakları ve bilgi işlem yöneticileri, bilişim uzmanı aradıklarında sertifikasyonlara sahip uzmanları tercih ediyorlar. İş bulma yarışında sertifika sahibi kişilerin diğer adaylarla karşılaştırıldığında işe kabul edilme şansı daha fazladır. Ayrıca kurum veya şirketlerde belli alanlarda sertifikalı personel gereksinimi vardır. Örneğin; Microsoft iş ortağı olmak için bilgisayar şirketinin iki adet sertifikalı elemanı olması gerekir. Bu da sertifika programlarına ilgiyi artırıyor.

Kurumlar Bu Dilden Konuşuyor

Kurumlar açısından bakıldığında; bünyelerinde kullanmakta oldukları işletim sistemi, data ve ses ağı altyapısı ve kurumsal kaynak planlama yazılımı gibi ürünlerin yönetimi ve desteği için bu ürünler konusunda uzman personeli barındırmak büyük önem taşıyor. Uzmanlık ise kurumlar açısından ancak sertifikasyon sayesinde anlaşılabilir. Yaygın olarak kullanılmalarından dolayı, Microsoft, Cisco ve SAP gibi ürünlerin sertifikaları dünya genelinde çok talep görüyor.

Sadece Türkiye'de Değil, Dünyada!

Sertifikasyon, o sertifikaya sahip olan kişilerin uzmanlığını kanıtlamasının yanı sıra, sertifikasını aldığı firma tarafından seminerlere ve organizasyonlara davet edilerek teknolojideki gelişmeleri takip etmesi imkanını da sağlar. Bilgi ve deneyimlerini sertifikasyon sayesinde kanıtlayan kişiler, yalnızca sertifikanın alındığı ülkede değil dünyanın herhangi bir yerinde de çalışma imkânı bulanabilirler.

Kariyer ve ücret planlaması sırasında da kişinin sahip olduğu sertifikaların türü ve adedi, sertifika sahibi kişilere önemli avantaj sağlamaktadır.

Yazan: Tezcan Erşayan - Eğitim ve Proje Uzmanı / AcademyTechBilgi için: AcademyTech
Tel: (216) 550 44 22
SDN - http://shiftdelete.nethttp://shiftdelete.net/yurtdisinda-is-bulmak-7294.html

aliça

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben Microsoft yazılım uzmanı(MSPD) SERTİFİKAM VAR VE JAVA sertifikam ver mesela bunlar alınması gereken eğitimler çok önemlidir bana çok şeyler kattı ve çok iyi deneyim oldu eğer kendinize bir kimlik almak istiyorsanız bunları almanızı dikkat çekerim.

rolva

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sertifikalar herşey demek değildir.
Sizi ancak "pdf" veya "Power Point" uzmanı yapar.

Özelikle Microsoft`un verdiği ve "Mühendis" unvanı tamamen uydurmadır.
Mühendislik Akademik bir kariyerdir ve min. 4 yıl konu hakkında universite`de okunarak hak edilir ve alınır. Üç-Beş ay ve Para ile satılan bir unvan değildir.

Bu ünvan yerine başka bir terim kullanmalıdır. "Mühendis" unvanını daha fazla erezyona uğratmamalı ve yarlarlanmamalıdır. Yakında "Sistem Doktoru" gibi bir unvan satmaya başlar ise nasıl engellencek ? Nasıl at izi, ile it izi birbirinden ayrılacaktır ?

Konuyu bilmiyorsanız Sertifika bir hiçtir. Bir para tuzağıdır.

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Benim de CCNA sertifikam var ve şu anda da koleksiyonuma yenilerini eklemeye çalışıyorum ancak MCSE'nin insana sertifika sahibi olmak dışında çok fazla bir şey kattığına inanmıyorum.

