Sdn Forum: Bir Eleştiri, Bir Öneri

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Bilindiği gibi sitemizde siyaset yasak. Yine bilindiği gibi "Gündem (Dünya/Türkiye" bölümüne yazılan mesajlar ve açılan konu başlıkları moderatör onayından geçtikten sonra yayınlanmakta. Ancak moderatörlerin neyin siyaset, neyin siyasi olmadığı konusunda hem fikir olmadığı anlaşılıyor.

Örneğin bohongtw arkadaşımızın BURADA açtığı "Uğur Dündar'ın Iftirasını Yargı Savundu!" konu başlığı moderatör onayından geçiyor. Hatta bir iki yorumda yapılıyor. Derken aniden bir başka moderatör devreye giriyor ve konunun siyasi olduğunu belirterek konuyu kilitliyor.(eğer konuyu onaylayan ve kilitleyen moderatör aynı kişiyse durum daha da vahim)

Amacım forumda bolca yer alan “moderatörleri eleştiren konu başlıklarına” bir yenisini eklemek değil elbet. Ama ortadaki çelişkili durumunda izaha muhtaç olduğunu düşünüyorum.

Yine, nasıl ki üyeler forumda yazdıkları kural dışı mesaj ve yorumlardan dolayı ceza puanı alıyorsa moderatörlerde onaylaıkları ya da kilitledikleri konu başlıkları karşısında gerektiğinde ceza puanı alabilmeli.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
böyle bi şey olacağını sanmıyorum ama forumun ombudsman'ı seçilince modların yaptığı hatalara daha makul çözümler getirilebilir.

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
yıne agzına gelen soylenecek bu konuda

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
farklı bir tarzda modlarında bir elekten geçtiğini düşünüyorum. Yoksa moda güven forumu bırak olayı yoktur. Ancak bizim modların nasıl incelenmesi gerektiği veya incelenmesi mi gerektiği eleştirisini yapmamız pek uygun değil.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
(bkz arto)

konuya dönersem eğer : ilk önce kilitleyen arkadaşa mesaj atılıp durum anlatılmalıydı bence çokda mühim bi olay değil..

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
forumun sahibi ben olsam bende banlamam, 3 kere uyaririm 4. de kovarim. ama bu hatalar artar ve mod lara dokunulmaz ise o zaman buraya daha farkli seyler yazarim.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Bilindiği gibi sitemizde siyaset yasak. Yine bilindiği gibi "Gündem (Dünya/Türkiye" bölümüne yazılan mesajlar ve açılan konu başlıkları moderatör onayından geçtikten sonra yayınlanmakta. Ancak moderatörlerin neyin siyaset, neyin siyasi olmadığı konusunda hem fikir olmadığı anlaşılıyor.

Örneğin bohongtw arkadaşımızın BURADA açtığı "Uğur Dündar'ın Iftirasını Yargı Savundu!" konu başlığı moderatör onayından geçiyor. Hatta bir iki yorumda yapılıyor. Derken aniden bir başka moderatör devreye giriyor ve konunun siyasi olduğunu belirterek konuyu kilitliyor.(eğer konuyu onaylayan ve kilitleyen moderatör aynı kişiyse durum daha da vahim)

Amacım forumda bolca yer alan “moderatörleri eleştiren konu başlıklarına” bir yenisini eklemek değil elbet. Ama ortadaki çelişkili durumunda izaha muhtaç olduğunu düşünüyorum.

Yine, nasıl ki üyeler forumda yazdıkları kural dışı mesaj ve yorumlardan dolayı ceza puanı alıyorsa moderatörlerde onaylaıkları ya da kilitledikleri konu başlıkları karşısında gerektiğinde ceza puanı alabilmeli.

1 Bizden kira istemiyorlar

2 Bizden herhangi bir ücret istemiyorlar

3 insanlar Hata yapa bilir hatasız kul yoktur

4 biz bu foruma ne için takılıyoruz birşeyler öğrenmek için

5 site bizim için ne yapıyor elinden geldiği kadar daha güzel şeyler yapmaya çalışıyor daha seviyeli saygılı bir ortam oluşturmaya çalışıyor.

