SDN Galatasaray Kulübü

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
valla kardeşim bnm niyetim maça gitmek saat 9 da veya 10 da gelsem düğüne bir saat görünsem yeter diye düşünüyorum ama sonra cocuğa ayıp olmasın diyorum ya :D gerci kendileride fenerli ama neyse kan bağı var:D:D:D:D

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Günaydın Renktaşlar. Haftasonunuz güzel geçer İnşallah...

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Günaydın way_be :) Hocam valla ben olsam biraz kalırdım sonra basar giderdim maça zaten kuzenin o heyecanlı senin olmadığını anlamaz bile :D

--- Mesaj Güncellendi ---

Eyvallah hocam :)

doğru söylüyorsun aslında bakalım ne olacak

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Johan elmander orduspor maçı kadrosuna alınmış beyler :)

RKYuckeN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
millet herkese benden iyi hafta sonular ve galatasaray'ada her konuda başarılar diler

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
elmaander oynasın abi ya 45 dk bile oynasa yeter defansı yıpratır hiç olmazsa

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Günaydın kardeşlerim, gününüz hayırlı ve mutlu geçer inşallah.Bizim vizeler başlıyor bu hafta, bir haftalık süreçte daha az girerim buraya.

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
"Ben olduğum sürece Terim burada"

Galatasaray Kulübü'nün Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuşma yapan başkan Ünal Aysal, Fatih Terim'le el sıkışıp anlaştıklarını ve kendisinin başkanlığı süresince Terim'in takımın başında olacağını açıkladı.

aysal3_1X2VU.jpg

Galatasaray Kulübü'nün Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde başladı.

Genel Kurul Divan Başkanlığı'na Prof. Dr. Hamdi Yasaman seçildi.

Kongrede, Galatasaray Kulübü'nün 2012 yılı tahmini bütçesi görüşülüp, karara bağlanacak ve sarı-kırmızılı kulüp yönetiminin 2011 yılı faaliyetleri mali ve idari bakımdan ayrı ayrı ibra için genel kurul üyelerinin oyuna sunulacak.

Mali genel kurulda ayrıca, sarı-kırmızılı kulüp yönetimi, tenis ve satranç şubelerinin açılması, Mecidiyeköy'de bulunan kulüp arazisinin değerlendirilmesiyle ilgili genel kurul üyelerinden yetki isteyecek, disiplin cezası alan üyelerin başvuruları görüşülerek, karara bağlanacak.
Aysal: Ben olduğum sürece Terim burada
Genel kurul başlangıcında 165 üyenin katılımının olduğu duyurulurken, toplantıda saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, kulüp başkanı Ünal Aysal'ın sunuş konuşmasına geçildi. İşte Aysal'ın genel kuruldaki konuşması;

"TRANSFER İÇİN KISITLI ZAMANIMIZ VARDI"

Görevi devraldıktan sonra transfer için çok kısıtlı zamanları olduğunu söyleyen Ünal Aysal, İlk önceliği futbol ve diğer branşlarda başarılı bir takım yaratmayı ilk hedef olarak belirledik. Transferlerimizi çok dar bir zamanda yapmak zorundaydık. Deneme yanılma yönüyle transfer yapamazdık" dedi.

"KUPA ALDIK DİYE BORCUMUZU SİLMİYORLAR"

Önemli olanın finalsal yönetim olduğunu belirten Aysal, Kimse kupa aldık diye borçlarımızı silmiyor. İşe başladığımızdaki karamsar günler artık geride kaldı. Tünelin ucunda artık ışık görünüyor. Geleceği yarın inşa edemeyiz, bu temellerin bugün atılması gerekiyor. Galatasaray'ın mali sorunu yoktur, mali açıdan yönetim sorunu vardır" diye konuştu.

"FİNANSAL FAIR-PLAY'İN YAPTIRIMLARI ÇOK AĞIR OLACAK"

UEFA'nın uygulayacağı finansal fair-play denetimine de değinen başkan Ünal Aysal, Finansal fair-play uygulandığında geçmiş yılların da hesabı verilecek. UEFA, bu kriterlere uymayan takımlara ağır cezalar verecek. İstenilen çok zor şeyler değil ama yaptırımları çok ağır. Bazı kulüpler finansal fair-play için daha zaman olduğunu düşünüyor ama 2014'te bu denetim başlayacak ve 2014'te geçmiş yılların da hesabını vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"HİSSE SATIŞINDA YATIRIMCIMIZI DÜŞÜNDÜK"