Musty

Asistan
Reaksiyon puanı
1
mcse'yi diger egitimlerin temeli olarak görüyorum(yazılım haric).faydası yok diyen arkadasların bu egitimi almadıgını düsünüyorum.aldırlarsa da fasafiso olarak aldılar.mühendislik abartılı, uzmanlık demek gerekir bence.ayrıca amerikada ingilterede gercekten mühendis seviyesinde görülüyo bu sertifikaya sahip olanlar.ayrıca gereksiz bi egitim degil.piyasanın ihtiyacı olan bir egitim.kac bilgisayar mühendisinin bilgisi varki bu konularda? bu egitimi almayan bi bilg. müh. getirin yapabilir mi 1000 client olan bi firmada 5 dakikada tüm pcleri 500 er iki hat cıkısı saglamak? yapamaz.hepsi ihtiyac dogrultusunda ortaya cıkmıs seylerdir. ki yeni fakülteler acılıyor sistem mühendisligi adı altında.tr de 160.000 sistem mühendisi,almanyada 60.000 sistem mühendisi acıgı oldugu belirtiliyor... bilg. müh. demiyorum dikkat ederseniz...

osC++CoDeR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kimileri sertifikayla iş bulamaz kimileride kafa avcılarına yakalanıp sizin bi ton parayla aldığınız sertifikanızla yapamadıklarınızı yaparlar.

Demek ki sertifika hiçbirşey. :)
Parayı basan alıyor, zaten sınavda çıkan sorular nette heryerde var. :D

Parası olan, çalışarak kazanamayacakları bölümleride okuyor vakıf üniv. lerinde :D

oper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
MCSE neden diğer eğitimlerin temeli bunu anlamadım ben. bi kaç kere daha böyle bir söyleme denk geldim.
ben matematik mezunuyum, mezun olduktan sonra da sadece CCNA eğitimi aldım, şahsen hiç bir zorluk çekmedim anlama konusunda.

ama şöyle bişe var, firmalar genelde uzman değil amele arıyorlar. misal, adam hem donanımdan anlasın hem server bilsin active directory bilsin onu bilsin bunu bilsin, network bilsin, bilsin de bilsin... o yuzden sadece MCSE ya da sadece CCNA vs yeterli olmuyor onlara. herşeyi bilmeniz lazım. herşeyi bildiğiniz takdirde de o bilgilerinizin-tecrübelerinizin değerine göre komik rakamlara çalışmanızı istiyorlar. :)

MCSE neden alınmalı neden gerekli birisi açıklayabilirse memnun olurum.

recepyuksel

Asistan
Reaksiyon puanı
0
MCSE neden diğer eğitimlerin temeli bunu anlamadım ben. bi kaç kere daha böyle bir söyleme denk geldim.
ben matematik mezunuyum, mezun olduktan sonra da sadece CCNA eğitimi aldım, şahsen hiç bir zorluk çekmedim anlama konusunda.

ama şöyle bişe var, firmalar genelde uzman değil amele arıyorlar. misal, adam hem donanımdan anlasın hem server bilsin active directory bilsin onu bilsin bunu bilsin, network bilsin, bilsin de bilsin... o yuzden sadece MCSE ya da sadece CCNA vs yeterli olmuyor onlara. herşeyi bilmeniz lazım. herşeyi bildiğiniz takdirde de o bilgilerinizin-tecrübelerinizin değerine göre komik rakamlara çalışmanızı istiyorlar. :)

MCSE neden alınmalı neden gerekli birisi açıklayabilirse memnun olurum.
Güzel Özetlemişşin Arkadaşım.
MCSE o bahsettiğin her işten az çok analayan adamlara deniyor. 1 konuda kesinlikle uzmanlık yok. hepsinden biraz anlasın şirketteki her işe koşşun diye. Adını başka koymak lazım ama şimdi ağzımızı bozmayalım burada.

Bence bilişim sertifikaları adamın ingilizcesini test ediyor. İngilizcen iyi ise her tür sertifikayı az bir gayretle alabilirsin. Başka bir anlamı ve faydası uluslararası şirketlerde çalışabilme fırsatı dışında yok bence.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merhaba,

Mühendislik Akademik bir kariyerdir ve min. 4 yıl konu hakkında universite`de okunarak hak edilir ve alınır. Üç-Beş ay ve Para ile satılan bir unvan değildir.

Konuyu biraz geriden takip ettiğiniz izlenimine kapılmamak elde değil zira bu eğitim kurumları "mühendislik" sözcüğünü kanunlar ve mahkeme kararları sebebiyle yıllardır kullanamıyorlar.

