Seagate 1TB 3.5" 7200RPM 32MB USB2.0 (ÖNERİLERİNİZ)

İBO47

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ARKAŞLAR BENİM ARŞİV BAYA Bİ KABARDI 1TB HDD ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM
GEÇENLERDE Bİ BİLGİSAYARCIYA UĞRADIM (Seagate 1TB 3.5" 7200RPM 32MB USB2.0 ) ÖNERDİ FİYATI 290 YTL GÜZEL BİŞEY DEDİ SESİZ FALAN İŞTE BEN KULLANMADIĞIM İÇİN BİLMİYORUM SEAGATE MARKALARINI BİZİM CAMİA YA Bİ SORALIM DEDİM ÖNERİLERİNİZ NE İYİMİDİR SİZCE ALAYIM MI YOKSA DAHA İYİ ALTERNATİF Mİ VAR

Seagate%20Freeagent%20Pro_thumb400.jpg

İÇİNDEKİLER
afreeagent-drive-5.jpg

likable06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
seagate bence hdd konusunda bir numara birçok arkadaşım aynı markayı kullanıyor eğer işini görecekse kaçırma derim...

İBO47

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eyvallah kaptan önerin için sağol

Cursed

Asistan
Reaksiyon puanı
1
western digital in my book serisinede bir bak derim.

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
wd my book ve seagate'in bu 1tblik serileri güzel.
bende almayı düşünüyorum ama şuan için 1tblikler pahalı geldi birkaç ay daha beklemeyi düşünüyorum.

meba1905

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben WD Mybook kullanıyorum açıkçası memnunum.Arkadaşımın Philips HDD sini kullanmıştım o çok ses çıkarıyordu.Derim ki eğer imkanın varsa bu modelin bir de esata lısını düşün.

İBO47

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önerileriniz için teşekkür ederim arkdaşlar

İBO47

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PERKA KARDEŞİM ÖZEL MESAJ ATAMADIM AMA ARŞİVİMDE SADECE HD - BLUERAY VE DUAL FİLM VAR İST DE OLMADIĞIM İÇİN TAKAS BİRAZ ZOR :d

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Mavi Bilgisayar - Teknolojide Doğru Adres

8149.jpg

burada maxtorun vardı 210 liraya kadar düştü ben bir daha bekliyorum düştüğü zaman alacağım aslında kendi taşınabilir hddyi kendim yapmayı düşünyorum nasılsa masa üstünde saklayacağım bazen 1TB bazen 200 GB hardiskleri yerleştirebilirim diye düşünüyorum..... Ama bunu takip et derim maxtor fena bir marka değil bence....

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Selamlar,

MAxtor ve Seagate bir fabrikadan çıkma üründür. Aralarında kutudan çıkan yazılım farkı var. Bazı Seagate ürünlerinde performans sorunu olduğunu söyledi editör arkadaşlardan bazıları. Fakat ofise gönderilen numunelerde sorun göremedim.

Seagate'in FreeAgent Pro ürünü çok şık. Masada güzel dursun diyorsanız öneririm. :) Maxtor'la arasında görünüş ve yazılım hariç pek fark yok. Her iki ürünü de FireWire'dan kullanmanızı öneririm. aktarım hızınız 20-30 MB/s civarından 30-40 MB/s seviyesine yükseliyor.

İncelemeler Burada:

Seagate 1 TB
Maxtor 750 GB

Güzel günler dilerim.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Berkin Bozdoğan size bir sorum olacak.

İlk olarak bende işlevsellik ön planda geliyor. Eğer ben bu hdd yi alacaksam masamda duracaksa şaşalı birşey olmasına gerek yok diye düşünüyorum.(Kendime alacağım için kendi düşümcem lütfen kimse üzerine alınmasın)

1) Burada hdd ayrı kutusunu ayrı alıp kendi taşınabilir hdd mi yapmak iyi our mu?. Bunu yapma sebebim yarın elime 200 gb 100 gb hdd ler geçtiğinde onlarıda bu kutuya takıp çalıştırabilirim böylece tasarruf yapmış gibi görünüyoum. :) Sizce tek parçadan oluşan marka mı almak mantıklı yoksa kutu ayrı hdd ayrı almak mı?

2)
MAxtor ve Seagate bir fabrikadan çıkma üründür. Aralarında kutudan çıkan yazılım farkı var. Bazı Seagate ürünlerinde performans sorunu olduğunu söyledi editör arkadaşlardan bazıları. Fakat ofise gönderilen numunelerde sorun göremedim.
Bu söylentiyi dikkate alırsak sizce maxtor almamız mantıklı değil mi?

Yardımlarınız için teşekkürler.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merhaba!

Sorular şahane ve cevapları birçok kişinin işine yarayabilir.

1. Bu senaryo bahsettiğiniz açıdan gayet mantıklı. Buradaki tek sorun ülkemizdeki firmaların sürekli topu birbirlerine atması. Yani kutuda bir arıza baş gösterdiğinde diske birşey olursa garanti kapsamı konusunda mırın kırın edebilirler.

Bu senaryo aslında çok iyi: Çünkü örneğin DVD'ye yedeklemek gibi, verilerinizi sabit diske yedekleyip güven içinde rafa kaldırarak saklayabilirsiniz.

Soruya net bir cevap vereyim: Garanti için bütünleşik ürünü alın, farklı amaçlarınız varsa ve sürekli yedekleyip arşiv yapacaksanız kutu+disk daha makul.

2. Bu söylentiden ziyade bir deneyim. Ama Maxtor ve Seagate aynı fabrikadan çıkıyor; yani gözlemlenmemiş de olsa Maxtor'da da benzer sorun olabilir. Ürünler sorunlu değil ama yavaş kalıyorlar. Meselenin kaynağı içlerindeki yongalar. Gerçi yeni serilerde temizliyorlar; sadece aklınızda bulunsun diye aktardım. Görünüşe takılmayacaksanız Maxtor One Touch 4 Plus gayet iyi bir ürün.

Güzel günler dilerim.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Son bir soru olarak netten bakabilmemiz için ayrı ayrı satılan bu kutuya ne denir?

İBO47

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Berkin Bozdoğan önerileriniz için teşekkür ederim videolar için +bir teşekkür daha :D