Selahattin Demirtaş'tan Muhalefete Taktik !

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Medyascope'tan Ferit Aslan'ın sorularını yanıtlayan Selahattin Demirtaş, Galatasaraylı futbolcu Marcao'nun maçta takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na yumruk atması üzerinden muhalefete çağrıda bulundu.

Demirtaş,"Muhalefetin kendi arasında, Marcao’nun takım arkadaşı Kerem’e yaptığı türden fauller yapmaması gerekir. Benim taktik önerilerim bunlar." ifadelerini kullandı. Demirtaş ayrıca, bir sonraki seçimi HDP'nin belirleyeceğini öne sürdü.

Bugün artık AKP’yi eleştirmek üzerine siyaset yapmak bataklığa taş atmak gibidir. Çünkü eleştiri, bunların umurunda bile değil. Bence bataklığı kurutacak ciddi, kararlı ve kesintisiz bir siyasi hamle sürecine girilmeli. Kapsamlı sistem eleştirileriyle birlikte somut çözüm projeleri ortaya konulmalı. O zaman halk da bundan heyecan duyar, halkın umudu yeşerir ve ayağa kalkar. Erken seçim ancak toplumsal talebin iyice görünür hale gelmesiyle mümkün olabilir. Yoksa AKP’ye kalsa seçimi 2073’te yapmak isterler.

Türkiye’nin durumuna baktığınızda muhalefetin tutumunu nasıl buluyorsunuz?

Çalışıyorlar, koşturuyorlar, ter döküyorlar, çabalıyorlar ama ortaya takım oyunu koyamıyorlar ve en önemlisi, gol atamıyorlar. Önce takım olmaları, sonra da bir golcü bulup onu yavaş yavaş öne çıkarmaları, ona bol bol pas vermeleri ve elbette gol atmaları gerekiyor. Bir de muhalefetin kendi arasında, Marcao’nun takım arkadaşı Kerem’e yaptığı türden fauller yapmaması gerekir. Benim taktik önerilerim bunlar :) Umarım dikkate alırlar.

Not: Bu söylem ile sizce Selahattin Demirtaş ne demek istiyor ? Biz aynı takımdayız bize saldırmak bizi eleştirmek yerine hep birlikte AKP'ye saldıralım ittifak halinde olalım mı demek istiyordur !

Not2: Bu arada Muhalefet ile ilgili yaptığı eleştirilere katılıyorum. Muhalefet körlemesine sadece eleştirerek halen bir başarı elde edecek sanıyor. Çözüm olmadan alternatif sunmadan onun tabiri Golcü ( Lider olmadan.) ile GOL ( Siyaset üretmeden.) atmadan bunun olmayacağını halen anlayamadılar.

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
İstediği kadar taktik versin. Kemal Kılıçdaroğlu kendi kalesine gol atmaya devam edecek.. Teknik direktör Fetö hocanın, yeni transferi bir an önce yapması gerektiğini açıklamış..

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Bana kalırsa siyasetin bu kadar tıkanık olmasının sebebi makarnaya oy vermek. 20 sene ülkeyi tek başına iktidar olarak yöneten hangi ülke olursa olsun muhalefete el atılması kaçınılmaz. Hangi bütçeyle çözüm üretilecek? Hangi personel çözüm üretecek? En fazla %20 oy alan muhalefet partisi var. Ne yapacaklar?
Çözüm ürettiler diyelim, oy gelmezse ne olacak? O kadar insan kaynağı ve para boşa gitmiş olacak. Muhalefetin görevi iktidarın hatalarını gösterip düzeltmesini istemektir. ABD'de Demokrat parti iktidar olmadan önce evsizliği şöyle çözecem böyle çözecem diyor muydu? Hangi ülkede muhalefet çözüm sunuyor?