Bilginize sunarız.

Musty

Asistan
Reaksiyon puanı
1
önemli olan sertifikayı almak değil ki.sonuçta bi belgedir biraz ingilizcesi olan herkes examcollection.com dan soruları ezberleyip, herhangi bir sınav merkezinde sınava girip belgeeleri alabilir.ama sonuçta bilgisi yok iş yapamaz.iş başvurusunda mülakattan bile gecemez.ccna egitimi aldıgını söylemissin arkadasım, müfredatı bilmiyorum ancak sadece cisco routerları bilmek yetmiyo.yanlıs yonlendirmemek gerekir kimseyi.kötülemek yerine aldıgınız egitimleri tanıtın,ihtiyacı olanlar ona göre okuyup karar versinler derim.ki atıvermeyin mcse dediginiz kadar kötü bi belge olsaydı bugun fakülteler bunlara karsı cıkmazdı.yurtdısında para etmezdi bu belge.densizin birisi de amele demiş :) evt ben ameleyim gidiyorum fabrikaya işimi yapıyorum 2.000 ytl yi alıyorum bi kac saatte.ameleyim :) gülüp gececektim ancak bilmek isteyenler vardır diye yazma geregi duydum.teşekkürler saygılar

DerinSiyaset

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Sizi ancak "pdf" veya "Power Point" uzmanı yapar.

Bu ünvan yerine başka bir terim kullanmalıdır. "Mühendis" unvanını daha fazla erezyona uğratmamalı ve yarlarlanmamalıdır. Yakında "Sistem Doktoru" gibi bir unvan satmaya başlar ise nasıl engellencek ? Nasıl at izi, ile it izi birbirinden ayrılacaktır ?

Konuyu bilmiyorsanız Sertifika bir hiçtir. Bir para tuzağıdır.

Buralarda verilen sertifikalar da yan gelip yatılarak alınmıyor arkadaşım. O sertifikaların sadece 1 tanesini alabilmek için birebir Microsoft yetkilileri tarafından tam 8 tane ONLINE sınava tabi tutuluyorsun ve sınavların tamamı İNGİLİZCE. Hiçbirisinden kalmaman gerekiyor ve torpille falan sertifika vermiyorlar.. Üniversitelerde verilen mühendislik eğitimleri 4 yıllık fakülte okumuş kadar bilgiye sahip olman gerekiyor neredeyse. Sizin bahsettiğiniz gibi dışarıda verilen bilgisayar kurslarının verdiği sertifikalar değil bunlar. Bilgisi olan kazanıyor olmayan verdiği parayla kalıyor.

Çalıştığım yazılım firmasında 4 kişi, bu sertifikalardan en az 2 tanesine sahip ve hiçbirisi 4 yıllık bir fakülte bitirmiş kişiler değilller. Ama bir mühendise taş çıkartırlar. Neden çıkartırlar biliyor musun? Türkiye şartları okuma fırsatı bulamayıpta kendini pratikte geliştirmiş insanlar bu bahsettiklerim. Teoride değil tamamen birebir işin içinde olan insanlar. Maddi durumu elverişli olmadığı için Üniversite okuyamamış olan böyle niceleri var. Onlar içinde bu sertifikasyon programları onların birer diploması gibi. Şimdi şirketlerin bir çoğu moderatötümüzün dediği gibi bu sertifikasyonlara sahip kişileri tercih ediyorlar. Bugün bir odtü de bir itü de okumak günümüz şartları gereği fiyatları astronomik boyutlara varan maddi imkanlar gerektiriyor. Yetenekli o kadar gençlerimiz var ki maalesef maddi imkansızlıklardan dolayı üniversite okuyamıyorlar. Belli bilgi birikimi olan arkadaşlarımıza bu ünvanları almalarını şiddetle tavsiye ediyorum. 1 tanesi ile yetinmeyin. Burada çağımız bilişim çağı gibi klişe sözler sarfetmeyeceğim zaten herşey ortada.
Saygılarımla...

