SDN Windows E-Dergisi Yapalım mı?

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
başlıklar:
*windows'u 10 adımda hızlandırın..
*windows nasıl temizlenir
*en iyi virüs programı
*programlarınızı güncel tutun
*zararlı sitelere karşı önlemler
*en şaşaalı oyunlar için xp yetmez size w7 lazım (+ram)
...
Çok sıradan:Dama ilk öneriler güzel:)msn grubumuzda konuşabiliriz:)

Ugurcan377

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
@efsane girişte linuxçular yapıyor bizde yapalım anlamına gelen bir ifade var ayrıca
bence biz bu işi linux'çulardan daha iyi yaparız ifadesi bire bir kullanılmış
yarışmak gibi bir kastım yok diyorsun biraz çelişkili
ücret ödemeden windows kullananlar beni yada seni niye ilgilendirsin ki o microsoftun bileceği iş
ayrıca linuxçu windowscu ne takım tutar gibi işletim sistemi tutulur mu. GNU/Linux bir felsefe bir ideolojinin sonucu olarak ortaya çıkan bir sistem olduğundan ideolojiye canı gönülden bağlı insanlar bazen fanatizme varan davranışlarda bulunabiliyorlar.Hoş olmamakla beraber bu insanların duyduğu aşkla alakalıdır.
ayrıca bir işi başkaları yaptığı için yapmak @real arkadaşımında belirttiği gibi geçici bir hevesten öte değildir.ayrıca insanların elalemin ürünü için emek ve zaman harcaması pek mantıklı değildir eğlencesine bir şey yapılacaksa bir firmanın ürünü ile ilgili bir çalışmadan daha güzel konular bulunabilir

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Sizin yaptığınız şey takdir edilip fikir alınmış niye böyle olumsuz yorumlar yapıyorsunuz anlamadım :) Eğlenirken de karşındakinden daha iyi bir şeyler yapmaya çalışabilirsin bunda yadırganacak bir yön yok. Bir de bu özgür yazılım ideolojisi (!) neyse artık :) abes bir konu, yapılan işin karşılığını vermek gerekir elden geldiğince. Hevesimizse geçici veya kalıcı onu ileride göreceğiz, amacımız şirket kurmak değil eğlenmek zaten bir süre sonra bitebilirliği olan bir durum :)

Ayrıca Linux'un reklamını yapmaktansa herkesin kullandığı bir şeyi anlatıyoruz, bence daha makul bir şey. Sonuçta herkes sizin bizim gibi Windows'u iyi biliyor diye bir şey yok.

Ortamı da fazla germeyelim eğlencemize bakalım :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
@efsane girişte linuxçular yapıyor bizde yapalım anlamına gelen bir ifade var ayrıca
bence biz bu işi linux'çulardan daha iyi yaparız ifadesi bire bir kullanılmış
yarışmak gibi bir kastım yok diyorsun biraz çelişkili
ücret ödemeden windows kullananlar beni yada seni niye ilgilendirsin ki o microsoftun bileceği iş
ayrıca linuxçu windowscu ne takım tutar gibi işletim sistemi tutulur mu. GNU/Linux bir felsefe bir ideolojinin sonucu olarak ortaya çıkan bir sistem olduğundan ideolojiye canı gönülden bağlı insanlar bazen fanatizme varan davranışlarda bulunabiliyorlar.Hoş olmamakla beraber bu insanların duyduğu aşkla alakalıdır.
ayrıca bir işi başkaları yaptığı için yapmak @real arkadaşımında belirttiği gibi geçici bir hevesten öte değildir.ayrıca insanların elalemin ürünü için emek ve zaman harcaması pek mantıklı değildir eğlencesine bir şey yapılacaksa bir firmanın ürünü ile ilgili bir çalışmadan daha güzel konular bulunabilir
Eleştiri olması konuya cevap yazılması güzel aslında demek ki jea'nın fikri güzel :)ama şu anda asıl fikri yani SDN Linux E-Dergisi Olsun mu? konusunu inceliyorum neredeyse hiç windows kullanıcısı eleştiri içerikli yorum yapmamış

Hatta bazı arkadaşlarımız öneride bulunmuş neden linux kullanıcıları bizi eleştiriyor?:)

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
ticari bir firmanın bedava reklamını yapmak için gönüllüler arıyoruz diye başlığı değiştir bence :D

