SDN Okuru yorumları

Katılıyor musunuz?

• Evet

Kullanılan: 48 72.7%
  • Hayır

Kullanılan: 18 27.3%

• Kullanılan toplam oy
    66

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Bi konuda bunu dile getirmiştim ama farkedilmedi sanırım bir de konu açayım dedim.

Malum üye olmayanların anasayfadan yaptıkları yorumlar SDN Okuru adı altında kaydediliyor, güzel faydalı yorumlar olabiliyor. Açıkçası ben forumdan çıkıp da habere bakan biri değilim bi çoğumuzun da böyle olduğuna eminim, SDN Okuru yorumlarının forumda da gözükmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ne dersiniz?

Cedriic

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Katılıyorum. Bence de çok mantıklı.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bunu birde onlara sormak gerek, isterler mi böyle bir şeyi? Uçuş korkusu yok, rahat rahat istediklerini yazıyorlar. Beğenmedikleri bir haberi ya da makaleyi sert bir şekilde eleştirebiliyorlar. Bazen dalga geçiyorlar. İçlerinden geldiği gibi davranabiliyorlar yani.

Herhangi bir SDN Okurunun yazdığı bir mesaja, biz üyeler karşı cevap vermek istesek ve yine SDN Okurundan cevap beklesek? Hadi yazdı diyelim, o olduğunu nereden bileceğiz? Nasıl anlayacağız?

Foruma üye olmak zor değil, kurallar ve şartlar da ağır değil, Kapılar da ardına kadar açık... Forumda yorum yapmak isteyen bir SDN Okuru rahatlıkla üye olup yorum yapabilir.

Onlar sitenin farklı bir rengi, öyle kalsınlar bence... :D

Jacoub

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Bunu birde onlara sormak gerek, isterler mi böyle bir şeyi? Uçuş korkusu yok, rahat rahat istediklerini yazıyorlar. Beğenmedikleri bir haberi ya da makaleyi sert bir şekilde eleştirebiliyorlar. Bazen dalga geçiyorlar. İçlerinden geldiği gibi davranabiliyorlar yani.

Herhangi bir SDN Okurunun yazdığı bir mesaja, biz üyeler karşı cevap vermek istesek ve yine SDN Okurundan cevap beklesek? Hadi yazdı diyelim, o olduğunu nereden bileceğiz? Nasıl anlayacağız?

Foruma üye olmak zor değil, kurallar ve şartlar da ağır değil, Kapılar da ardına kadar açık... Forumda yorum yapmak isteyen bir SDN Okuru rahatlıkla üye olup yorum yapabilir.

Onlar sitenin farklı bir rengi, öyle kalsınlar bence... :D

bu yoruma kesinlikle katılıyorum ayrıca sayfa kalabalığını da göz önünde bulundurmak isterim. herhangi birinin yaptığı yorumu küçümseyip o kişiyle dalga geçilebilir arkadaşında dediği gibi "uçuş" sorunları olmayacak. moderatörler sürekli yorum silmeye mi çabalayacaklar?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Onaydan geçmiş anasayfada gözükmüşse forumda niye gözükmesin?

Jacoub

Doçent
Reaksiyon puanı
4
shiftdelete.net sitesinin anasayfa haber bölümü başka forum bölümü başka. üye olmayan kişiler anasayfa haberini okur istiyorsa eğer kendince yorumu yapar çıkar. eğer ki sitede sürekli bir şeyler paylaşıp yorum yapmak istiyorsa zaten üye olur. üyelik alımlarının sonu ne olur bilinmez fakat şuan için açık. kendi yorumum, -anasayfa, anasayfa olarak kalsın forum, forum olarak.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Ben diyorum ki yapılırsa bişey kaybetmeyiz, zaten onaydan geçtiğine göre kötü yorumlar da gelmeyecektir. Belli mi olur belki oradaki bi yorumdan birşeyler öğreniriz. Öğrenmek istiyorsan git de bak diyebilirsiniz tabi :) Belki de tembelliğimden istiyorumdur bunu.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Bi konuda bunu dile getirmiştim ama farkedilmedi sanırım bir de konu açayım dedim.

Malum üye olmayanların anasayfadan yaptıkları yorumlar SDN Okuru adı altında kaydediliyor, güzel faydalı yorumlar olabiliyor. Açıkçası ben forumdan çıkıp da habere bakan biri değilim bi çoğumuzun da böyle olduğuna eminim, SDN Okuru yorumlarının forumda da gözükmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ne dersiniz?

bahsettiğin durumun bir ay kadar önce farkında değildim. gerçekten çok yazık. üyeler tarafından yorumsuz kalan birçok konunun aslında yorumsuz olmadığını farkettim, ve bahsettiğin gibi bazen çok yararlı bilgiler olabiliyor. Artık konuları oradan takip ediyorum.

