SDN Hacettepeliler Kulübü

needforspeed

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Tüm Hacettepelileri Bekliyorum Arkadaşlar :D

Hacettepe SK; Ankara'da bulunan, maçlarını Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda oynayan ve mor-beyaz renklere sahip bir spor kulubüdür. 1999-2001 yılları arasında 2. Ligde mücadele eden kulüp, 2. ligdeki 2. sezonunda Doğu takımlarının bulunduğu 5. gruba alınınca ligden çekilmiş ve 3. lige düşmüştü. Mali krizde bulunan ASAŞspor'u Gençlerbirliği satın alarak takımın ismini Gençlerbirliği ASAŞ olarak değiştirdi ve kulübün renklerini de mavi-beyazdan kırmızı-siyaha çevirdi. Gençlerbirliği'nin altyapısı haline gelen kulüp 3 sezonda 2 lig çıkarak, 3. Lig'den Bank Asya 1. Lig'e yükseldi. Gençlerbirliği ASAŞ kulübünün ismi, 2006 yılında Gençlerbirliği OFTAŞ olarak değiştirildi. 2006-2007 sezonunda Bank Asya 1. Lig şampiyonu olarak Turkcell Süper Lig'e yükselen Gençlerbirliği OFTAŞ, Turkcell Super Lig'deki ilk sezonunu 8. sırada tamamladı. 2008 - 2009 sezonu öncesi 18 Temmuz 2008'deki yönetim kurulunda alınan karar ile ismini Gençlerbirliği Oftaş'dan, Hacettepe Spor Kulübü'ne[2], renklerini de kırmızı-siyahtan, mor-beyaz'a değiştirdi.

2008-2009 Takım kadrosu

Numara Ülke Oyuncu Mevki Geldiği yıl Önceki takımı Kaleciler 1 Recep Biler Kaleci 2007 Fenerbahçe 12 Ulaş Güler Kaleci 2007 Altyapı 99 Ercüment Kafkasyalı Kaleci 2007 Altyapı Savunma 4 Admir Teli Defans 2008 Vllaznia Shkodër 2 Cevher Toktaş Defans 2007 Altınorduspor 3 Orhan Şam Defans 2007 [[]] 16 Murat Selvi Defans 2007 [[]] 15 Murat Kalkan Defans 2007 [[]] 13 Ümit Bozkurt Defans 2007 Konyaspor 34 Mehmet Uslu Defans 2007 Sakaryaspor 68 Amir Azmy Mohammed Defans 2008 Anorthosis Famagusta Ortasaha/ Kanatlar 7 Gilman Lika Orta Saha 2008 Vllaznia Shkodër 8 Mariel Everton Cosmo Da Silva Tozo Orta Saha 2007 [[]] 20 Ufuk Eş Orta Saha 2007 [[]] 45 Alper Kalemci Orta Saha 2007 Marmaris Belediyespor 7 Kadir Bekmezci Orta Saha 2007 [[]] 17 Olgay Coşkun Orta Saha 2007 [[]] 19 Serkan Atak Orta saha 2007 Bayern Münih 28 Sinan Arslan Orta Saha 2007 [[]] 21 Ferhat Kiraz Orta Saha 2007 [[]] 24 Engin Güngör Orta Saha 2007 [[]] 10 Sandro Da Silva Mendonça Orta Saha 2007 [[]] 8 Kemal Yıldırım Orta Saha 2007 [[]] Hücum 12 François Zoko Forvet 2008 Mons 14 Shaibu Yakubu Forvet 2008 [[]] 20 İbrahim Şahin Forvet 2007 Araklıspor

Başkan : Turgay KALEMCİ
ikinci Başkan : Yiğit Ali EKMEKÇİ Basın Sözcüsü : Adnan DİNÇER Genel Sekreter : Murat YILDIZ As Başkan - Ticaret Sorumlusu : Veli BALAT Mali As Başkan : Hayri GÜLER Teknik As Başkan : Subhi Acar YALÇINKAYA Yurt Dışı İlişkiler Sorumlu Yrd : Emir Yunus DİNÇER Yurt Dışı İlişkiler Sorumlusu : Veli GÜRPINAR Alt Yapı Sorumlusu Yardımcısı : Hüseyin ULUSOY Sağlık İşlerinden Sorumlu Asbaşkan : Nevzat Reha TANDOĞAN Sayman : Yılmaz KAPLAN Hukuk Sorumlusu : Mustafa HAHOHLU Basın Sözcüsü Yardımcısı : İsmail KALEMCİ Taraftar ve Halkla İlişkiler Sorumlusu : Yaşar EMİN A Takım ve Altyapı Sorumlusu : Fazlı TAŞKIN Tesis ve Yatırımlar Sorumlusu : Türker KUNAR

