SDN sansür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pcman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pcman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
merhaba,
ben cok eski bir SDN üyesiyim. Cikan haberde eksik veya yanlis görürsem hemen altina yorum olarak yaziyorum. Ama ziyaretci olarak.
Bekliyorum yaklasik 10 gün yorumun yayinlanmasini. Ama nafile...
Su son 3 senedir neredeyse hic bir negatif yorumum yayinlanmadi ? bu kadar mi sansür uygulaniyor ? (Yaklasik 100 yorumdan 10 tanesi yayimlandi)

Tekrarliyorum incelemeler 3 dakika 5 dakika olamaz, magazin haberi gercek haber gibi sunulamaz. Editörler kendi keyfi kriterlerine göre ürün karsilastiramaz.

Soruyorum, bu kadar mi, elestiriden uzaklasti SDN ?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Bir dakikani ayirip giris yapamiyor musun siteye?

Editör konusuna gelince yazdiklarinin altina imzami atarim.

Editörlerin konu calip kendi konusuymus gibi davranmalari, yazilanlari takmayip ayni tas ayni hamam modunda olmalari benide rahatsiz ediyor.

Bu sitede moderatörlük veya editörlük yapan herkes görevini hakkiyla yerine getirmelidir. Yoksa önüne gelen coluk cocugu mod/editör yaparsaniz sitede kalite diye bir sey kalmaz.

Tekrar söylüyorum: SDN in editörlerinden memnun degilim.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Aynen konu çalma olayları çok oluyor adam moderatör bişe de diyemiyorsun direk ban atıyo sebebine de küfür etti yazıyo

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
Yazılanlara katılıyorum son günlerde en ufak yorumlarım bile siliniyor veya yarısı kırpılıyor bende artık 1-2 bölüm dışında yazmamaya karar verdim :thumbdown:

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Ban atma olayina rastlamadim hic, ama kim olursa olsun elestiriye acik olmasi lazim.

Adam emek verip konu aciyor sonra editörün biri ayni konuyu farkli bir baslikla foruma sunuyor.

Öyle editörlügü benim 80 yasindaki nenemde yapar.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Aynen konu çalma olayları çok oluyor adam moderatör bişe de diyemiyorsun direk ban atıyo sebebine de küfür etti yazıyo

Böyle bir şey olması pek olası değil. Eğer gerçekten bildiğiniz bir durum varsa ya da gördüğünüz bir olay bana özel mesajla ulaşın.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Editörlük zor bir iş; nasıl bu kadar basite indirgeyebildiniz anlamıyorum.
Şöyle bir öneride bulunabilirim: Junior Editörler diye bir alt kategorimiz mevcut. Gerçekten becerikli olduğunu düşünen ve ben daha iyisini yazabilirim diyen varsa yazılarını ve incelemelerini orada görmek isterim açıkçası.

Konuyu açan arkadaş da mesajlarının tümünün yayınlanmasını istiyorsa; onayı beklemek yerine giriş yapsa böyle bir sorunla karşılaşmayacak. Gün içinde yüzlerce SDN okuru mesajı geliyor hepsinin tek tek okunup onaylanması sanıldığından çok daha zor bir iş. Anasayfadaki SDN okuru mesajları forumdaki SDN okuru mesajlarından farklı bir sisteme düştüğü için nasıl bir içerik elemesinden geçtiğini bilemiyorum ama ya zaman aldığı için hemen göremiyorsunuzdur ya da içerik uygunsuzdur. Uygunsuzluktan kastım negatif yorum değil, nasıl kelimeler kullanıldığıdır.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Yeri değil ama konusu açıldı, söyleyeyim dedim : [MENTION=105290]erenberk[/MENTION] , ben ve birçok kişi SDN okurlarının yazdıklarından, konuları hortlatmalarından, konularda ilgisiz mesaj yazmalarından rahatsızız. SDN okurları gelip küfür yazar, sizler silersiniz, hakaret ederler, silersiniz de bu nereye kadar? Forumun kalitesini düşüren bir şey SDN okurlarının yazması. Sizin için de işler zor ise neden anonim kişilerin yazdıkları ile uğraşıyoruz? Bununla ilgili konu açmıştım hatta, sağ olsun birkaç kişi destek vermişti.

http://forum.shiftdelete.net/sdn'e-onerileriniz/353035-sdn-okurlari-hakkinda.html

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Yeri değil ama konusu açıldı, söyleyeyim dedim : @erenberk , ben ve birçok kişi SDN okurlarının yazdıklarından, konuları hortlatmalarından, konularda ilgisiz mesaj yazmalarından rahatsızız. SDN okurları gelip küfür yazar, sizler silersiniz, hakaret ederler, silersiniz de bu nereye kadar? Forumun kalitesini düşüren bir şey SDN okurlarının yazması. Sizin için de işler zor ise neden anonim kişilerin yazdıkları ile uğraşıyoruz? Bununla ilgili konu açmıştım hatta, sağ olsun birkaç kişi destek vermişti.

