SDN Galatasaray Kulübü

Rufat

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Menchsterei yenecegiz kizlarini seveceyiz:wub:.:laugh:

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
B_14407_B_14375_B_14338_DSCF5679_B.jpg

David Hawkins 5. Periyod'a Konuk Oldu

Galatasaray Medical Park'ın takım kaptanı David Hawkins Galatasaray Televizyonu'nda yayınlanan 5. Periyod'a konuk oldu.

Galatasaray ailesine hoş geldin. Öncelikle transfer sürecin hakkında bize neler söylemek istersin?
Benim için kolay olmadı. Çünkü Türkiye Ligi’nde bir takımdan ötekine transfer olmanın o kadar da hoş karşılanmadığını bilmiyordum. İstediğim takımı seçebileceğimi düşünüyordum. Ancak zorlu bir periyot oldu. Ama sonuç olarak buradayım ve bundan dolayı çok mutluyum.

Peki Galatasaray’ın teklifini nasıl kabul ettin? Temel sebepler nelerdi?
Birçok sebep var ancak öncelikle 3 yıllık sözleşmeye imza atabileceğim, uzun vadeli bir proje istiyordum. Çünkü ben oynayacağım takımın bir parçası olma hedefim vardı. Tabi ki koç da çok önemli bir faktördü. Ergin Ataman zaten geçen sezon Türkiye’ye gelmemde temel etkendi. Geçen sezon Beşiktaş’a onun için gelmiştim. O ve Galatasaray isimleri yan yana gelince, bir de yapılan önemli takviyeleri görünce kararımı verdim. Takım kalitesi tabi ki önemli. Çünkü bir takıma transfer olunca orada kazanmak istersiniz. Bu nedenle takımın kalitesi de çok önemliydi.

Aynı şehirde yaşamaya devam edecek olmak da senin için bir faktör oldu mu?
Tabi ki bu da önemliydi ancak İstanbul dışında herhangi bir takımdan bana teklif gelmedi.

Bu transferin ardından çevrenden, dostlarından nasıl tepkiler aldın? Özellikle iyi bir twitter kullanıcısı olduğunu biliyoruz, oradan nasıl mesajlar geldi?
Galatasaray taraftarlarından çok hoş mesajlar aldım. Bana sürekli basketbol yeteneklerim hakkında övgü dolu mesajlar yolladılar. Ailem ve dostlarım da bu transfer çok sevindiler. Çünkü basketbolda 3 yıllık bir sözleşme çok rastlanan bir durum değildir. Genellikle 1 veya 2 yıllık sözleşmeler önerilir. Bu denli uzun vadeli bir sözleşme, ailemi de çok mutlu etti.

Peki bu 3 yıllık süre zarfında hedeflerin neler?
Hedefim her zaman birinci olmaktır. Bu sezon Beko Basketbol Ligi, Eurocup ve Türkiye Kupası’nı kazanmak istiyorum. Ve gelecek sezon Euroleague’e katılma hakkı elde edip orada da şampiyonluk yaşamak istiyorum. Ancak bu sezonki hedefim, geçen sezon olduğu gibi üç kupayı da kazanmak.

Basketbolda 3 yılın uzun bir süre olduğunu ve birçok şeyin değişebildiğini biliyoruz. Mesela geçen sezon düşük bir bütçeyle Euroleague’e katılan Olimpiakos, turnuvayı şampiyonlukla noktaladı…
Basketbol, otoritelerin favori gösterdiğinin şampiyon olduğu bir oyun değil. Basketbol sahada oyuncularla oynanır. Ve doğru oyuncular bir araya gelip, doğru bir şekilde oynarlarsa her şey mümkündür.

Takımla birlikte geçirdiğin İtalya kampı nasıldı? Bormio ve Sardunya senin adına nasıl geçti?
Bormio ve Sardunya’da tam kadro değildik ancak yine de çalışmalarımızı sağlam temeller üzerinde kurmaya başladık. Birbirimizi tanıdık, sisteme ve birlikte oynamayı öğrenmeye alışmaya çalıştık. Şu anda neredeyse tam kadroyuz, yalnızca bebeği dünyaya gelen Domercant Amerika’ya döndü. Hazır hale geldiğimiz zaman bu takımı çok büyük hedefler bekliyor.

Bu sezon Galatasaray Medical Park çok büyük bir yapılanmaya gitti. Yeni takım arkadaşlarını nasıl buldun?
Bence iyi bir kadroya sahibiz. Takımımız tecrübe ve gençliğin güzel bir karışımı. Bu iyi bir şey, genç oyuncularda büyük başarılar elde etme ve daha iyi oyuncular olma isteği var. Tecrübeli isimler de onlara sürekli yardım etmek için uğraşıyor. Takım içinde uyumu yakaladıkça da birbirimizden daha iyi faydalanacağız.