6 Kimse sana gelip küfür ede biliyormu veya sana sataşa biliyormu tehdit ede biliyormu edemiyor?

7 Biz bu siteye takılmak zorundamıyız hayır?

8 Bizi Zorlamı tutuyorlar burda hayır ?

9 Peki orda hata yapılmış kalkıp sen bunun için konu açıyorsun nie böle değilde böyle ne var bunda ne eksildi senden veya neoldu illahiki bir yerde hata olcak ama babamızın forumu değil bu kadar forumun üstüne gidceksiniz kimsenin hakkı yok kusura bakmayın sana kimse hesap vermekte zorunda değildir bunu unutmayın bunu bir mod söylemez belki ama ben sölemek istiyorum işinize geliyorsa takılın gelmiyorsa gidersiniz eğer foruma bir katkınız olsun istiyorsanız sorun varsa hata varsa özel olarak yetkililerle görüşün tartışın özelden yeter bıktık artık yaw .

fizikci

Doçent
Reaksiyon puanı
12
1 Bizden kira istemiyorlar

2 Bizden herhangi bir ücret istemiyorlar

3 insanlar Hata yapa bilir hatasız kul yoktur

4 biz bu foruma ne için takılıyoruz birşeyler öğrenmek için

5 site bizim için ne yapıyor elinden geldiği kadar daha güzel şeyler yapmaya çalışıyor daha seviyeli saygılı bir ortam oluşturmaya çalışıyor.

6 Kimse sana gelip küfür ede biliyormu veya sana sataşa biliyormu tehdit ede biliyormu edemiyor?

7 Biz bu siteye takılmak zorundamıyız hayır?

8 Bizi Zorlamı tutuyorlar burda hayır ?

9 Peki orda hata yapılmış kalkıp sen bunun için konu açıyorsun nie böle değilde böyle ne var bunda ne eksildi senden veya neoldu illahiki bir yerde hata olcak ama babamızın forumu değil bu kadar forumun üstüne gidceksiniz kimsenin hakkı yok kusura bakmayın sana kimse hesap vermekte zorunda değildir bunu unutmayın bunu bir mod söylemez belki ama ben sölemek istiyorum işinize geliyorsa takılın gelmiyorsa gidersiniz eğer foruma bir katkınız olsun istiyorsanız sorun varsa hata varsa özel olarak yetkililerle görüşün tartışın özelden yeter bıktık artık yaw .

takdir ediyorum sizi 0ReiS0

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Malesef gerçekler acıdır anlıyorum seni Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar boşuna dememişler ben gerçekleri söylerim herzamanda söylerim hiç çekinmem ister sokak ağzıyla olsun ister başka birşey olsun gerçek bunlar Bana gelip burda edep dersi verme ben ne sölediğimin farkındayım sen ne deidğinin farkında değilsin istersen tekrar baştan konuyu oku belki bişeylerin farkına varırsın:)

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
farklı bir tarzda modlarında bir elekten geçtiğini düşünüyorum. Yoksa moda güven forumu bırak olayı yoktur. Ancak bizim modların nasıl incelenmesi gerektiği veya incelenmesi mi gerektiği eleştirisini yapmamız pek uygun değil.

Bu başlık zaten moderatörleri eleştirmek için açılmış değildir. Bunun altını özelikle çizdim. Gayet medeni bir şekilde bu tür konular konuşulabilir. Son Cümlemde öneri niteliğinde. Takdir elbet site yöneticilerinin.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Bu başlık zaten moderatörleri eleştirmek için açılmış değildir. Bunun altını özelikle çizdim. Gayet medeni bir şekilde bu tür konular konuşulabilir. Son Cümlemde öneri niteliğinde. Takdir elbet site yöneticilerinin.
son günlerde bazı "provakatörler" nedeniyle forum böyle konularda iyice gerilmişti.. çok yanlış zamanda açdın çokda acile gelecek mühim bi olay değil zaten.. sonuç olarak yanlış anlaşılman doğal hatta ortamı germek için açdığını düşenenler bile "var"dır

(bkz ajdar mayosuyla yakalandı)

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
son günlerde bazı "provakatörler" nedeniyle forum böyle konularda iyice gerilmişti.. çok yanlış zamanda açdın çokda acile gelecek mühim bi olay değil zaten.. sonuç olarak yanlış anlaşılman doğal hatta ortamı germek için açdığını düşenenler bile "var"dır

(bkz ajdar mayosuyla yakalandı)

Yanlış zaman konusunda göründüğü kadarıyla haklısınız

Eleştiri diye algılanan kısmında söylemek istediğim; Bir moderatörün uygun gördüğünü diğer moderatörün uygun görmemesi. Şimdi hangisi doğru olduğuna karar verilecektir?.

