Sergen Yalçın: ''Biz Bu Balla Şampiyon Oluruz''

maxxdump

Dekan
Katılım
2 Nisan 2008
Mesajlar
6,377
Reaksiyon puanı
6
Puanları
38
Yaş
39
Futbolun ilahları karar vermiş bir kere, bizi arkadan itiyorlar.. Yine en olmayacak anda maçı çevirdik, Hırvatlar’ı moralman bitirdik ve kazandık.. Artık kupaya dek yolumuz var.

BİR Türk olarak inanamıyorum.. Tarihimizde ilk defa Avrupa Şampiyonası’nda yarı finale yükseldik.. Hem de turnuvanın en iyi takımlarından; elemelerde İngiltere’yi 2 defa yenen, grubunda Almanya’yı deviren Hırvatistan’ı eleyerek.. Üstelik neredeyse penaltı atacak 5 oyuncumuzun bile güçbela biraraya geldiği bir noktada.. Üstelik 119. dakikada geriye düşmemize rağmen.. Üstelik 120+2’de bulduğumuz mucize golle maçı penaltılara taşıyarak.. Bütün Türkiye’yi tebrik ediyorum.. Ve futbolun ilahlarını seviyorum.. O ilahların canı isterse işte size böyle sürprizler yapar.. Bazen tek kale oynarsın gol atamazsın.. Bazen en umudunu kestiğin anda kazanırsın..


***

MAÇI değerlendirmeye sondan, yani penaltılardan başlamak istiyorum.. Penaltılar öncesinde futbolcuların yüz ifadelerinden bile kazanacağımız belliydi.. Çünkü Hırvat hoca Biliç, hakeme son saniyede oyuncu değiştirmesine izin vermediği için kızıyordu.. Hırvat futbolcular neredeyse “Yahu bu Türkler okunmuş, üflenmiş, biz bunları hayatta yenemeyiz” der gibi çaresiz çaresiz birbirlerine bakıyordu.. Biz ise sevinç çığlıkları atıyorduk ve mağrurduk..

Bu olumsuz psikolojiyle beyaz noktaya giden Hırvatlar, moral bozukluğundan 3 penaltı kaçırdı.. Biz ise o moralle hiç kaçırmadık ve tarihi yeniden yazdık.. Ben penaltıcı değildim, gerekirse atıyordum.. Ama dünkü ortamda penaltı atmak yürek ister.. Maç içindeki gibi değil bu, telafisi hiç yok, kaçırdın mı dünya başına yıkılır.. Düşünün benim gibi rahat bir adam söylüyor bunu.. Ben atmakta zorlanırdım açıkçası..


***

UZATMALARDA Hırvatlar resmen yorgunluktan bayıldı.. Çünkü 90 dakika boyunca onlar futbol oynamaya çalıştı.. Tam biz ‘Maç 0-0’a bağlandı’ derken, 119. dakikada saçmasapan bir kontrataktan, dünkü şansımıza hiç yakışmayacak kadar şanssız bir gol yedik.. Yine de sahadaki 11 inanmaya devam etti.. Bu inanç futbolda çok önemli.. Nitekim Rüştü’nün uyanıklık yapıp çabuk kullandığı 50 metrelik degajda 3 Hırvat savunma oyuncusu birbirine girince, Semih klas bir gol vuruşuyla yarı finali getirecek kapıyı açtı..


***

90 DAKİKAYA bakarsak.. Hiç demagoji yapamayacağım açıkçası.. Biz futbol filan oynamadık..

Bir kere kadro açısından büyük zaaflarımız vardı.. Göbekteki Emre-Gökhan Zan ikilisini, teknik direktör olsam Eskişehirspor’da bile yan yana oynatmam.. Sağdaki Sabri de ‘felaket’ti.. İlk yarıda kanadını o kadar boş bıraktı ki, 2 net gol pozisyonunu melekler sayesinde önledik..