Bu sezon Henry Domercant ile aynı takımda oynayacaksın. Kendisi programımıza katıldığında senin hakkında Türkçe olarak “Kardeşim” ifadesini kullanmış ve seninle birlikte oynamanın çok eğlenceli olduğunu söylemişti. Sen bu konuda neler söyleyeceksin?
Domercant ile büyük bir geçmişimiz var. İtalya’da onunla hem rakip olduk hem de aynı takımda oynadık. Siena’da birlikte şampiyonluk da kazandık. Orada ikimiz oda arkadaşıydık, burada da öyleyiz. Onunla hep çok iyi ilişkilerimiz oldu. Kesinlikle haklı, o benim “kardeşim”.

İkinizin bir araya gelmiş olması yalnız sizin için değil, Galatasaraylı oyuncular için de büyük şans olsa gerek…
Hem Domercant hem de ben kazanmayı çok isteyen oyuncularız. Bizler iyi insanlarız, takım arkadaşlarımıza yardım etmeyi seviyoruz. Sahip olduğumuz deneyim, kişiliğimiz, hala kendimizi geliştirme isteğimiz takım için çok önemli. Antrenmanlarda bile hala daha iyiye gitmek için çalışıyoruz.

Henry Domercant’in çocuğu dünyaya geldi ve bu nedenle kendisi Amerika’da. Bu konuda neler söyleyeceksin, belki de bu bebek Galatasaray’a da uğur getirir…
İkinci çocuğu dünyaya geldi ve ilk erkek çocuğuna kavuştu, bu nedenle de çok mutlu. Çünkü bir erkek basketbolcu için, oğlunu da kendisi gibi basketbol oynarken görmek hayali çok önemlidir. Domercant ve ailesi adına çok mutluyum.

Erkek çocuğun önemli olduğunu söyledin, peki kendi özel hayatın hakkında neler söyleyeceksin?
Benim ilk çocuğum erkekti, bu yüzden o meseleyi erkenden hallettim. İki de kız çocuğum dünyaya geldi. Oğlum şu an ortaokulda, kızlarımdan biri ortaokulda, diğeri ise henüz okula başlamadı. O ve annem, bu sezon İstanbul’a gelecekler. Deniz aşırı bir ülkede oynamanın dezavantajlarından biri de bu. Birçok zor karar vermeniz gerekiyor. Bunun başında da aileniz geliyor. Diğer iki çocuğum Amerika’da eğitimlerini sürdürüyor, küçük kızımızı ise buraya getirmeye karar verdik.

İstanbul’da boş zamanlarında neler yapıyorsun?
İstanbul’da geçen sezon harika zamanlar geçirdim. Çok güzel, sürekli yaşayan bir şehir. Ailenizle de yapabileceğiniz birçok şey var. Özellikle alışveriş merkezlerini çok seviyorum. Restoranlar da tıpkı Amerika’da olduğu gibi oldukça fazla sayıda. O nedenle uyum sağlamam zor olmadı, alışamadığım tek şeyse kesinlikle trafik!

Trafik Amerika’ya benzemiyor mu?
Belki New York’ta olabilir ancak Amerika genelinde böyle bir trafik yok. New York’u da bu nedenle sevmiyorum zaten. Benim geldiğim şehir New York veya İstanbul kadar büyük değil. Bu nedenle o denli trafik yaşanmıyor.

Amerika’da favori şehrin neresi?
İnsanın evi gibisi yok bu nedenle Washington DC ama Miami ve Las Vegas’ı da yazın tatile gitmek için seviyorum.

NBA maçlarını da takip etmeyi seviyorsun değil mi?
Geçen sezon finalleri izleme şansı buldum. Miami ve Oklahoma City’nin 3. Karşılaşmasını izledim. Benim için çok güzel bir deneyimdi, böyle maçları izlemek büyük bir heyecan.

Aralarında arkadaşların var mı?
Oklahoma City’den Kevin Durant yakın arkadaşım. Şu an favori oyuncularım LeBron James ve Dwyane Wade. İkisini bir arada izlemek büyük keyif oldu.

Belki Kevin Durant ile bize bir röportaj ayarlarsın?
O çok rahat bir insan, böyle şeylere çok açık. Kevin Durant bir süper star, ancak gerçekten çok alçakgönüllü.

Kısa bir süre önce Galatasaray Medical Park’ın birinci kaptanı seçildiğin açıklandı. Beşiktaş’ta da kaptan sendin. Senin için ilk sezonunda büyük bir onur olmalı, tabi Galatasaraylılar için de büyük bir mutluluk…
Benim için büyük bir onur, aynı zamanda da büyük bir sorumluluk. Ancak böyle büyük sorumluluklar almayı seviyorum. Tabi ki bu kaptanlık beni diğerlerinden üstün bir konuma koymuyor. Sadece koçum bana takım arkadaşlarıma her fırsatta liderlik etmem için güvendi. Ben de bu görevden büyük onur duydum ve bu sorumluluğu iple çekiyorum.