Bir moderatörün uygun gördüğünü diğer moderatörün uygun görmeyerek kilitlemesi ayrıca konuyu onaylayan moderatöre bir saygısızlık değil mi?

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Bir moderatörün uygun gördüğünü diğer moderatörün uygun görmeyerek kilitlemesi ayrıca konuyu onaylayan moderatöre bir saygısızlık değil mi?
benim bildiğim moderatörler bir kişiye ceza puanı vermeden / konu kilitlemeden önce yetkililer için olan bölümde belirtiyordu. burda sormaya gerek duymamış ve direk kapatılmasını uygun görülmüş.
kapatırken altına nedenini yazıyor zaten o moderatöre mesaj yollanıp olay anlatılıp kilit kaldırılabilirdi..

onun dışında moderatörlerde akraba değil hepsi aynı görüşde olacak diye birşey yok..
mesela bir başlıkda akpye çarpıtılarak hafiften bir eleştiri vardır siyasete girmeden
chpli moderatör o başlığı uygun görüp açar akpli olanıda rahatsız olur kapatır neyse saçmaladım :D

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Yönetim istifa diyeceğim ama.. :) İsmini vermek istemediğim birinin de dediği gibi bu forumun adamları ceza meza almaz. Eğer site sahiplerine yanlış yaparlarsa o zaman hepten atılırlar onun dışında zannetmiyorum.

chimera

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
577
Arkadaşlar bir takım konulara açıklık getirelim. Burada yöneticiler ceza almazlar ve uyarılmazlar diye düşünceler açığa çıkmış. Şunu bilin ki öyle bir şey söz konusu değildir. Hata yapan kişi yetkisi ne olursa olsun uyarı da alır ceza da alır. Ama bu uyarı ya da ceza bütün milletin gözü önünde olmak zorunda değildir. Yetki alınma gibi bir durum söz konusu olursa da o zaman zaten duyurular kısmını takip eden üyeler neler olup bittiğini oradan öğrenebilir.

Ayrıca şu dönemlerde üyelerin böyle konularda yaratıcı eliştiriler yapmaktansa daha çok birbirlerine sataşacak yorumlar yapması sizin forum üzerindeki durumunuzu kötü etkilemekten başka bir işe yaramaz. Hem açılan konu içeriğinden sapar başka yola girer hemde alakasız mesajlar alır başını gider.

Şunu da belirtmek istiyorum. Üyelere hiçbir şekilde alaycı ve sataşma içeren kelimeler yazarak mesaj oluşturmayınız. Bunun sonucu sizin için ceza ve uzaklaştırma olacaktır.

Şimdi konunun özüne dönünüz ve birbirinizin mesajlarıyla alıntı yapıp hararetli bir tartışma ortamı yaratmaktan vazgeçiniz!!!

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Arkadaşlar bir takım konulara açıklık getirelim. Burada yöneticiler ceza almazlar ve uyarılmazlar diye düşünceler açığa çıkmış. Şunu bilin ki öyle bir şey söz konusu değildir. Hata yapan kişi yetkisi ne olursa olsun uyarı da alır ceza da alır. Ama bu uyarı ya da ceza bütün milletin gözü önünde olmak zorunda değildir. Yetki alınma gibi bir durum söz konusu olursa da o zaman zaten duyurular kısmını takip eden üyeler neler olup bittiğini oradan öğrenebilir.

Ayrıca şu dönemlerde üyelerin böyle konularda yaratıcı eliştiriler yapmaktansa daha çok birbirlerine sataşacak yorumlar yapması sizin forum üzerindeki durumunuzu kötü etkilemekten başka bir işe yaramaz. Hem açılan konu içeriğinden sapar başka yola girer hemde alakasız mesajlar alır başını gider.

