Duyuru SDN Önerilerinizi Dinliyor!

Sefa Akbudak

Doçent
Yönetici
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
217
Merhaba forumdaki üye ve yönetim olarak bizlere önerebileceğiniz bir fikir veya bu olmamış diyeceklerinizi burada konuşabiliriz.

Niyet olarak yanlış anlaşılmasın burada tartışmaya mahal vermeden birbirimizle fikir alışverişi yapmaya çalışacağız. Forum kitlesel anlamda bir büyümeye gitmişken forumun geleceği hakkında ne yapabiliriz bakalım.

Ayrıca zor ve endişeli bir günü geride bıraktık hepimize geçmiş olsun..

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,502
Konu hortlatma kuralının ya değiştirilmesi ya da güncellenmesi gerekiyor. SEO açısından öne çıkmak istiyorsunuz ancak cevapsız kalan konuları cevaplayanları da uyarıyorsunuz. Bu ikilemi anlayamadım. Eski, cevapsız konulara çözüm odaklı yaklaşmaya çalışan birisinin derdi ne yorum olur ne de forumun kötülüğü olur. Foruma katkı sağlamaya çalışan birisine de eski konuya mesaj yazdın diye uyarı keserseniz de bir daha da o kişi mesaj yazmaz. Aktiflik konusunda diğer forumların çok çok altında olunduğuna göre buna esneklik sağlanması gerekiyor.

Basit bir SEO bilgisi: Konu görüntülenmesi yüksek eski konuların Google nezdinde önerilme ihtimali daha yüksektir. Bir de o eski konu aktifse ve güncelliğini yitirmemişse öne çıkma ihtimali daha yüksek olup önerilme ihtimali daha da artar.

Son düzenleme:

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,713
Konu hortlatma kuralının ya değiştirilmesi ya da güncellenmesi gerekiyor. SEO açısından öne çıkmak istiyorsunuz ancak cevapsız kalan konuları cevaplayanları da uyarıyorsunuz. Bu ikilemi anlayamadım. Eski, cevapsız konulara çözüm odaklı yaklaşmaya çalışan birisinin derdi ne yorum olur ne de forumun kötülüğü olur. Foruma katkı sağlamaya çalışan birisine de eski konuya mesaj yazdın diye uyarı keserseniz de bir daha da o kişi mesaj yazmaz. Aktiflik konusunda diğer forumların çok çok altında olunduğuna göre buna esneklik sağlanması gerekiyor.

Artık konuların uyandırılmasında esneklik sağlıyoruz. Salı günü aldığınız uyarılar silindi. Önerileriniz için teşekkür ederiz.

morofobik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,901
yabanci dil kullanınca direkt ceza veriyorlar bu çok saçma bunu yapan moderatör var yapmayan var hatta kendisi İngilizce yazan modlar bile var işine gelince ceza kesiyorlar bundan aşırı rahatsızlık duyuyorum ve adil de değil

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,713
yabanci dil kullanınca direkt ceza veriyorlar bu çok saçma
Yabancı dilin belirli kategoriler dışında kullanılması yasak.

bunu yapan moderatör var yapmayan var hatta kendisi İngilizce yazan modlar bile var işine gelince ceza kesiyorlar bundan aşırı rahatsızlık duyuyorum ve adil de değil
Kimlerdir onlar, söyleyebilir misiniz? Türkçe harici dil kullanımından yalnızca bir uyarı almışsınız, o da 7 Ekim 2023 tarihinde.

Graveworm

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,370
1000046362.jpg

Bana diyor @Yahya Furkan

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,713
Bu konuya da açıklık getirmiş olalım. Konular içinde kullanmadıkça, profilde yabancı dilde şarkı sözleri, özlü sözler vs. paylaşmakta bir sakınca yok. Uyarı puanı uygulanmıyor.

@morofobik uyarınız silindi. Öneriniz için teşekkür ederiz.

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,240

Önerim, mevcut konunun kilidinin açılmasıdır; yeni bir konu açılmasına gerek olmadığını düşünüyorum.

Sefa Akbudak

Doçent
Yönetici
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
217

Önerim, mevcut konunun kilidinin açılmasıdır; yeni bir konu açılmasına gerek olmadığını düşünüyorum.
Şuan burası var buraya iletin.

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,282
mesaj yazma araları uzun sanırım 24 saatte 1 ,eğer yanlış hatırlamıyorsam daha az olması lazımdı,12 saat geçtikten sonra yeni mesaj atmak istediğimde ,zaman dolmadığı için diğer mesajla birleştiriliyor.bu konuda yeniden zaman ayarlaması yapmanız uygun olurmu.

Yabancı söz,cümle olayına değinilmişken,benim bulduğum linklerin,resimlerin çoğu yabancı kaynaklı,yerli diğital verilerde,en çokda resim olanlarda sıkıntı olduğunu biliyorum, can sıkıcı olan konu ise yabancı kaynaklardaki verilerin bizdeki verilerden daha iyi olması.
Ama Türkçe kaynak veri bulduğumda ise bunları ekliyorum,Türkçe kaynakları ise var fakat yetersiz geliyor.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,713
mesaj yazma araları uzun sanırım 24 saatte 1 ,eğer yanlış hatırlamıyorsam daha az olması lazımdı,12 saat geçtikten sonra yeni mesaj atmak istediğimde ,zaman dolmadığı için diğer mesajla birleştiriliyor.bu konuda yeniden zaman ayarlaması yapmanız uygun olurmu.
Önerinizi ileteceğim ancak bu süre mesaj kasılmasının önüne geçebilmek için bilinçli şekilde ayarlandığından dolayı kısaltılacağını düşünmüyorum.

Yabancı söz,cümle olayına değinilmişken,benim bulduğum linklerin,resimlerin çoğu yabancı kaynaklı,yerli diğital verilerde,en çokda resim olanlarda sıkıntı olduğunu biliyorum, can sıkıcı olan konu ise yabancı kaynaklardaki verilerin bizdeki verilerden daha iyi olması.
Ama Türkçe kaynak veri bulduğumda ise bunları ekliyorum,Türkçe kaynakları ise var fakat yetersiz geliyor.
Bu konuda da problem yok, paylaşabilirsiniz.

Teşekkür ederiz.