Seagate: SSD'ler hiçbir zaman manyetik disklerin yerini alamaz!

Bu konuyu okuyanlar

alperveli

Profesör
Katılım
25 Aralık 2006
Mesajlar
1,125
Reaksiyon puanı
48
Puanları
38
Wall Street Journal'ın dünkü haberinde Seagate'in SSD pazarına gireceği ve manyetik diskleri tamamen bırakacağı söylenmişti oysa bugün şirket geliştirme müdür Josh Tinker haberi yalanladı.

news_8391_1_MD.jpg


Dünkü haberde Seagate'in bugün genel olarak kullandığımız manyetik disklerden elini eteğini çekeceği söyleniyordu. Josh Tinker yaptığı açıklamada şirketin gerçektende SSD işine girme planı olduğunu ancak manyetik disk işini bırakmayı kesinlikle düşünmediğini belirtti.

Seagate CEO'su Bill Watkins'in Wall Street Journal açıklamasında şirketin 2008 yılı içinde SSD işine girmeyi planladığı söylenmişti. Tinker bu söylemi doğrulasa da yazıldığı gibi Seagate'in tamamen bu alana yönelme gibi bir durumunun olmadığını belirtti.

Şu an bile Hybrid (melez) sürücüler ürettiklerini söyleyen Tinker; ' ürünlerimizi takip edenler mart ayından itibaren HDD'lerde cache için flash memory kullandığımız bilirler' dedi. Bu durumda Seagate'i SSD işinde görmek çok da şaşırtıcı olmasa gerek.

SSD'lerin gerçekten iyi bir teknoloji olduğunu kabul eden Tinker bu teknolojinin bugünkü manyetik sürücülerin yerini almasının şu an için imkânsız olduğunu belirtti. Şu an SSD'ler de yaşanan gecikme sürelerinin bile aşılamadığını oyna HDD'lerde metrik hesaplarla işin üstesinden gelindiğini belirtti.

Wall Street röportajında Watkins şunu anlatıyor; 'Bir keresinde en büyük üç flash hafıza üreticisinin-Toshiba, Sandisk, Hitachi- liderlerine şunu söyledim: madem flash hafızanıza çok güveniyorsunuz şirketlerinizin HDD departmanlarını bana satın. Hiçbiri satmaya yanaşmadı.


KAYNAK
 
Üst