19_mayis_main.jpg

ANKARA 19 MAYIS STADYUMU Genel Bilgiler Tribünler

Kapasite : 19209 Koltuklandırma : Tümü Koltuklu Şehir : ANKARA Engelli Tribünü : Var Protokol Kapasitesi : 45 K.Devre Kamera Sistemi : Var Basın Kapasitesi : 90 Telefon : 0312 3098677 Aydınlarma Sistemi : 1800w x 244 ad. Fax : 0312 3098662
Tarihçe
Vietti-Violi’nin bu projesi, mimari bir yarışmanın sonucu ve Türkiye’de tasarladığı bir dizi spor kompleksinin ilkidir.
Kompleks, türünün ilk örneği olmasıyla Türkiye Cumhuriyeti için tarihsel olarak sembolik bir önem taşımaktadır. Yapı, hem sosyo-kültürel, hem de fonksiyonel açılardan önemlidir.
Yapı grubu, kapalı ve açık tribünleriyle ve soyunma odalarıyla birlikte bir atletizm stadyumunu, at yarışları ve askeri yürüyüşler için bir hipodromu, velodromu, rugby, futbol, basketbol gibi takım sporları için antreman sahalarını, tenis kortlarını, jimnastik salonunu, 33 ve 60 m uzunluğunda iki havuzu, soyunma odalarını, sporcu ve kulüp binalarını, ilk yardım ünitesini, bir kuleyi, atış poligonunu ve alanın genel peyzajını ve seyirciler için düzenlenmiş olan açık alanları içermektedir. Stadyum ve hipodromun saçakları ve tribünleri, betonarme yapılardır.
Kompleksin mimari karakteristiği, Modernist/Dışavurumcu bir yaklaşımı yansıtmaktadır.

19_mayis_img01.jpg

19_mayis_img09.jpg

19_mayis_img12.jpg

Ankara Tarihi

Ankara, yazılı tarih boyunca iki kez başkent olmuştur; ilki Galatlar dönemi ve ikincisi de Türkiye Cumhuriyeti'dir.

Ankara ve çevresinin tarihi Bronz Devri'ndeki Hatti Uygarlığına kadar gider. M.Ö. 2000 yıllarında Hititler bölgenin hakimi durumuna gelmiş ve onları sırası ile Frigyalılar, Lidyalılar ve Persler izlemiştir. M.Ö. 3. yüzyılda, bir Kelt ırkı olan Galatlar Ankara'yı başkent yapmıştır. Galatlar Ankara'yı ilk defa başkent olarak kullanmışlardır.

Şehrin Roma İmparatorluğu zamanındaki adı "Ankyra"dır. Hitit döneminin küçük bir şehri olduğu bilinmekle birlikte, bu yörede bu döneme ait herhangi bir eser bulunmamıştır. Frig çağından sonra şehir sırasıyla Pers, Büyük İskender, Galat dönemlerini yaşamıştır. M.Ö. 25 yılında İmparator Augustus şehri Galatia krallığıyla beraber Roma imparatorluğuna bağlamıştır. Ankara ayrıca o dönemlerde denizcilikte kullanılan çapalarının yapıldığı bir yerdi.

7. ve 8. yüzyıllarda İslamiyetin doğuşuyla birlikte şehir Pers ve Arap akımlarına maruz kalmıştır. 871-893 tarihleri arasında birkaç kez el değiştirir. 1127'de şehir kesin olarak Türk Ahiler hakimiyetine girer ve adı Ankyra adının Türkler'ce bozuk söylenişi ile "Engürü" "Engüriye" olur. 1402'de Yıldırım Bayezid ve Timurlenk arasındaki Ankara Savaşında şehir kısa bir süre Moğol hakimiyetinde kalır. Ancak 1414'de kesin olarak Osmanlı hakimiyetine girer.

TBMM'de yeni Türk Devleti'nin başkentinin neresi olacağı konusu tartışılmaya başlanır. İsmet Paşa'nın TBMM'ye sunduğu Ankara'nın Başkent olması yolundaki yasa teklifi kabul edilir ve 13 Ekim 1923 günü Ankara, Türk Devleti'nin başkenti olur. İsmet Paşa'nın Ankara'nın başkent olması yönündeki yasa teklifinde;

* Ankara'nın askeri ve siyasi yönden güvenli bir ortamda olması
* Ankara'nın ulaşım yolları üzerinde bulunması
* Ulusal Mücadele Dönemi'nde önemli bir rol üstlenmiş olması

gibi gerekçeler belirtilmiştir.O günlerde Avrupa'dan şehir mimarları getirilerek bugünkü modern Ankara'nın temelleri atılır.

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Eeee bu kadarmı ? Tüm Hacettepelileri bekliyorum deyip kenarıya mı çekileceksin ?

Hani kulüp tarihi , resimler kulüp hakkındaki bilgiler vs vs ??? :)

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
hacettepe derken üniversite anladım ben ama sen spora açmışsn konuyu
hacettepesporluları mı kastetn

needforspeed

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Eeee bu kadarmı ? Tüm Hacettepelileri bekliyorum deyip kenarıya mı çekileceksin ?

Hani kulüp tarihi , resimler kulüp hakkındaki bilgiler vs vs ??? :)

kusuruma bakma:sweatdrop: Gerekli bilgileri ekledim :D Şimdi herkesi bekliyorum