En basit çözüm olarak Avrupa standartlarında eğitime geçeceğiz, 1. Dünya ülkelerinin eğitim kurumlarına heyet göndererek onlardan öğrendiklerimizle eğitim sistemi yapacağız deseler batı özentisi, din düşmanı diyecekler. IMF'ten borç alarak fabrika açacağız deseler Cehape dış güçlerle bir oluyor" olacak. Bence derhal önümüzdeki ay erken seçim yapılmalı. Bu sonbaharda seçim olma ihtimali %50 diye bakıyorum, bu sene seçim olmazsa 2022 Haziranı kesin seçim olur hatta.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Bana kalırsa siyasetin bu kadar tıkanık olmasının sebebi makarnaya oy vermek

Aynen tek suçlu MAKARNA :D ( Konu ney senin yazdıkların ney ) Selahattin Demirtaş Bize faul yapmayın aynı takımdayız derken ne demek istiyor mesela ! ( HDP ve CHP el ele verip ülkeyi mi kurtaracak. )

Yoksa çok güzel bir muhalefet var ülkede. Ama şu kahrolası makarna ve makarna delisi seçmen bozuyor işi !

Hangi ülkede muhalefet çözüm sunuyor dendi ya utanmadan :) Çözüm sunmadan neyine göre oy alacak muhalefet kara kaşına kara gözüne mi !!! Tüm dünyada siyasi partilerin bir idealleri bir vizyonu bir misyonu bir programı vardır. Bizim ülkede sıkıntı Muhalefetin vizyonu misyonu yok amacı hedefi yok. 1 ay sonra seçim olsun diyon daha adayı yok.

Mesela muhalefet seçilse dış politikası nedir bilinmiyor.
Eğitim politikası nedir bilinmiyor.
Ekonomi politikası nedir !
Terör ile mücadele nedir !
Hiç ama HİÇ BİR ŞEY belli değil. Gelde muhalefete oy ver. FETO ile nasıl mücadele edeceği bile belli değil. Yok tekrar yargılayacaz yok KHK ile atılanları kamuya geri alacaz gibi lafları var. Yada HDP'ye 2-3 bakanlıkta veririz lafları var Selahattin Demirtaş'a özgürlük sözleri var Kayyum atanan belediyelere vaadleri var !

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Aynen tek suçlu MAKARNA :D ( Konu ney senin yazdıkların ney ) Selahattin Demirtaş Bize faul yapmayın aynı takımdayız derken ne demek istiyor mesela ! ( HDP ve CHP el ele verip ülkeyi mi kurtaracak. )

Yoksa çok güzel bir muhalefet var ülkede. Ama şu kahrolası makarna ve makarna delisi seçmen bozuyor işi !
Muharrem İnce gayet güzel muhalefet yapıyordu.
Hangi ülkede muhalefet çözüm sunuyor dendi ya utanmadan :) Çözüm sunmadan neyine göre oy alacak muhalefet kara kaşına kara gözüne mi !!! Tüm dünyada siyasi partilerin bir idealleri bir vizyonu bir misyonu bir programı vardır. Bizim ülkede sıkıntı Muhalefetin vizyonu misyonu yok amacı hedefi yok. 1 ay sonra seçim olsun diyon daha adayı yok.

Mesela muhalefet seçilse dış politikası nedir bilinmiyor.
Eğitim politikası nedir bilinmiyor.
Avrupa standartlarında eğitime geçecekler ama bu sefer de batı özentisi, din düşmanı diyecekler o yüzden açıklayamıyorlar.
Ekonomi politikası nedir !
IMF'ten borç alınacak, borçla da fabrika açılacak.
Terör ile mücadele nedir !
Hiç ama HİÇ BİR ŞEY belli değil. Gelde muhalefete oy ver. FETO ile nasıl mücadele edeceği bile belli değil. Yok tekrar yargılayacaz yok KHK ile atılanları kamuya geri alacaz gibi lafları var. Yada HDP'ye 2-3 bakanlıkta veririz lafları var Selahattin Demirtaş'a özgürlük sözleri var Kayyum atanan belediyelere vaadleri var !
HDP'ye bakanlık istiyorlarsa Çevre ve Şehircilik bakanlığını Gençlik ve Spor bakanlığını verirler 1-2 sene sonra da başkasını koyarlar olur biter. Ben kısa sürede parlamenter sisteme dönüleceğini zannetmiyorum.