http://forum.shiftdelete.net/sdn'e-onerileriniz/353035-sdn-okurlari-hakkinda.html

Biz bu tip mesajları daha yayınlanmadan önce yani onayda beklerken silme işlemini gerçekleştiriyoruz. Konu hortlatma dediğimiz tabir için ise daha önceden kendi aramızda da forum yönetimi olarak konuşmuştuk ve forum sistemi bu şekilde işleyen bir yapıda olduğu için müdahale etmeme kararı aldık. 2 sene önce birisi bir sorunla karşılaşmış ve konu açmış diyelim. Şimdi aynı sorunla karşılaşan birinin o konuya yorum atması gayet normal. Bunun önüne geçemeyiz, geçmemeliyiz :)

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Biz bu tip mesajları daha yayınlanmadan önce yani onayda beklerken silme işlemini gerçekleştiriyoruz. Konu hortlatma dediğimiz tabir için ise daha önceden kendi aramızda da forum yönetimi olarak konuşmuştuk ve forum sistemi bu şekilde işleyen bir yapıda olduğu için müdahale etmeme kararı aldık. 2 sene önce birisi bir sorunla karşılaşmış ve konu açmış diyelim. Şimdi aynı sorunla karşılaşan birinin o konuya yorum atması gayet normal. Bunun önüne geçemeyiz, geçmemeliyiz :)

O tip mesajları siz gördüğünüzde şahsınız adına siliyor olabilirsiniz ama demek ki bazı moderatör arkadaşlarımız görevlerini yerine getirmiyorlar ki bazı konuların altında " nasıl yapıcam anlatırmısınız ..sss:( " gibi yorumlar görüyoruz. Bu yorumlar onaylandıkça forumun geleceği karanlık benim açımdan.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Gerçekten becerikli olduğunu düşünen ve ben daha iyisini yazabilirim diyen varsa yazılarını ve incelemelerini orada görmek isterim açıkçası.

Editörlük elbette kolay bir is degil, bunu hicbir zaman iddia etmedim dogrusu.

Benim kizdigim olay su: Bahsi gecen konunun mevcut olmasina ragmen SDN editörleri israrla ayni konuyu farkli baslikla foruma sürüyor. Ben sahsen kac kere degisik konularda bu sıkıntımı forumda belirttim.

Gel gör ki beni adam yerine koyup cevap yazan bir Allahin kulu cikmadi.

Ha diyorsunuz ki SDN de junior editör bölümü mevcut, o zaman bu "junior"lari da denetlemek yine SDN yönetiminin görevi.

Örnek [MENTION=64474]rozabay[/MENTION] Vatandas kac kere oyunlar hakkinda konu acti, sözde editörler bir gün gecmeden ayni konuya ortak oldular.

Bundan cok degil yaklasik bir ay önce [MENTION=84487]basbeLası[/MENTION] steam yaz indirimi hakkinda bütün oyunlari bir konu altinda topladi yine sözde SDN editörleri farkli bir sunumla konuya ortak oldular.

Sikayetimizi dile getiriyoruz sagolsun arkadaslar hic oralikli olmuyorlar.

Kemal Sunal sener sene diyor ya: Ben de pasayim sen de pasasin hepimiz pasayiz. Simdi ben de editörüm siz de editörsünüz hepimiz editörüz.

Önüne gelen böyle yapacaksa bu isin bir anlami kalmiyor ki. Editörlükte yeni olabilirler eyvallah ona bir sözüm yok, ama ayni konunun iki kere acilmasinin yasak oldugunu bilmeleri gerek.

Bu insanlarda sonucta vakit ayirip foruma katki yapmaya calisiyor.

iyi forumlar.

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Editörlük elbette kolay bir is degil, bunu hicbir zaman iddia etmedim dogrusu.

Benim kizdigim olay su: Bahsi gecen konunun mevcut olmasina ragmen SDN editörleri israrla ayni konuyu farkli baslikla foruma sürüyor. Ben sahsen kac kere degisik konularda bu sıkıntımı forumda belirttim.

Gel gör ki beni adam yerine koyup cevap yazan bir Allahin kulu cikmadi.

Ha diyorsunuz ki SDN de junior editör bölümü mevcut, o zaman bu "junior"lari da denetlemek yine SDN yönetiminin görevi.

Örnek @rozabay Vatandas kac kere oyunlar hakkinda konu acti, sözde editörler bir gün gecmeden ayni konuya ortak oldular.

Bundan cok degil yaklasik bir ay önce @basbeLası steam yaz indirimi hakkinda bütün oyunlari bir konu altinda topladi yine sözde SDN editörleri farkli bir sunumla konuya ortak oldular.