Medyada günlerce konuşulan hisse satışı konusuna da değinen Aysal, "Hisse senedir satışları bize verilen yetki dahilinde yapılmıştır. Bizim hisse senedi satışlarımızın ardından bazı yazarlarımız, adeta bizi soyguncu ilan etti. Ama yatırımcıya yapılacak en kötü şey, kurumu kaynaksız bırakmaktır. Çok düşen hisse senetlerimiz, bu satışın ardından bir anda yükseldi. Bakalım bunun ardından ne diyecekler çok merak ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"ESKİ KURALLARA GÖRE ŞAMPİYON OLDUK"

Spor Toto Süper Lig'de ilk sırada bulunduklarını ve eski kurallara göre şampiyon olduklarını söyleyen Ünal Aysal, "Eski kurallara göre sezonu lider tamamladık ve eski adıyla şampiyon olduk. Futbol, eski kurallarla oynansaydı, futbolda şu an şampiyon olmuştuk. Bu konu açılmışken, teknik direktörümüz Fatih Terim ve yardımcılarına çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Türk Telekom Arena'da doluluk oranımız yüzde 86'ya ulaştı" diye konuştu.

"AVRUPA MAÇLARIMIZ İÇİN TAKVİYE YAPACAĞIZ"

Futbol takımına, yurt dışında oynanacak zorlu maçlar için takviyeler yapmak zorunda olduklarını da açıklayan Aysal, "Futbolda bizi yurt dışında bekleyen daha önemli sınavlar için yeni takviyelerin gerektiği çok açık. Fatih Terim'le beraber bu konuda ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Arkadaşlarımız dünyanın her yerinde araştırma içerisindeler. Bu araştırmanın bize önümünüzdeki yıllarda, sadece sportif değil ekonomik başarı da getireceğini söylemek mümkün. Ancak en önemli hedefimiz, son 7-8 yıl içinde çok zayıflayan altyapı faaliyetlerimizin, süratle onarılmasıdır" dedi.

"SON 11 YILDA, 112 OYUNCU TRANSFER ETMİŞİZ"

Son yıllarda transfer edilen oyunculardan büyük zarar edildiğini belirten Ünal Aysal, "Son 11 yılda toplam, 112 oyuncu transfer etmişiz. Bunların 60'ı yabancı. Bonservisle aldığımız 49 oyuncudan sadece 16 tanesi bir sezondan daha fazla takımda kalmış. Bu dönemde transferden 49 milyon dolar zarar etmişiz. Oysa 1996-200 dönemine baktığımızda başka bir tablo ortaya çıkıyor, Altyapıdan yetişen 5 oyuncu, takımın iskeletini oluşturuyor" şeklinde konuştu.

"FATİH TERİM'LE EL SIKIŞTIK, ANLAŞTIK"

Kendisinin başkanlığı sürece Fatih Terim'in takımın başında olacağını açıklayan ve Terim'le de anlaşmaya vardıklarını söyleyen Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, "Futbol, ekonomimizin amiral gemisi. Bu konuda uzun vadeli ve akılcı bir strateji oluşturmazsak, başarılar geçici olacak. Ama stratejimiz, sürekliliği yaratmaktır. Siz sürpriz haberimi açıklıyorum; başarılı hocamız Fatih Terim'le, benim dönemim boyunca bizimle olması için anlaştık, el sıkıştık, anlaştık. Kendisini ilerki yıllarda, profesyonel yönetimin bir parçası olarak görmek istiyorum" şeklinde konuştu.

"BU SÜREÇTEKİ ÖNCELİĞİMİZ G.SARAY'IN ZARAR GÖRMEMESİ"

Türk futbolunda yaşanan kritik süreçte önceliğin, Galatasaray'ın zarar görmemesinin, kendileri için öncelik olduğunu ifade eden, "Hepimiz hassar bir dönemden geçtiğimizin farkındayız. Medyada hergün yer alan yazılar, zaman zaman maksatlarını aşan yerlere çekilmek isteniyor. Öncelikle bilmenizi isterim ki, Galatasaray'ın bu süreçte zarar görmemesi, en temel önceliğimizdir. Bu konuda siyasi otoritelerimizin de Türkiye'ye zarar verecek herhangi bir uygulamayı tasvip etmeyeceğinden eminiz" ifadelerini kullandı.

http://www.ntvspor.net/haber/spor-toto-super-lig/61803/ben-oldugum-surece-terim-burada

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Seni Seviyoruz Muslera ReyiZz :)

----------------------------------------------------------------------

7. harika Muslera!

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi, dünyanın en iyileri arasında yer buldu.

ABD’nin Bleacher Report internet sitesi, dünyanın son yıllardaki en iyi kalecileri arasında Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera’yı da gösterdi. “Bir final maçında kalenizde olmasını isteyeceğiniz 10 kaleci” başlığıyla verilen haberde Muslera 7. sırada yer buldu.