Şunu da belirtmek istiyorum. Üyelere hiçbir şekilde alaycı ve sataşma içeren kelimeler yazarak mesaj oluşturmayınız. Bunun sonucu sizin için ceza ve uzaklaştırma olacaktır.

Şimdi konunun özüne dönünüz ve birbirinizin mesajlarıyla alıntı yapıp hararetli bir tartışma ortamı yaratmaktan vazgeçiniz!!!

Konu açmadan önce kimse 2 defa düşünmüyor o yüzden buralara kadar geliyor Açıklamaların için tşkler.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Arkadaşımız yöneticileri eleştirmek için açmadım diye belirtmiş...

Lakin...

Yöneticilerin eleştirilemediği rejimlere ne ad veriliyor?
Bu gün Türkiye yerine o tür bir rejimle yönetilen bir ülkede yaşamak ister miydiniz?

Yöneticilerin eleştirilmesinde ben ne bir ayıp ne de bir sakınca görüyorum...

Birisi çıkıp şunu diyebilir saçma sapan gerekçelerle eleştiriyorlar...
Kardeşim saçma sapan nedenle eleştiriliyorsa onun saçma sapan olduğunu diğer üyeler görmüyor mu?

Saçma sapan bir eleştiri yüzünden kimse bir zarar görmez...
Sadece saçma sapan eleştiriyi yapan üyelerin gözünden düşer...

-------------

Son zamanlarda şunu görüyorum forumda...
Ya iletişim eksikliğinden
Ya farklı bilinç düzeylerine sahip olmaktan
Ya yaş farkından
Ya da değişik kültürlerden dolayı

Forumda her türlü cümle-söz ardından açıklama getirilmesi gerekir bir hale gelmiş durumda...

Birisinin bir dediğini bir seferde anlamamak için forumda diretenler var...

Üyenin biri forumda bazı işlerin daha iyi yürüyeceğine dair bir öneri sunuyor...
Hemen ordan bir zıp çıktı atlıyor

"Artık Sıkıldık Yeter Forumu Eleştirmeyin"

Yaw bir dur kardeşim kimse bir şeyi eleştirmiyor ortaya bir öneri konuyor... Şöyle şöyle olursa daha iyi olur deniliyor...

Ama bu hemen okuduğunu dahi anlamadan (Yönetimi)SAVUNMAYA geçiyor...

----------

Arkadaşlar böyle olmaz...
Hayatınızda görmediğiniz insanların buraya yazdıkları iki satırla iyi niyetli mi kötü niyetli mi olduğunu anlayamazsınız...

Bırak buraya yazanları gerçek hayatınızda Arkadaşlarınızın ne kadar size samimi olup olmadığına garanti veremezsiniz...

Hal böyleyken neden forumda bazı şeyler daha iyi olsun diye öneri-eleştiri getirenleri hemen provokatörlükle-fitne çıkarmakla suçluyorsunuz?...

Farkında mısınız?
İnsanları suçlamakla gerilim çıkaran taraf genelde siz oluyorsunuz!

bohongtw

Doçent
Reaksiyon puanı
27
yav arkadas actigim basligi okuyarak gelen kac kisi var !

yaziyi yemin ederim tekrar tekrar okudum , ne bir siyasi iradeye , ne bir partiye ,ne bir siyasi yonetime hicbir gonderme hicbir alinti hicbir sey bulamadim , sagolsun braveheart hocam konuyu acmis ben farkinda degildim farkinda olmadan mod. arkadasa mesaj da attim eger bu siyasi ise bu basligin altinda direk parti ismi verip acilan konular var onlar ne oluyor vallahi cok merak ediyorum

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
yav arkadas actigim basligi okuyarak gelen kac kisi var !

yaziyi yemin ederim tekrar tekrar okudum , ne bir siyasi iradeye , ne bir partiye ,ne bir siyasi yonetime hicbir gonderme hicbir alinti hicbir sey bulamadim , sagolsun braveheart hocam konuyu acmis ben farkinda degildim farkinda olmadan mod. arkadasa mesaj da attim eger bu siyasi ise bu basligin altinda direk parti ismi verip acilan konular var onlar ne oluyor vallahi cok merak ediyorum

Onlarada aynı işlemi uyguluyoruz sayın üyemiz kimseye çifte standart uygulamıyoruz.:)

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Ben halen forumda bir moderatörün onayladığı mesajın diğer moderatör tarafından kilitlenmesinin nedenini öğrenmiş değilim. Bu konuyu açarken asıl amacım bunu öğrenmekti. Ya konu onaylan moderatör hatalı davranmıştır ve konu onaylamıştır, ya da sonradan gelen ve konu kilitleyen kişi(-ki bence bu kişi kendi ideolojik dünya görüşü çerçevesinde konuyu kilitlemiştir) hatalı davranmıştır.