Sikayetimizi dile getiriyoruz sagolsun arkadaslar hic oralikli olmuyorlar.

Kemal Sunal sener sene diyor ya: Ben de pasayim sen de pasasin hepimiz pasayiz. Simdi ben de editörüm siz de editörsünüz hepimiz editörüz.

Önüne gelen böyle yapacaksa bu isin bir anlami kalmiyor ki. Editörlükte yeni olabilirler eyvallah ona bir sözüm yok, ama ayni konunun iki kere acilmasinin yasak oldugunu bilmeleri gerek.

Bu insanlarda sonucta vakit ayirip foruma katki yapmaya calisiyor.

iyi forumlar.

sanırım buradaki mevzu shiftdelete.net ile forum.shiftdelete.net olarak iki bacağın tek vücudu taşımasından kaynaklanarak ortaya çıkıyor... mantıken baktığımızda forumu takip etmeyip SDN'i takip eden yüzlerce insan veya daha fazlası var. Bence bizler bu konuda kardayız ( yorumlamalar, eklentiler ve hız açısından) ama takdir her halükarda yine bizlere ait.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Editörlerinde üstüne çok gitmemek gerek,herkes hata yapıyor hatasız editörde görmedim hayatımda hiç. SDN'de genelde yanlış çeviri hatalarından kaynaklanıyor haberler için söylüyorum. Aynı konuyu farklı açanlar da var o ayrı heralde belli kotaları var onu doldurmaya çalışıyor. Son olarak editörlerin üstüne fazla gitmeninde alemi yok. Çünkü sitesinin kurucusu/admini [MENTION=2]Troy[/MENTION] bile yeri geliyor hatalı haber/makale açabiliyor.

ama şuda var moderasyon kalitesi düştü forumda.

pcman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ziyaretci olarak girme, normal gir denilmis defaatle. O zaman bu tespitte bulunamazdim belli ki? hem niye bu zorlama?

Savunmaya gecmenin alemi nedir, öz elestiri hic yok, karsi elestiri var!
Normalde bir elestiri alinca, bir süzgecten gecirilir ve bir dönüs olur ama burada otomatik savunma mevcut. Dinleme degil, savusturma!
Basma kalip sözler "biliyosan sen yap", "onlarin isi zaten basindan askin" vb. hep ayni kulak arkasi edici laflar...

Unutmayin burasi bir web sitesi gücünü editörlerden degil ziyaretcilerden aliyor.
Editör calistirabilirsiniz ama ziyaretci calistiramazsiniz. Eger iceriginiz degersiz olursa, sitenizde degersiz olur.

Tezat son yaptigim yorum yine 2 gün gecti 3. sayfa geriledi yayinlanmadi.
"MakerBot Replicator 2 3D Yazıcı İncelemesi" icin Yorumum suydu

Uyumlu dosyanin uzantisi .slt degil. Dogrusu .stl
Filaman (Ampulün içinde olur) degil. Dogrusu filament
three d yazici degil üc boyutlu yazici

8 dakikalik inceleme olmaz, Ney bu, meyve sikacagi mi ?
Bu ancak 3 boyutlu yazici nasil calisir videosu olmus. Ilk izlenim.
Bahsi gecen yazicinin 8 dakikada neyini incelediniz sadece hizli kurulumu 5 dakika sürüyor.
Inceleme kelimesinin anlami sizde baska seyler ifade ediyor galiba daha öncede cok yaptiniz.
Kullandigim NAS cihazinin bir incelemesi vardi o da 3 dakika sürüyordu. :D saka gibi..

Buraya incleeme konusunda yalnizca atladiginiz noktalari yazsak 1 saatlik video icerigi cikar.

Son olarak; eger bu yapilan (tek ben degilim) elestrileri gecistirirseniz, demektir ki dogrulara kulaklarinizi kapatiyorsunuz, bildiginize devam ediyorsunuz..
Ama unutmayin büyük hatalar birden olmaz, hep kücük uyari sinyalleriyle baslar. Bir gün dönüp bakarsiniz tüm SDN web sitesi itibarini kaybetmis....

JonMr

Asistan
Reaksiyon puanı
0
giriş yapılarak da yorum atılsa moderatör onayını sunuluyor. bence yanlış. amatör bi site burası. yada dükkan sahipleri çok kibirli eleştirilmeyi kaldıramıyorlar.

eğer yorum gerçekten insafsız görünüyorsa +,- sistemi yapılsın, kullanıcılar - lesin o kişi yorumu da spam olarak (collapsed) kapalı olarak dursun.

bunu da yapamıyorsanız..