Biraz da Ergin Ataman’dan bahsedelim. Sohbetimizin başında Galatasaray’ı tercih etmende en büyük etkenlerden birinin Ergin Ataman olduğunu söylemiştin. Onun hakkında neler söyleyeceksin?
Harika bir kişilik. İkimiz de her zaman birbirimizin işine büyük saygı duyduk. Avrupa’nın en iyi koçlarından biri, beni de oyuncu olarak hep çok beğeniyor. Daha önce hep ona karşı oynamıştım, geçen sezon ilk kez birlikte oynadık ve her şey harika gitti. Kazandığınız sürece her şey yolunda gider. Biz de geçen sezon 3 kupa kazandığımız için, şu anda ilişkimiz gerçekten harika.

Senin de söylediğin gibi geçen sezon Beşiktaş’ta üç kupa kazandınız. Ve Ergin Ataman da Galatasaray’da bu sezon hedeflerinin aynı başarıyı tekrarlamak olduğunu söyledi. Bu hedef senin üzerinde bir baskı kuruyor mu?
Üstümde baskı yok çünkü bu gerçekleşebilecek bir hedef. Oyuncu kalitemiz, koçumuz, imkanlarımızla bunu başarabilecek güçteyiz. Artık her şey bize kalıyor. Ama bu bir baskı değil çünkü başarabiliriz. Daha iyi bir oyuncu olmak için kazanmanız gerekir. Bizim kadromuzda da bu anlayışta oyuncular var. Bu nedenle yeni sezonu heyecanla bekliyorum.

Geçen sezon Galatasaray’a karşı birçok maçta oynadın. Abdi İpekçi atmosferini de çok iyi biliyorsun. Yeni sezonda da maçlar Abdi İpekçi’de oynanacak ve en az geçen sezonki gibi bir atmosfer olacak. Sen Abdi İpekçi atmosferi ve Galatasaray taraftarları hakkında neler söyleyeceksin?
Özellikle Play-off’larda o atmosferi yakından görmüştüm. Bütün tribünler sarı kırmızıydı ve çok coşkulu bir taraftar grubu vardı. Özellikle geçen sezon onlara rakip olduğum için beni pek sevmediklerini düşünüyorum ama Galatasaray formasıyla oraya çıkıp onların tarafına geçmek için sabırsızlanıyorum.

Euroleague organizasyon komitesi geçen sezon Euroleague’in en iyi taraftar grubu olarak Galatasaraylı taraftarları seçmişti. Ve CSKA maçında da desibel rekorunu kırdılar…
Bizim de ihtiyacımız olan tam olarak böyle bir şey. Herkesin elinden gelen her şeyi ortaya koyması gerekiyor. Oyuncular ve teknik heyetin yanı sıra taraftarımıza da büyük iş düşüyor. Kazanmak için herkesin birbirini motive etmesi gerekiyor.

Gelecek sezon sahada nasıl bir Galatasaray Medical Park izleyeceğiz? Ortaya çıkan ilk görüntü; atletik, mücadeleci bir takımın bizi beklediği yönünde…
En önemlisi de herkesin sahada o enerjiyi yansıtması. İstediğimiz sayıları atamadığımız, savunmada istediğimiz işleri yapamadığımız günler olacak. Bizim böyle durumlarda tek yapabileceğimiz şeyse 40 dakika boyunca her şeyimizi sahaya yansıtmak.

Bir lakabın var mı? Domercant, HD ve H-Bomb gibi lakapları olduğunu söylemişti...
Benim İtalya’da ilk lakabım Hawkins’in kısaltması “Hawk” yani şahindi. Ancak İtalyancası “Falco” olduğu için böyle sesleniyorlardı. Türkiye’ye geldiğimde ise bana yeni bir lakap konmadı. Belki Galatasaray taraftarı bana bir lakap bulur.

Ben senin için bir lakap buldum, “Big Boss”.
“Big Boss” güzel…

Çünkü sana baktığım zaman başta gözlüklerin olmak üzere hem dış görünüşünle bir patron gibi duruyorsun hem de takımın yeni liderisin.
Belki sadece “Boss” daha güzel olabilir.

Sadece “Boss”. Çünkü futbol takımımızın kaptanı Tomas Ujfalusi’nin lakabı “Big Chief” idi. Bu lakabı ona biz bulmuştuk ve bütün taraftarlar bunu kabullenmişti.
Peki o zaman, “Boss”…

O zaman sana “Boss” diyeceğiz bundan böyle. Sana gerçekten çok yakıştı. Müzik dinlemeyi çok sevdiğini biliyoruz. Ne tür müziklerden hoşlanırsın?
Daha çok Hip-Hop ve R&B dinliyorum. Ama her türlü müziği severim. Daha önce duymadığınıza eminim ama Washington DC’de “Go-go” diye bir müzik türü var. Bateri, gitar, klavye gibi enstrümanlarla müzik grupları canlı olarak yapıyor bu müziği ve ben de bu kültürle büyüdüm.