Ugurcan377

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
aslında sadece ilk 3 cümleyi yazmak niyetindeydim sonra uzattım ayrıca son birkaç cümleyi yazarken tereddüteydim ve özellikle fikrin sahibi jea arkadaşımız desteklerken benimki gereksiz bir eleştri olmuş şimdi görebiliyorum bunun için sizlerden özür dilerim.
Ayrıca SDN Linux E-Dergisi Olsun mu? konusunda adobe indesignla yapılmasını öneren olmuştu ve ciddi eleştriler almıştı bu kişinin windows kullanıcısı olduğuda barizdir. Biraz dikkat edersek(ben de dahil) tartışmaların çoğu başlamadan bitebilir
@haps ticari bir firmanın bedava reklamını yapmak için gönüllüler arıyoruz ifadesiyle benim beceremediğim eleştriyi gayet güzel yapmışsın çok beğendim

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
o arkadaşımız sadece öneride bulunmuş:)sizde o şekilde öneride bulunabilirsiniz taabiki:)Ama reklam yapmıyoruz sadece kullanıcılarına yardımcı olmaya çalışıyoruz tıpkı sizin gibi

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Bu sitede Tek windows kullanıcısı benmiyim ya:)Reklamını yapmak istemeyen konuya cevap yazmayabilir:)

Reaksiyon puanı
189
yahu neden windows dergisi, linux dergisi, programlama dergisi falan çıkarıyoruz ki. SDN için tek bir dergi yapalım. içinde windows'da olsun, linux da olsun, programlama da olsun :)

herkes birleşmiş olur böylece. birlikten kuvvet doğar :)

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Şu Windows-Linux tartışması yüzünden artık foruma girmek istemiyorum...

Merak etme by efsane ben de seninleyim:D Taktınız Windows paralı,virüslü...Ya madem ticari bir firmanın bedava reklamı neden o kadar Windows için açılmış konular var?Neden SDN'de Windows diye bir bölüm var?İnternette neredeyse her forumda Wİndows ile ilgili konular var.Bu forumların hepsi ticari bir firmanın ücretsiz reklamını mı yapıyor?
Paramız bol alıyoruz Windows'u tamam?Virüsleri de seviyorum; sürekli bilgisayarıma bulaşıyorlar ve ben onları eziyorum:D .Siz bir virüsle baş edemiyor musunuz?

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Hocam şu virüsleri eziyorum falan olmuyor ya =)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Şu Windows-Linux tartışması yüzünden artık foruma girmek istemiyorum...

Merak etme by efsane ben de seninleyim:D Taktınız Windows paralı,virüslü...Ya madem ticari bir firmanın bedava reklamı neden o kadar Windows için açılmış konular var?Neden SDN'de Windows diye bir bölüm var?İnternette neredeyse her forumda Wİndows ile ilgili konular var.Bu forumların hepsi ticari bir firmanın ücretsiz reklamını mı yapıyor?
Paramız bol alıyoruz Windows'u tamam?Virüsleri de seviyorum; sürekli bilgisayarıma bulaşıyorlar ve ben onları eziyorum:D .Siz bir virüsle baş edemiyor musunuz?
Bunları dergide yazmaya ne dersin:)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
@real, sana bu konuda katılmıyorum. Burada kimse reklam yapacak değil. Windows'u kullananlar da var ve onların dilinden anlayan kişilerin yazdıkları yazıları yayınlamaları reklama giriyorsa biz de dergi yapmayalım o zaman.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
@real, sana bu konuda katılmıyorum. Burada kimse reklam yapacak değil. Windows'u kullananlar da var ve onların dilinden anlayan kişilerin yazdıkları yazıları yayınlamaları reklama giriyorsa biz de dergi yapmayalım o zaman.
Sonunda :)Beni yanıltmadığın için teşekkürler jea:flowers:

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Bunları dergide yazmaya ne dersin:)

Yok yok...Size kolay gelsin:) Zaten forum çok karışık.Windows-Linux tartışması ister istemez rekabet ortamına dönüştü.Dergiler çıkınca -çıkarsa- ortam daha da kızışacak gibi ve ben bu ortamda olmak istemem.

Jea'ya da düşünceleri için teşekkürler..Bırakalım isteyen istediğini yapsın , kullansın.

LastKing93

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Üzülerek söylüyorum ki siz açık kaynak kullanıcıları üslubunuzla açık kaynak alemi adına tam bir utanç kaynağısınız.. Bu kadar saldırgan anti bir hal nedendir yahu? Siz windows'u aşağılayarak bizlerede laf söylüyorsunuz yani bizde onu kullanıyoruz sonuçta.. Herkez windows kullanmak zorunda olmadığı gibi Linux vb. dağıtımları da kullanmak zorunda değildir kanımca.. Diyeceğim o ki kendiniz dışınızdakilere Windows kullansa dahi biraz Saygı!!

