SDN maillerimizi başka yerlere mi veriyor?

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bugün mail adresimde herzaman ki gibi gereksiz mailler vardı. Maillerden birinin aboneliğinden çıkmak istedim (unsubscribe). Abonelikten çıkmak için yönlendirildiğim sayfa aynen aşağıdaki gibiydi:

UZq6sZ2.png

SDN yönetiminden açıklama bekliyorum. "İlk 5000" teriminden haberiniz var mı? Yoksa birileri sizin adınızı mı kullanarak spam işlerini mi yürütüyor?

Not: Gerekirse ilgili maili paylaşabilirim.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merhaba,

Herhangi bir yere e-posta adresleri verilmiyor. İlk 5000 ne bilmiyoruz ama ilk 5000 üyeyse bana da Troy'a da gitmesi lazım (User ID: 2 ve 3) Bununla birlikte sistemi elden geçirelim, böyle bir kaçak açık var mı diye kontrol edelim.

Güzel günler dilerim.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Bizim siteden yönlendirilmiş bir link ile bir yerlere mail adresinizi vermiş olabilirsiniz. Özellikle yazılım kampanyalarında falan benzer durumlar olabiliyor.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Bugün mail adresimde herzaman ki gibi gereksiz mailler vardı. Maillerden birinin aboneliğinden çıkmak istedim (unsubscribe). Abonelikten çıkmak için yönlendirildiğim sayfa aynen aşağıdaki gibiydi:

SDN yönetiminden açıklama bekliyorum. "İlk 5000" teriminden haberiniz var mı? Yoksa birileri sizin adınızı mı kullanarak spam işlerini mi yürütüyor?

Not: Gerekirse ilgili maili paylaşabilirim.

Merhabalar,

1) Webmaster' kullanıcısına 2008 yılında attığınız ziyaretçi mesajının içinde mail sunucunuzun adı geçmektedir.

2) Bu açtığınız konunun içindeki mesajlarda mail sunucunuzun adı geçmektedir.
http://forum.shiftdelete.net/konu-disi/63181-shiftdelete-net'e-tesekkurler.html

3) Kendi profil sayfanızda, "Hakkımda" olan bölümde, hotmail adresiniz bulunmaktadır. ve yine herkese açıktır.

Tüm bu yazdıklarınız herkes tarafından görülebilir şekildedir ve herhangi bir mail adresi toplama programı veya botu (adına ne derseniz) mail adreslerinizi bulabilmesi için yeterlidir.

Bahsi geçen sitedeki "shiftdelete ilk 5000" ibaresi ancak, bizim sayfalarımızdan bu ve benzer şekillerde toplanmış ilk 5000 adres olabilir.

Yani işin özü şudur;

http://forum.shiftdelete.net/sdn-duyurulari/207632-sdn-forum-anayasasi.html

Burada da açıkça belirtildiği üzere, Shiftdelete.Net üyelerin hiç bir bilgisini (Yasal bir yükümlülük veya bu yollardan başvuru olmadığı sürece) kesinlikle 3.ncü kişilerle paylaşmıyor.

Aksine,
Sizler farkında olarak veya olmayarak adreslerinizi bu tip botlara/programlara kaptırabiliyorsunuz.

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
[MENTION=194661]eSa[/MENTION] nın açıkladığı gibi mail adresimizi verdiğimiz yerlere dikkat etmekte fayda var

Reaksiyon puanı
16,128
o yüzden bilumum sayıda farklı gmail hesabı açıcan kendinle ilgili olmayan ki bende öyle kimi ne göre çakma bana göre gerçek sayısını hatırlamıyorum ama çok...

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Tüm ilgilenenlere, durumu açıklığa kavuşturduklar için teşekkür ederim.

Mail adresimi birçok yerde kullanırım, bu yüzden sıklıkla spam mailler almaktayım. Bu gelen mailde Shiftdelete ibaresini görünce, durumun açıklığa kavuşması için SDN yönetimini bilgilendirmek ve tabii ki bilgilenmek istedim, istediğimi de aldım.

Mail adreslerimizi birçok kişi, grup veya şirket farklı gruplara veya şirketlere satabiliyorlar. SDN'nin böyle bir çalışma yapmadığını bilmek hakkımızdı, sizlerde bizleri kırmayıp açıklama zahmetine girdiniz, bunun içinde ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

Son olarak, sizlerinde dediği gibi nereye mail adresimizi kaydettiğimizi bilmeliyiz, bu konuda uyanık ve dikkatli olmalıyız.