Bu mecburi seçimlerden dolayı Fatih Terim’e defansla ilgili birşey diyemiyorum.. Arkamıza güvenmediğimiz için ön liberoların anlamı büyüktü.. Oyunu onlar tutacaktı.. Topal-Hamit ikilisi 60 dakikayı iyi götürdü.. Ama Hırvatlar yüklenmeye başladıktan sonra, o bölgede sıkıntı doğdu..

Forvetler maçı elleri belinde izleyince geriye yaslanmaya başlamıştık ve Terim’in hamle zamanı gelmişti.. Önce ‘anlamsız’ bir Colin-Uğur değişikliği (kalite olarak Ayhan’a bayılmam ama Ayhan girmeliydi) yaptı.. ‘0’ oynayan biri çıktı, ‘0’ oynayan biri girdi.. Ama 75’teki ikinci değişiklik daha garip geldi bana.. Orta sahanın tek defansif adamı Topal’ın çıkmasının açıklaması yoktu.. Yine de en azından Semih’in girmesi oyunun kaderini değiştirdi..


***

BU kadar zorlanıp işi şansa bırakmamızın sebebi çok şey beklediğimiz silahlarımızın (Nihat, Tuncay, Arda) takıma hiçbir şey vermemesiydi.. 90 dakika Topal’ın 100 metreden (!) vurduğu şut dışında kaleye gidemedik.. Hırvatlar ise 7 önemli tehlike yarattı. Rüştü ve bir keresinde de üst direk gol yememizi önledi.. İlahlar sayesinde maçı uzatmalara taşıdık.. Bizde iyiler Rüştü, Hakan ve Hamit’ti..

Ben yazısını skora göre değiştiren zihniyete karşıyım.. Bu nedenle şunu itiraf ediyorum:

“Biz bu balla şampiyon oluruz.”

kaynak: http://www.maraton.com.tr/news.php?news_id=47888
 

dead_ghost

Profesör
Katılım
15 Kasım 2007
Mesajlar
2,257
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Bırakında top artık bizi sevsin dimi.bal yada şans yada ne derseniz artık bizim yanımızda olsun biraz
 

maxxdump

Dekan
Katılım
2 Nisan 2008
Mesajlar
6,377
Reaksiyon puanı
6
Puanları
38
Yaş
39
Sonuna kadar hak ettik yarı finali ne balı ne peteği :D
 

TuningMert

Dekan
Katılım
4 Ocak 2007
Mesajlar
5,659
Reaksiyon puanı
84
Puanları
0
Dün maç bitince kız arkadaşımı koltuğa fırlattığımda aynı şeyleri bende bağırarak söylüyordum :)
 

emubaltaci

Rektör
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,862
Reaksiyon puanı
129
Puanları
63
gerçekten ballıyız kabul edelim
tuning sen dayak yemediysen dün sende ballısın :D o hareketten sonra hehe
 

ESDİEN

Profesör
Katılım
1 Aralık 2007
Mesajlar
1,020
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Doğru demiş.Bence Semihin attığı gol bile biyerde şanstı.Çünkü hakem düdüğü çalmakta tereddüt etti eğer tereddüt etmeseydi maç bitecekti gol sayılmayacaktı.
 

B.I.G

Öğrenci
Katılım
5 Haziran 2008
Mesajlar
49
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
justsetmefree dedi ki:
Ya sergen git at yarışı yorumla.
Öncelikle çok güzel yorum yapmışsın :) Bende şöyle söylemek istiyorum şans diye birşey yoktur olasılıklar vardır (bence).
1. Dünyanın en iyi kalecisi olarak gösterilsede Petr Cech'in topu elinden kaçırma olasılığı vardır.
2. Maç henüz bitmemiştir (Türkiye-Hırvatistan) ve oynanacak dakikalarda gol olma olasığı vardır.

Olasılıklar kriterlere bağlıdır, Petr Cech iyi konsantre olamamıştır, bizim çocuklar daha formdadır gibi... Bu iki durumda olasılıklar düşük olsada, vardır.
 
Üst