Galatasaray’ın başarılı kalecisi için şu ifadeler kullanıldı:
“Uruguaylı kalecinin bu listeye girmesi için uluslararası karşılaşmalarda gösterdiği performans yeter de artar bile... Maçlarda yaptığı kurtarışların yanı sıra, penaltılardaki başarısı da ülkesine çok önemli zaferlerinin kapısını açtı. Lazio’da iken Cassano’nun penaltısını çıkarmış ve o günden itibaren İtalyan ekibinin kalesini devralmıştı. 2010 Dünya Kupası’nda ise Gana karşısında 2 penaltı birden çıkararak takımını yarı finale taşıdı. Copa America’da da kalesinde devleşen Muslera, Tevez’in penaltısını kurtararak Uruguay’a kupaya giden yolu açtı.”

Galatasaray’ın böyle bir kaleciye sahip olduğu için şanslı olduğuna da vurgu yapılan haberde, “Eğer Muslera, Türkiye’nin ardından Avrupa’ya dönmek isterse, pek çok dev ekibin onu kadrosuna katmak için birbiriyle savaşacağından emin olabiliriz. Çünkü o dünyanın en iyi kalecilerinden birisi olmaya yetecek yetenek ve tecrübeye sahip” ifadeleri kullanıldı. Listenin ilk sırasında Real Madrid kalecisi Iker Casillas’a yer verilirken, 2. sıra ise İtalyanlar’ın ünlü file bekçisi Ginluiggi Buffon’a verildi. Üçüncü sıradaki isim ise Udineseli Handanovic oldu.

-KALECİ TOP 10' u

1. Iker Casillas (Real Madrid)
2. Gianluigii Buffon (Juventus)
3. Samir Handanovic (Udinese)
4. Diego Alves (Valencia)
5. Pepe Reina (Liverpool)
6. Christian Abbiati (Milan)
7. Fernando MUSLERA
8. Tim Howard (Everton)
9. Brad Friedel (Tottenham)
10.Wojciech Szczesny (Arsenal)

http://www.ajansspor.com/futbol/dunyadanfutbol/h/20120331/7_harika_Muslera.html

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Eyvallah renkdaş [MENTION=102225]nevuser[/MENTION]

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
İker casillas'ın o kadar kritik kurtarışlar yaptığına pek tanık olmadım ben :)

Nesta #13

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[h=1]G.Saray'da borçlar eriyor[/h]
refik111.jpg

[h=2]Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Refik Arkan, göreve geldikleri dönemde 315,2 milyon dolar olan borç-alacak farkının 251,9 milyon dolara gerilediğini söyledi.[/h]Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde devam eden mali genel kurul toplantısında üyelere, 31 Aralık 2011 tarihi itibariyle mali raporu aktaran Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Refik Arkan, kulübün konsolide gelir-gider farkının 251,9 milyon dolar olduğunu belirtti.

Göreve geldikleri 18 Mayıs 2011 tarihi itibariyle 56,2 milyon dolar olan vadesi geçmiş borçların, 31 Aralık 2011 tarihinde 31,3 milyon dolara indiğini aktaran Arkan, ''Toplam borç-alacak farkımız 315,2 milyon dolardan, 251,9 milyon dolara indi. Faizleriyle birlikte kredi borçları 149,6 milyon dolardan, 110,1 milyon dolara geriledi Krediler karşılığı verilen teminatlar ise 850,5 milyon dolardan, 531,6 milyon dolara indi. Konsolide borç-alacak farkı, vadesi geçmiş 31,3 milyon dolar, kısa vadeli 95,8 milyon dolar ve uzun vadeli 124, 8 milyon dolar olmak üzere toplam 251,9 milyon dolardır'' ifadelerini kullandı.

-''Sportif A.Ş.'nin halka açıklık oranı yüzde 44,96'ya ulaştı''-

Refik Arkan, Galatasaray Sportif A.Ş. hisselerinin satışı yoluyla finansman sağlama çalışmaları hakkında bilgi verirken, şirketin halka açıklık oranının yüzde 44,96'ya ulaştığını kaydetti.

Arkan, görev aldıkları 18 Mayıs 2011 tarihinden itibaren 26 Ağustos 2011 tarihine kadar kısıtlı kaynaklarla günlük mali durumu idame edebildiklerinin altını çizerken, şunları söyledi:

