'Şehit rantına' gazeteci isyanı

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
[TABLE="class: cms_table"]
[TR]
[TD]'Şehit rantına' gazeteci isyanı (VİDEO)
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Hürriyet Ankara Temsilcisi Metehan Demir, CNN TÜRK'te 8 askerin şehit olmasına bakın nasıl isyan etti. ...
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [TABLE="class: cms_table"]
[TR]
[TD="width: 300"]
89593.jpg
[/TD]
[TR]
[TR]
[TR]
[TD="width: 27"][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
sagyataynokta.gif
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
sagyataynokta.gif
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TR]
[TD="width: 27"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Hürriyet Ankara Temsilcisi Metehan Demir, CNN TÜRK'te yayınlanan Parametre programında bu sabah Hakari Dağlıca'daki çatışmada 8 askerin şehit olmasına isyan etti.

İşte Demir'in o açıklamaları...

BU HABERCİLİK DEĞİL KİMSE BUNU AÇIKLAYAMAZ

Metehan Demir: Şimdi bana hiç kimse, aman habercilikte olur böyle şeyler gibi, batı mantığı ile konuşmasın. Tabi Amerikada filan böyle şeyler olmuyor. Amerika'da böyle bir şey yap seni asarlar. "Şehidin annesine haber verme anı" diye hep beraber giriliyor ya... Binbaşı, kamera, muhabir. Kapı açılıyor. Anne zaten onları gördüğü zaman ayaklarının bağı çözülüyor; düşüyor. İşte o düşüş anı... İşte annenin ağlama anı... Annenin tansiyonu yükselme anı... Böyle bir haysiyetsizlik olmaz. Bu habercilik filan değil. Dünyanın hiç bir yerinde askerin resmi dahi basılmıyor. Bizde canlı yayında adamın evine gidiliyor ve bu habercilik deniliyor. Bu habercilik değil, olsa olsa haysiyetsizliğin en önde giden tarzıdır. Bunu bana hiç kimse açıklayamaz.

Bilal Çetin: Kamerayla giden hatalı orada...

HABER VEREN ŞEREFSİZDİR

Metehan Demir: Haber veren şerefsizdir. Net söylüyorum. Asker mi, polis mi, vali mi... Biri haber veriyor. Şehidin evi adresi bu, şu saatte gel biz gidiyoruz. Bunu haber vermeseler o kamera oraya gitmez. Ama o kameraların da gitmemeyi öğrenmesi lazım. Kusura bakmasınlar. Akşam reyting alacağım. 19'da bültenim var. Dur bakalım biraz ağlayan şehit ailesi bulalım, buna artık son verilmesi lazım. Bugün 8 şehit var. Biraz insan olmayı öğrenelim. Samimi söylüyorum. Geçen sefer de söyledim, "Metehan bey Batı'da..." Ne batısı. ABD'de o kadar askerleri ölüyor. Bir tane var mı? Açın bakın bakalım Washington Post'u... İsimleri dışında bir şey yazıyorlar mı? Pentagon'dan izin almadan bak bakalım yazabilir misin? Mahkemelerde sürünürsün. Bizde her şeyin cılkı çıktı.

Bilal Çetin: Genelkurmay uygun görüyor her halde kamerayla gidilmesini ki...

Metehan Demir: Yazıklar olsun o zaman Genelkurmay'a.

BIÇAĞI SOKUP ÇEVİRİYORSUN

Bilal Çetin: Bilmiyorum öyle mi ama...

Metehan Demir: En son birinde kapıyı beraber açtılar yahu... İşte düşüş anı diye çekiyor. O anneye oğlunun bittiği söyleniyor. Bu kadar mı bitti bizim insanlığımız yahu. Bugün gör, inşallah yanılırım ama, baba düşüyor, kriz geçiriyor. Anneye bir daha anlattırıyor kamera. Diğer ekip geliyor. Biz çekemedik bir daha anlatın diyor... Bıçağı sokup döndürüyorsun içinde... bunu söylediğin zaman da etik, haber. Bu ucuz numaraları bırakalım artık.

DÜN 1 ASKER ŞEHİT OLDU ONU NEDEN KONUŞMUYORUZ

Metehan Demir: İlk gelen haberler 7 şehit 16 yaralı şeklindeydi. Aynı saatlerde PKK'nın sitesinde 8 askerin hayatını kaybettiği bilgisi var. PKK bunu 8 diye veriyor. Bizimkiler herhalde "belki 7'dir" diye tutuyorlar. Bu inanılır gibi bir şey değil.

Biz bunu PKK'nın sitesinden öğreniyoruz. Sayıyı az söyleyince, bir süre sonra 8 deyince bir şey olmuyor. Zaten 8 değil, 9 şehit. Çünkü dün akşam Hatay'da bir askerimiz daha gitti. Bizde 1-2'nin lafı olmadığı için konuşulmuyor.

TELEFONU EKRANA FIRLATACAKTIM

Bir de ben şimdi demin, elimdeki telefonu ekrana fırlatacaktım. Kanalın biri diyor ki, biri bağlanmış, "zamanlama açısından bu kadar sakin giden bir süreçte çok dikkat çeken bir eylem." Ne zamanlaması kardeşim? Dün akşam 1, iki gün evvel 2 tane polis, 3 gün önce üç tane uzman, 5 gün önce iki tane uzman, mayına bastılar... 3-2, 3-2 gidiyor. Bir haftada 10'dan fazla şehit verdik. Neyin zamanlaması, neyin sakinliği... Sana göre 2 şehit, 3 şehit normal olabilir. Ama bize göre değil. 1 şehitte normal değil. Sekiz büyüktür bir... Bugün bunu konuşalım. 1 şehit önemli değil. Gitti çocuk Hatay'da. Bunları hiç konuşmak yok.