Şarkı söyler misin peki?
Hayır, benim dinlemem daha iyi.

Artık programımızın sonuna yaklaşıyoruz, futbol izlemeyi sever misin?
Futbol bilgimi geliştirdim ancak o kültürde büyümedim. İzlediğim ilk futbol maçı, yılını tam hatırlamıyorum, futbolu takip ediyorsanız siz bilirsiniz, 2005 veya 2006’daydı. Takımlardan biri Milan’dı ve Şampiyonlar Ligi finaliydi.

Liverpool. İstanbul’da oynanmıştı o karşılaşma.
Evet Liverpool’du, Milan 3-0 öndeydi. Ve izlediğim ilk karşılaşma penaltılara kaldı.

Staydumda mıydın?
Hayır. Canlı izlediğim ilk maç Roma – Lazio maçıydı.

Gerçekten şanslısın çünkü o final gerçekten efsanevi bir maçtı.
Bu maçlardan sonra futbola ilgim ve futbol bilgim fazlasıyla arttı. Ancak gerçek bir futbol taraftarı olduğumu söyleyemem.

Galatasaray taraftarları seni Türk Telekom Arena’da bir özellikle bir Şampiyonlar Ligi karşılaşması izlerken görecekler mi?
Stadyumda en az bir maç izleyeceğime söz veriyorum.

Manchester United Şampiyonlar Ligi maçı için İstanbul’a gelecek…
Evet bu gerçekten harika bir maç olur. Çünkü stada gitmişken en güzel atmosferlerden birini görmek isterim.

O zaman eğer bir aksilik olmazsa Galatasaray-Manchester United maçında seni ağırlamaktan büyük mutluluk duyarız.
Orada olacağım.

Sana söylediğim gibi Toma Ujfalusi futbol takımımızın kaptanıydı. Ancak maalesef sakatlandı ve birkaç ay sahalardan uzak kalacak. Bu nedenle Prag’da şu an. Sana da dediğim gibi onun lakabı “Big Chief”. Ona ne mesaj göndermek istersin?
“Big Chief”, bir kaptandan öbürüne, takımının yanında olmak istediğini biliyorum, sakatlığın için çok üzüldüm. Olabildiğince çabuk iyileşebilmen için tanrıya dua edeceğiz. Umarım bir an önce şampiyonluk yolunda takımına tekrar liderlik edersin.

Gerçekten çok duygusal, kalpten gelen bir mesajdı. Bunun için sana çok teşekkür ederim. Peki son olarak taraftarımıza ne mesaj göndermek istersin?
Onlara verdikleri ve verecekleri tüm destekten dolayı teşekkür ederim. Onlara bütün kupaları armağan edebilmek ve taraftarımıza heyecan yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

“Boss”, sana yeni sezonda başarılar diliyorum ve 3 kupayı gerçekten bekliyoruz. Bu röportaj için de çok teşekkür ederiz.
Benim için de büyük keyifti, ben teşekkür ederim.

Galatasaray.org

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Herkes gibi O da trafikten şikayetçi.

Konu dışı olacak Halil Altıntop oha! O nasıl bir goldü öyle? :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
B_14399_Sofyane_B.jpg

Sofyane Mehiaoui ve Mustafa Korkmaz Galatasaray'da

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, İspanya'nın SSD Santa Lucia takımından oyun kurucu Sofyane Mehiaoui ve İtalya'nın Lottomatica Elecom Roma takımından Mustafa Korkmaz ile kesin anlaşmaya varmıştır.

3 Ekim 1983'te Cezayir'de dünyaya gelen Sofyane Mehiaoui Fransa Milli Takımı'nda da forma giyiyor. 2010 Dünya Şampiyonası'nda finalde Avustralya'ya kaybeden Fransa'nın önemli oyuncularından biri olan ve maç başına 5,6 asist üreten Mehiaoui daha önce Fransa'nın Hyeres Handiclub, CS Meaux takımlarında da oynadı. Son üç sezonda İtalya Ligi'nde şampiyonluk gören ve 2010'da RSV Lahn-Dill önünde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finali oynayan Mehiaoui geçtiğimiz sezon İstanbul'da düzenlenen organizasyonda da Galatasaray'a karşı 18 sayı üretmişti. Sofyane 3 puan ile parkede yer alıyor.

18 Ocak 1988'de Almanya'da dünyaya gelen Mustafa Korkmaz Hollanda Milli Takımı'nda da forma giyiyor. İtalya öncesi Almanya'nın Köln99ers ve ASV Bonn takımlarında oynayan Korkmaz 3 puan ile parkede yer alıyor.

http://www.galatasaray.org/basketbol/tekerleklisandalye/haber/14399.php

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Rakamlarla Antalyaspor Karşılaşması

B_14408_1B.jpg

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Spor Toto Süper Lig'in dördüncü haftasında Medical Park Antalyaspor ile Antalya Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda karşılaştı. Takımımız, mücadeleden Johan Elmander, Nordin Amrabat, Burak Yılmaz ve Umut Bulut'un golleriyle 4-0 üstün ayrılarak Süper Lig'de liderliğini sürdürmeyi başardı.