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar MCSE sertifikası Microsoft'un Server sistemleri konusunda Uzmanlığını (8 sınava girip sekizinden de başarılı olmuş) kanıtlamış kişilere verilen bir sertifikadır.
Diğer sertifikalara göre daha çok bulunması kötü olduğu anlamına gelmez.

Gelelim Mühendisliğe evet doğru söylüyorsunuz. Bu sertifikaya sahip biri Mühendis değildir, Uzmandır. Sadece MCSE Sertifikasıyla sınırlı kalmayanların çoğu Mühendislerden daha da iyidir. Ancak Mühendislik Bölümlerinde sadece konu ile ilgili eğitim verilmez. Aynı zamanda matematiksel zekaya dayalı eğitimlerde verilir.

Yani bir kişinin sertifikasının olması konu hakkında uzman olduğunu, Mühendis olması ise konu hakkında bilgisi olması. Ayrıca karşısına çıkacak sorunlarda yada yeni teknolojilerde altyapısının bulunduğunu ve Matematiksel zekasının üst seviye olduğunu kanıtladığını gösterir.

Ne işe yarar dersenizde Mühendis olan birisi Neden-Sonuç ilişkisini kurabildiğini kanıtlamıştır. Bu yüzden firmaların tercihi Mühendis olan ve seritifkası olan insanlardan yanadır.

MCSE Sertifikası için girilmesi gerekli sınavlar;

Exam 70-620 ( Client İşletim Sistemi)
Review the preparation guide for Exam 70-620: TS: Windows Vista, Configuring

Exam 70-290 ( Core Exam )
Review the preparation guide for Exam 70-290: Managing and Maintaining a Windows Server 2003 Environment

Exam 70-291 ( Core Exam )
Review the preparation guide for Exam 70-291: Implementing, Managing, and Maintaining a Windows Server 2003 Network Infrastructure

Exam 70-293 ( Core Exam )
Review the preparation guide for Exam 70-293: Planning and Maintaining a Windows Server 2003 Network Infrastructure

Exam 70-294 ( Core Exam )
Review the preparation guide for Exam 70-294: Planning, Implementing, and Maintaining a Windows Server 2003 Active Directory Infrastructure

Exam 70-298 ( MCSE - S için Gerekli )
Review the preparation guide for Exam 70-298: Designing Security for a Windows Server 2003 Network

Exam 70-299
Review the preparation guide for Exam 70-299: Implementing and Administering Security in a Windows Server 2003 Network

Exam 70-351
Review the preparation guide for Exam 70-351: TS: Microsoft Internet Security and Acceleration (ISA) Server 2006, Configuring

Musty

Asistan
Reaksiyon puanı
1
güzel acıklamıssın derinsiyaset. pdf nin lafı bile gecmez egitimlerde ki ben bilmiyorum nasıl pdf olusturuldugunu :) sınavlar sadece test tabanlı degil arkadaslar. uygulamalı olanlar da var.örnegin size bir senaryo verilir ve gerekeni yapmanız istenir.bu sınavlar internette var mı bilmiyorum.

buraktuna bilgiler icin tskler ayrıca mcse olduktan sonra server2008 sertifikalarını almak icin de sınavlara girip mcitp sertifikası alınabilir.

http://www.microsoft.com/learning/mcp/mcts/windowsserver/2008/transition/default.mspx

oper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önemli olan sertifikayı almak değil ki.sonuçta bi belgedir biraz ingilizcesi olan herkes examcollection.com dan soruları ezberleyip, herhangi bir sınav merkezinde sınava girip belgeeleri alabilir.ama sonuçta bilgisi yok iş yapamaz.iş başvurusunda mülakattan bile gecemez.ccna egitimi aldıgını söylemissin arkadasım, müfredatı bilmiyorum ancak sadece cisco routerları bilmek yetmiyo.yanlıs yonlendirmemek gerekir kimseyi.kötülemek yerine aldıgınız egitimleri tanıtın,ihtiyacı olanlar ona göre okuyup karar versinler derim.ki atıvermeyin mcse dediginiz kadar kötü bi belge olsaydı bugun fakülteler bunlara karsı cıkmazdı.yurtdısında para etmezdi bu belge.densizin birisi de amele demiş :) evt ben ameleyim gidiyorum fabrikaya işimi yapıyorum 2.000 ytl yi alıyorum bi kac saatte.ameleyim :) gülüp gececektim ancak bilmek isteyenler vardır diye yazma geregi duydum.teşekkürler saygılar

