Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arsene Wenger: "Galatasaray ligde şampiyon olacağını biliyor"
DidierDrogba Galatasaray-Schalke 04 maçında oynayacak. Sizce yeni Galatasaray onunla birlikte nasıl bir takım oldu?
Arsene Wenger: Schalke 04 geçtiğimiz aylarda büyük sıkıntılar yaşadı. Ama çok yetenekli bir takım. Farfan ve Huntelaar gibi hücumda çok iyi adamları var.
Ama Galatasaray Türkiye Liginde şampiyon olacağını biliyor. Bu da sadece Şampiyonlar Ligine odaklanmalarını sağlıyor. Drogba ve Sneijder ile birlikte tehlikeli bir rakip oldular.
Flaş flaş son dakika diye tetikte bekleyenler konuyu açmadan cevabını yayınlayalım bari.
Ergin Ataman: Teknik anlamda takıma yansıyan bir durum yok ama profesyonel bazda sıkıntıların olduğu benim de kulağıma geliyor. Bunun sevindirici kısmı bu olayların takıma hiçbir şekilde yansımaması ve yabancı oyuncularımızın hiçbirinin sözleşmelerinden doğan bu hakkı kullanmaya yeltenmemesi. Bu konuda açıkcası çok rahatım. Ben, bu sürecin gecici bir süreç olduğunu düşünüyorum, bu sorunlar hal olacaktır. Bu konuda bir endişem yok.
Bu Twitter'dan:
ergin ataman ‏@erginataman
Takimimiz bu aksam kazan a hareket edip carsamba gunu cok onemli bir eurocup maci oynayacaktir. Takimda sakatlik disi bir kriz yoktur.
Sorun Whalen değil ki Ndong,Macvan,Fowles,Ann Wauters 'ın da kulübe ihtar çektiği söyleniyor ki bunu söyleyen AMKSpor'un yönetime yakınlığını da biliyoruz
G.Saray'ı sarsan iddiaya Ataman ve Özyer'den cevap
Galatasaray Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer ve Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman, sarı-kırmızılı camiayı sarsan 'kriz' haberi hakkında Sporx.com'a konuştu.
Galatasaray Basketbol Şubesi'nde yaşanan kriz hakkında Galatasaray Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer ve Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman Sporx'in sorularını yanıtladı. David Hawkins'ten gelen doping haberiyle sarsılan Galatasaray'a bir kötü haber de Kadın Basketbol Takımı'nın önemli oyuncularından Lindsay Whalen'den gelmiş ve ABD'li oyuncu parasının ödenmediği gerekçesiyle Türkiye'yi terketmişti.
Yaşanan bu gelişme Galatasaray'ın kadın ve erkek takımında forma giyen bazı yabancı oyunculara da sıçradığı iddia edilmiş ve yabancı oyuncuların bir hafta içerisinde parasının ödenmemesi durumda Galatasaray ile olan sözleşmelerini feshedeceği haberi gündeme bomba gibi düşmüştü.
ÖZYER: "ÇÖZEMEYECEĞİMİZ SORUN YOK" Galatasaray Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer ve Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman, konu hakkında Sporx'e konuştu. Galatasaray Yönetimi ile konu hakkında görüşmelere başlayan Galatasaray Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer de çözemeyecekleri hiçbir sorunun olmadığını ve çeşitli kişiler tarafında dile getirilen haberlerin bir kısmının doğru bir kısmının ise yanlış olduğunu ifade etti.
ATAMAN: "BU KONUDA AÇIKÇASI RAHATIM" Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman ise oyuncuların ödeme yapılmazsa serbest kalacağı söylentilerine "Teknik anlamda takıma takıma yansıyan bir durum yok ama profesyonel bazda sıkıntıların olduğu benim de kulağıma geliyor. Bunun sevidirici kısmı bu olayların takıma hiçbir şekilde yansımaması ve yabancı oyuncularımızın hiçbirinin sözleşmelerinden doğan bu hakkı kullanmaya yeltenmemesi. Bu konuda açıkcası çok rahatım. Ben, bu sürecin gecici bir süreç olduğunu düşünüyorum, bu sorunlar hal olacaktır. Bu konuda bir endişem yok."