YİNE AYNI ŞEYLER KONUŞULACAK

Şimdi bugün bakacağız, "zamanlama, karakolların durumu... Starndart bu konuşmalar ben sana söyleyeyim. Bu predatörler nerede? Neden gelmedi? Biz bu yayında bin kere söyledik bunu. PKK'nın kendini ispat etmek için böyle bir eylem yapacağını, Bir kaç bölgeden çok sayıda teröristle bir üs bölgesini basacağını... Bunu herkes biliyor. MİT raporlarında da var, Genelkurmay'da da var. Böyle bir şey yapacaklardı. İnşallah da bununla kalırlar. O bölge çok uygun böyle saldırılara.

"ÇOCUKLARA EĞİTİM VERİLMİYOR"MUŞ!

Şimdi bugün diyorlar ki, "bu çocuklara iyi eğitim verilmiyor!.." Sen git oraya, hayran olduğun, Amerikan filmlerinden bildiğin 20 tane Ramboyu koy oraya... Bakalım bir gün durabilecekler mi? Orada zaten çok zor, fedakarlıkla görev yapılıyor. Bölge zaten seni 5-0 mağlup başlatıyor. "Eğitimi yok çocukların bilmemne..." Bununla alakası yok bu işin. Burada, zamanında çok kötü kurulmuş bir karakol sistematiği var, stratejik açıdan. Saldırılara açık... Hangi tepenin neresini tutacaksın. O kadar zor ki. Bu psikolojik baskı altında, o kadar ağır hakaret ve saldırıyla kimseye de görev yaptıramazsın.

http://www.toplumsalhafiza.com/-sehit-rantina-gazeteci-isyani-video_89593.html

chawush28

Doçent
Reaksiyon puanı
10
[TABLE="class: cms_table"]
[TR]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
BIÇAĞI SOKUP ÇEVİRİYORSUN

Metehan Demir: En son birinde kapıyı beraber açtılar yahu... İşte düşüş anı diye çekiyor. O anneye oğlunun bittiği söyleniyor. Bu kadar mı bitti bizim insanlığımız yahu. Bugün gör, inşallah yanılırım ama, baba düşüyor, kriz geçiriyor. Anneye bir daha anlattırıyor kamera. Diğer ekip geliyor. Biz çekemedik bir daha anlatın diyor... Bıçağı sokup döndürüyorsun içinde... bunu söylediğin zaman da etik, haber. Bu ucuz numaraları bırakalım artık.

Ne yazık ki ''Medyamız'' bu şeref yoksunu davranışlarını marifet saymaya devam ediyor ve halkımızda kıldan tüyden şeylere mitingler düzenleyip ortalığı birbirine katarken, esas tepki verilmesi gereken bu ahlaksızca davranışlara kayıtsız kalıyor.. Yazıklar olsun bunu yapan yayın kuruluşlarına...

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Gayet haklı adam ... İnsanlara evlatlarının acısı yetmiyo bide bunlar şov peşinde... :hammer:

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Adam doğruyu söylüyor medya para ve reyting için her şeyi yapar internet gözünü seveyim onların papucunu dama attı millet artık medya kodamanlarının verdiği binlerce çarpıtılmış haber dinlemek zorunda kalmıyor.

cashpoint

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Helal olsun sana be senin gibiler lazım bu millete

Reaksiyon puanı
10,315
bir aferin peşindeki yalaka bir muhabirin yaptığını mazur görebilirsiniz. iyi de acılı insanların yürek yangını üzerine inşa edilen bu aşağılık ve herzel haberi yayına sokan genel yayın yönetmenine ne demeli. böyle bir habere onay veren aşağılık sorumluyu hala tv.'sinde barındıran patronuna ne demeli? asıl kabahatli onlar değil mi?

neyse, işin bu tarafını geçelim şimdilik kaydıyla... ama...
evet, ama...
ya geçtiğimiz yıl yine bu türden şehit haberlerinin yoğunlaştığı günlerde hükümetin "bundan böyle oralarda özel kuvvetlerimizi, bordo bereli komandolarımızı görev yaptıracağız" açıklamaları ne oldu?

yoksa pkk belasını bitirdik deyip vaz mı geçtiler bu projeden?
nasıl olsa millet oğlumuz şehit oldu diyerekten gurur duyuyor diye leblebi gibi öldürtmeye devam mı edeceğiz?
özel kuvvetler, bordo bereliler projesi pahalı mı geldi yoksa?
her b.k'a anında şak diye para bulan devlet bu kadar önemli bir konuda para mı bulamıyor?

zannetmiyorum... ama o kadar ucuz ki bu memlekette insan hayatı, ha üç tane ölmüş, ha üçbin tane...
nasıl olsa 75 milyon olmuşuz, üç-beş bin daha kırılsa ne yazar, diyoruz belli ki...
üç kuruşluk benzin zammında kıyametler koparan bu millet bunun hesabını bu devlete, bu hükümete niye sormuyor,
neden kimsenin gıkı çıkmıyor?
meydanlarda siyasilere methiyeler dizen vatandaş neden bu soruları sormuyor, bu kadar mı hafızasını yitirdi bu millet yav?

sormadığı, soramadığı içindir ki... evlatlarının dağlarda, şehirlerde, teker teker yok edilmesine de ses etme hakkını yitiriyor demektir.

acı ama, hakikat bu!

maalesef!