hocam bi kaç saatte mi 2000 ytl alıyosunuz yoksa aylık maaşınız mı 2000ytl? bi kaç saatte alıyosanız bu parayı tebrik ediyorum sizi :)

benim kötülemek gibi bi niyetim yoktu. neden mcse şart dedim sadece. ama cvp verilmemiş gördüğüm kadarıyla.
ameleden kastım da bu işi yapanların amele olduğu değil, iş verenlerin bu çalışanları amele yerine koyduğuydu ama siz yanlış anlamışsınız.

Musty

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kendi işyerim.ancak okul sebebiyle dışardayım.iş oldugunda ararlar bende müsaitsem memlekete gider hallederim.

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
güzel acıklamıssın derinsiyaset. pdf nin lafı bile gecmez egitimlerde ki ben bilmiyorum nasıl pdf olusturuldugunu :) sınavlar sadece test tabanlı degil arkadaslar. uygulamalı olanlar da var.örnegin size bir senaryo verilir ve gerekeni yapmanız istenir.bu sınavlar internette var mı bilmiyorum.

buraktuna bilgiler icin tskler ayrıca mcse olduktan sonra server2008 sertifikalarını almak icin de sınavlara girip mcitp sertifikası alınabilir.

http://www.microsoft.com/learning/mcp/mcts/windowsserver/2008/transition/default.mspx

Bilgi için teşekkürler Musty! MCSE kursum bittikten sonra MCITP Sınavına gireyim.

recepyuksel

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kendi işyerim.ancak okul sebebiyle dışardayım.iş oldugunda ararlar bende müsaitsem memlekete gider hallederim.

5 senede 1 kere ararlar herhalde.
kimse kimseye 2 tık için 1 gün için 2000 lira falan vermez. az gerçekçi olalım arkadaşlar sallamayalım lütfen.

şuanda memleketin en pahalı danışmanları SAP çılar onlarda günlük maximum 1000 lira alırlar. işe göre düşer bu rakam.

Zealot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Bahsettiklerinizin önüne geçmenin yolu mülakattan geçiyor. Yani elinizde sertifikayla iş görüşmesine gittiğiniz zaman firma bünyesinde işi hakikaten iyi bilen biri sizin seviyenizi bir kaç soru ile kolayca anlayabilir.

Diğer yandan işi bilen firmalar sertifikaya bakmaz.

Musty

Asistan
Reaksiyon puanı
1
5 senede 1 kere ararlar herhalde.
kimse kimseye 2 tık için 1 gün için 2000 lira falan vermez. az gerçekçi olalım arkadaşlar sallamayalım lütfen.

şuanda memleketin en pahalı danışmanları SAP çılar onlarda günlük maximum 1000 lira alırlar. işe göre düşer bu rakam.

sallıcak olsam daha destekli sallarım :) ben burda bi zaman diliminden de bahsetmedim. iş oldugu sürece yaparım bu kazanacagın para yapacagın is bulundugun ortamada göre de cok degisir. mesela o bahsettigim fabrika bilgi islem müdürü calistirmiyo ama is oldugunda cagiriyo sadece. bi sekilde onlar da burdan kâr ediyo.

zealot bende aynı seyi söylüyorum mülakatı zaten hepsi yapıyo bilen bilmeyen orda ayrılır zaten...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Fırsatım olsa hemen katılırım ve sonuna kadar giderim.
Temel olmazsa ve bir yerden başlayıp kendisini geliştirmiyorsa mühendis dahil boştur.

rolva

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Konuyu biraz geriden takip ettiğiniz izlenimine kapılmamak elde değil zira bu eğitim kurumları "mühendislik" sözcüğünü kanunlar ve mahkeme kararları sebebiyle yıllardır kullanamıyorlar.

