SDN Olarak Neler Yaptık?

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Arkadaşlar merhaba,

Sdn ekibi olarak siz değerli üyelerimiz için inanın çok çalışıyoruz. Çünkü biz bir aileyiz. Bu aşağıda saydıklarım kısa süre içinde yapılanlardır. Sizin de istekleriniz doğrultusunda önemli adımlar atmaya devam edeceğiz.

- Kategorilerimizi güncelleyerek zamanın gerisinde kalmamayı ve ihtiyaçları karşılamayı hedefledik

- Moderatör kadromuzu genişlettik

- En güncel gelişmeleri ilk kez Sdn okurlarının haberi olmasını hedef belirledik

- Forum dünyasına yeni katılmış üyelerimiz için eğitici içerikler ürettik

- Üyelerimizin güvenliği ve seviyeyi daha da yükseğe çekmek için SMS ile üyelik dönemini başlattık

- Sms ile doğrulanmış üye olanlara ayrıcalıklar tanıdık.

- Foruma büyük katkılarda bulunmuş 1000 mesaj ve üzerinda olan 500’ü aşkın üyemize SDN kupası hediye ettik.

- SDN buluşmaları düzenleyerek üyelerimizle kaynaşmayı ve sosyalleşmeyi sağladık.

- Daha esnek ve daha kullanışlı, göze hoş gelen yeni temalarımızı siz değerli üyelerimize sunduk.

- Forum kurallarında esnekliğe gittik.

- İletişim bölümünden bize ulaşan değerli okurlarımı ve üyelerimize forumla ilgili her konuda ışık hızında cevap verdik ve veriyoruz.

- Sunucularımızı çok daha güçlendirdik.

Çok güzel yeniliklerle yakında karşınıza çıkacağız. Herkese iyi forumlar :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Düşüncelerinizi, önerilerinizi her zaman bekliyoruz arkadaşlar. :)

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Benim bir istegim var.

Spoiler içinde yazılan yazıların sag tarafta yeni mesajlar bölümündede gizlenmesi.

Konu da spoiler içinde tartışılsa bile(bazısı daha bilmiyor spoiler i) ana sayfada gözümüz çarpıyor illaki.Zaten tek kelimeyi görmemiz yetiyor. ''ÖLDÜ''

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Kurallarda esnekliığe gidildiğinin farkındayım ve güzel bir gelişme. Modlarımız yavaş yavaş robot tavırlardan uzaklaşıp esas amaçlarına odaklanmaya başladılar. Modların üyeler ike biraz daha samimi bir bağ kurmaları gerekiyor. Bazıları haddinden fazla ciddi.
Seviyeyi yükseltme çabalarımız malesef işe yaramıyor. Daha etkili çözümler bulunmalı, benim bu konuda bir önerim yok fakat diğer üyelerin fikirleri olabilir, duruma eğilmek lazım.
Forumda farkındalık oluşturmuş, sevilen sayılan üyeler son zamanlarda tek tek ayrılıyorlar forumdan. Ve arkası da gelecek gibi duruyor. Bu durum gündeminize alınmalı.
Genel olarak son zamanlardaki olumlu gelişmeler, üyeler olarak ciddiye alındığımızı gösteriyor ve bu konudan memnunuz. Şahsım adına teşekkür eder, saç dökülmelerine karşı zeytinyağlı sabun öneririm efenim.

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bayağı şey yapıldı da, sanırım şu yeni serverlarda sorun mu var? Sizde de oluyor mu bilmiyorum ama bir post girdikten sonra 504 gateway time out hatası veriyor mesela.

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Yeni mesajlar diye tıkladığımızda sağ taraftaki kategoriler gizlenebilir. SDN okuru olan kullanıcılar her mesaja yazamasınlar. En azından bazı bölümlere ulaşmaları kısıtlansın. Bir de sms ile üyelik doğrulama eski üyeler için de varmı.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Yeni mesajlar diye tıkladığımızda sağ taraftaki kategoriler gizlenebilir. SDN okuru olan kullanıcılar her mesaja yazamasınlar. En azından bazı bölümlere ulaşmaları kısıtlansın. Bir de sms ile üyelik doğrulama eski üyeler için de varmı.

Yukarıda ana sayfa linkinin altında yazan yeni mesajlar 'a tıklarsanız istediğiniz şekliyle görebilirsiniz. Sdn okurlarının her konuya mesaj yazmasında bir sakınca yok. Çünkü onaydan geçiyor. Evet sms ile doğrulama eski yeni tüm üyeler için geçerli.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Cepten kullanım için tapatalk gelsin şimdilik en acili bu gerisi halledilir. Telefondan forumu bilgisayardaymış gibi zevkle gezememek çok kötü üstelikte akıllı telefon çağında.
Kolay gelsin.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
SDN Forum'un arayüzünü değiştirdiniz,çok güzel oldu.Birde SDN anasayfasını değiştirirseniz memnun oluruz.

iZozzy

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Mobil arayüz veya ios uygulaması biraz daha geliştirilirse süper olur.