Son düzenleme:

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,235
Demirtaş,"Muhalefetin kendi arasında, Marcao’nun takım arkadaşı Kerem’e yaptığı türden fauller yapmaması gerekir. Benim taktik önerilerim bunlar." ifadelerini kullandı.
Taktik vermeden önce kendini mi kurtarsa? :D Varlığı bile oksijen israfı.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Avrupa standartlarında eğitime geçecekler ama bu sefer de batı özentisi, din düşmanı diyecekler o yüzden açıklayamıyorlar.

Her zaman söylerim Siyaset cesurların işidir diye :) Vaadlerini açıklamaktan korkan bir parti düşünün !

Siyasetçi dediğin cesur olacak ve halka güvenecek. Halka rağmen iktidar olunmaz. Vaadleri varmış ama halktan çekiniyormuş öyle iş mi olur :D Kim çıkıpta eğitim sisteminin düzelmesine veya kalitenin artmasına karşı çıkar ? Ama sen eğitimi arttıracam diye Din dersini kaldırdım imamhatipleri kapattım ilahiyat fakültelerini durduracam yok baş örtülü okula giremezsin girsen bile çıkınca çalışamazsın eğitimle alakası olmayan saçma sapan laflar edersen tabi insanlar kızar.

Bak AKP'nin iktidar olmadan önce söylediği bazı şeyleri yazam. O günün şartlarında bunlar çok TERS- Hatta askerler ve bazı yöneticiler için aşırı söylemlerdi ama halktan korkmadılar ve iktidara o şekilde geldiler.

Mesela biz iktidar olalım başörtüsü meselesini çözecez dediler 1995-2000 arası için çok sert bir söylem.
Taksime Camii yapacaz ! ( Laik kesim için çok ağır bir laftı. )
Çamlıcaya dev camii yapacaz !
Ayasofyayı Camii yapacaz.
İMF'ye borcu sıfırlayacaz !
Başıörtülü herkes her türlü askeri kuruma ve devlet dairesine girebilecek.
Veya İmamhatipleri tekrar açacaz ve katsayı sorununu çözecez.
Veya çoğu devlet kurumunu özelleştirecez dediler.

Bakınca bu söylemerl çok marjinal dimi ? Ama Korkmadan söylediler kendilerinden önceki parti kapatılmış olmasına rağmen. Vee bunların hepsinide yaptılar. Şimdi onu desem kızarlarmış şunu desem küserlermi derdi ile yüzde 20 yi geçemez muhalefet işte. Daha bunları söylemede korkan insanlar dünyada ABD-ÇİN-RUSYA İngiltere - Fransa gibi ülkelerle masaya nasıl oturacak ve CESUR OLACAK !

IMF'ten borç alınacak, borçla da fabrika açılacak.

Şaka mı yapıyorsun yoksa dalga mı geçiyorsun ! Sen İMF'yi hayır hasenat yapan sevabına ülkelere para veren bir kurum flan mı sanıyon ? IMF kolay kolay para vermez versede o parayı yatırıma fabrikaya harcamana izin vermez verse bile diğer taraftan başka siyasi veya stratejik bir kazanımı olması gerekir. ( Atıyorum fabrika aç ama İHA- SİHA üretme fabrika aç ama teknolojik bir şey olmasın. Fabrika aç ama ürünleri benim istediğim ülkeden alacan sadece istediğime satacan gibi. ) Dünyada İMF'den borç alıp fabrika kurup ekonomisi düzelen ülke yok zaten. İMF'ye bulaşan faiz ödemekten belini doğrultamıyor uzun bir süre.

HDP'ye bakanlık istiyorlarsa Çevre ve Şehircilik bakanlığını Gençlik ve Spor bakanlığını verirler 1-2 sene sonra da başkasını koyarlar olur biter. Ben kısa sürede parlamenter sisteme dönüleceğini zannetmiyorum.

Aynen 2 bakanlık nedir ki. İç işleri ve Milli Savunma verilmeli aslında HDP'den daha iyi kim yapabilir o işleri ! Adamlar memleket sevdasıyla kırılırken Çevre ve Şehircilik neymiş. 2 sene HDP'nin elinden bakanlıkları alınca onlarda olsun biz genede CHP'nin arkasındayız mı diyecek ! Biz desteğimizi çekiyoz dediğinde ne yapacaklar o zaman.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Taktik vermeden önce kendini mi kurtarsa? :D Varlığı bile oksijen israfı.

