Sebepsiz Kasmalar !!!

emretanriverdi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar telefonumda çok sık karşılaştığım kasmalar meydana geliyor bunlar neden olabilir? Telefonuma toplamda 4-5 defa rom attım (odinden) sonra tekrar orjinal samsung romuna döndüm.Ama telefonu ilk aldığım haldeki kasmayan telefonumdan eser yok . Ne gibi çözümler önerirsiniz ? Acaba CWM den tüm sistemi , sistem datalarını toptan silsem ve orjinal rom atsam kasmalar geçermi ? (Galaxy young ın kaldırdığı oyun Gio da oynanamıyacak kadar donuyor)
Bu durum çok canımı sıkıyor yardımlarınızı bekliyorum. Telefon Samsung Galaxy Gio

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Her android kullanıcı muhakkak tadacaktır bu duyguyu normaldir..Advanced Task Killer kur.Yine devam ediyorsa fabrika ayarlarına sıfırla..

emretanriverdi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Her android kullanıcı muhakkak tadacaktır bu duyguyu normaldir..Advanced Task Killer kur.Yine devam ediyorsa fabrika ayarlarına sıfırla..
:D İşte bende bundan bahsediyorum fabrika ayarlarına dönmüş bir telefon hiç program kurulu değilken bile kasıyor . yoksa biliyorum ki ufak tefek kasmalar tüm android cihazlarda oluyor :D

northpower

Asistan
Reaksiyon puanı
0
işlemci ram kullanımı ne durumda onların bilgilerini de paylaşır mısın?

emretanriverdi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
telefonun kendi RAM i 278 Mb. Boşta iken RAM kullanımı 207 Mb. civarında İşlemci Hızı 800 Mhz

Rejii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Android hoocam normaldir :)

Rejii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Valla kardeş hiç normal kasmalar değil yani . Çoğu Android telefonu kurcaladım ama bunu ilk defa görüyom :) ve çözemedim sorun nerde !
teli kapat bi 10 dk bırak sonra teli sıfırla hafıza kartınıda çıkart tekrar aç dene bir de

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Senin asla ramı temizlememen lazım bu tarz telefonlarda ramı temizlemek sistemi çökertmek eşdeğer bırak ramını kullansın. Taskin killer tarzı programlara da hiç bulaşma o tarz programlar sadece sistemi yavaşlatıyor. Root varsa işlemcinin arttırılabilir olan kernellerden yükle ve Swap ı yükle.

emretanriverdi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Senin asla ramı temizlememen lazım bu tarz telefonlarda ramı temizlemek sistemi çökertmek eşdeğer bırak ramını kullansın. Taskin killer tarzı programlara da hiç bulaşma o tarz programlar sadece sistemi yavaşlatıyor. Root varsa işlemcinin arttırılabilir olan kernellerden yükle ve Swap ı yükle.
Kardeş zaten androidi çözen birisi task killeri asla kullanmaz ben zaten kulanmıyorum ki önceden kullanıyordum temizlediğimde telefon kendine gelmesi 5dk sürüyodu :D
şuan almanya romundayım (2013 te yayınlanan) türkiye romuna göre biraz daha iyi
bide şu overclock için bilgi verebilir misiniz? yani 800mhz den en fazla kaça çıkar ve stabil çalışır . destekleyn romlar neler ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hiç Nexus 4 kullanmamışsın sanırım.
Hocam Nexus 4 ün neyi varki :D

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Kardeş zaten androidi çözen birisi task killeri asla kullanmaz ben zaten kulanmıyorum ki önceden kullanıyordum temizlediğimde telefon kendine gelmesi 5dk sürüyodu :D
şuan almanya romundayım (2013 te yayınlanan) türkiye romuna göre biraz daha iyi
bide şu overclock için bilgi verebilir misiniz? yani 800mhz den en fazla kaça çıkar ve stabil çalışır . destekleyn romlar neler ?

Hocam Nexus 4 ün neyi varki :D

Kasmıyor hocam. Genelleme yapmışsın ya o yüzden belirteyim dedim.

[video=youtube;zFOnOLXrMBQ]http://www.youtube.com/watch?v=zFOnOLXrMBQ[/video]

emretanriverdi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kasmıyor hocam. Genelleme yapmışsın ya o yüzden belirteyim dedim.

[video=youtube;zFOnOLXrMBQ]http://www.youtube.com/watch?v=zFOnOLXrMBQ[/video]
:D Hocam zaten nexuslar saf android olduğundan tüm telefonlara göre 1 adım önde ve ilk güncellemeler ona geliyor.
Gio giriş seviyesi bir telefon. Üst düzey performans beklenemz zaten ama ilk aldığıma göre performans düşüklüğü var.

