Şeriat devleti istiyorum

?Handsome?

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Hizbullah tetikçisi Rıfat Demir, şeri esaslara dayalı İslam devleti kurulmasını istediğini söyledi.
Terör örgütü Hizbullah adına 198 silahlı eylemde 156 kişinin öldürülmesi, 80 kişinin yaralanmasından sorumlu tutulan, örgütün üst düzey yöneticilerinden şura üyesi Edip Gümüş ile askeri kanat sorumlusu Cemal Tutar’ın da aralarında bulunduğu Hizbullah ana davasına devam edildi. Duruşmada Edip Gümüş’ün dışındaki tutuklu tüm sanıklar hazır bulundu.

Terör örgütü Hizbullah’ın 8 yıldan beri devan eden, 15 sanıkla açılan ancak birleşen dosyalarla sanık sayısı 32’ye ulaşan ana davası Diyarbakır 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya 22 tutuklu sanıktan 21’i katılırken, örgütün şura üyesi Edip Gümüş ise rahatsızlığı nedeniyle katılmadı. 1’i gıyabi tutuklu 10 sanık ise duruşmaya gelmedi.

Cumhuriyet Savcısı Sacit Yılmaz geçen duruşmada verdiği mütalaasını tekrar ederek, aralarında DEP eski milletvekili Mehmet Sincar ile 2 korumasının Batman’da öldürülmesi, 2000’e Doğru Dergisi Diyarbakır muhabiri Halit Güngen ile Özgür Gündem gazetesi muhabiri Hafız Akdemir, kapatılan HEP’in Gaziantep İl Başkanı Abdulsamet Sakık’ın da aralarında bulunduğu 156 kişinin öldürülmesi, 80 kişinin de yaralanması eylemlerinden dolayı tutuklu sanıklar Edip Gümüş, Cemal Tutar, Fuat Balca, Mehmet Feysel Bozkuş, Abdulkerim Kaya, Mehmet Varol, Mustafa İpek, Mahmut Demir, Kemal Gülşen, Yunus Avcı, Sinan Yakut, Mehmet Ezme, Şeyhmus Kınay, İsmail Kınay, Yusuf Begiç, Abdulvahap Ekinci, Mehmet Veysi Özel, Rıfat Demir, Mehmet Beşir Acar, Mehmet Tahir Ak, Mehmet Sudan ve Mehmet Garip Özer’in ‘Anayasal düzeni silah zoruyla yıkıp yerine şeri esaslara dalayı islam devleti kurmak amacıyla vehamet arz eden silahlı terör eylemleri gerçekleştirmek’ suçundan TCK’nın 146/1 maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını istedi.
Savcı, tutuksuz sanıklar Fahrettin Özdemir, Ramazan Akyol, Mehmet Nurettin Karabulut, Abdulkuddus Yersiz ve Gazi Kavan’ın örgüt üyesi olmaktan TCK’nın 314/2 maddesi uyarınca 10 yıla kadar hapsini, Fahrettin Duman ve Fehmi Gürsul’un delil yetirsizliğinden beraatlerini talep etti. Tutuksuz sanık Turan Arı ile halen firari olan ve hakkında 10 yıl hapis istenen Ejder Arpa’nın yakalanmasının beklenmesine karar verilmesini istedi.

ŞERİAT DEVLETİ İSTİYORUM

Sanıklardan Rıfat Demir söz alarak, iddianamede belirtilen Abdurrahman ve Murat Yıldız adlı kardeşleri öldürmekle suçlandığını, ancak bu kişilerin Hizbullah cemaati üyesi olduklarını belirterek, “Ben Şeri esaslara dayalı İslam devleti kurulmasını istiyorum. Dolayısıyla aynı cemaate mensup olduğumuz kişileri öldürmem mümkün değildir. Bunları ancak imansızlar öldürmüş olabilir” dedi. Mahkeme başkanı, sanığı uyararak üslubuna dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Kısa bir ara veren mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına, gıyabi tutuklu Ejder Arpa’nın yakalanmasının beklenmesine karar verip duruşmayı erteledi.

http://www.ensonhaber.com/Gundem/138362/Seriat-devleti-istiyorum.html

aslan78

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu gibi tipler yuzunden dunya Islam dan tiksinme noktasina geldi.Seriyat gelecekte ne olacak millet ileriye girderken biz geriye gitmekten zevkmi aliyoruz anlamiyorum.Bu ulke aslinda neredeyse siriyat gibi bir seyle yonetiliyo bakinsaniza CHP li bir vekil peygambere muhhammet dedi diye oy kaybetme korkusu yasiyo millet insanlari ne kadar iyi siyasetçi diye degil ne kadar iyi musluman diye suzgeçten geçiriyosa zanten seriyatla yonetiliyoz demektir.

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Allah bu ülkeyi şeriatçılardan korusun.

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
WaterBoy dedi ki:

Allah bu ülkeyi sen, senin gibi düşünen ve (bu haberde doğruluk payı görmesem de) islami sömürenlerden korusun..

