SDN Galatasaray Kulübü

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
daha çok dua lazım bize :D

bu halde nası geçicez turu?

ama ben size bişi söliyim.

eğer Lever'i geçersek o zaman kupa bizim.

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Troy dedi ki:
daha çok dua lazım bize :D

bu halde nası geçicez turu?

ama ben size bişi söliyim.

eğer Lever'i geçersek o zaman kupa bizim.
Ben de Bill Gates.Memnun oldum. :D :P

warkortali

Profesör
Reaksiyon puanı
181
Siz inanmayın inanmayın göreceksiniz gördüklerinizede inanamayacaksınız .. :D ;)

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
valla bana da pek geçemicez gibi geliyo hele bu wien maçından sonra.. (:

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
bu şekil devam edersek üzülerek söylüyorum geçemeyiz bize 2000 yılındaki takım ruhu lazım

otantic76

Doçent
Reaksiyon puanı
0
olmaz bu takımdan bu sene. istikrar lazım. takım içinde huzur yok..

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
crx dedi ki:
bu arada ben sık sık giremesemde kulübe başvuru yapmak istiyorum sayımız artsın :)

Başvurun onay gördü ve listeye eklendin. :)

*_alper_*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aslan deyince akansular durur ben hiçbiyere yazı yazmayı sevmem aslanım her zaman yanindayim

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Seni de ekledim *_alper_* .
Aramıza hoşgeldin bu arada foruma da hoşgeldin. :D

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Selam Troy bak sana demiştim 3000 i burada yaptım :D ama sen halaa 5 basamaklı sayılara çıkamamışsın bana öyle demiştinde :D :D :D

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Biraz yavaş gel Bdco. Bak motorun hararet yapacak. :P

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
motor değilde kota hararet yaptı :D kotayı 6 gb yapmalarına rağmen sdn de sayfa açmaktan kotam dolacak :D

hera17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
galajuve6oo7.jpg

GaLaTaSaRaY 2-1 juventus
Aslanlar aranıza bende katıldım
The worlds yours

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
hera17 senide listeye ekledim. :)

Aramıza hoşgeldin.
Bu konunun suskun kalmaması lazım GALATASARAY' lı dostlarım. ;)

krasiv

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sarıyer maçı var giden var mı?

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
SHABANI NONDA

Bunca yıldır maçlarına gittiğim ve sürekli izlediğim Galatasaray'da şimdiye kadar oynayan yabancı futbolcuların içinde özellikle iki tanesi tam anlamı ile kalbimi fethetmiştir. Bu futbolcular Cevat Prekazi ve Gheorge Hagi'dir. Sanıyorum bu özellikle bu futbolcuları bire bir yaşamış bir çok Galatasaray taraftarı için böyledir. Tabii ki Popescu, Taffarel, Mondragon vb. gibi bazı futbolcular da taraftarın sevgisini kazanmışlardır. Ama Prekazi ve Hagi sevgisi bir başkadır taraftarın gözünde. Bu sezon başında Galatasaray çok önemli bir transfer yaparak oldukça yüklü bir meblağ karşılığı Lincoln'ü renklerine bağladı. Lincoln Prekazi ve Hagi gibi taraftarın gönlünde taht kurabilecek çapta bir futbolcu olmasına rağmen henüz takımın istikrarlı futbolcularından biri konumuna bile gelemedi ve bunu başarabileceği de şu an için su götürür.

Ancak Galatasaray bu sezon bence diğer takımlar da dahil "yılın transferine" çok az para ödeyerek imza attı. Bu transfer Shabani Nonda oldu ve Nonda'yı Galatasaray'a kazandıran yönetimi bu nedenle kutlamak gerek. Nonda transferi gerçekleştiğinde aynen Prekazi ve Hagi gibi kalpleri fethedecek bir futbolcunun geldiğini düşündüm. Türkiye'de sadece Avrupa futbolunu yakın takip edenlerin iyi tanıdığı Nonda için bir çok yorumcu acaba derken Fotomaç yazarı sevgili arkadaşım Genco Boran ile biz Nonda'nın neler yapabileceğini biliyorduk ve daha önce programlarımızda defalarca üzerine konuştuğumuz böyle bir futbolcunun en başta futbol adına Türkiye'ye transferine çok sevindik. Ve Nonda tam da bizim beklediğimiz Nonda olarak Galatasaray'da futbolunu oynamaya başladı.

Nonda gerçekten mükemmel bir futbolcu olduğunu sahadaki her hareketi ile bizlere gösteriyor. Bir futbolcu bu kadar mı topla yumuşak olur ve kendine verilen pası bir kere olsun sektirmez? (Ümit Karan'ın kulakları çınlasın). Nonda oynamaya başladığından bu yana daha hiçbir maçta kendine verilen her türlü şiddette pası ayağından kaçırmadı. Bu bir takımın hücum gücü için çok önemli bir artıdır, çünkü ayağınızdan açılan her top sizin hücumunuza engel olur ve rakibe hamle avantajı verir. Nonda bu topları ayağından kaçırmadığı gibi en iyi şekilde rakip kaleye dönerek ya pasını veriyor yada topu sürüyor. Pas verdiği pozisyonlarda Nonda'nın çok büyük bir artısı daha var. Pas verirken topun şiddetini mükemmel ayarlayabiliyor (tıpkı Zidane gibi) ve pası alacak arkadaşını güç durumda bırakmıyor. (Sabri'nin kulakları çınlasın). Bu pasları ise neredeyse hep olumlu şekilde kullanıyor ve ardından hemen gol bölgesine kat ediyor. Sadece üç özellik bile Galatasaray'ın hücum gücüne çok büyük katkı sağladığını hep birlikte görüyoruz. Tabii ki golcülük özelliğinin de zaten olması Galatasaray'ın mükemmel bir futbolcuyu renklerine kattığını çok açık şekilde gösteriyor. Son Rize maçında attığı gollerin öncesi yaptığı klas hareketler Nonda'nın aynı 2000-2005 yılları arasında Monaco'da ki üstün performansını hatırlatıyor. Bu dönemde Nonda 116 maçta attığı 57 gol attı ve Monaco ile Şampiyonlar Ligi finaline kaldı.

Nonda belki Prekazi veya Hagi gibi oyun kurucu değil ancak bence Monaco yılları eğer gerçekten geri geliyorsa tüm Galatasaraylıların ve futbolseverlerin kalbinde en az onlar kadar yer edeceğine inanıyorum. Ben en azından kendi adıma bunu şimdiden hissediyorum.

İyi ki geldin Nonda.

--
Hüseyin Özkök

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Tamamdır seni de listeye ekledim. ;)

Aramıza hoş geldin.

warkortali

Profesör
Reaksiyon puanı
181
Yarın Galatasaray - Bursaspor maçına gidiyorum gelen var mı?

Şunuda söliim son gittiğim maç sivasspor maçıydı kazandık ayağım uğurludur takılın bana şampiyonluk havanız olsun:D

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
NİGHT ve SEYF ikinizde listeye eklendiniz aramıza hoşgeldiniz. ;)

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Tamamdır UA72 ;) Senide listeye ekledim, aramıza hoşgeldin.

Antediluvian

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Benide yaz arkadaşım..
işe politik bakacam birz Hepimiz Galatasaraylıyız. ^^
:D

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Antediluvian, ridvan1452 ikinizide listeye ekledim. Aramıza hoşgeldiniz. Buraları biraz hareketlendirmek lazım değil mi? ;)