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
:D Hocam zaten nexuslar saf android olduğundan tüm telefonlara göre 1 adım önde ve ilk güncellemeler ona geliyor.
Gio giriş seviyesi bir telefon. Üst düzey performans beklenemz zaten ama ilk aldığıma göre performans düşüklüğü var.

Maclaw.pl ye gir gir için olanı indir yanlış hatırlamıyorsam işlemciyi 1.5 ghz e çıkarıyor.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8

O zaman sorununa bir bakalım. Öncelikle hız aşırtma, task killer gibi olaylara girmeni tavsiye etmem. Telefonu içinde gelen yazılımla kullandıktan sonra çeşitli ROM'lar yüklediğini ve eski performansı alamadığını söylüyorsun. O zaman benim aklımdan geçen şey cihazı ilk aldığında içinde olan sürüme sahip bir ROM kullanmıyor olman. Yanlış hatırlamıyorsam Gio 2.2 sürümü ile çıkmış ve 2.3 güncellemesi almıştı. ROM yayınlayan kişiler genelde son sürümden yola çıkarak ROM'larını yayınlıyorlar. Eğer cihazı aldığında 2.2 sürümü vardı ve 2.3 tabanlı bir ROM attıysan bu fark yaratabilir.

Cyanogenmod kurmak istersen Cyanogenmod 7 sürümünü öneririm. Samsung kendi cihazlarına çok fazla uygulama koyuyor ve Galaxy S2, S3 gibi cihazlar bile zar zor taşıyorlar bu uygulamaları. Gio gibi bir cihaza etkileri büyük olabilir. Cyanogenmod bu bakımdan oldukça hafif. Cihazın rahat çalışabilir.

Önemli bir tavsiye de her ROM kurulumundan sonra mutlaka recovery'ye gir, wipe data ve advanced/wipe dalvik yap.

emretanriverdi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O zaman sorununa bir bakalım. Öncelikle hız aşırtma, task killer gibi olaylara girmeni tavsiye etmem. Telefonu içinde gelen yazılımla kullandıktan sonra çeşitli ROM'lar yüklediğini ve eski performansı alamadığını söylüyorsun. O zaman benim aklımdan geçen şey cihazı ilk aldığında içinde olan sürüme sahip bir ROM kullanmıyor olman. Yanlış hatırlamıyorsam Gio 2.2 sürümü ile çıkmış ve 2.3 güncellemesi almıştı. ROM yayınlayan kişiler genelde son sürümden yola çıkarak ROM'larını yayınlıyorlar. Eğer cihazı aldığında 2.2 sürümü vardı ve 2.3 tabanlı bir ROM attıysan bu fark yaratabilir.

Cyanogenmod kurmak istersen Cyanogenmod 7 sürümünü öneririm. Samsung kendi cihazlarına çok fazla uygulama koyuyor ve Galaxy S2, S3 gibi cihazlar bile zar zor taşıyorlar bu uygulamaları. Gio gibi bir cihaza etkileri büyük olabilir. Cyanogenmod bu bakımdan oldukça hafif. Cihazın rahat çalışabilir.

Önemli bir tavsiye de her ROM kurulumundan sonra mutlaka recovery'ye gir, wipe data ve advanced/wipe dalvik yap.
Çok haklısın kardeş . Daha önceden CWM ile kurulum yapmamıştım cyanogenmod 7 yi kurucam inşallah iyi performans alırım.
peki bu cyanogenmod 10 ile 7 nin farkı nedir ?

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Çok haklısın kardeş . Daha önceden CWM ile kurulum yapmamıştım cyanogenmod 7 yi kurucam inşallah iyi performans alırım.
peki bu cyanogenmod 10 ile 7 nin farkı nedir ?

Sürüm farkı. CM 7 Gingerbread, CM 9 ICS, CM 10 4.1 JB, CM 10.1 de 4.2 JB. Gio için CM 7'yi öneririm çünkü Samsung tarafından Gio için en son yayınlanan resmi sürüm 2.3. Yani CM 7 büyük ihtimalle 9 ve 10'dan daha stabil olacaktır. Ayrıca sistem gereksinimleri daha düşük olduğu için Gio gibi bir cihazda daha rahat çalışacaktır. Yine de denemek istersen varsa CM 10/10.1 kurabilirsin. CM 9'u önermem çünkü ICS biraz fazla donanım düşmanı.