Karşılaşmanın öne çıkan rakamları ise şu şekilde oldu:

4 – Umut Bulut, ligde 34 maçlık periyoda geçilen 1994-1995 sezonundan sonra ilk dört haftada gol atan dördüncü Galatasaraylı oldu. Son olarak 2006-2007 sezonunda Sasa Ilic, sırasıyla Ankaraspor, Kayserispor (2), Manisaspor, Gaziantepspor ağlarını havalandırmayı başarmıştı. Daha önce Arif Erdem, 2002-2003 sezonundaki ilk beş lig maçında altı gol ve Saffet Sancaklı, 1994-1995 sezonundaki ilk yedi lig maçında dokuz gol atmayı başarmıştı.

5 – Galatasaray, geride kalan dört haftada kaydettiği 12 golle Spor Toto Süper Lig’in en skorer takımı olurken beş oyuncu üzerinden gole ulaştı: Umut Bulut, Johan Elmander, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Nordin Amrabat. Ayrıca üçüncü haftadaki Bursaspor maçında rakip oyuncu Musa Çağıran, takımımız adına kendi kalesine bir gol atmıştı.

8 – Galatasaray, 2011-2012 sezonunun 18. haftasında İstanbul BŞB’yi 4-1’lik skorla geçerken Fatih Terim’in üçüncü teknik adamlık döneminde ilk kez bir lig maçında dört gol atıyordu. Takımımız, İstanbul BŞB karşılaşmasıyla birlikte gelişen 27 maçlık periyotta ise sekiz maçta dört veya daha fazla gol atmayı başardı: İstanbul BŞB (4-1), Samsunspor (4-2), KDÇ Karabükspor (5-1), Ankaragücü (4-0), Sivasspor (4-0), Manisaspor (4-0), Trabzonspor (4-2) ve Medical Park Antalyaspor (4-0).

9 – Galatasaray’ın ilk dört haftada forvet pozisyonunda kullandığı üç oyuncu skora toplam dokuz gollük bir katkıda bulundu. Umut Bulut, sezonun ilk bölümünde beş golle öne çıkan isim oldu. Johan Elmander ve Burak Yılmaz ise ikişer golle takım arkadaşlarını takip etti.

18 – Galatasaray, Fatih Terim’in başında olduğu 2011-2012 ve 2012-2013 sezonunda ligde karşılaştığı 18 takımı da en az bir kez yendi. Samsunspor, Ankaragücü, Kayserispor, Sivasspor, Gençlerbirliği, Orduspor, Manisaspor, Beşiktaş ve Trabzonspor’u ikişer defa mağlup eden takımımız, sırasıyla Eskişehirspor, Bursaspor, Fenerbahçe, İstanbul BŞB, KDÇ Karabükspor, Gaziantepspor, Mersin İdman Yurdu, Kasımpaşa ve Medical Park Antalyaspor karşısında ise birer kez kazandı. Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in beşinci haftasında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da ağırlayacağı Akhisar Belediyespor’u yenmesi hâlinde bu başlık altındaki örnek sayısını 19’ya taşıyacak.

20 – Galatasaray’ın 2011-2012 sezonunda kazandığı lig şampiyonluğundaki 34 haftalık ilk bölümde doksan dakika forma giydiği 32 maçın 16’sında rakiplerine gol izni vermeyerek 1994-1995 sezonundan sonra bu alanda en başarılı Galatasaray kalecisi olan Fernando Muslera, altı haftalık Süper Final takviminde de üç maçta gol yemeden soyunma odasına dönmüştü. Uruguaylı, bu sezon ise ilk kez rakiplerine gol izni tanımayarak Galatasaray’da 90 dakikasını tamamladığı 42 lig maçının 20’sinde bu başarıyı tekrarlamış oldu.

38 – Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde 38. defa bir milli maç arasının ardından ligde sahaya çıktı. Daha önceki 37 karşılaşmada 25 galibiyet, yedi beraberlik ve beş yenilgi alan Terim’li Galatasaray, Antalyaspor’u 4-0 yenerek galibiyet sayısını 26’ya çıkardı.

201 – Medical Park Antalyaspor önünde Galatasaray’ın başında 325. resmi karşılaşmasına çıkan Fatih Terim, 201. kez galibiyet sevinci yaşadı. Tecrübeli teknik adam, lig tarihinde ise Galatasaray ile 240 maçta 158 galibiyet, 54 beraberlik ve 28 mağlubiyet aldı.

