Semih in Golü (?) - Fenerbahçe - Galatasaray - 12.05.2012

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

just-ice

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar normalde ligi pek takip etmem, sıkı bir taraftarlığımda yok aslında ve futbol kurallarını öyle derinlemesine bilmiyorum ama sampiyonluk maçında semih in attığı gol niye sayılmadı anlamadım ve merak ettim.
Semih herhangi bir şekilde kaleciye dokunmuyor dahi. Ben bu pozisyon baya tartışılır felan sanıyordum ama gayet normal karşılanmış hakemin kararı galiba. Gerçi bugün bilgisayara yeni geçtim ama pek bişey okumadım bununla alakalı. Beni konu hakkında lütfen bilgilendiriniz.

şurdan izlenebilir: (tekrar tekrar gösteriyor, yakin acidanda)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=wINz4j8VoFc#t=39s

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
sadece bu pozisyon değil hakemin maşallahı vardı genel olarak bence başarısız bir yönetim sergiledi maç sonucuna etki etti bence ayrıca bütün takdir hakkını gs lehine kullandı fenerbahçeye göz açtırmadı yanlı bir yönetim sergiledi

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Çakır sadece kartlar da korkak davrandı yönetimini sevdim bence semih in golü geçerli , kaleciye temas yok top elden çıkıyor...

Cedriic

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Arkadaş Kalecinin Önüne Geçiyor . Bilerek Geçiyor . Muslerada Vuramadığı İçin Öyle Bişeylik Oluyor. Fanatikleşmeyi Bırakın Da Bi Kere Bize Hak Verin.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Ben maçın ilk yarısını seyredememiştim. Bu inanılmaz bir pozisyon. Ve kesinlikle nizami gol. Hiç tartışmasız.

--- Mesaj Güncellendi ---

Arkadaş Kalecinin Önüne Geçiyor . Bilerek Geçiyor . Muslerada Vuramadığı İçin Öyle Bişeylik Oluyor. Fanatikleşmeyi Bırakın Da Bi Kere Bize Hak Verin.
:) Fanatiklikle uzaktan yakından alakam olmamasına rağmen pozisyon gayet açık. Geçmişi değiştiremeyeceğine göre pozisyonun konuşulmasında bir beis yok. Bu pozisyonu kırk yıl konuşsak GS yine şampiyon. Hakem senin dediğinin aksine topu Semih'in müdahale ile aldığını zannediyor olabilir. Halbuki Muslera resmen topu Semih'in önüne bırakmış. Dikkatsizlik. Yıllar önce Simoviç yabancı bir takımla maç sırasında ceza alanı dışındaki adamın kafasına degaj atmış, top kaleye girip gol olmuştu. Ama o yabancı hakem de olayı görmediği için müdahale var zannedip gol vermemişti. Adam kafasına yediği degajla kaldıydı.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7

kalecinin önüne geçmesinde ne sakınca var temas etmedikten sonra?
muslera topu havaya fırlattıktan sonra topla olan teması bitiyor ve top o anda kimsenin kontrolünde değil. bencede gol nizami.

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Kasti olarak musleraya bir müdahalede bulunmamış top elinden çıktıktığı anda önüne geçmiş. Elden çıkan topa ayakla temas olmamış. Eğer degaj elden çıkıp topa vurana kadar bir bütün sayılıyorsa kurallarda hareket bütünlüğünü bozduğu için faul. Ama öyle değilse tertemiz almış topu. Tabi futbol kurallarını o kadar detaylı bilmiyorum şahsi fikrim :)

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Kasti olarak musleraya bir müdahalede bulunmamış top elinden çıktıktığı anda önüne geçmiş. Elden çıkan topa ayakla temas olmamış. Eğer degaj elden çıkıp topa vurana kadar bir bütün sayılıyorsa kurallarda hareket bütünlüğünü bozduğu için faul. Ama öyle değilse tertemiz almış topu. Tabi futbol kurallarını o kadar detaylı bilmiyorum şahsi fikrim :)
Güzel açıklama.

--- Mesaj Güncellendi ---

"7. dakikada Semih Şentürk'ün attığı golde, iptal kararı doğruydu. Kurallara göre kaleciler degaj yapmak için topu elinden çıkartıp ayakla topa vurana kadar ya da top yere değene kadar top kalecinin kontrolündedir." şeklindeki açıklamayla dağılabiliriz :)

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88

"7. dakikada Semih Şentürk'ün attığı golde, iptal kararı doğruydu. Kurallara göre kaleciler degaj yapmak için topu elinden çıkartıp ayakla topa vurana kadar ya da top yere değene kadar top kalecinin kontrolündedir." şeklindeki açıklamayla dağılabiliriz :)

o zaman geçersiz golun davası olmaz diyorum :) hadi geçmiş olsun

NT1

Doçent
Reaksiyon puanı
1
kalecının onune gecıyor semıh daha atısı kullanamadan boyle bırseyı tartısmak bıle akıllıca degıll