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Parça parça yapıldıkça gözden kaçabiliyor, bütün olarak sunulunca sarf ettiğiniz emeği görebiliyoruz. Harcadığınız çabanın karşılığını alabilirsiniz umarım.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
ah bir de mobil siteyi adam edebilseniz süper olacak o bölüm içler acısı halde :)

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Mobil konusunda sıkıştırmayın adamları, yapabilecekleri bir şey yok, tamamen vbullettin kaynaklı bir sorunmuş. Yoksa [MENTION=25391]keyloger[/MENTION] bin kere hallederdi o işi. (bu adamı övmekten nasıl bir zevk alıyorsam artık :P )

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Daha kaliteli ve özgün haber konuları ve bunları yazacak editör kadrosu bekliyorum.

CNet haberlerini İngilizceden Türkçeye çevirmekle olmuyor maalesef.

"İlham" dan bahsetmiyorum...

KenseiTakezo

Profesör
Reaksiyon puanı
4
SDN okuru olayı pek hoşuma gitmiyor, siteyi basitleştirdiğini düşünüyorum. Özellikle bir konu var forumda, çok sinirimi bozuyor :D Link: http://forum.shiftdelete.net/konu-disi/274440-vucut-kac-ayda-gelisir-3.html :D Forumda açılan konuların bu şekilde saldırırcasına yoruma tutulmasından korkuyorum :D Genel olarak, üye olmadan öncede takip ettiğim, olduktan sonrada suskun bir şekilde takip ettiğim ShiftDelete'den gayet memnunum, şimdi daha çok aktif olmaya çalışıyorum bu ailenin iyi bir parçası olmak için, tüm çabalarınız için teşekkürler. :)

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
SDN Anasayfa teması yenilenecekti sanırım bilgisi olan var mı?

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
benim şöyle bir önerim var forum da (yeni mesajlar) menüsü var ana sayfada ( forumdan son başlıklar) diye bir menü var birde sayfanın sağ tarafındaki içeriklerinin göründüğü (yeni mesajlar) bölümü var bu güzel ana sayfadaki de fena değil yalnız şu yeni mesajlar menüsü yanına (konular) adında bir menü eklense çok güzel olur şöyle yeni açılan konuları saat ve dakika sırasına göre gösteren bazı arkadaşların açtıkları konuları bir kaç gün sonra ancak görüyorum oda konuya birisi mesaj yazarsa malum zamanımızda biraz kısıtlı

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Sevgili pesimist arkadaşın maddelerini okudum. Böyle bir konu açması çok isabet oldu, teşekkür ederim. Gerçekten forumun gelişimini ve icraatlarını maddeler halinde görmek güzel.

Nacizhane benim önerilerim de var elbet ;

Forumumuza katılım çok az. Üyelerin biraz daha aktif olabileceği çözümler üretmeliyiz. Genel olarak forumumuzun binlerce kayıtlı üyesi var fakat yazanlar hep aynı kişiler. Diğerleri neden katılım sağlamıyor ? Örneğin üyelerimizin katılım sağlayabileceği ve daha aktif olabileceği çözüm önerileri gerekiyor.

Ayrıca mod arkadaşların biraz daha samimi olmaları konusunda [MENTION=115737]Kurşun Kalem[/MENTION] ' e katılıyorum. Yeni modlar daha katılımcı ve arkadaşçıl. Fakat eski modlar burnundan kıl aldırmadıkları gibi tavırları ile bazen fazlaca kasıyorlar. Kurallar elbette uygulanmak için var... Ama mesafeleri biraz daraltırlarsa fayda göreceklerine eminim...

Forumun geneline bir sportif takımcılık hakim. Üyelerimizin bazıları bu konuda oldukça hassas ve alıngan. Bunu da aşacak çözümler üretilmelidir. Spor konusu kapanmasın kesinlikle. İnsanca ve arkadaşça paylaşmayı öğrenmeliyiz. Yasakçı ve uzaklaştırıcı zihniyetle asla kazanamaz daima kaybederiz.

Son zamanlarda çok değerli üyeleri kaybediyoruz. Kimse kimseye yalvaracak değil elbet fakat ayrılan üyelere acaba nezaketen de olsa nedenleri soruldu mu ? Keşke üye ayrılmak istediği an gerekeni yapıp koştura koştura "Uçuşan Üyeler" bölümüne gidişi ilan edileceği yerine bir arkadaşımız sebebini sorsa ve allahısmarladık dese...