1001 – Lig tarihindeki (1959 yılı itibarıyla) 1000. galibiyetini 2012-2013 sezonunun üçüncü haftasında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da Bursaspor’u 3-2 yenerek alan Galatasaray, Antalyaspor önünde 4-0 kazanarak galibiyet sayısını 1001’e getirdi.

Galatasaray

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Atletico 4-0 önde. Arda şu an oyundan çıkıyor. 3. golü O attı. :)

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
herkese merhaba Aslanlar
Adamın kralı naber [MENTION=3261]ben[/MENTION]eficence

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Anasayfa Şampiyonlar Ligi'ne hazır. :)

http://www.galatasaray.org

Galatasaray, Bolu İzzet Baysal Turnuvası'nda Birinci Oldu

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı yeni sezon hazırlıkları kapsamında katıldığı Bolu İzzet Baysal Turnuvası üçüncü ve son maçında Edremit Bld. ile karşılaştı. Takımımız, Bolu'daki mücadeleyi 74-51'lik skorla kazandı ve turnuvayı birincilikle tamamladı. Karşılaşma sonrası verilen kupayı Alba Torrens kaldırdı.

Organizasyonun ilk iki günü şu sonuçlar alınmıştı:

14 Eylül Cuma
Galatasaray 76-60 Samsun Basketbol
Canik Bld. 60-68 Edremit Bld.

15 Eylül Cumartesi
Galatasaray 75-63 Canik Bld.
Samsun Basketbol 67-60 Edremit Bld.

Galatasaray'da altyapıdan yetişen 1990 doğumlu oyuncumuz Yasemen Saylar 8/8 saha içi isabetiyle şut kaçırmadan 16 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile yıldızlaşırken Bahar Çağlar 10 sayı, 6 ribaund, Işıl Alben 8 sayı, 5 ribaund, Özge Yavaş 7 sayı, 3 asist ve Gülşah Gümüşay da 7 sayıyla oynadı. Şaziye İvegin 4 sayı, Ayşe Cora 4 sayı, Şebnem Kimyacıoğlu ise 2 sayı kaydetti. Karşılaşmada Nevriye Yılmaz oynamadı. Takımımız iki sayılık atışlarda 27/38 (% 71) ile isabet bulurken üç sayılık atışlarda 3/22 (%13,6) ile oynadı.

1. Çeyrek: 13-7
2. Çeyrek: 18-13 (31-20)
3. Çeyrek: 22-15 (53-35)
4. Çeyrek: 21-16 (74-51)

Bugün Bolu'dan dönecek olan takımımız 27-29 Eylül tarihleri arasında Macaristan'ın Zalaegerszeg bölgesine geçecek ve burada iki hazırlık maçı oynayacak. 5 Ekim'de Slovenya'nın kış sporlarıyla ünlü Kransjka Gora kasabasına hareket edecek olan Galatasaray, 6-9 Ekim tarihleri arasında burada da özel bir turnuvaya katılacak. Hırvatistan'dan Gospic Croatia Osiguranje, Sırbistan'dan ZKK Partizan Galenika takımlarının organizasyonda yer alması kesinleşti. Ayrıca Almanya'dan TSV 1880 Wassenburg veya Slovenya'dan Ilirija Ljubljana takımlarından biri de turnuvaya dahil olacak. Slovenya kampı sonrası Galatasaray 10 Ekim'de İstanbul'a dönüş yapacak. Takımımız sezonun ilk resmi maçına 17 Ekim Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Fenerbahçe karşısında Ankara'da çıkacak. 20 Ekim'de TKBL'deki lk maçını Ceyhan Belediyesi ile oynayacak olan Galatasaray 24 Ekim'de ise Kadınlar Avrupa Ligi ilk maçında Novi Zagreb ile deplasmanda mücadele edecek.

http://www.galatasaray.org/basketbol/bayan/haber/14413.php

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Duruşu da vuruşu da!

Saç stilleri de, yaşları da, krampon sponsorları da, gol vuruşları da, frikik teknikleri de, kariyer değişimleri de aynı. G.Saray'ın golcüsü Burak, R.Madrid'in süperstarı Ronaldo karşı karşıya!..

Galatasaray taraftarını Antalyaspor deplasmanında attığı nefis frikik golüyle ayağa kaldıran Burak Yılmaz, vuruş tekniğiyle Cristiano Ronaldo'ya selam yolladı. Süper Lig'in son gol kralı, sarı-kırmızılı takımda frikikleri kullanan yakın arkadaşı Selçuk'un bıraktığı topu nefis bir vuruşla Antalyaspor ağlarına göndermişti. Cristiano Ronaldo gibi kariyerinin ilk döneminde sağ kanatta görev yapan ve Trabzonspor'da golcü kimliğini ön plana çıkartan Burak Yılmaz, Portekizli yıldızla birçok ortak özelliğe sahip. İki golcünün de krampon sponsorları ortak, Ronaldo, dünyanın en hızlı forvetlerinden biri, Burak da Türkiye'nin ara paslarına en iyi koşu yapan golcüsü. İki oyuncunun saç modellerinin benzerliği dikkat çekiyor. Burak Yılmaz'ın uzun zamandır Ronaldo gibi "Ölü yaprak vuruşu" denilen vuruş stilini idmanlardan sonra çalıştığı biliniyor.

