Semum(Gala)

cathlack

Profesör
Reaksiyon puanı
6
"Semum" filminin galası yapıldı

Yönetmenliğini, senaryo yazarlığını ve yapımcılığını Hasan Karacadağ'ın yaptığı "Türkiye'nin ilk yaratık filmi" olarak nitelendirilen "Semum"un galası yapıldı.

Yönetmen Karacadağ, Semum'un Kuran'da geçen bir tabir olduğunu belirterek, "Semum, insanların tüm gözeneklerine kadar girebilen ve onlara dünya üzerinde eşi benzeri olmayan bir azap yaşatabilen bir maddedir" dedi.

Karacadağ, herhangi bir ruh hastalıkları hastanesinde bunun gibi bir çok vakayla karşılaşılabileceğini dile getirerek, "İçine değişik bir varlık giren olay, tüm İslam kültürüne göre Semum'dur. Neden giriyor, girdiği zaman ne oluyor, amacı ne... Bunları bu filmde göreceğiz" diye konuştu.

Filme ilk başladıklarında maliyetin 1 milyon doları aşmayacağını beklediklerini kaydeden Karacadağ, ancak filmin 1.5 milyon dolara mal olduğunu, bir korku filmi için hiç kimsenin bu miktarı göze alamayacağını söyledi.

Karacadağ, filmin seyirci sayısı olarak ilk filmi "Dabbe"yi yakalayıp yakalamayacağını kestiremeyeceğini de dile getirerek, ancak bu filmin ilk filmine göre çok daha iyi olduğunu söyleyebileceğini kaydetti.

Filmin oyuncularından Ayça İnci, film çekimleri sırasında korkmadığını belirterek, "Bu filmle bazı bilgi eksikliklerimi tekrarladım. Karanlığın da aydınlık kadar güzel bir şey olduğunu ve karanlıktan korkmamak gerektiğini bu filmde öğrendim" dedi.

Oyuncu Cem Kurtoğlu da bunun ilk sinema filmi olduğunu ifade ederek, Hasan Karacadağ'ın genç yönetmenler arasında iyi bir yerde olduğunu ve teklifi alınca hemen kabul ettiğini, sonunda ortaya güzel bir filmin çıktığını söyledi. Ayça İnci, Burak Hakkı, Cem Kurtoğlu, Sefa Zengin, Bahtiyar Engin, Yıldırım Öcek, Levent Sülün, Nazlı Ceren Argon ve Hakan Meriçliler'in rol aldığı filmde, Canan Karaca (Ayça İnci) ve kocası Volkan Karaca'nın (Burak Hakkı) yeni aldıkları büyük bir eve taşınmaları ve ardından başlayan sıra dışı olaylar anlatılıyor.

Kaynak

Antediluvian

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bugün Vizyona girdi.. film..Uykudan kalktığım gibi izin günümde filme gitmeye karar verdim..En büyük salonda cuma sabahı tek ben vardım.. dolby sesin en iyi hissedildiği perdeninde en büyük olduğu ve reklam gibi olmasın cinebonus un kalitesi derken.. 2 seansta yerimi aldım..Film dabbeye göre.. cok ii olmuş.. eleştirebileceğim bi yanı pek yok.. Ses görüntü effect Yani standart türk korku filmlerine birz daha yüksekten bakan bir film..ve tabi Amerikan veya japon filmlerine az da olsa göz dağı veren bir film.. exorcist e benzetilmesi gibi..

emeği gecen herkese teşekkürler..

cathlack

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Film zaten dabbenin devamı...Gözlemlerin için teşekkürler ;)

Antediluvian

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hayır dabbenin devamı diye geciyor ama bence filmin devamı değil arkadaşım daha genel düşünürsek bunu yönetmende doğruladı bi röportajında İslam korku tarzı filmlerinin devamı.. yani kendi kurduğu bu Tarzı tüm dünyaya tanıtmaya calışıyor ve islam -korku unsurunu ilgi cekici hale geitrmeye calışıyor bundan sonraki filmide aynı kurgu üzerine olcaktır ama..malzeme olarak elinde semum ve dabbe dışı ne kaldıysa..tabi.. ;)

cathlack

Profesör
Reaksiyon puanı
6
İyi o zaman Dabbeyi izlemeyenler için bir sorun olmayacak ..
Bende Dabbe'yi izlememiştim...Ama bu filmi merak ediyorum açıkçası

Antediluvian

Asistan
Reaksiyon puanı
1
cathlack dedi ki:
İyi o zaman Dabbeyi izlemeyenler için bir sorun olmayacak ..
Bende Dabbe'yi izlememiştim...Ama bu filmi merak ediyorum açıkçası

Ben beğendim yapılabilecek en iyi türk gerilim filmi..
paranı çöpe atmazsın.. ;)

anavarza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Semum flimine dabbeye göre daha çok para harcandı hem kadro yapası hemde reklam bakımından hergün en çok izlenen flim dizilerde kenarda semumun küçük bir tanıtımı yapılıyor.Bu dabbede olsaydı o zamanda bu kadar ses getirirdi bence...