Sdn forum sunucuları

Reaksiyon puanı
1,056
Merhaba arkadaşlar sorun 2 3 günden beridir var forum konularına girmeye çalıştığımda girmiyor ve bana sunucuda hata olduğunu söylüyor bu durum sizdede varmı? Tamam sunucu hatası herkesde olur ama ben sormak istedim

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,399
Merhaba, anlık olarak sunucular kendini korumaya almakta. Bunun sebebi yurt dışı bazlı olarak sürekli bir saldırı mevcut olduğundan dolayı server kendini koruma altına almakta.

Uyumsuz-Sami

Asistan
Reaksiyon puanı
174
Merhaba, anlık olarak sunucular kendini korumaya almakta. Bunun sebebi yurt dışı bazlı olarak sürekli bir saldırı mevcut olduğundan dolayı server kendini koruma altına almakta.
Sayın abicim ben çözümünü hakkı abiye ilettim ama kendisi sanırsam yoğunluk okuyamadı
ben işim server sistemleri kurulum web server sistemleri vb..
bizim sistemlerde yüzlerce haber sitesi forum sayfaları var size yapılan saldırı bizede yapıldı
cloudflare çözüm değil çünkü yapılan saldırı layer 7 saldırısı layer 7 saldırı tek çözümü trafik migrate etmek yani google yapmış olduğu gibi bunu aylık 150 200 tl gibi bütçe ile yapılabilyor
ve bir daha site kapatamıyorlar :) isterler milyonlar atack yapılsın kapatamıyorlar çünkü s.. yaptıkları atack yüzlerce dc :D yok olup gidiyor .

fail2ban vb.. benzeri yazılımlar bu saldırı korumaz yapılan saldırı httpget layer 7 saldırısı

eğer daha detaylı çözüm önerilerimi istersen özelden yazabilirsiniz sayın abicim.
Sevgilerimle.

Reaksiyon puanı
3,029
Screenshot_20200824-002433895 (1).jpg

SDN zaman zaman saldırı alıyor ama bu sefer daha şiddetli. Kalıcı bir sorun değil.

Uyumsuz-Sami

Asistan
Reaksiyon puanı
174
Ekli dosyayı görüntüle 113427
SDN zaman zaman saldırı alıyor ama bu sefer daha şiddetli. Kalıcı bir sorun değil.
Kaç yıldır bu sektörseniz bilmiyorum yanlız layer 7 artık 8 10 dolar satın alınabilir bir hizmet
çoluk çocuk banlanan gidiyor 7 8 dolar verip 1 saat karşılık siteleri kapatabiliyor

bir müşterimiz yapmış bir atack mesela.
WhatsApp Image 2020-08-15 at 21.57.52.jpeg

indir.png

buda saldırı alan bir sistem log kayıtı :)

layer 7 tek çözümü yukarda yazdım migrate alınıp prosxi üzerinden yönlendirme olacak bir daha :) hiç bir Allahın kulu sitemizi kapatamıycak nokta.