Not : Bunlar Şahsi Görüşlerimdir.. Kimseyi Bağlamaz..

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Üzülerek söylüyorum ki siz açık kaynak kullanıcıları üslubunuzla açık kaynak alemi adına tam bir utanç kaynağısınız.. Bu kadar saldırgan anti bir hal nedendir yahu? Siz windows'u aşağılayarak bizlerede laf söylüyorsunuz yani bizde onu kullanıyoruz sonuçta.. Herkez windows kullanmak zorunda olmadığı gibi Linux vb. dağıtımları da kullanmak zorunda değildir kanımca.. Diyeceğim o ki kendiniz dışınızdakilere Windows kullansa dahi biraz Saygı!!

Not : Bunlar Şahsi Görüşlerimdir.. Kimseyi Bağlamaz..
Hocam sen n'aptın:DBombanın pimini çektin elinde tutuyorsun:D

LastKing93

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Hocam sen n'aptın:DBombanın pimini çektin elinde tutuyorsun:D

Üstadım benim bir ALLAH'ım var başka kimsem yok.. Kısacası kimseye korkumdan dolayı görüşümü sakınmam..İyisini söylediğim,gibi kötüsünüde söylerim.. Eğer siz derseniz ki kardeşim burada düzen böyle değildir.. Sorun değil,gitmesinide bilirim.. Ama forumda gerçekten çok lakayık davranışlar içerisinde bulunan arkadaşlar var.. Şahsi olarak bunlar SDN'e yakışmıyor.. Bazen bende bu davranışlar içerisine düşüyor olabilirim.. Ama benim gibi sizlerde bana karşı iyimi söyleyeceğiniz,gibi kötümüde söyleyeniz ki burada bir dostluk ortamı oluşsun.. Saygılarımla..

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Linux ve açık kaynak ile ilgili şikayetlerin yapılması gereken alan burası değil ki :)
Eğer ki üslubundan memnun olmadığınız bir kullanıcı varsa ona özel mesaj yoluyla durumu iletebilirsiniz.
Ancak şu da gerçek ki Windows kullanıcıları hiçbir Linux haberini, altındaki yorumları okumadan cahil olduğunu bağıra bağıra söyleyerek kışkırtıcı yorumlar yapıyor ve bu durum ben dahil birçok kullanıcıyı etkiliyor.
Açıklama yaptığımızda anlamak istemiyor ve bizlerle dalga geçiyor.
Burada onları görmeyerek özgür yazılımı savunmaya çalışanlara yüz karası demek inanın büyük hakaret
Ancak ben sizin o anlamda demek istemediğinizin farkındayım.
Yine de uslub konusunda uyarı yapmadan önce kendi uslubunuza bakın ki çelişki olmasın değil mi :)
Dediğim gibi yeri burası değil, bu konuları burada konuşmak karşı taraf için de ayıp olur çünkü
Dergi projenizde tekrar başarılar dilerim.
Saygılar...

LastKing93

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Linux ve açık kaynak ile ilgili şikayetlerin yapılması gereken alan burası değil ki :)
Eğer ki üslubundan memnun olmadığınız bir kullanıcı varsa ona özel mesaj yoluyla durumu iletebilirsiniz.
Ancak şu da gerçek ki Windows kullanıcıları hiçbir Linux haberini, altındaki yorumları okumadan cahil olduğunu bağıra bağıra söyleyerek kışkırtıcı yorumlar yapıyor ve bu durum ben dahil birçok kullanıcıyı etkiliyor.
Açıklama yaptığımızda anlamak istemiyor ve bizlerle dalga geçiyor.
Burada onları görmeyerek özgür yazılımı savunmaya çalışanlara yüz karası demek inanın büyük hakaret
Ancak ben sizin o anlamda demek istemediğinizin farkındayım.
Yine de uslub konusunda uyarı yapmadan önce kendi uslubunuza bakın ki çelişki olmasın değil mi :)
Dediğim gibi yeri burası değil, bu konuları burada konuşmak karşı taraf için de ayıp olur çünkü
Dergi projenizde tekrar başarılar dilerim.

