Şeriatçıları anlamak

Bu konuyu okuyanlar

Katılım
24 Temmuz 2020
Mesajlar
453
Reaksiyon puanı
427
Puanları
63

Arkadaşlar öncelikle ben bir şeriatçı değilim laikliği destekleyen biriyim ancak ideolojilere saygım var şeriatçı diyince genelde insanların aklına gerici,tutucu,cahil insan tipi geliyor ancak öyle değil evet çoğunluğu öyle ancak hepsi öyle değil aklı başında insanlarda var bu videoda'ki gibi bu adama hakaret edenlerin çoğu şeriatın ne olduğunu ne demek olduğunu bile bilmiyor örneğin twitch yayıncısı ''Elraenn'' kendisini severdim ancak bu videoyu izlerken yaptığı yorumlardan sonra benim için Elraenn bitti kendisi bu videoda'ki adama tribünlere oynuyor diyor ancak kendisi videoyu en fazla 5dk izleyip sonunda İzmir marşı açıyor yani aslında tribünlere oynayan kendisi ha bu arada açtığı İzmir marşı'nın aslı Kafkas marşıdır hani o şeriatçı cahil Osmanlı'nın zamanın'da yazılan (!) eğer herkes bu Elraenn gibi davranırsa Atatürke sövenler sövmeye inatla devam edecek evet Atatürke sövenler cahil,beyin yoksunu ancak yinede fikirlere saygı duyulduğu sürece Atatürke küfür edenlerin sayısı azalacaktır yine dediğim gibi Atatürke sövenler cahiller ama yinede belki azda olsa azalacaktır küfür edenlerin sayısı diyeceklerim bu kadar herkese iyi forumlar.
 

SinHa

Doçent
Katılım
31 Ekim 2013
Mesajlar
720
Reaksiyon puanı
767
Puanları
93
Hocam izlemedimde genel sıkıntının nedeni kavramların yanlış anlaşılması ve insanların kafasında zanlar oluşturulması. Şimdi şeriat nedemek şeriatçı nedemek bunlara bakıp insanların kafasındakilerle karşılaştırmak lazım. Şeriat Allah'ın hükümleri demek (Kuran-ı Kerim) Şeriatçı bunlara uyan demek (Müslüman) Ama şeriatçı denince asan kesen kendini patlatan yobaz ilime bilime karşı insanlar geliyor akla. Halbuki Osmanlı'da Endelüs Emevi devleti de şeriat ile yönetilen devletlerdi. Aslında en büyük sıkıntı islamın çok yanlış anlaşılması. Şuan dünya üzerinde tek bir ülke şeriat ile yönetilmektedir oda İsrail. Tevrat kurallarına göre hüküm vermekteler. İnsanların "zan" ettiği gibi iran arabistan bunlar şeriatla yönetilen yerler değildir.
 
M

Murat Burç

SDN Okuru
Türkiye'ye şeriat gelemez çünkü Türkiye'nin nüfusunun %30-40 gizli veya açık ateist deist. geri kalan %60'ın %75'inden fazlasının din bilgisi namına birşeyi yok. Bir ilmihal kitabı açıp okumamıştır bile.

Yeni nesil de gümbür gümbür deist ateist veya seküler müslüman yetişiyor.
Çünkü Türkiye'deki temsil makamı hocaların %90'ının dediği ile yaptığı tutmuyor.
%90'ı da sistemi ve düzeni savunuyor veya korkudan gıkı çıkmıyor.

Cahil adam dinini hocadan öğrenir hoca bozuksa soğur da soğur.

Şuan ben müslümanım diyen adamın bu sistemi (laiklikten bahsetmiyorum) zenginin daha zengin fakirin daha fakir olduğu, müslümanım diyen adamın her boku yediği, ankara ilahiyattaki kaderi, Allah'ın ilmini inkar eden adamların olduğu bir düzeni SA VU NA MAZ.

Bu düzen hakkında 5 dakika susan hoca vebal altındadır.
En çok günahı hocalar çekecek çünkü en fazla ilim onlarda. İlmini kullanmayan hesaba çekilir.