Bilginize sunarız.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Available Microsoft Certifications
( "http://www.microsoft.com/learning/mcp/credential/default.mspx" )

http://www.bilgeadam.com/Bireysel/mcse/MCSEUnvan.aspx
( "http://www.bilgeadam.com/Bireysel/mcse/MCSEUnvan.aspx" )

Yukarıdaki linklere`e girerek.
02.Mayıs.2009 tarihli Microsoft ve diğer sayfalardaki " MCSE " başlığını
okumanızı öneririm " Engineer " şeklinde yazılmış.

MCSE : Microsoft Certified Systems Engineer (MCSE)

Konuya dar bir perspektiften baktığınız izlemine kapıldım.
Bilgilerinize sunulmuştur. ;)

Not: Microsoft Sertifikaların Uluslararası olduğunu söylüyor.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Bence herkesin haklı olduğu noktalar var.Ama ben sertifika alma taraftarıyım.Çünkü Zooteknistim ve bilgisayar bilgimi kanıtlayabilecek hiç bir belgeye sahip değilim.MCSE den çok cisco sertifikaları ilgimi çekse de hepsini almayı düşünüyorum.

Bu arada bazı arkadaşların bilgisayar mühendisliğini çok abarttığını düşünüyorum.Zira okullarından çok iyi dereceyle mezun olup,başarılı bir iş hayatı olan bir çok bilgisayar mühendisi linuxta,BSD'de terminale girmekten aciz.

Herşeyi bilmek zorunda değil gibi komik bi savunma yapmayın.Evet herşeyi bilmek zorunda değil.Ama mesela bende ziraat mühendisliği eğitimi aldım.Alanım Hayvansal Üretim.Bitkiler hakkında çok bilgim yok.Ama bir ziraat mühendisi olarak genel kültür seviyesinde bilmememin hiç bir mazereti olamaz.

Kısacası sertifika herşey değildir.Ama benim durumumda olanlar için zorunluluktur.

kpazen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende Cisco'cuyum ;) bu terimde yeni çıktı.

Sertifika sadece tercih nedenidir. bakarsanız tüm iş ilanlarına aynen böyle yazar. Adam sizi oturtacak router'ın basına dicek şunları yap, yaptın mı alırsın işi yapamadın mı sertifikam var diye tek kelime edemessin.

Zaten bu sertifikaların amacı kanımca, şirket sempatizanlıgı, başka bişey değil. madem bukadar önemli neden butun sıanvlar ve cevaplar heryerde geziyor?

biraz dusunursek sonuca ulaşırız aslında;

Elimde tüm CCNA sınavları tüm versiyonları mevcut ama girmiyorum sınavına, eğtiminide aldım. Sertifikanın değeri yok gözümde kagıt uzerinde onemli. birgun biri benden isterse gider alırım 1haftada ;)

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
valla arkadaşlar,zaten sertifika sınavına girerken adamlar demiş, bu işle en az 3,5 yıl çalışmış,altyapısı olanlar gelsin ingilizcesi iyiyse yapsın sorularını, bu işi bildiğine dair belgeyi vereyim. sonuçta işi bilmiyosan niye sertifika alıyon almaya çalışıyon, işi biliyosanda sertifikanı al ki herkes ne bildiğini bilsin.dimi...

aurora72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öğrenmek isteyen kişiye sertifika vız gelir. Sert. sadece bir belge gerçekten. Fiiliyatta binbir türlü problemi çözerken sertifikanın fazla bir esprisi yok. Sert bence sadece kişinin bir konuda birşeyler yapmaya "niyetli" olduğunun işaretlerinden sadece birisidir. Sert. aldıktan sonra üstüne bir çok icraat katmışsa sertifika iyidir ama tek başına duruyorsa biraz "fiyasko" dur.

gameovermee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
yukarıda yorum yazan arkadaşlardan bazılar mühendis düşmanı sanırım ya da bir kuyruk acısı mevcut. utanmadan sertifikasyon programını vermenin 4 yıllık mühendislik programı kadar zor oldugunu yazan bile var. komik olmayın lütfen.