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
şu pozisyona bile "nizami gol" diyen var. fanatiklik insanları ne hale getirmiş. :)

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Top kalecenin elinden çıktığında, ayağı ile vurmadan, kalecinin önüne geçemezsiniz.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
[MENTION=84327]deatmania[/MENTION]

+ya da top yere değmeden.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Kupa Kadıköy'de kalkmış. Şampiyon olmuşuz, neleri konuşuyorsunuz. :D

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Zaten topta kareydi yuvarlak değil. :D

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
türkçe anlamayanlara. :)

Offences committed against goalkeepers
• It is an offence for a player to prevent a goalkeeper from releasing the ball
from his hands
• A player must be penalised for playing in a dangerous manner if he kicks or
attempts to kick the ball when the goalkeeper is in the process of releasing
it
• It is an offence to restrict the movement of the goalkeeper by unfairly
impeding him, e.g. at the taking of a corner kick

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bilmiyorsanız sosyal ortamlara giripte konuşmayın kendinizi rezil etmeyin bide konu açmışlar. Yok top elinden çıkmış yok bilmem ne; kalecinin vuruşu hiçbir şekilde engellenemez gerisi tırıvırı, eğer engellenebilseydi bir futbol maçında ortalama 25 gol seyrederiz. Bu pozisyonda hakemin tek yanlışı var semihe kart göstermemesi... Devletin Polis arabalarını yakmışlar, kendi statlarını yakmışlar, kupayı vermek istememişler, ilk okul çocukları gibi ışıkları açmamışlar bunu konusun önce... Bir sezonda 2 defa şampiyonuz alın size süper final...

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Erman Toroğlu

Bence Cüneyt Çakır’ın kararı doğrudur. Sebebi şudur; Kaleci belli bir süre içinde degaj yapmaya mecburdur. Sen onu zorluyorsun o da degaj yapmak için iyi niyetle degaj şekline hazırlanırken, Semih kalecinin degaj yapmasını engelliyor, topa vurmasına engelliyor. Topun kalecini elinden çıkması demek; O topun o pozisyonda kalecinin hakimiyetinde olmadığını göstermez. Degaj için attı, araya girdi, degajı engelledi, faul yaptı” şeklinde pozisyonun gol olmadığını Cüney Çakır’ın doğr bir karar verdiğini belirtti.

Bir sezonda 2 defa şampiyonuz alın size süper final...

Bu cümle akışlanır . . .

Reaksiyon puanı
1
kural diyor ki degaj yapan kaleciye hiçbir şekilde müdaale yapamazsın..kaleciye temas olmasa bile
aynı olay 6 sene önce de santcsiz ile alex arasında olmuş ve hakem yine faul vermişti..
bilmiyorsanız lütfen konuşmayın arkadaşlar

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Maç daha başlamadan dedim, dünyanın sayılı hakemlerinden olan Cüneyt Çakırı vermişler ama yenilen taraf illa ona da bahane bulacaktır diye... Bir beşiktaşlı olarak hem şampiyonluğu için galatasarayı, hem bu yıl verdiği emek için fenerbahçeyi hem de kaliteli hakemliği için Cüneyt Çakırı tebrik ederim...

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
bu maç için hakem demeyin bu sezon boyunca gördüğüm en rezil hakemlerden biri idi forumdan beraber izlediğimiz arkadaşlarda kendisine ne kadar saygı ve sevgilerimi ilettiğimi gördü rezil bir maç yönetti amacına ulaştı.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Arkadaşlar, maç bitti mi? Bitti !

Şampiyon belli mi? Belli !

Kupa kalktı mı? Kalktı !

Hadi geçmiş olsun.

Siz pozisyonları tartışın, ben geliyorum.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Maç daha başlamadan dedim, dünyanın sayılı hakemlerinden olan Cüneyt Çakırı vermişler ama yenilen taraf illa ona da bahane bulacaktır diye... Bir beşiktaşlı olarak hem şampiyonluğu için galatasarayı, hem bu yıl verdiği emek için fenerbahçeyi hem de kaliteli hakemliği için Cüneyt Çakırı tebrik ederim...
+1. Adam Barça & Chelsea maçını yönetti, direk kırmızı kart verdi neredeyse kimse bişey demedi. Bu kadar temiz maça söylenenlere bak.

Edirneli

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Musleranın ayağından alsaydı net göldü havada olduğu için gol geçersizdir doğru karar

Enisor

Doçent
Reaksiyon puanı
0
kural kitapçığı diye birşey var,bu işin bencesi mi olur?eğer kaleci topu yere bıraksa tamam,ama kalecinin degajını engelleyecek bir hamlede bulunması yasak muslera degajı yapsa semihe vurmayacak mı?mantıklı düşünün biraz.öncelerden geçerliydi böyle goller ve hatırlarsanız kaleciler elindeki topu nasıl saklıyorlardı şimdi değil ve otoritenin de ortak kararıdır golün geçersiz olduğu

way_be

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12
kurallarda degaj kullanırken degajı engelleyemez önüne geçip topa vurmasını engelliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...