Cristiano Ronaldo
Frikiklerde destek ayağını vuruş yaptığı sağ ayağıyla çok iyi dengeleyen Ronaldo'nun en büyük kozu kalecileri şaşkına çeviren "Ölü yaprak" vuruşları. Bu sezona iyi başlamayan Portekizli golcünün 4 maçta (334 dakika) 2 golü bulunuyor.

Burak Yılmaz
Burak da Ronaldo gibi frikiklerde vuruş anı öncesinde yoğun konsantrasyonu ile dikkat çekiyor. Destek ayağına verdiği açıyla topun falsosunu istediği gibi ayarlayan milli oyuncu bu sezon Galatasaray'da 3 maçta 104 dakika forma giydi ve 2 gol attı.

Elmander ve Balta'dan iyi haber
Galatasaray'da Antalyaspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan Elmander ve Hakan Balta'nın yapılan kontrolleri sonrasında doktorların raporları teknik heyeti sevindirdi. İki oyuncunun da önemli bir sakatlığı olmadığı açıklanırken, kasığındaki ağrılarından şikayetçi olan Hakan Balta'nın hafif idmanlarla Man. United maçına hazırlanacağı öğrenildi.

http://www.sabah.com.tr/SabahSpor/Futbol/2012/09/17/durusu-da-vurusu-da

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Kulüp ana sayfasındaki bazı linkler ölmüştü, düzelttim. Arena'nın da bir kaç resmini ekledim. Bir bakın nasıl olmuş.

Keşke ManU maçında böyle bir kareografi hazırlansa;

e8Mlc.jpg

Bir de, Ana sayfaya Şampiyonlar ligiyle ilgili bir görsel ekleyelim mi?

9VjZn.jpg

Bunu mesela.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Kadıköy Fatihi yazsını filan silsen olur aslında. O sezon geçti, kalbimizde yaşıyor. :D

Sondaki görseli en başa ekleyebilirsin.

Bir de takım kadrosu resmini yenilersen iyi olur. 2012/2013 olarak da başlığı değiştir. :)

Baktım da şimdi Cris'le Furkan'ın resmi eklendi sanıyordum daha eklenmemiş. Resim kalsın 2011-2012'yi değşitir.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Kadıköy Fatihi yazsını filan silsen olur aslında. O sezon geçti, kalbimizde yaşıyor. :D

Sondaki görseli en başa ekleyebilirsin.

Bir de takım kadrosu resmini yenilersen iyi olur. 2012/2013 olarak da başlığı değiştir. :)

Baktım da şimdi Cris'le Furkan'ın resmi eklendi sanıyordum daha eklenmemiş. Resim kalsın 2011-2012'yi değşitir.

lvOgO.jpg

Bu resimden bahsediyoruz dimi abi?

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Eyvallah. :)

Teknik kadroda da 2011-2012 yazıyor. Onu da düzelttin mi süper olacak. :)

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Selçuk İnan ve Burak Yılmaz tavla oynarsa...Sizce kim kazanır :D

Video Burak Trabzon dayken.Acaba bi sonraki maçtaki frikik için tavla oynarlar mı :D

[video=youtube;D-hqOsjGWA0]https://www.youtube.com/watch?v=D-hqOsjGWA0&feature=player_embedded[/video]

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
"M.United'ı yenmek olay..."

Manchester United’ı devirmenin hesaplarını yapan Fatih Terim, ünlü İngiliz ekibini gözlerinde büyütmediklerini söyledi.

fatih_534_terim.jpg

Sarı-kırmızılı hoca, “Dünya onları favori gösteriyor, ama biz hiçbir rakibi gözümüzde çok büyütmeden veya küçültmeden bir program içindeyiz. Alacağımız iyi bir sonuç bizi ileri taşıyacaktır. İyi oynamak, iyi mücadele etmek ve mümkünse deplasmanda yapılmamışı başarmak hedefimiz. Daha önce 3-3 berabere kalındı ve rövanş da golsüz sona erdi. Biz de en iyi sonucu ki bu kazanmaktır alma duygusuyla hareket edeceğiz” dedi.
Old Trafford’a ilk kez çıkacağını da kaydeden Fatih Terim, "Kagawa’la bizim de ilgilendiğimiz bir gerçek. Çok önemli oyunculara sahipler. Van Persie, Valencia, Nani, Young ve Welbeck var. Orada bir şey yaparsanız olaydır. Yenilmek ise kolay" diye konuştu.

NE DEDİLER?

ELMANDER: İçimde çok olumlu hisler var. Old Trafford’un atmosferi harikadır, ama bizim stadımız kadar değil. Çok güçlü ve skor odaklılar. Rooney’nin ilk karşılaşmada oynamaması bizim için bir avantaj olabilir.