Bu verdiği taktik baya iyimiş ama :) Kendi takım arkadaşınızla uğraşmayın bizi görmezden gelin rahat bırakın demenin kibarcası !
Ayrıca muhalefet sence oksijen israfı olarak mı görüyor onu ! Yoksa HDP oyları için elini Selahattin Demirtaş'a mahkum mu görüyor.

Son düzenleme:

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Her zaman söylerim Siyaset cesurların işidir diye :) Vaadlerini açıklamaktan korkan bir parti düşünün !

Siyasetçi dediğin cesur olacak ve halka güvenecek. Halka rağmen iktidar olunmaz. Vaadleri varmış ama halktan çekiniyormuş öyle iş mi olur :D Kim çıkıpta eğitim sisteminin düzelmesine veya kalitenin artmasına karşı çıkar ? Ama sen eğitimi arttıracam diye Din dersini kaldırdım imamhatipleri kapattım ilahiyat fakültelerini durduracam yok baş örtülü okula giremezsin girsen bile çıkınca çalışamazsın eğitimle alakası olmayan saçma sapan laflar edersen tabi insanlar kızar.

Bak AKP'nin iktidar olmadan önce söylediği bazı şeyleri yazam. O günün şartlarında bunlar çok TERS- Hatta askerler ve bazı yöneticiler için aşırı söylemlerdi ama halktan korkmadılar ve iktidara o şekilde geldiler.

Mesela biz iktidar olalım başörtüsü meselesini çözecez dediler 1995-2000 arası için çok sert bir söylem.
Taksime Camii yapacaz ! ( Laik kesim için çok ağır bir laftı. )
Çamlıcaya dev camii yapacaz !
Ayasofyayı Camii yapacaz.
İMF'ye borcu sıfırlayacaz !
Başıörtülü herkes her türlü askeri kuruma ve devlet dairesine girebilecek.
Veya İmamhatipleri tekrar açacaz ve katsayı sorununu çözecez.
Veya çoğu devlet kurumunu özelleştirecez dediler.
İşte biz buna siyasal islam diyoruz. Şu an CHP'nin oyunu almak isteyeceği laik, batı düşünceli, kesim taş çatlasa %15-25 arasıdır. Çünkü o bahsettiğimiz dindar insanlar yapıyor asgari ücretle 4 çocuk, sonra doğrudan makarnaya. Fakat normal, daha Avrupalı bir yaşam tarzı isteyenlerse 1 çocuk yaptığından burada eşit olmayan bir kıyaslama oluyor.

Son düzenleme:

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
İşte biz buna siyasal islam diyoruz. Şu an CHP'nin oyunu almak isteyeceği laik, batı düşünceli, kesim taş çatlasa %15-25 arasıdır.

Sen halen batıcılığı veya Laikliyi sadece görünüşte sananlardansın heralde. Veya Laik'liği din düşmanlığı sananlardan mısın ? CHP diğer kesimi kucaklamaya çalışmıyor ki sürekli bir ötekileştirme sevdasında.

Cesur olmayacaksan bırak git o koltuğu en temizi o. Atatürk nasıl cesur kararlar aldı veya Ecevit nasıl yaptı bazı şeyler ! Korkak olsa Kıbrıs'a çıkabilirmiydi ? Mıy mıy mıy aman duymasınlar aman söylemeyim el altından yapalım gizlice görüşelim halktan saklayalım kimse duymasın diyerek hiç bir şey olmaz.

Bu video benden sana gelsin. Eviriyon çeviriyon halen her şeyi Makarna sayesinde oluyor sanıyon :D Ülke demokratik seçimleri geçtiğinden beridir CHP iktidar olamamış son 20 yıldır yüzde 20 bandında geziyor ve bunun sebebi tamamen makarna zaten :p

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Sen halen batıcılığı veya Laikliyi sadece görünüşte sananlardansın heralde. Veya Laik'liği din düşmanlığı sananlardan mısın ? CHP diğer kesimi kucaklamaya çalışmıyor ki sürekli bir ötekileştirme sevdasında.

