Sedat Peker'e Göre Korkut Eken

Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tugbagaleri

Profesör
Katılım
13 Mayıs 2006
Mesajlar
2,224
Reaksiyon puanı
46
Puanları
48
Sedat Peker'in, bir telefon konuşmasında emekli Yarbay Korkut Eken hakkında ettiği laflar inanılır gibi değil.

Sedat Peker'in, bir telefon konuşmasında emekli Yarbay Korkut Eken hakkında, "Birkaç faili meçhul cinayet yapacak, ortalık karışacak. Bunların sonu kötü" dediği ortaya çıktı

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hüküm giyen Sedat Peker'in, dinlemeye takılan telefon konuşmasında Susurluk skandalı hükümlüsü emekli Yarbay Korkut Eken'in ülkeyi karıştırabileceğini öne sürdüğü ortaya çıktı.
İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün 2003'te yaptığı Kelebek operasyonu dosyasında Peker'in emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le yaptığı görüşmeler de yer alıyor. Mahkeme kararıyla dinlenen konuşmalar, Peker'in Küçük'e özel şoför ve bir ev aradığı yolunda ifadeler de taşıyor.

Konuşmalardaki ifadelere göre, Küçük'ün şoförünün parası her ay Peker'in adamları tarafından ödeniyor. Menajer Stelyo Pipis'ten Küçük'ün oturacağı uygun bir ev bulmasını isteyen Peker'in, emekli generalin verdiği konferanslarda salonun dolması için genç gruplar gönderdiği, kayıtlar arasında yer alıyor.

Peker, yaptığı telefon konuşmalarında, Eken konusundaki kaygılarından bahsediyor. Peker'in konuşmalarında geçen "Birkaç faili meçhul" ve "Genç çocuklardan birkaç tane inandırmışlıkları vardır" ifadeleri dikkat çekiyor.

'Önce devlet vardı'

Peker'in 21 Temmuz 2004 günü 17.56'da "Güler" isimli yakınıyla yaptığı konuşma şöyle:

SP: İnanılmaz. Kafayı yiyeceğim ya. Sonu öyle kötü olur ki. Ona, "Sen hak ettiğin için değil, inandığımız değerler doğrultusunda ön plana çıkarıldın. Asker olman dolayısıyla, askerin desteğini almak için senin üzerine çalışalım, seni patlatalım" dedim. Onun böyle bir hayali, düşüncesi bile yoktu. Yani bunu canavar yaptık. Ben bu tip bir hareketin içinde olmam, ne maddi ne manevi desteklemem kardeşim dedim bir sene önce. Güler senden rica ediyorum. Benim için tanıdığın, tanımadığın herkese bu konu geçtiğinde lütfen benim ilgimin olmadığını söyler misin?
Bir yakını: Tabii tabii.
SP: Ne yapacağız yani diye soruyorum bir de! Bunlar cahil, bir de tutarlar kahve mahve tarattırırlar bir iki genç çocuğun eline verip... On sene önce olan olayların içinde aklı başında insanlar vardı, devlet vardı.
Bir yakını: Seni de sağduyundan dolayı tebrik ediyorum. Ama bizim ülkemizde son derece güçlü bir istihbarat var, bunların haberlerini alırlar tahmin ediyorum, bu tür bir gayri resmi yapılanmaya giderlerse!
SP: Yok zannetmiyorum, oradan bir iki kişi ayarlayabilirler.
Bir yakını: Neyse bizi ilgilendirmiyor, desteklediğimiz bir olay değil ki.
SP: Yalnız ikaz etmek, uyarmak lazım. Hayatım boyunca çok hata yaptım. Ama onlar bunun yanında hata bile değilmiş!

'Bir Kürt kahvesi taratırlar Allah korusun'

21 Temmuz 2004-Saat: 17.30

Sedat Peker: Ayhan Çarkın, Korkut Eken, Semih filan, bunlar cahil adamlar. Kürt politikasında ben hükümetten farklı düşünmüyorum. Toprak isteyen çıkarsa savaş çıkar, ama isteyen yok. Ülkede huzur, ekonomi düzelmeye başlamış. Şimdi abi olur mu? Üç beş tane faili meçhul cinayet yapacak, ortalık karışacak. Bir de bunların sonu kötü olacak ya! Abi bunlar ülkeyi filan karıştırırlar, çok tehlikeli ve cahil insanlar. Hepsi paranın peşinde. Böyle genç çocuklardan birkaç tane inandırmışlıkları vardır yanlarında...
Feridun Öncel: Almışlar, var gençler geldi bana.
SP: Gidip bir Kürt kahvehanesi taratırlar, Allah korusun...
FÖ: Ya her şeyi yaparlar abi!

Veli Küçük: Sedatım merhaba

5 Mart 2004-Saat: 15.03
Veli Küçük: Sedatım merhaba.
Sedat Peker: Ellerinizden öpüyorum Veli Abi, nasılsınız? Hoş geldiniz.
VK: Hoş bulduk Sedatçığım. Çok güzel bir kongre geçirdik Rusya'da, Güney Azerbaycan'da. Bakan geldi, ağırlığımı koyunca. Ta Yakutistan'dan bile gelen vardı.
SP: Ev işini ne yaptınız Veli Abi? Stelyo'yu çağırmıştım, bir ev bulmuş, onu anlattı bana. Siz oraya bakın, orayı bir türlü alalım Veli Abi.
VK: Peki oraya bir bakalım.
SP: Stelyo'yu bir daha çağırırım, onu bir türlü çıkarırız.

[sub](Lube Ayar / Milliyet)[/sub]
 

lucifer

Profesör
Katılım
2 Temmuz 2007
Mesajlar
1,644
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Veli Küçük: Sedatım merhaba.

Samimiyete bakarmısınız :D Hepsi pislik bu adamların |)
 

emubaltaci

Rektör
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,862
Reaksiyon puanı
129
Puanları
63
bunlar Trükiyenin gerçekleri arkadaşlar. Cumhuriyet elden gidiyo diye meydanlara dökülenler ozamanlar nerde idi :S
 

RuNaL

Dekan
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
6,898
Reaksiyon puanı
71
Puanları
48
Yaş
35
emubaltaci dedi ki:
bunlar Trükiyenin gerçekleri arkadaşlar. Cumhuriyet elden gidiyo diye meydanlara dökülenler ozamanlar nerde idi :S

şimdi bile yoklarki adam eğer grur olsa istifa eder hala diyo oylarımızı %1 artırdık anlamak mümkün değil
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst