SDN Galatasaray Kulübü

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
4072_wallpaper.jpg

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Biraz önce geldim maçtan. Harika bir maçtı. Gerçekten çok keyif alarak izledim. Fark bir ara 20 sayıya çıkınca korktum ama sonrasındaki oyun ile farkı 2 sayıya kadar indirmemize rağmen beceriksizlikten atamadık. Özellikle Lakovic beklentilerimin çok altında oynadı. Taraftar gerçekten müthişti. Bir ara kendimi kaptırdım ben de. Sesim çıkmıyor şu an. :D

Mağlubiyete rağmen çok keyifli bir maçtı. Tebrikler aslanlar. :)

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Aslında Lakovic kötü değildi,barca nın koçu maçtan önce onu çok iyi tanıdıklarını ve önlem alacaklarını söylemişti.Bence lakovic e alınan önlem sayesinde gordon daha rahat oynadı

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Burcum benim. :D

[video=youtube;aKehCCGRee0]http://www.youtube.com/watch?v=aKehCCGRee0&feature=player_embedded[/video]

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
O değil de Türkçenin suyu mu çıktı? :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530

B_11670_GSKLOGO_B.jpg

Galatasaray Spor Kulübü’nden Teşekkür Mesajı

Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines Euroleague D Grubu beşinci haftasındaki FC Barcelona Regal maçında Galatasaray Spor Kulübü’nün köklü basketbol kültürüne yakışan bir mücadele örneği sergilemiştir.

Kaybettiği maçlar sonrasında dahi “Yenilmez Armada” unvanının hakkını veren ve “Son Topa Kadar Galatasaray” kimliğini koruyan takımımızın başantrenörü Oktay Mahmuti’yi ve teknik heyetini, Galatasaray Basketbol Şubesi yöneticilerini, çalışanlarını ve sporcularımızı ortaya koydukları karakterden dolayı tebrik ederiz.

Ayrıca yaptıkları gösteriyle unutulmaz bir gece yaşatan ve takımına sonuna kadar destek veren muhteşem Galatasaray taraftarına teşekkür ederiz.

Galatasaray Spor Kulübü

B_11668_b.jpg

Erhan Önal’ın Sağlık Durumu

Eski futbolcularımızdan Erhan Önal’ın sağlık durumunun iyi yönde seyrettiği kaydedildi. 14 Kasım Pazartesi günü hastaneye kaldırılan ve beyin kanaması teşhisi konan Erhan Önal’ın, kolunu oynattığı ve ağız yoluyla gıda alabildiği belirtildi.

http://www.galatasaray.org/kulup/haber/11668.php

---------- Post added at 14:54 ---------- Previous post was at 13:26 ----------

Fiyat son derece uygun kaçırmayın derim. :D

449672419.jpg

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
374929_220057658066604_211570752248628_524568_1777970200_n.jpg

UEFA kupasını kazanan Galatasaray kadrosundakilerin şu anki meslekleri :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Başka bir şey bulamamış mı yapacak? :D

Bu yazıyı sevdim. :)

79c4424099888bceab4b0c433f3cea9c.jpg

Galatasaray "SPOR KULÜBÜ"

5 Aralık 2006... Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi gruplarında yaptığı son maçın tarihi. 5 yıldır Avrupa'nın zirvesinden uzaktı sarı-kırmızılı takım. Ta ki, basketbolcu aslan yürekliler sarı-kırmızıyı basketbolun Şampiyonlar Ligi olan Euroleague'e taşıyana kadar. Evet santrada o yuvarlak bayrak sallanırken fonda çalan müziği TT Arena'da en kısa zamanda duymak tüm taraftarların hayali ama Abdi İpekçi'ye Avrupa'nın dev takımlarını getirip sarı-kırmızı formaya karşı mücadele ettirmek de en az Şampiyonlar Ligi kadar büyük bir başarı...

Sadece 1,5 yıl önce birileri bize dün akşamki maçı anlatsa, hayal görüyorsun derdik. Galatasaray Euroleague'de oynayacak, 12 bin seyircisiyle Barcelona'ya sahayı dar edecek, Avrupa'ya en güzel salon şovlarından birini izletecek; hepsi ancak güzel birer hayal olabilirdi. Hakan Üstünberk'in yönetimi ve Oktay Mahmuti'nin liderliğinde oluşturulan takım sonrası hedef, önümüzdeki yıllar içerisinde Euroleague'e girmek ve orada kalıcı olmaktı. Bunun uzun yıllar sonrası olması halinde de herkes çok mutlu olacaktı. Ama bu oluşumun üzerinden sadece 15 ay geçtikten sonra Galatasaray Avrupa'nın devlerinin olduğu parkelerde yerini aldı. Başlıbaşına bu yükseliş bile eşine çok rastlanmayacak çok büyük bir başarı.

Hakan Üstünberk ismini iyi Galatasaraylılar zaten biliyor ama bilmeyenler için özellikle geçiriyorum. Adnan Polat yönetiminin basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesiydi... Ünal Aysal yönetimi de çok doğru bir iş yaparak Üstünberk'e yönetim kurulu üyesi olmamasına rağmen aynı görevi verdi ve takımın yapısında bir değişiklik olmadı. Üstünberk'in en büyük başarısı ile takımın başına Mahmuti'yi getirmek oldu. Oktay Mahmuti... Karizması, adamlığı, basketbol bilgisi, liderliği ile takımın en önemli gücü. Maçların her saniyesinde etkisini görmek mümkün. Galatasaray'ın hiç bir zaman vazgeçmeyen, sonuna kadar mücadele eden, kapasitesinin maksimumu ile oynayan takımı onun karakterinin sahaya yansıması gibi. Oyuncular değişse de Mahmuti'nin takımının karakteri değişmiyor. Yense de yenilse de, üzerindeki formanın hakkını veriyor.

Oyuncu üzerindeki formanın hakkını verince, taraftar da oyuncunun hakkını veriyor. Burada taraftara da ayrı bir başlık açılması mutlaka gerekiyor. 4 gün içinde oynanan iki maçta tribünleri hıncahınç dolduran, takımın kötüye gittiği anlarda bile maça dönmesini sağlayan, taşkınlık yapmadan rakibi baskı altına alan ama en önemlisi 2 maçı da kaybettiğinde bile takımını alkışlarla soyunma odasına gönderen bir taraftar topluluğu vardı Abdi İpekçi'de. Maç öncesi sopalı bayraklarla yapılan şov, Euroleague'in tüm tanıtım görsellerinde, bu haftanın en güzel görüntülerinde mutlaka yer bulacaktır. Çok ciddi bir emek vardı orada. Yapanların ellerine sağlık. Maç sırasında da 20 fark olduğu zamanlarda bile maçı bırakmayan; takımı arkadan iten, maç sonunda her türlü ortamı yaşamış Navarro'ya bile hayretler içinde kaldığını söyletecek bir etki bırakan ortam vardı salonda...

Galatasaray dün akşam maçı kazanamadı ama “Spor Kulübü” ruhunu geri kazandıgını çok net bir şekilde gösterdi herkese, hatta Avrupa'ya bile... Barcelona, Real Madrid, Partizan, Panathinaikos vb.'nin oldugu yerde artık Galatasaray da var. Ve o Galatasaray'ın evine gelecek tüm takımların ayakları titreyecek, uykuları kaçacak. Çünkü sahada her top için mücadele etmekten çekinmeyen oyuncularıyla, kenarda takımını bir orkestra şefi gibi yöneten hocasıyla, verdikleri muazzam destekle salonu cehenemme çeviren taraftarıyla birlik olmuş bir takıma karşı mücadele etmek hiç kimse için çok kolay olmayacak artık İstanbul'da...

http://www.sporx.com/yazarlar/emre_ugurlu/galatasaray-spor-kulubuSXHBQ256584SXQ

way_be

Dekan
Reaksiyon puanı
12
çin lokantacısı :) capone he

bu arada barcelona maçı yok iyidi ya az kalsın yakalıyorduk

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Tebrik Mesajı

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından, A milli takım teknik direktörlüğü görevine getirilen eski altyapı hocalarımızdan Abdullah Avcı’yı, yardımcı antrenörlük görevine getirilen eski sporcularımızdan Okan Buruk’u ve kaleci antrenörlüğü görevine getirilen Haluk Güngör’ü kutlar, yeni görevlerinde üstün başarılar dileriz.

Galatasaray Spor Kulübü

Tebrik Mesajı

İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'nde 5,5 sezondur yardımcı antrenörlük görevini başarı ile sürdüren eski sporcularımızdan Arif Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nün teknik direktörlük görevine getirilmiştir. Eski sporcumuz Arif Erdem'i kutlar, yeni görevinde üstün başarılar dileriz.

Galatasaray Spor Kulübü

---------- Post added at 15:47 ---------- Previous post was at 12:54 ----------

Metin Oktay’dan anılar

Sevgili Ahmet Çakır’ın, Metin Ağabey için derlediği ‘Taçlı Kral Metin Oktay’ kitabını okurken, eski günlere gittim.

Onun insanlığını anlatan anılarımdan ikisini aşağıda sizlerle paylaşmak istedim.

- 70’li yılların ortalarında bir akşam, Taksim’de canlı müzik yapan bir lokalde eğleniyoruz. Tesadüfen aynı anda tuvalete girdik ve çıktık. Çıkarken Metin Ağabey’in orada oturan tuvaletleri kontrol eden teyzeye o günün parası ile 500 TL verdiğini gördüm. Masamıza doğru giderken ‘Baba ne yaptın? Ne verdiğinin farkında mısın?’ dedim. Beni kolumdan tuttu, ‘Bana bak, biz her gece buralarda sabahlara kadar gerekirse gezip eğleniyoruz. Anamız yaşında kadınlar burada b.. kokuları içinde ekmek paralarını kazanmak için oturuyorlar. Sana vasiyetimdir, bundan sonra gittiğin yerlerde en büyük bahşişi tuvalette oturan teyzelere vereceksin.’

