• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Sene 2000 Aylardan Mayıs (9. Yıl)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Sene 2000… Aylardan Mayıs…

Bir Türk takımı UEFA Kupası’nda “final” maçına çıkmıştı. Ülkemiz adına ne kadar önemli bir geceydi…

Normal sürede ve uzatmalar 0-0’lık sonuç değişmemişti ve iş penaltılara kalmıştı. Penaltı atışları sonucunda Galatasarayımız, İngilizler’in güçlü ekibi Arsenal’i yenerek UEFA Kupası’nı kazanan ilk Türk takımı olmuştu…

[SDNTV3]http://video.frmtr.com/flvideo/20073.flv[/SDNTV3]

Kısa bir nostalji...

Tarihinde ilk defa bir Türk takımı Avrupa’nın en büyüğü olmuştu. Taraflı tarafsız tüm Türkiye bu zaferi büyük bir coşkuyla kutlamıştı…

Evet dün günlerden yine 17 Mayıs’tı. Büyük zaferin ardından tam 9 yıl geçmişti. Dile kolay tam 9 yıl.

Hepimizin anılarında sanki dün gece bu maç kazanılmış gibi hafızalarda yerini korumakta.

Ne geceydi…

Peki o günden bu güne ne yaptık?

O zaferden kısa bir süre sonra gelen Süper Kupa, bir yıl sonra Galatasaray’ın, 2008 yılında ise Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynamalarının dışında kulüp takımları olarak bir başarı elde edemedik.

Peki neden?

Başarısız yöneticiler, yeterli tecrübeye sahip olmayan antrenörler, yıldız diye alınıp pek varlık gösteremeyen oyuncular sayesinde hala bu başarının yanından bile geçmiş değiliz…

Yeniden bu tür başarılar elde etmek için artık ne yapılması gerek?

Sözü siz değerli SDN üyelerine bırakıyorum…

AliA

bir fenerbahçeli olarak çok sevinmiştim o gece

Peki o günden bu güne ne yaptık?

O günden bu yana kupayı alan Galatasaray a demediğimizi bırakmadık değerini bilemedik
Hala da şans diyenler var :D

Daha türkiye kupasını alamayanlar bi dönem UeFa kupası hedefimiz diye gülünç oluyorlardı.

O gün "holiganlar" dışında herkes Galatasaraylı olmuştu. Maç sonrası konvoylarda her takımdan binlerce insan bu zaferi kutlamıştı.

İnanılmaz bir geceydi. Arada hala izlerim bu maçı. Hala gözlerim dolar.

"Bir FB li olarak"

O gün kısa süreliğine olsa da GS taraftarıydım... (Maçın ilk saniyelerinden son sn yelerine kadar...)

İzlerken çok gururlandım ya :) Galatasaray'lı olduğum için gurur duyuyorum ...

Bu sene de kazanabilirdik ama çok yanlış işler yaptık...

Bir fanatik galatasaraylı olarak söylüyorum;
Kazandıgınız bir kupada aradan gecen 9 yılda en ufak bir varlık gösteremiyorsanız bu işte bir iş var demektir.Malesef futbol ülkemizde profesyonel bir şekilde değilde fanatizmle yönetiliyor.Avrupada klüpler şirket gibi yönetilirken, bizim yöneticiler ceplerinden bile para ödüyor.Ama kafa calısmadıktan sonra nafile.
Aziz Yıldırım ı günahım kadar sevmem ama cok dogru bir sey söyledi.Galatasara uefa kupasını kazandıda paraya mı cevirebildi.
O zman aldıgınız kupanında bir anlamı yok.
Bir galatasaraylı olarak artık ben 9 yıl önce aldıgımız kupa ile övünmek istemiyorum.

o gece bende gsliydim zaten 10 yaşındaydım :) şimdi de olsa tutarım.

bazı gsliler yüzünden tutasım da kaçıyo bazen biz sizi destekleyelim siz d.şak geçin

Şu galatasay a yatın kalkın da dua edin

Bizde olmasak UEFA kupası denen şeyi göremeyeden göçüp gidecektiniz şu dünyadan

avrupadaki Türkler'e yaşattığınız bu sevinç ve gurur için size minnettar olmalılar.

viii ar dı çempiyıns
viii ar dı çempiyıns
noo taym for luuzır
koz vii ar dı çempiyıns - of dı wöorldd

..

viii viiil vii viill rak yeeeuööeeeöeöeöe....

TRT 3 de şuan maç veriliyor izlemek isteyen açsın...

Hepimizin 17 Mayıs UEFA Bayramı kutlu olsun.İnşallah bu kupaların devamı gelir.

o gece bende gsliydim zaten 10 yaşındaydım :) şimdi de olsa tutarım.

bazı gsliler yüzünden tutasım da kaçıyo bazen biz sizi destekleyelim siz d.şak geçin
Futbolun içinde alkışlamak da var,rakibine takılmak da.Beşiktaş Avrupa Kupası alsa en çok sevinenlerden biri ben olurum.

İmza: Fanatik(ama holigan olmayan) bir Galatasaraylı ;)