Bu milletin dini imanı para demeyeceğim tehlikeli bir söz ama en nihayetinde para çok önemli bir konumda.
Hocalar birileri yesin,birileri yaşasın, birileri sevişsin kendi destekledikleri olduğu için sesini çıkarmasın. Birisi de hayatın tokadını en ağırından yesin. Hocalar sussun ne anladım ben bu işten. Din ilmi bilmeyen adam hocanın bu tavrını görürse bu dine nasıl ne şekilde ısınacak biri gelsin açıklasın.

Heryere imam hatip açtılar. Bütün şartları oluşturdular zorla milleti imam hatiplere dolduruyorlar. Emin olun %99u isteyerek seçmedi. Yarısından fazlası o okullardan ateist ve deist olarak çıkacak.

Dini zorlaya zorlaya öğretirseniz olan bu olur.
Dünya artık gösteriş dünyası. Siz kimseye şükrü anlatamazsınız o adam adalet ister. Dün şükrü anlatan adamların söyledikleri ile yaptıkları ve savundukları birdi.

Bugün düzen bozuk, söyleyen adam bozuk laf o hocaya değil de müslümanlığa geliyor.

Hocalar büyük vebal ödeyecek büyük.
 

theterminator92

Doçent
Katılım
14 Ekim 2017
Mesajlar
537
Reaksiyon puanı
252
Puanları
63
Normal İnsandan yaklaşık 30-40 kuşak geride insanlar Şeriatçılar. İnanmak isteyen bir dine bağlı dogmatik bir hayat yaşamak isteyen yaşar. İnanmak istemeyen inanmayıp özgürlükçü, bilime dayalı hayat yaşamak isteyende yaşar. Kimsenin bu tür fikirlerini değiştiremeyizde, yapabileceğimiz şey en fazla fikir alışverişi yapmak olur. Şeriatçlılara hiçbir şey anlatamayız o yüzden. Koskocaman Z kuşağının fikirlerini İmam Hatip gibi geri kalmış bir uygulamayla değiştiremezlerde.
 

SinHa

Doçent
Katılım
31 Ekim 2013
Mesajlar
720
Reaksiyon puanı
767
Puanları
93
işte anlatmak istediğimi üstteki arkadaş çok güzel örneklemiş. Hiç bir şeyden haberi olmadan kafasına göre yorumlamış. Şimdi saatlerce yada sayfalarca akademik teorik ispatlı bir şekilde anlatsak ne değişecek? Hiç bir şey. Çünkü kendi düşüncesinde karşısındakine karşı kapalı bir şekilde yaşamaya devam edecek...
 

The Judge

.bmbozbey
Emektar
Katılım
22 Şubat 2015
Mesajlar
4,183
Reaksiyon puanı
5,194
Puanları
113
Şeriat geliyor dense şeriatçıyım diye gezenler bile kaçacak delik arayacaktır.
Konu hakkında konuşacak çok şey var da konuşulanları idrak edecek kişi sayısı az..
 

OzkanK.

Müdavim
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,693
Reaksiyon puanı
13,060
Puanları
113
Açıkçası hayat başlıkta ki gibi olmuyor hiç bir konuda. Şeriatçıyı anlanyamazsın. Ancak dinlersin ve saygı duyarsın. O kültürle o dünyaya görüşü bakış açısı ile yetişmemiş insan şeriatı anlamaz anlayamaz... Bu mantıkta yetişen insanda çok azınlıkta zaten.

Şahsen bencede bu ülkeye şeriat flan gelmez. Sadece zoru gördümü eskiden yaşlıların yaptığı gibi çocukları korkutma aracı olur bak öcü geliyor der gibi sıkıştıkça Şeriat gelecek İran olacaz herkes kara çarşaf giyecek diye insanlar korkutulur bazı siyasi partilerin safları sıklaştırılık daha sıkı kenetlenir.

Yoksa bir devrimci , marksiz , solcu , kominist , anaşist neyse şeriatçıda öyle birşey bir dünya görüşü bir bakış açısı. Gerçekleşmesi çok zor ama insanların gönlünde bir İTOPYA...
 
Üst