- 80’li yılların sonlarında bir tenis turnuvası için İzmir’deyiz. Yemekten sonra sohbetimiz uzadı. Ben o zamanlar ki adıyla Büyük Efes Oteli’nde kalıyorum. Sabah saat 05.30 civarında Efes’in merdivenlerinde güzel bir havada oturmuş konuşuyoruz. Karşıdan 10-12 yaşlarında bir çocuk elinde 15-20 tane Hürriyet Gazetesi’ni satmak için koşarak gidiyor. Metin Ağabey ile aralarındaki diyalog şöyle:

Metin Oktay: Gel buraya
Çocuk: Efendim Metin Ağabey
M.O.: Kaç gazeten var
Çocuk: 20 tane
M.O.: Kaç para tutar?
Çocuk: .... TL
M.O.: Bırak gazeteleri, al parayı git.

‘Bir anda önümüzde 20 tane Hürriyet Gazetesi dururken, çocuk 10-15 adım atıyor ve Metin Ağabey sesleniyor. ‘Gel buraya. Al bu gazetelerini şimdi götür ve bir daha sat.’

İşte Metin Ağabey’in yüreği böyle idi. Nur içinde yatsın...

http://spor.milliyet.com.tr/metin-o...sporyazardetay/19.11.2011/1464771/default.htm

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Işıl'ı koyalım Elmander'in yanına bak nasıl da atıyor golleri leblebi gibi. :D

scaled.php

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
:D:D

[video=youtube;SADD_Qtw7xA]http://www.youtube.com/watch?v=SADD_Qtw7xA&feature=player_embedded[/video]

---------- Post added at 16:47 ---------- Previous post was at 14:20 ----------

B_11689_B_11680_efes_B.jpg

Galatasaray Medical Park, Beko Basketbol Ligi altıncı haftasında Tofaş'ı 75 - 95 mağlup etti.

1. Çeyrek : 9 - 24
2. Çeyrek : 20 - 26 (29 - 50)
3. Çeyrek : 19 - 23 (48 - 73)
4. Çeyrek : 27 - 22 (75 - 95)

http://www.galatasaray.org/basketbol/erkek/haber/11689.php

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Antreman maçı gibiydi, izlediğime pişman oldum açıkçası. Darısı Beşiktaş maçına :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Futbol bu 3 sonuca da açık ama rahat kazandığımız bir maç olur umarım...

[SDNTV]http://dss.sporx.com/flv/2011/11/20/6470a5ba8ab85f42ab164048480fdfe4.mp4[/SDNTV]

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Sabri 6-8 hafta yokmuş...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Ünal Başkan'daki mütevaziliğe bak arkadaş. Bizi sportmence ağırladılar bugün diyor. :)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Döküldü bugün.
Bence fena oynamadı. Herkes 2 top kaybetti diye söylüyor ama Hakan Balta'dan bahseden yok. Adam resmen toptan kaçıp üç kişinin ortasında bıraktı Melo'yu. Melo dışında kimse gelip top almadı ki. Ben sorumluluk alan adamları seviyorum.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Sezon başında Ersan Gülüm gibi saçma sapan isimler çıktığında itiraz etmiştim. Alın size genç ve mükemmel oynayan bir stoper. :)

Allah nazarlardan saklasın...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
İçen varsa alsın. Çarşı bizim futbolculara atmış ziyan olmasın. :D

inonude_olay_var_b8ff8_400.jpg

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
maçın adamları muslera ve derbiyi kaldıramaz diyen semih kaya ya sonsuz teşekkürler

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
İsmail Berk yine boş geçmemiş. Semih gibi bunu da kazanırsak yıllarca sıkıntı çekmeyiz ileride.

B_11697_B_11540_B_11465_B_11397_B_11280_b.jpg

A2 Ligi: Büyükşehir Belediyespor 4-4 Galatasaray

Galatasaray A2 Takımı, A2 Ligi 1. Grup 7. hafta maçında Büyükşehir Belediyespor ile karşılaştı.

Mücadeleye çok iyi başlayan takımımız, rakibi önünde erken bulduğu gollerle 4-0 üstünlüğe kavuştu. Daha sonra iki penaltı kazanan rakibimiz, bunların birini değerlendirirken bir gol daha bularak devre arasına girmeden 4-2'lik skoru yakaladı. İkinci yarıda etkili bir futbol sergileyen Büyükşehir Belediyespor, iki gol daha bularak eşitliği sağladı ve mücadele 4-4'lük beraberlikle sonuçlandı.

Maçta takımımızın golleri İsmail Berk Ünsal (2), Emrecan Coşkun ve Uğur Ayhan'dan geldi. Galatasaray, ligde önümüzdeki hafta lider Beşiktaş'ı Florya Metin Oktay Tesisleri'nde ağırlayacak.

http://www.galatasaray.org/altyapi/haber/11697.php