Enis Kurtay

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Merhaba dostlar.
Öncelikle bir tane link vereyim, bu sertifikasyonlara hazırlanan kişiler varsa, bu konuda hakkında bir programcı hocamız çok iyi anlatmış makalesinde

http://www.kemalozlu.com.tr/2009/07/mcpd-olmak-ya-da-olmamak.html

Şimdi kendi yorumuma geleyim..
Ben bilgisayar programcısıyım, amacım daha iyisi olmak. Ki sanırım çoğu bilgisayar programcısı için geçerlidir bu, en iyisi olmak, daha çok çalışmak falan.. Ben şahsen daha çok yeni şeyler öğrenmek ve bilgimi daha çok geliştirmek istiyorum. Ancak piyasaya baktığımızda, çoğu kişi üniversitelerden en az 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyan kişileri arıyorlar.

Herşeyden önce bence sağlam bir üniversiteyi garantilemeyiz diye düşünüyorum. Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar programcılığı, Bilişim Teknolojileri veya ilgili bölümler..
Sertifikasyonda elbette çok önemli, ancak şunu unutmayalım, üniversite diploması herşeyden öncelikli. Bu yüzden de önce üniversite diploması, sonra sertifika diye düşünüyorum :)

Sertifika o kadar önemli mi peki ? Eğer üniversite okuduysak, gerek 2 yıllık, gerek 4 yıllık, hiç farketmez bana göre kesinlikle önemli, çünkü işimizi garantiye almış oluyoruz. Normal bir bilgisayar mühendisiyle, MCPD sertifikası almış bilgisayar mühendisinin arasındaki fark daha fazla bence.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Merhaba dostlar.
Öncelikle bir tane link vereyim, bu sertifikasyonlara hazırlanan kişiler varsa, bu konuda hakkında bir programcı hocamız çok iyi anlatmış makalesinde

http://www.kemalozlu.com.tr/2009/07/mcpd-olmak-ya-da-olmamak.html

Şimdi kendi yorumuma geleyim..
Ben bilgisayar programcısıyım, amacım daha iyisi olmak. Ki sanırım çoğu bilgisayar programcısı için geçerlidir bu, en iyisi olmak, daha çok çalışmak falan.. Ben şahsen daha çok yeni şeyler öğrenmek ve bilgimi daha çok geliştirmek istiyorum. Ancak piyasaya baktığımızda, çoğu kişi üniversitelerden en az 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyan kişileri arıyorlar.

Herşeyden önce bence sağlam bir üniversiteyi garantilemeyiz diye düşünüyorum. Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar programcılığı, Bilişim Teknolojileri veya ilgili bölümler..
Sertifikasyonda elbette çok önemli, ancak şunu unutmayalım, üniversite diploması herşeyden öncelikli. Bu yüzden de önce üniversite diploması, sonra sertifika diye düşünüyorum :)

Sertifika o kadar önemli mi peki ? Eeğer üniversite okuduysak, gerek 2 yıllık, gerek 4 yıllık, hiç farketmez bana göre kesinlikle önemli, çünkü işimizi garantiye almış oluyoruz. Normal bir bilgisayar mühendisiyle, MCPD sertifikası almış bilgisayar mühendisinin arasındaki fark daha fazla bence.

Kesinlikle katılıyorum. Bİlge Adam'da sistem eğitimini üstün başarı ile bitirmiş biri olarak ve MCSA+S sertifikasına da sahip olarak bu işe girecek herkese tavsiyem iyi kötü mesleki bir diplomadır. Kaliteli yherlerde, büyük şirketlerde vs. çalışmanın ilk şartı bu. Kendi işinizi yapacaksanız o ayrı. Ama diploma olmadan bir yere kadar..

homesinema

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tenrıkler arkadasım ıyı iş cıkarmısın artık turkıyedede yavas yavas sanal dunya uzerıne ıs yapılmakta

CEOffice

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yakında Konya'da girdiğim bir seminerde Süleyman Öztürk Adlı Kişinin yanlış hatırlamıyorsam 51 adet sertifikası olduğunu söylediBu Türkiyede En fazla Sertifikası olan kişi ayrıca Dünyadada 3. Kişi demekmiş.Fakat bu insan bile " Sertifika sizi bir işe sokabilir,fakat işte istikrar yakalamanızı sağlamaz" demişti.