Yazımda da bahsettiğim üzere hakkımda olan şikayetlerinizi,önerilerinizi şahsıma özel mesaj yolu ile bildirebilirsiniz.. Aynı benimde bu yolu kullandığım gibi.. Ayrıca bahsettiğiniz Windows kullanıcılarının yaptığı çirkinlikler onların kendi ayıbı.. Bilginiz üzre bu kadar büyük kullanım oranına sahip bir işletim sisteminde de belli çürük yumurtalar olması normaldir.. Fakat şunu da belirtmek isterim ki ben linux'çu arkadaşların sohbet ettiği bir yerde bulunduğumda(SDN adına) kendimi malumunuz inci sözlük'te gibi hissediyorum.. :mellow:

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
O zaman demek zorundayım ki siz inci sözlüğü sadece duymuşsunuz, hiç ziyaret etmemişsiniz.
Çünkü hiçbir linux kullanıcısı en ufak küfür ya da benzeri şeyler sarfetmedi burada
Zaten öyle bir durum olsaydı moderatorlerimiz onu düzeltir ve izin vermezdi.
Arkadaşların yanlışları elbette olabilir ancak doğrudan heveslerini kırmak ne kadar doğru?
Bu insanlar bu işi para için yapmıyor, gönüllerindeki bağdan dolayı yapıyor
Ancak Windows'u savunan bazı arkadaşlarımız doğrudan ya da dolaylı bu işten para kazanıyorlar
Ortada böyle bir fark varken bu sözlerin yanlışlığı su götürmez bir gerçektir
Windowsçu arkadaşlar en başta Linux bölümüne kışkırtıcı mesajlar atmasaydı bu tür durumlar zaten yaşanmazdı.
Çünkü ben Linux kullanan arkadaşların Windows kategorisinde bu şekilde kışkırtıcı mesajlar attığına şahit olmadım yakın zaman içerisinde
Ortada adil olmayan bir durum mevcut ve bu durum Linux'u savunanlara hakaret edilerek bastırılmamalı
Çünkü o zaman bütün bu yanlışlardan çok daha büyük bir yanlışla karşı karşıya kalırız.

LastKing93

Doçent
Reaksiyon puanı
7
O zaman demek zorundayım ki siz inci sözlüğü sadece duymuşsunuz, hiç ziyaret etmemişsiniz.
Çünkü hiçbir linux kullanıcısı en ufak küfür ya da benzeri şeyler sarfetmedi burada
Arkadaşların yanlışları elbette olabilir ancak doğrudan heveslerini kırmak ne kadar doğru?
Ancak Windows'u savunan bazı arkadaşlarımız doğrudan ya da dolaylı bu işten para kazanıyorlar
Ortada böyle bir fark varken bu sözlerin yanlışlığı su götürmez bir gerçektir
Windowsçu arkadaşlar en başta Linux bölümüne kışkırtıcı mesajlar atmasaydı bu tür durumlar zaten yaşanmazdı.
Çünkü ben Linux kullanan arkadaşların Windows kategorisinde bu şekilde kışkırtıcı mesajlar attığına şahit olmadım yakın zaman içerisinde
Ortada adil olmayan bir durum mevcut ve bu durum Linux'u savunanlara hakaret edilerek bastırılmamalı
Çünkü o zaman bütün bu yanlışlardan çok daha büyük bir yanlışla karşı karşıya kalırız.

Tam aksine inci sözlüğü birçok defa ziyaret ettim.. Öyle bir havanın oluşması için muhakkak küfür edilmesinin gerektiğini düşünmüyorum.. Tabi bu işi gönülden yapmanızı canı gönülden destekliyorum.. Fakat yazılarımda da belirttiğim gibi vizyon doğru fakat misyon yanlış.. Tabi bu benim şahsi görüşümdür kimseyi bağlamaz.. Herneyse eleştirilerim madem hakaret olarak algılanıyor.. Diyeceğim birşey kalmadı zaten.. Sevgiler

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Daha konuya yazdığı 2. mesajında sırf kendi görüşünde değil diye alıntı yaptığı kişiye mal salak cahil vb. kelimelerin sarfedildiği cevaplar yazan kişileri biliyorum.
Ve sadece bir kerede olmadı bu olaylar.. Dolaylı yoldan laf atmaya çalışanları da gördüm. Bunu alışkanlık yapanları da. Burdan onlara "Noooldu Gücüne mi Gitti" demek istiyorum.

Geçen biri forumdan başka bir üyeye eşşek gibi anırıp duruyon demişdi konuyu şimdi arayamam ama sanıyorum o mesaj hala duruyor orda :D:D

Evet Windows sayesinde villa aldım kendime :D

son dönemlerde görmesem de birkaç ay öncesine kadar geçen seneden beri her microsoft (windows da değil microsoft) konusuna girip özel isimleri çarpıtan (bkz micro$oft) ve sürekli işin içine linuxu katan provakatörlere de böyle sağ duyulu olsaydınız keşke.