HAMİT: M.United’ı çocuklar bile tanıyor. Dikkatli olmak ve beraber oynamak lazım. Önemli oyuncularından ziyade hocaları bir efsane. Bizim de böyle bir ortamımız var.

EBOUE: Öncelikle kendi futbolumuzu korkmadan sahaya yansıtmamız gerekiyor. Her oyuncusu birbirinden değerli. Old Trafford’un harika bir atmosferi var.

UMUT: Kolay bir maç olmayacak. İyi bir sonuçla ayrılacağımıza inanıyorum. Kesinlikle çekinmiyoruz. İyi bir tecrübe olacak.

CRİS: Zor ve karışık bir maç bizi bekliyor. Bu tür takımlara karşı minimum hata yapmalısınız. Özellikle yeni transferleri Van Persie’ye dikkat etmeliyiz. Bence bu maçtaki anahtar sözcük konsantrasyon.

http://www.webaslan.com/futbol/m-unitedi-yenmek-olaySXHBQ53242SXQ

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Basketbol Kombineleri Genel Satışa Çıktı!

2012-2013 sezonu basketbol kombineleri bugün saat 15:00 itibariyle satışa çıktı.

Kombine almak isteyen taraftarlarımız, resmi kombine satış sitemiz www.gucumuzsizsiniz.com üzerinden veya Türk Telekom Arena kombine satış ofisimizden kombinelerini satın alabilirler.

Resmi kombine satış sitemiz günün her saatinde aktif olup, satış ofislerimiz hafta içi saat 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Kombineler, 2012-2013 sezonunda Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takımı ve Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nın maçlarında geçerli olacaktır.

Kombine kart fiyatları aşağıda belirtilmiş olup GS Bonus kart sahiplerine %10 indirim ve 12 taksit avantajı bulunmaktadır.

[TABLE="width: 252"]
[TR]
[TD="class: xl36, width: 64, bgcolor: white"]Protokol[/TD]
[TD="class: xl22, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]102[/TD]
[TD="class: xl28, width: 179, bgcolor: white, colspan: 5"]Tüm Koltuklar[/TD]
[TD="class: xl36, width: 64, bgcolor: white"]3.500 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]103[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]104[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl36, width: 64, bgcolor: white"]Saha İçi VIP[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]2[/TD]
[TD="class: xl39, width: 62, bgcolor: white, colspan: 2"]1. Sıra[/TD]
[TD="class: xl45, width: 55, bgcolor: white, align: right"]1.250 TL[/TD]
[TD="class: xl39, width: 62, bgcolor: white, colspan: 2"]2-3-4. Sıralar[/TD]
[TD="class: xl36, width: 64, bgcolor: white"]800 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]3[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]4[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl25, width: 64, bgcolor: white"]Saha İçi[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]1[/TD]
[TD="class: xl48, width: 62, bgcolor: white, colspan: 2"]1. Sıra[/TD]
[TD="class: xl24, width: 55, bgcolor: white, align: right"]400 TL[/TD]
[TD="class: xl48, width: 62, bgcolor: white, colspan: 2"]2-3-4. Sıralar[/TD]
[TD="class: xl25, width: 64, bgcolor: white"]400 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl36, width: 64, bgcolor: white"]Saha İçi Pota Arkası[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]7[/TD]
[TD="class: xl36, width: 64, bgcolor: white"]350 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]9[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]19[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]11[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl36, width: 64, bgcolor: white"]Saha İçi Bench Arkası[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]12[/TD]
[TD="class: xl36, width: 64, bgcolor: white"]400 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]13[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl36, width: 64, bgcolor: white"]Tribün[/TD]
[TD="class: xl22, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]101[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]113[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]119[/TD]
[TD="class: xl23, width: 55, bgcolor: #ffffcc, align: right"]208[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]213[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]218[/TD]
[TD="class: xl36, width: 64, bgcolor: white"]250 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]108[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]114[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]201[/TD]
[TD="class: xl23, width: 55, bgcolor: #ffffcc, align: right"]209[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]214[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]219[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]109[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]115[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]202[/TD]
[TD="class: xl23, width: 55, bgcolor: #ffffcc, align: right"]210[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]215[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]220[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]111[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]117[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]203[/TD]
[TD="class: xl23, width: 55, bgcolor: #ffffcc, align: right"]211[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]216[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]112[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]118[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]204[/TD]
[TD="class: xl23, width: 55, bgcolor: #ffffcc, align: right"]212[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc, align: right"]217[/TD]
[TD="class: xl23, width: 31, bgcolor: #ffffcc"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

http://www.galatasaray.org/basketbol/haber/14410.php

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
D-Smartı olan cafe bulamıyorum koskoca ilçede iyi mi ? Tek maçlık satın alma imkanı yok mu netten yahu