İpucu SEO İçin İpuçları

Bu konuyu okuyanlar

Alfred Adler

Öğrenci
Katılım
25 Eylül 2021
Mesajlar
17
Reaksiyon puanı
5
Puanları
3
SEO (Arama Motoru Optimizasyonu), web sitelerinin arama motorlarında daha yüksek sıralama alması için yapılan teknik ve stratejik çalışmalardır. Buraya kadar hepimiz biliyoruz. Peki SEO konusunda hangi noktaları gözden kaçırıyoruz? Gelin SEO için hazırladığım ipuçlarına bakalım.

1. Anahtar Kelime Araştırması: Anahtar kelime araştırması, web sitenizin hedef kitlesinin arama motorlarındaki aramalarını anlamak için önemlidir. Anahtar kelime araştırması, anahtar kelime yoğunluğunu optimize etmek için içerik oluşturmanıza yardımcı olabilir. İpucum ise rakiplerinizin hangi anahtar kelimelerde içerik ürettiğine bakmanız olacaktır.

2. İçerik Oluşturma: Arama motorları, kaliteli ve ilgi çekici içerikleri tercih eder. Bu nedenle, web sitenizdeki içeriklerin özgün, faydalı ve hedef kitlenizin ilgisini çekecek şekilde oluşturulması önemlidir. İpucum ise içerik oluştururken SSS tarzında mutlaka özgün görsellere yer vermeniz olacaktır. En az 2 özgün görsel sizi ön sıralara taşır. Tavsiyem, yapay zekayı kullanın ama yapay zeka ile makale yazdırmayın.

3. Site Hızı: Site hızı, arama motoru sıralamaları için önemlidir. Hızlı yüklenen web siteleri, daha yüksek sıralamalar alır. Bu nedenle, web sitenizin hızını artırmak için optimizasyon yapmanız gerekebilir. İpucum lazy load özelliğini aktifleştirmeniz ve eklentiler ise CSS kullanımını azaltmanız olacaktır.

4. Dış Bağlantılar: Dış bağlantılar, web sitenizin güvenilirliğini artırmak için önemlidir. Yüksek otoriteye sahip web sitelerinden gelen dış bağlantılar, web sitenizin arama motoru sıralamalarını olumlu etkileyebilir. İpucum, edu ve gov sitelerinden profil backlink almanız olacaktır. Asla yorum baclink veya money robot gibi sitelerden ana siteye link eklemeyin. Fakat paravan bloglar açıp bu işlemleri yapabilirsiniz.

5. Mobil Uyumluluk: Mobil cihazlardan yapılan aramaların sayısı arttıkça, web sitenizin mobil uyumlu olması önem kazanmaktadır. Mobil uyumlu web siteleri, mobil aramalarda daha yüksek sıralama alabilirler. Ancak AMP gibi yollara başvurmayın. Temanızın ve eklentilerinizin mobil uyumlu olup olmadığını kontrol etmeniz yeter.

Ayrıca SEO hizmeti konusunda daha fazla bilgi almak için siteme beklerim.
 

mychar276

Yerli ve Milli Tech Guy
Katılım
17 Mayıs 2016
Mesajlar
2,533
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
2,495
Puanları
113
Yıllar boyunca gördüğüm, yaşadığım ve çalışma deneyimimle SEO ile ilgili belirlediğim 2 kritik başlık şunlardır, site yüklenme hızı ve içeriğin kalitesi. Anahtarlar, backlinkler vs. hepsinin etkisi var ama en önemlisi içerik. Google da birinci sırada html bazı sayfalar var. Bunlar öyle basic sayfalar ki bildiğiniz html, düz arka plan, etiket yok ama içerik aradığın bilgiyi nokta atışı ve özetle sana sunuyor. O yüzden en önem verdiğim bu ikisi, diğerleri baharat, bu iki seçenek ana yemek.
 
Üst