Bu arada CWM'ye alışmanı öneririm. CM CWM'den kuruluyor. Diğer birçok ROM da aynı. Cihazın rootlu olmalı ve CWM recovery olmalı custom ROM kurmak için. Wipe işlemlerine dikkat et. Özellikle ROM değişimlerinde Wipe yapmazsan cihaz açılışta kalır.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
cyanogen mod dışındaki romlardan cihazın gerçek gücünü göremezsin.
cyanogen mod 7 android 2.3.7 üzerinde çalışıyor
cyanogen mod 10 android 4.0.x
cyanogen mod 10.1 android 4.1.x

diye biliyorum. fakat cm7'yi optimus black'de kullanırken bazı sorunlara denk gelmiştim.
her telefonda olacak diye birşey yok tabi

cm10.1'i note 2 de kullandım hiç bir soruna rastlayamadım henüz.

emretanriverdi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sürüm farkı. CM 7 Gingerbread, CM 9 ICS, CM 10 4.1 JB, CM 10.1 de 4.2 JB. Gio için CM 7'yi öneririm çünkü Samsung tarafından Gio için en son yayınlanan resmi sürüm 2.3. Yani CM 7 büyük ihtimalle 9 ve 10'dan daha stabil olacaktır. Ayrıca sistem gereksinimleri daha düşük olduğu için Gio gibi bir cihazda daha rahat çalışacaktır. Yine de denemek istersen varsa CM 10/10.1 kurabilirsin. CM 9'u önermem çünkü ICS biraz fazla donanım düşmanı.
açıklama için sağol kardeş CM7 kurup sonuçları yazıcam buraya :D eline sağlık

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
cyanogen mod dışındaki romlardan cihazın gerçek gücünü göremezsin.
cyanogen mod 7 android 2.3.7 üzerinde çalışıyor
cyanogen mod 10 android 4.0.x
cyanogen mod 10.1 android 4.1.x

diye biliyorum. fakat cm7'yi optimus black'de kullanırken bazı sorunlara denk gelmiştim.
her telefonda olacak diye birşey yok tabi

cm10.1'i note 2 de kullandım hiç bir soruna rastlayamadım henüz.

Düzeltelim:
CM 9 4.0
CM 10 4.1
CM 10.1 4.2

Her sürüm her cihazda düzgün çalışmaz elbette. Özellikle bahsettiğin Optimus Black LG tarafından 4.1 ya da 4.2 sürümünü almadığı için CM 10 ve 10.1 büyük ihtimalle stabil çalışmayacaktır. O sebeple arkadaşa CM 7'yi önerdim. Çünkü Samsung en son 2.3 yayınladı Gio için ve CM 7 2.3 tabanlı.

açıklama için sağol kardeş CM7 kurup sonuçları yazıcam buraya :D eline sağlık

Rica ederim. Uyarıma da dikkat et önceki mesajdaki.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Düzeltelim:
CM 9 4.0
CM 10 4.1
CM 10.1 4.2

Her sürüm her cihazda düzgün çalışmaz elbette. Özellikle bahsettiğin Optimus Black LG tarafından 4.1 ya da 4.2 sürümünü almadığı için CM 10 ve 10.1 büyük ihtimalle stabil çalışmayacaktır. O sebeple arkadaşa CM 7'yi önerdim. Çünkü Samsung en son 2.3 yayınladı Gio için ve CM 7 2.3 tabanlı.

düzeltme için teşekkürler.

optimus black'de cm7 sorunlu cm10 ise düzgün çalışıyor benim takıldığım nokta bu aslında.
tabi optimus black'de cm10 çalışıyor ama kasarak o yüzden günlük kullanım için cm10 seçenek dışı kalıyor.

cm7 ile optimus black arasındaki sorunlar muhtemelen optimus black'e özel şeylerdir.

emretanriverdi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
CM 9 4.0
CM 10 4.1
CM 10.1 4.2

Yani şimdi CWM kurmadan önce telefonun rootlu mu olması gerekiyor ?
Abimde Wonder var CWM yükledi telefona ama rootsuz du :D

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8

Rootsuz CWM yükleyebiliyor musun bilmiyorum ama cihazda root olmadan CWM hiçbir işe yaramaz onu biliyorum. Çünkü root yoksa ROM atamazsın, sistem uygulamalarında değişiklik yapamazsın. Bir anlamı yok yani.

Kendi cihazını önce bir recoveryye girip kontrol et. Custom ROM kullanıyorsan CWM'nin yüklenmiş olma ihtimali yüksek. CWM yüklü ise tek yapman gereken CM 7'yi indirip kurmak.

Google uygulamaları ile birlikte CM7: http://www.mediafire.com/?nxp6kd86zipb402

Kurulum: Dosyayı telefonun hafızasına at. CWM'ye gir. Wipe'ları yap. Install zip kısmından dosyayı bul ve yükle. Telefonu yeniden başlat.

Baktığım konuda adam CM 7'nin içinde gelen launcher'ın takılma yaptığını falan söylüyor. O sebeple orjinal Gingerbread launcher'ının linkini vermiş.