Ben kurallara saygı duyan ve kurallarla yaşamayı seven bir insanım. Fakat bazı konulardaki kuralları anlamıyorum. Özellikle Acun Medya haberlerini paylaşmak veyahut tartışmak neden yasak ? Hadi medya kısım görüntüleri paylaşmak telif hakkından dolayı yasak olabilir. Fakat onunla ilgili bir haberi paylaşmak veyahut yorumlamak yasak olmamalı. DH de bu konu bangır bangır paylaşılıyor ve çok ciddi hit alıyor. Oranın müdavimi olmadığım halde yorumları okumak için bakıyorum. Polat Alemdar'ın yüzündeki maskeyi günlerce tartışabiliyorken bir acun medya programı hakkında yorum yapılamıyor...

Son olarak formun mobil sürümü gerçekten berbat. Akıllı telefon çağında bu çok büyük eksik.

Daha aslında bir çok aklımda olan şey var da parça parça yazayım kalabalık etmeyeyim istiyorum...

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Yaptık bitti mi? Hayır..
Henüz yeni başlıyoruz..
Siz tavsiyelerinizi ve desteğinizi bizim yanımızdan çekmediğiniz sürece birlikte daha iyiye, daha güzele gideceğiz inşallah.

Ayrıca siz siz olun sakın SDN modları şöyle böyle demeyin.
İddia ediyorum bizim modlar gibi üyeleri dikkate alan, onlarla ilgilenen başka bir forum, başka bir site yok Türkiyede.
Varsa yazın öğrenelim.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
[MENTION=376]pesimist[/MENTION]

SDN İstanbul buluşmasını en son ne zaman yaptınız? Benim hiçbirinden haberim olmuyor.Kaçırıyorum hep.İstanbul buluşması olduğunda banada haber edin bi zahmet.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
son bir ay içerisinde forumdan ayrılan eski üyelerin haddi hesabı yok. "Biz ne yaptık?" sorusunu ironi kabul ediyorum.

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671

İşin traji komik tarafı ankette aday olan arkadaşların % 80 i şu anda forumda aktif bile değil.
Zaten katılım binlerce üyesi olan SDN forumunda 500 e bile gelemediği için durum iptal edilmiş.
İsabet olmuş aslında şu anda bile forumda aktif olan kaç kişi var ki... ?

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
- Sunucularımızı çok daha güçlendirdik.
Kesinlikle yeterince güçlü değil. :)

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Sevgili pesimist arkadaşın maddelerini okudum. Böyle bir konu açması çok isabet oldu, teşekkür ederim. Gerçekten forumun gelişimini ve icraatlarını maddeler halinde görmek güzel.

Nacizhane benim önerilerim de var elbet ;

Forumumuza katılım çok az. Üyelerin biraz daha aktif olabileceği çözümler üretmeliyiz. Genel olarak forumumuzun binlerce kayıtlı üyesi var fakat yazanlar hep aynı kişiler. Diğerleri neden katılım sağlamıyor ? Örneğin üyelerimizin katılım sağlayabileceği ve daha aktif olabileceği çözüm önerileri gerekiyor.

Ayrıca mod arkadaşların biraz daha samimi olmaları konusunda @Kurşun Kalem ' e katılıyorum. Yeni modlar daha katılımcı ve arkadaşçıl. Fakat eski modlar burnundan kıl aldırmadıkları gibi tavırları ile bazen fazlaca kasıyorlar. Kurallar elbette uygulanmak için var... Ama mesafeleri biraz daraltırlarsa fayda göreceklerine eminim...

Forumun geneline bir sportif takımcılık hakim. Üyelerimizin bazıları bu konuda oldukça hassas ve alıngan. Bunu da aşacak çözümler üretilmelidir. Spor konusu kapanmasın kesinlikle. İnsanca ve arkadaşça paylaşmayı öğrenmeliyiz. Yasakçı ve uzaklaştırıcı zihniyetle asla kazanamaz daima kaybederiz.

Son zamanlarda çok değerli üyeleri kaybediyoruz. Kimse kimseye yalvaracak değil elbet fakat ayrılan üyelere acaba nezaketen de olsa nedenleri soruldu mu ? Keşke üye ayrılmak istediği an gerekeni yapıp koştura koştura "Uçuşan Üyeler" bölümüne gidişi ilan edileceği yerine bir arkadaşımız sebebini sorsa ve allahısmarladık dese...