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Beyler. Burda bence olay fazla büyüyecek. Adminlerden konunun kilitlenmesini isteyecem.

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
:D :D :D şeriat devleti istiyormuş

bende sucuklu yumurta istiyorum :P

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.asp...A849816B2EF4376734BED947CDE&Kelime=şeriat

önce ne anlama geldiğini öğrenmek gerek diye düşünüyorum.
bazı insan müsveddeleri ben buyum ben şuyum diyince esas hakikat gözden kaçıyor.
tdk nın sözlüğüne bakın sonra kurduğunuz cümleleri gözden geçirin.
bu tabiri kullanıp anlamını saptıran ,islam a radikal yakıştırması yapanlar ve radikal islamcı diye saçma sapan çapulcu takımına isimler verenler, islami terör örgütü diyenler,ramazan bayramını dahi şeker bayramı diye ananlar hep aynı kaynaktan beslenen şahıslardır.
bu terimleri kasıtlı yaymaya çalışıyorlar ve önce kavram kargaşasıyla insanlara terör deyince akla ilk gelenin islam olmasını istiyorlar.halbuki islam dininin nasıl bir din olduğunu ve yaşayanların nasıl yaşayıp örnek şahsiyetler haline geldiğini Türkiye de yaşayan herkesin bildiğini düşünyorum ayrıca ismi geçen şahsın Allah a inancı olduğunu bile sanmıyorum.
Allah tan korkan adam hesap gününe inanan insan nasıl suç makinası haline döner???

?Handsome?

Doçent
Reaksiyon puanı
0
neden konu kilitleniyor ben onu anlamadım ???
geregince tartışma serbest ama kırıcı ve gerici olmadan
bende Sosyalist bi devlet istiyorum

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
yndn dedi ki:
EBB dedi ki:
WaterBoy dedi ki:

Allah bu ülkeyi sen, senin gibi düşünen ve (bu haberde doğruluk payı görmesem de) islami sömürenlerden korusun..

şeriat islamın gereğimi ???

şeriat kelimesinin manasını öğren.. Bu soruyu sormaya gerek duymazsın.. Ha kasıtlı soruyorsan, muhattabın ben değilim..

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
EBB dedi ki:
yndn dedi ki:
EBB dedi ki:
WaterBoy dedi ki:

şeriat kelimesinin manasını öğren.. Bu soruyu sormaya gerek duymazsın.. Ha kasıtlı soruyorsan, muhattabın ben değilim..

Dikkat edersen ben o il entryimde şeriat demedim şeriatÇI dedim

dindar ile dinci arasındaki fark gibi anladınmı akıllı? ;)

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
WaterBoy dedi ki:
EBB dedi ki:
yndn dedi ki:
EBB dedi ki:
WaterBoy dedi ki:

şeriat doğru şeriatçı uydurma..
din doğru dinci uydurma..

Ci,cu,cü gibi ekler getirerek maneviyatı ifade eden kavramlara ekler yaparak sıradanlaştırma yoluna gitmek din düşmanı kimliğin yıllardan beri silahıdır.. irtacacı gibi.. Türkçe de böyle kavramlar yoktur.. O yüzden hikaye anlatma..

Ayrıca bir önceki yazdığım şeyin muhattabı başkasıydı sen balık olmaya meraklıysan bilemem..

Reaksiyon puanı
2
WaterBoy dedi ki:
EBB dedi ki:
yndn dedi ki:
EBB dedi ki:
WaterBoy dedi ki:

vay be. analar ne evlatlar doğuruyor. Bak adam şeriat dememiş şeriatçı demiş. Ya abi sen bi talk show yapsana harbi diyorum reytingleri alt üst edersin. Programın adıda şu " Waterboy harikalar diyarında". yürü be kim tutar seni.

kuruwa

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ya merak ediyorumda burda bazıları koyu islamcı kesıldı başımıza şeriat turkıyeye gelse en bata başbakan yargılanır gemiciği başta ve suç dosyalarınıda saymıyorum daha demekkı bu ülkeyi şeriatta kurtarmaz onlar kendını yargılanmayacak şekilde ayarlar bunlarıda 2 madem yüzde bakımından maksimum bir müslüman ülkeyiz neden durmadan haraç şeklindeki vergiler artıyor yolsuzlık ve yoksulluk tırmanıyor buna cewap pls

bugrra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
akp kapatılsın ülke kendi kendine güzelleşir boşverin şeriatı laikliği

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
The Janissary Corps dedi ki:
vay be. analar ne evlatlar doğuruyor. Bak adam şeriat dememiş şeriatçı demiş. Ya abi sen bi talk show yapsana harbi diyorum reytingleri alt üst edersin. Programın adıda şu " Waterboy harikalar diyarında". yürü be kim tutar seni.

Gel senle beraber bi talk show yapalım Janissary yok ama pardon sadece sen yap sonra beni hapse felan atarlar felan neme lazım.

Remi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arsız Kene Partisinin (AKP) kapatılmasını destekliyoruz...