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
giriş yapılarak da yorum atılsa moderatör onayını sunuluyor. bence yanlış. amatör bi site burası. yada dükkan sahipleri çok kibirli eleştirilmeyi kaldıramıyorlar.

eğer yorum gerçekten insafsız görünüyorsa +,- sistemi yapılsın, kullanıcılar - lesin o kişi yorumu da spam olarak (collapsed) kapalı olarak dursun.

bunu da yapamıyorsanız..
amatör mü ayıp ettin şimdi.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
üye olsakta sms bombardımanına tutmak için telefon nosu verilmesini zorunlu yapmışlar... yorum yazdırmak için telefon no istemek ne kadar amatörce olmuş...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
armatör demek istemiş ryi yutmuş...

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91

bunu da yapamıyorsanız..

Üyelik ile yapılan yorumların onaya takılma olayı sanırım bölüm ile alakalı olması lazım veya telefon onayı yapılmamış hesaplar onayını yaptıktan sonra sorun çıkmıyordu tam hatırladığım kadarıyla.

Burası amatör bir teknoloji sitesi ve forumu değil, Türkiyenin en iyi ve en büyük ilk üçüncü sırada ki forum ve teknoloji sitelerinden biri olduğunu düşünüyorum.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
bu konuda haklı.haber sitesi olsa.anlarsında.

Bazı konularda.her yazdığın moderatör onayına takılıyor.böyle saçmalık olmaz.

JonMr

Asistan
Reaksiyon puanı
0
amatör mü ayıp ettin şimdi.

zihniyet amatör demek istedim.

basarsınız parayı en kral kodlamayı yaparlar, o zaman site profesyoneller tarafından mı idare ediliyor olacak.

eğer aradığınız feedback ise işte alası, koy +,- sistemi, çoğunlukla hazır sistemler bunu sağlıyor. adam yeri geldiğinde acımasızca mesela advertorial içeriği ne diye haber diye yutturuyorsunuz diye eleştirecek. sen sineye çekip içindeki mesajı alacaksın kendine.

ben hatırlıyorum, ergen forum moderatörüyken eleştiriyi hiç kaldırmazdım buradaki dükkan sahiplerinin hali de o şekilde görünüyor.

ifa note 4 inceleme yorumum yayımlanmadı ama kısa ve öz olarak inceleme işini bir bilene yaptırılmasını önermiştim. neredeyse her ay bir telefon çıkıyor; insan bekliyor ki geek birisi çıkıcak çarpıcı şekilde bizi bilgilendiricek. Video aynı 50lik babamın incelemesi gibi. yine demiştim ki mesut ç. de aynı telefonu inceledi; o da fazla üstün körüydü.

illa diyorsunuz ki androidcentral vs git dinle haberin olsun.

buradan da bu sitede yapılan bütün çalışmalar kötüymüş gibi de bir anlam çıkmasın lütfen.
selametle.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
telefon onayını yaptım hiç abuk sabuk sms gelmiyor bu numara satma işi ttnet'in işi o satar.

cm0091

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sdn de haberlerin altina ne zaman yorum yapsam editor tarafindan onaylanip yayinlacak bildirimi geliyor ve %90 ı yayinlanmiyor..tarafli haber yapiliyor istenilen yorum yayinlaniyor..uzun zamandir forumu ve siteyi takipteyim haberleri okuyorum okumaya incelemeye de devam edecegim ama SDN tarafli habercilige devam etmemeli

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
sdn de haberlerin altina ne zaman yorum yapsam editor tarafindan onaylanip yayinlacak bildirimi geliyor ve %90 ı yayinlanmiyor..tarafli haber yapiliyor istenilen yorum yayinlaniyor..uzun zamandir forumu ve siteyi takipteyim haberleri okuyorum okumaya incelemeye de devam edecegim ama SDN tarafli habercilige devam etmemeli
Mobil Dünya ile ilgili Yorumları ben onayliyorum yüzde 90 i ise yayimlaniyor icinde küfür hakaret gecenleri onaylamiyorum yahut alakasiz mesajlari.
Bunun dışında bir sıkıntıniz varsa ozelden ulaşın lütfen

cm0091

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Özelden ulasacak bi konu degil hic bir zaman sdn forum veya sdn mobilden kufur icerikli bir yazim olmamistir uyeligime de bakabilirsiniz..sizin yorumlari yayinlayip yayinlamamaniz cok muhim degil ben sdn yi takipe edecegim ama hersey ortada olsun..

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Özelden ulasacak bi konu degil hic bir zaman sdn forum veya sdn mobilden kufur icerikli bir yazim olmamistir uyeligime de bakabilirsiniz..sizin yorumlari yayinlayip yayinlamamaniz cok muhim degil ben sdn yi takipe edecegim ama hersey ortada olsun..
Nasil arzu ederseniz iyi forumlar

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
bende forum işlettim şuan yapılan hataları bizde yaptık üye küstürmekten öteye gitmez