'Şeriata Karşı Örgütlenelim'

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
74806.jpg

Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği’nin geleneksel ödül töreninde konuşan Tarık Akan'ın sözleri, geceye damgasını vurdu.

Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği’nin geleneksel ödülleri dün akşam sahiplerini buldu.

İstanbul Mövenpick Oteli’nde düzenlenen törende konuşan ÇASOD Başkanı Rutkay Aziz, yönetmen Atıf Yılmaz’ın ölümünün ikinci yılı olduğunu belirterek, "Onu saygıyla anıyor ve önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi. Sunuculuğunu Cem Davran’ın yaptığı gecede, Prof. Selahattin Yıldız, Alin Taşçıyan, Kenan Bal, Atilla Engin ve Raşit Çelikezer tarafından 14 film arasında yer alan oyunculara ödülleri verildi. Türk Sineması Emek Ödülü’ne layık görülen Kadir İnanır ve Tarık Akan’ın konuşmaları geceye damga vurdu. Kadir İnanır, çalışma şartlarının ağırlığını vurgulayıp, "Tek başına tavır koymak doğru değil. Demokrasi, örgütlü toplumlardan geçer. Birbirimizle uğraşmaktan vazgeçelim, geleceğimizi düşünelim" diye konuştu. Tarık Akan ise şeriatçı eğilimlere karşı çıkılması çağrısı yaparak şöyle dedi: "Bugüne kadar Kadir arkadaşımla ben, dincilere faşistlere karşı, ülkenin adam gibi idare edilmesi için mücadelemizi verdik. Ama artık yaşlandık. Gelin hep beraber dinci, şeriatçı basına ve televizyonlara hayır diyelim ve çalışmayalım."

Diğer ödüller şöyleydi: ’Jüri Özel Ödülü’ Cem Özer ve Uğur Polat. Özer’in ödülünü almak için sahneye çıkan eşi Nurgül Yeşilçay, "Cem çocuk bakıyor. O nedenle gelemedi" dedi. ’En İyi Kadın’ Nurgül Yeşilçay (Yaşamın Kıyısında ve Adem’in Trenleri) ’En İyi Erkek’ Yetkin Dikinciler (Mavi Gözlü Dev). ’Umut Veren’ Ferit Kaya (Mavi Gözlü Dev), Şenay Aydın (Saklı Yüzler).

www.aktifhaber.com

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Doru demiş ben tebrik ederim kendisini.

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Ne diyelim, Allah niyetine göre versin.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
+ rep & lol, demek istedim, özünü kaybetmiş, internet manyağı, oyun müptelası gençler gibi...

RaMSeN

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu cümleyi kurup ta hâlâ kendisinin müslüman olduğunu söylüyorsa ben sadece bu kişiye acıyarak gülerim..

Şeriat Allah'ın kanunudur. Şeriata karşı olmak Allah'a ve onun dinine karşı olmaktır.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
şeriat ve şeriatın karşılığı olarak (ülkemizde gösterilen bu aslı bu değil ) laiklik için diyebilirim ki ikisine de ortada durma taraftarıyım. Uç noktalarda yaşanması halinde yazık olabilir.. Ancak cümlenin asıl söyleniş nedeni taa bizim bu forumumuza kadar düşebilme kaygısıdır zira birisinini en son filmini hatırlamıyorum. Diğeri ise tüm işleri eline yüzüne bulaştırır oldu.

SamsuNLee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
RaMSeN dedi ki:
Bu cümleyi kurup ta hâlâ kendisinin müslüman olduğunu söylüyorsa ben sadece bu kişiye acıyarak gülerim..

Şeriat Allah'ın kanunudur. Şeriata karşı olmak Allah'a ve onun dinine karşı olmaktır.
Aynen katılıyorum +1

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Tarık Akan ve saz arkadaşlarından eski parçalara yeni yorumlar... korsanını almayın, orijinalini satın alıp kadirizm'e desteğinizi gösterin!