Acilen bu vahametin düzeltilmesi lazım.

pearljam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nereden bakabilirim okur yorumlarına? ben bulamadım. anasayfaya giriyorum ama göremedim.

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Silinecek mesajları [MENTION=105290]erenberk[/MENTION] temizler rahat olun. :D

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Temizlerim o sorun değil ama forumda da onaydan geçerek yayınlanırsa zaten böyle bir problemimiz de olmaz. Eğer yapılabilecek bir iş ise ben sıcak bakıyorum bu fikre. :)

preferst

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
30
Foruma üye olmanın bir manası kalmaz.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Pek bişe anlamadım. Bizim açtığımız başlıklara yorum yapıolar değil mi?

Hayır sadece editörlerin yaptıkları haberlere yorum yapıyorlar. O haber forumda da gözüküyor, ama habere anasayfadan yapılan üye olmayanların yorumları forumda gözükmüyor gözden kaçıyor.

way_be

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12
onaylandıktan sonra olabilir bence de

pearljam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hayır sadece editörlerin yaptıkları haberlere yorum yapıyorlar. O haber forumda da gözüküyor, ama habere anasayfadan yapılan üye olmayanların yorumları forumda gözükmüyor gözden kaçıyor.
Oke oke. Bir an kendimi aptal gibi hissettim, varda ben mi bulamadım diye.:D Bilinmeyen kişiler tarafından izleniyoruz ama haberim yok gibi oldu.:D

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Foruma üye olmanın bir manası kalmaz.

yaptıkları yorumlar editör yazılarından ibaret olduğu için sıkıntı olmaz. ayrıca yazılmış bir üye yorumuna cevap verebilmeleri için, üye olmaları şartı önlerine konuldumu üye sayısı da artar.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Anasayfadaki haberler forumun %10'u belki de daha azı, neden foruma üye olmanın manası kalmasın :)

preferst

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
30
Sadece editörlerin açtığı konularda olacağı için bu yorum çok da doğru sayılmaz.

yaptıkları yorumlar editör yazılarından ibaret olduğu için sıkıntı olmaz. ayrıca yazılmış bir üye yorumuna cevap verebilmeleri için, üye olmaları şartı önlerine konuldumu üye sayısı da artar.

Pardon arkadaşlar ben her konuya cevap yazabilecekleri şeklinde anladım o kısım gözümden kaçmış.

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bence güzel bir uygulama olur birde yorum yazılabilen yere birde rumuz yada kişinin kendisine ait bir ad kısmı olabilir.

utkesmer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok eskiden SDN haberlerinin altına isimsiz bir şekilde onlarca yorum yapılırdı. Forumda herkesin ilgi gösterdiği bir konudaki mesajları okur gibi o yorumları okurdum, o yorumların bir zenginliği vardı. Bir ara yorum kısmını tasarımda sayfanın en altına aldılar, çoğu haberde yorum diye bir şey kalmamıştı.

İşte o eski, güzel SDN tasarımına bir örnek: http://web.archive.org/web/20071107215645/http://shiftdelete.net/site/content/view/2152/1/

2-3 dakikalık arayılşla bu kadarlık yorum yapılmış bir haber buldum da aslında 20-30 tane isimsiz yorumun bulunduğu haberler de doluydu o tasarımda.

Kısacası ben o yorumları seviyorum, zaten en başından beri mesajlar onaylandıktan sonra yayınlanırdı. Forumdaki haber konularında da gösterilmeleri çok iyi olur.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bu konu ile birlikte haberlerdeki yorumları hiç takip etmediğimi fark ettim :D

Ben genelde habere geçip detaylarını da okuyor, video ve resim gibi detayları da inceliyorum. Ama forumdan yazılan (forum kısmından yazılan cevaplar, ana sayfadaki yorum kısmından değil) cevapları takip ediyormuşum şimdi fark ettim :)

SDN okurunun yorumu gerçekten bilgilendirici olabilir. Ama nadir bir ihtimal. Çoğu yorumlar, sadece fikir içermekte (gibi geliyo).

Yapılırsa "insanların fikirleri ne" sorusu forumda yanıtlanmış olur... Ama yapılmazsa da girip bakılabilir. :)

İşin yazılım kısmını bilmem ama, bir okur yorum yaptığında forumda nasıl gözükecek ki ? Yani forumda yorumları okuyan bir üye, ilk senin yorumunu okuyacak ardından "SDN Okuru" tarafından yazılmış yorumu okuyacak, sonra benim yorumumu okuyacak... bilmem garip karar veremedim oyumu hangi yönde kullansam :D