''Bu zorlu sürecin üzerine bir de sektörümüzü direkt olarak ilgilendiren şike soruşturması dönemi girdi. 26 Ağustos 2011 tarihinde yüzde 16.61 oranında halka açık olan bağlı ortaklığımız Sportif A.Ş.'nin bir kısım hisselerini satarak hem nakit girişi, hem de menkul kıymet satış karı elde etmeyi tek çıkış yolu olarak benimsedik. Bu tarihte şirketimizin hisse değeri 244-255 lira aralığındaydı. 12 Aralık 2011 tarihine kadar geçen sürede, toplam 790 bin 456 adet olmak üzere, yüzde 28,35 oranında hisse satılması sonucu, şirketimizin halka açıklık oranı yüzde 44.96'ya kadar çıkmış, karşılığında 165,4 milyon lira nakit girişi sağlanmış ve 123,5 milyon lira menkul kıymet satış karı elde edilmiştir. Elde edilen nakit girişi ile 40 milyon dolar tutarında kredi borcu geri ödenmiş, vadesi geçmiş borçlarımız 25 milyon dolar azaltılmış, konsolide borç toplamımız ise 63,3 milyon dolar azalmıştır. Bu arada en ekonomik seviyede, ancak başarıya odaklı, yeni bir futbol takımı kurulmuştur. Ayrıca, yapılan hisse satışlarından kulübümüz, Sportif A.Ş.'ye olan 24,5 milyon dolar tutarındaki borcunu kapatarak, 31 Aralık 2011 tarihi itibariyle 30,5 milyon dolar alacaklı duruma geçmiştir.''

Refik Arkan, 2011 yılı sonu itibariyle banka kredilerinin durumuna açıklık getirirken, ''Banka kredileri stoku ana para 53,1 milyon lira (28,1 milyon dolar) olarak gerçekleşmiştir. Geçtiğimiz yıllara oranla kredi stokumuz önemli ölçüde azalmıştır. 2011 yılı içinde 12,2 milyon dolar tutarında ana para geri ödemesi ve 1,1 milyon dolar tutarında faiz ödemesi yapılmıştır'' dedi.

Özellikle yükselen döviz fiyatlarının bütçeye etkisine dikkati çeken Arkan, 6 milyon lira olarak bütçelenen kur farkı giderlerinin net 25,4 milyon lira olarak gerçekleştiğini anlattı.

-''Futbolda gelir 132 milyon, gider 149 milyon lira''-

Raporda futbol şubesinin gelir-gider rakamlarına yer veren Refik Arkan, futbol şubesinin 2011 yılında 132 milyon 72 bin lira gelir elde ettiğini ancak giderlerin ise 149 milyon 551 bin liraya ulaştığını kaydetti.

Basketbol şubesinde kadın ve erkek şubeleri için toplam 15 milyon lira olarak planlanan gelirin, 18,9 milyon lira olarak gerçekleştiğini vurgulayan Arkan, Medical Park ile yenilenen sözleşmeyle basketbol erkek takımı için 20 milyon lira, kadın takımı için de 10 milyon lira olarak bütçelen giderin 32,8 milyon lira olarak gerçekleştiğini belirtti.

Refik Arkan'ın ardından kulüp denetleme kurulu adına Mete İkiz, mali raporla ilgili hazırladıkları yorum ve tespitleri katılımcılara aktardı.

Yönetim kurulu ile benzer mali raporlar açıklayan İkiz, kulübün 2017-2018 sezonu sonuna kadar sporculara toplam 233 milyon liralık sözleşme yükümlülüğü bulunduğunu söyledi.

Özellikle kurdaki artışın kulübe etkisine değinen İkiz, toplam ciro rakamları içinde kur farkı zararının komisyonlar hariç 79 milyon liraya çıktığını anlattı.

Kaynak : http://www.sporx.com/futbol/superlig/galatasaray/g-sarayda-borclar-eriyorSXHBQ274340SXQ

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Arena'da İlk 11'imiz Belli Oldu

Muslera, Eboue, Semih, Ujfalusi, Hakan Balta, Selçuk, Melo, Engin, Emre, Necati, Baros

Yedekler:Ufuk, Gökhan, Ceyhun, Yiğit, Riera, Sabri, Elmander

Kaynak

Nesta #13

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bencede hocam sevdiğim bir oyuncu keşke kendini gösterse eski Baros olsa çok can yakar .

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Barosun eskiye dönceğine inananıyorum ben baros iyleşti elmander sakatlandı elmanderle oynarsa kendini bulabilir birde gol atsa moral bulcak

Nesta #13

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Barosun eskiye dönceğine inananıyorum ben baros iyleşti elmander sakatlandı elmanderle oynarsa kendini bulabilir birde gol atsa moral bulcak

Antalya maçında kart yemesi bitirdi onu Fatih Terim direk sildi şuan Elmander iyi durumda olsa oynatmaz bile kendini gösterse keşke .

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Keşke hocam ilk geldiği sezon gol kralı olmuştu zaten :)

Nesta #13

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet hocam Baroşu bitiren formlu zamanında Emre belozoğlu saolsun sakatladı .

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Şu adamın adını duyunca sinirlerim tepeme çıkıyor