Ben kurallara saygı duyan ve kurallarla yaşamayı seven bir insanım. Fakat bazı konulardaki kuralları anlamıyorum. Özellikle Acun Medya haberlerini paylaşmak veyahut tartışmak neden yasak ? Hadi medya kısım görüntüleri paylaşmak telif hakkından dolayı yasak olabilir. Fakat onunla ilgili bir haberi paylaşmak veyahut yorumlamak yasak olmamalı. DH de bu konu bangır bangır paylaşılıyor ve çok ciddi hit alıyor. Oranın müdavimi olmadığım halde yorumları okumak için bakıyorum. Polat Alemdar'ın yüzündeki maskeyi günlerce tartışabiliyorken bir acun medya programı hakkında yorum yapılamıyor...

Son olarak formun mobil sürümü gerçekten berbat. Akıllı telefon çağında bu çok büyük eksik.

Daha aslında bir çok aklımda olan şey var da parça parça yazayım kalabalık etmeyeyim istiyorum...

Görüş ve önerilerin için teşekkürler. Görüşlerin hepsini tek tek değerlendiriyoruz.

Bu arada acun medya paylaşımlarının yapılmamasının sebebi firmanın kendi isteğinden dolayıdır. Bize ihtar çekmişliği vardır. Bu yüzden paylaşımları yasak.

Whisper1907

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Spor bölümünün huzuru için daha kati kurallar uygulanabilmeli. Örneğin daha önceden tüm üyelere küfür etmiş bir şahıs cezasını tamamlayıp geri dönebiliyor ve sürekli paylaşımlarını görmek zorunda kalıyoruz. Böyle niyeti bozuk insanlarla bir arada bırakıldığımız sürece şu anda olduğu gibi her gün bazı arkadaşlarımız forumdan ayrılıyor malum nedenlerle...

Şu an bu bölümün kaderi genç ve tecrübesiz bir arkadaşımıza bırakıldı. Okuluydu vs sürekli online süresi çok kısıtlı olacaktır. Umarım yanıltır bizi..

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
SPOR bölümün de tek bir mod ile de fazla başarı elde edilemez gibi geliyor , bana dediğiniz gibi bir çok ilerleme var

Bizi bilen bilir, bilmeyense kendi gibi bilir, yorumlar yapan SÜPER MOD arkadaşlarla ile de biraz daha toleranslı olmalari her kesim için iyi olabilir.

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Yaptık bitti mi? Hayır..
Henüz yeni başlıyoruz..
Siz tavsiyelerinizi ve desteğinizi bizim yanımızdan çekmediğiniz sürece birlikte daha iyiye, daha güzele gideceğiz inşallah.

Ayrıca siz siz olun sakın SDN modları şöyle böyle demeyin.
İddia ediyorum bizim modlar gibi üyeleri dikkate alan, onlarla ilgilenen başka bir forum, başka bir site yok Türkiyede.
Varsa yazın öğrenelim.

Senin arka planda gördüğün bize de yansısa, modlar şöyle böyle gibi yorumlar gelmez. Bütün modlar için değil bu eleştiriler. Genel olarak modlarımız dediğin kadar mükemmel olmasa da gayet iyiler. Yalnız tavırlarda biraz problem var. Ve de insiyatif kullanma konusunda biraz daha dikkat etmeleri gerekiyor kanaatimce...

PatavatsiZ

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Kendimi üyesi olarak gördüğüm birçok topic mevcut ve yorum atmadığım günler eksiklik hissediyorum kendimde. Uzunca bir süredir bu ailenin içinde olmasamda dikkatimi çeken bir olaydırki oturmuş rantı döndüren isimler belli ve bu isimler dışında katılım ciddi derecede az. Önceki yorumlarda da dikkatimi çeken hususlardan biride bu , herkez aynı dertten muzdarip. Emekli insanların kendine alışkanlık haline getirdiği tavırları vardır mesela kahvaltıları bittikten sonra kahveye gidip arkadaşlarıyla çay içip sohbet ederler. Sürekli aynı yüzler , konu ya spor ya ülkenin durumu yada çocukları olur.
Durum malesef ailemizdede bu şekle bürünmüş durumda kanımca. Belirli konular harici diğer forumlarda katılım ciddi oranda yerlerde. Bir Spor bölümünde yada Gündem bölümünde günde 20 ( Örnektir ) konu paylaşılırken haftalarca konu açılmamış bölümlerimiz mevcut. mod arkadaşlara büyük bir pay düşüyor bu durumda kanımca. '' Hayalet kasaba '' olmaya yaklaşam bölümleri canlandırmak amaçlı çalışmaları 4 gözle bekliyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlara iyi sabahlar...