Cesur olmayacaksan bırak git o koltuğu en temizi o. Atatürk nasıl cesur kararlar aldı veya Ecevit nasıl yaptı bazı şeyler ! Korkak olsa Kıbrıs'a çıkabilirmiydi ? Mıy mıy mıy aman duymasınlar aman söylemeyim el altından yapalım gizlice görüşelim halktan saklayalım kimse duymasın diyerek hiç bir şey olmaz.
Ana muhalefetin lideri, 72 yaşında bir beyefendi. Ne yapsın sokakta milleti mi dövsün? Hep Cehape korkaklık yapıyor zaten. CHP hiç HDP ile ittifağı gizlemeye çalışıyor mu? Cesur olmayı da ön şart koşmuşsun, peki ülkeyi yöneten şahsı seçen insanlar şu an başkanımızın cesur davrandığını söyleyebilir mi? ABD, NATO'dan yaptırım gelmesin diye doğru düzgün S-400 kullanamıyoruz. Mülteci konusunda da aynı şekil, 3 milyar euro karşılığı kim giriyor kim çıkıyor hiç bakmıyorlar bile. Sınır kapılarını açsana, beni ilgilendirmez biraz da Avrupa baksın tarzı bir tavır koysalar ortaya, anında o 3 milyar, 20-30 milyara çıkar.
Bu video benden sana gelsin. Eviriyon çeviriyon halen her şeyi Makarna sayesinde oluyor sanıyon :D Ülke demokratik seçimleri geçtiğinden beridir CHP iktidar olamamış son 20 yıldır yüzde 20 bandında geziyor ve bunun sebebi tamamen makarna zaten :p
Nerede makarnadan bahsetsem hemen hopluyorsun. Makarna diyince hemen hoplamayın. Biraz seçmenleri analiz etseniz ne kadar haklı olduğumu görürsünüz. Evet asgari ücretle çalışıp, doğru düzgün arabası olmayan seçmenler, yol yapıp hizmet ediyorlar derlerse makarna derim. Aynı şekilde ömrü boyunca uçağa binmemiş seçmen havalimanı yaptılar derse yine makarna derim.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Ana muhalefetin lideri, 72 yaşında bir beyefendi. Ne yapsın sokakta milleti mi dövsün? Hep Cehape korkaklık yapıyor zaten. CHP hiç HDP ile ittifağı gizlemeye çalışıyor mu?

Aman çok beyfendi diye mi oy verecek halk ! Ayrıca beyfendi adam YALAN SÖYLER mi ? Yalancı çoban gibi her söylediği iddia ettiği şey yalan çıkar mı ?

Liderlik cesaret ister diyorum ben sadece. Sırf kasetle gelinen genel başkanlık koltuğunu bırakmamak için bir seçim Ekmek İçin Ekmelettin deniyor bir seçimde Muharrem İnce yemi ediyor. Diğer taraftan Abdullah Gül mü aday yapsak deniyor flan. Böyle parti mi yönetilir !

CHP'nin HDP ile iş tutmadığını veya ilerde tutmayacağını söyleyebilir misin bana ? ALenen görünen şeyleri yok canım ne iş tutması denip insanlar saf yerine koyulmaya çalışılıyorsa burada iş başka boyuta geçiyor.

Sen bu zihniyet ile devam et ne diyem :) Bu seçmen neden CHP'ye oy vermiyor diye sorgulamak yerine makarnaya oy veriyorlar veya çaldılar abi oy çalıyorlar öyle iktidar oluyorlar flan diye kendini avutmaya devam et.

Şunuda bilmen lazım AKP'nin oy oranlarının düşmesi CHP kazandı demek olmuyor şuan ülkede ki bütün anketlerde CHP gene yüzde 20 lerde çıkıyor. Bu şartlarda bile oy arttıramıyorsa bir parti ne zaman arttıracak ? Veya yüzde 20 oy ile yada lider çıkarmadan nasıl iktidar olmaya niyetlenecek.

Konuya bağlarsak Selahattin Demirtaş kadar dünyada haberi yok halen muhalefetin. Körlemesine iktidara sallayıp iktidar olacak sanıyorlar...