TOPLAM BORÇ 3 MİLYON EURO
Kadın ve erkek basketbol takımlarında forma giyen yabancı futbolculara toplam 3 milyon euro borcu olan Galatasaray'ın oyunculara iki hafta içerisinde ödeme sözü verdiği bildirildi. Öte yandan Galatasaray'dan alacakları ödenmediği gerekçesiyle ayrılan ABD'li Whalen, mikro blog sitesi twitter'dan yaptığı açıklamada Galatasaray ile yaptığı kontratından doğan şartların karşılanmadığını ve kendisi için en doğru olanı yaptığı ifade etti.
Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman, kulüpte yaşanan ekonomik problemlere dair Eurosport Türkiye'ye açıklamalarda bulundu.
Galatasaray Medical Park'ın başantrenörü Ergin Ataman'ın açıklamaları şu şekilde;
"Şimdi, Galatasarayda kriz yaratacak düzeyde bir problem yok. Öncelikle bunu söyleyeyim. Sadece nakit akışında bir gecikme mevcut. Keza Galatasarayda ekonomik kriz olsa, Cantu takımına 400 bin avro para verip Manuchar Markoishviliyi transfer etmez, edemez. Menajerler haklı olarak oyuncularının paralarının zamanında ödenmesini istemekte ama bu gecikmeler Avrupanın birçok büyük kulübünde oluyor.
Aynı sorunlar Panathinaikosta, Olympiakosta, Türkiyede Fenerbahçe ve Beşiktaşta da yaşandı. Bizim 12 milyon dolarlık bütçemiz var ve tekrar ediyorum, bu yaşananlar takımı etkilemeyecek. İki saat sonra Kazana gidiyoruz.
Oyuncular paralarını alacaklarını biliyorlar ve o yönde bir sıkıntılarının olduğunu zannetmiyorum. Kimsenin parası bu kulüpte kalmaz. Profesyonel anlamda en üst düzeyde mücadelelerine devam edecekler. Evet, bir gecikme var ama bu kriz değil. Galatasarayda bugün kadın ve erkek takımlarının toplam bütçesi 27 milyon dolardır
Drogbayla Sneijderin alınmasıyla basketbolda paranın ödenmesinin gecikmesi arasında bir bağlantı yok. Elmayla armutu karıştırmamak lâzım. Galatasaray Futbol AŞnin farklı bir bütçesi var. Oranın da farklı dengeleri var, basketbolun da. Avrupaya baktığımız zaman Galatasaray, belki de en fazla bütçeye sahip olan 10 takımdan biri.
12 milyon dolar, Galatasarayda oyuncuların aldığı net transfer ücreti. Vergiler, seyahat masrafları, teknik idare bedelleriyle bu rakamın üzerine %60 koymak zorundasınız. Bu bedelle de Galatasarayın kulüp kasasından toplam 18-19 milyon dolar çıkıyor. Mesela Fenerbahçeyi ele alırsak, örneğin 20 milyon bütçeleri varken kulüp kasasından çıkan miktar 32-33 milyon dolardır.
Oyuncuların paraları ödeniyor zaten. Sadece gecikmeli olarak ödeniyor. Sözleşmelerinde gecikme payı geçildiği zaman... ibaresi bulunan belirli şartlar var. Menajerin on günlük bir ihtar çekme marjının olduğunu biliyorum. Macvan ve N'Dong'un menajerleri de o marjlar içinde hareket ediyorlar.
Medical Park'ın yükümlülüklerini yerine getirmediği, bu yüzden ödemelerde sıkıntı olduğu bir süredir konuşuluyordu zaten. Bu son olayla birlikte mesele su yüzüne çıkmış oldu. Umarım seneye adam gibi bir sponsor buluruz.
Buyrun rezalete gelin.Engin Atsür'e yapılan faulde pozisyona yakın olan hakem centilmenlik dışı faul çalıyo daha sonra Murat Biricik gelip elini indirmesini işaret edip normal faul veriyo