Kurulumu yaptıktan sonra cihaza root explorer yükle. Ücretli uygulama ama bir şekilde yüklersin. Sonra şuradan: http://www.mediafire.com/?6a1e0a0odm2d7qg dosyayı indir ve telefon hafızasına at. Root explorer ile bu dosyayı kopyala ve system/apps kısmına yapıştır. Ardından üzerine parmağını basılı tutup izinler/permissions de. Üç tane üçlü grup olacak. İlk yatayda ilk ikiyi seç, diğerlerinde sadece ilk seçenekler seçili olsun. Onayla ve telfonu yeniden başlat. Açılışta sana hangi launcherı kullanmak istediğini soracak. ADW olmayanı seç ve her zaman kullan de.

Samsung cihazlarında root işlemini genelde Odin'den kernel yükleyerek yapıyorsun. Bunu yaptığında cihaz hem rootlanır hem de CWM yüklenir. Dediğim gibi önce kontrol et CWM kurulu mu diye. Eğer kurulu değilse şu anda kullandığın sürüme uygun olarak nasıl root yapılır ona bak. Root yaparken CWM otomatik yüklenir zaten.

emretanriverdi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Rootsuz CWM yükleyebiliyor musun bilmiyorum ama cihazda root olmadan CWM hiçbir işe yaramaz onu biliyorum. Çünkü root yoksa ROM atamazsın, sistem uygulamalarında değişiklik yapamazsın. Bir anlamı yok yani.

Kendi cihazını önce bir recoveryye girip kontrol et. Custom ROM kullanıyorsan CWM'nin yüklenmiş olma ihtimali yüksek. CWM yüklü ise tek yapman gereken CM 7'yi indirip kurmak.

Google uygulamaları ile birlikte CM7: http://www.mediafire.com/?nxp6kd86zipb402

Kurulum: Dosyayı telefonun hafızasına at. CWM'ye gir. Wipe'ları yap. Install zip kısmından dosyayı bul ve yükle. Telefonu yeniden başlat.

Baktığım konuda adam CM 7'nin içinde gelen launcher'ın takılma yaptığını falan söylüyor. O sebeple orjinal Gingerbread launcher'ının linkini vermiş.

Kurulumu yaptıktan sonra cihaza root explorer yükle. Ücretli uygulama ama bir şekilde yüklersin. Sonra şuradan: http://www.mediafire.com/?6a1e0a0odm2d7qg dosyayı indir ve telefon hafızasına at. Root explorer ile bu dosyayı kopyala ve system/apps kısmına yapıştır. Ardından üzerine parmağını basılı tutup izinler/permissions de. Üç tane üçlü grup olacak. İlk yatayda ilk ikiyi seç, diğerlerinde sadece ilk seçenekler seçili olsun. Onayla ve telfonu yeniden başlat. Açılışta sana hangi launcherı kullanmak istediğini soracak. ADW olmayanı seç ve her zaman kullan de.

Samsung cihazlarında root işlemini genelde Odin'den kernel yükleyerek yapıyorsun. Bunu yaptığında cihaz hem rootlanır hem de CWM yüklenir. Dediğim gibi önce kontrol et CWM kurulu mu diye. Eğer kurulu değilse şu anda kullandığın sürüme uygun olarak nasıl root yapılır ona bak. Root yaparken CWM otomatik yüklenir zaten.
bende şuan almanya orjinal romu var ve cwm yok
samsungda root atarken root.zip dosyasını hafıza kartına atıp (recovery mod dan install from sd card) a girip root.zip i seçiyoruz ve rootlanıyor.
wonder da direk cwm yi indirdik (telefon rootsuzdu) direk odinden rom yükler gibi yükledik sonra cwm den rom attık gelen rom rootluydu ama cwm den önce root kesinlikle yoktu.
şimdi root atmadan cwm yi odinden atarsam sorun olurmu ? yoksa root atıyimmi

bide bu linkini attığın cwm nin siteyi atarmısın hocam

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bende şuan almanya orjinal romu var ve cwm yok
samsungda root atarken root.zip dosyasını hafıza kartına atıp (recovery mod dan install from sd card) a girip root.zip i seçiyoruz ve rootlanıyor.
wonder da direk cwm yi indirdik (telefon rootsuzdu) direk odinden rom yükler gibi yükledik sonra cwm den rom attık gelen rom rootluydu ama cwm den önce root kesinlikle yoktu.
şimdi root atmadan cwm yi odinden atarsam sorun olurmu ? yoksa root atıyimmi

bide bu linkini attığın cwm nin siteyi atarmısın hocam
Cihazı rootla. CWM'yi kur. Sonra da CM'yi kur. Ben sana CM (CyanogenMod) linki attım. CWM linki atmadım. Gio'da root atma ve CWM yükleme nasıl oluyor kesin bilgim yok. Orası sana kalmış.

dailiyenaziri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu kasmalardan gına geldi artık andoroid de rootdan anlamayan biri olarak stabil olarak wp yada iphone a kaldık mecburen