Bu yüzden affınıza sığınarak konu tekrar hortlatıyorum.:)

netfaruk

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Ben halen forumda bir moderatörün onayladığı mesajın diğer moderatör tarafından kilitlenmesinin nedenini öğrenmiş değilim. Bu konuyu açarken asıl amacım bunu öğrenmekti. Ya konu onaylan moderatör hatalı davranmıştır ve konu onaylamıştır, ya da sonradan gelen ve konu kilitleyen kişi(-ki bence bu kişi kendi ideolojik dünya görüşü çerçevesinde konuyu kilitlemiştir) hatalı davranmıştır.

Bu yüzden affınıza sığınarak konu tekrar hortlatıyorum.:)

katılıyorum modlar forumda bazı konularda hemfikir değiller ve birinin izin verdiğine diğeri yasak getiriyor

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
-------------
Üyenin biri forumda bazı işlerin daha iyi yürüyeceğine dair bir öneri sunuyor...
Hemen ordan bir zıp çıktı atlıyor

"Artık Sıkıldık Yeter Forumu Eleştirmeyin"

Yaw bir dur kardeşim kimse bir şeyi eleştirmiyor ortaya bir öneri konuyor... Şöyle şöyle olursa daha iyi olur deniliyor...

Ama bu hemen okuduğunu dahi anlamadan (Yönetimi)SAVUNMAYA geçiyor...

----------
Hal böyleyken neden forumda bazı şeyler daha iyi olsun diye öneri-eleştiri getirenleri hemen provokatörlükle-fitne çıkarmakla suçluyorsunuz?...

Farkında mısınız?

İnsanları suçlamakla gerilim çıkaran taraf genelde siz oluyorsunuz!

Birincisi, Bu yazdıklarınıza kanıt gösterebilir misiniz?

İkincisi su-i zanda bulunuyorsunuz ve suçladığınız kişilerin hepsi de sizin anladığınız şekilde "suçlu" değil, diğer arkadaşları da zan altında bırakmayın lütfen.

Üst ve orta forum yönetiminin de dediği gibi, şikayetiniz varsa rapor edin,
kişiyi belirtin, müsbet deliller ortaya koyun ve objektif olduğunuzu kanıtlayın.

Diğer şartlarda müfteri olursunuz ve temiz insanları da zan altında bırakırsınız. Kendinizle çelişirsiniz.

Sevgi ve saygılarımla....

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338

İkincisi su-i zanda bulunuyorsunuz ve suçladığınız kişilerin hepsi de sizin anladığınız şekilde "suçlu" değil, diğer arkadaşları da zan altında bırakmayın lütfen.

kişiyi belirtin, müsbet deliller ortaya koyun ve objektif olduğunuzu kanıtlayın.

Diğer şartlarda müfteri olursunuz ve temiz insanları da zan altında bırakırsınız. Kendinizle çelişirsiniz.

Pes diyorum... :thumbdown:

forumda kaç tane öneri yaptım...

Her önerime eleştiri gözüyle bakanlar çıktı...

Burada isim verip de kimseyi hedef gösterme gibi bir çocukluk içine girmem...

Bu yazdıklarımı okuyup da kendisini anlayacak olan zaten anlar...

Okuduğunu anlayamayan, arkadaşların çoğunun eğitim seviyesini merak eder oldum... Siz hiç hayatınızda OKUMA ve OKUDUĞUNU ANLAMA dersi almadınız mı?
:thumbdown:

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
evowinds Daha nasıl kanıt gösterebiliriz ki? Mesajın linki verdim. Ve sordum; bir moderatör onaylıyor diğeri kilitliyor; bu çelişki değil mi?

s.kay

Asistan
Reaksiyon puanı
17

bir parantez açıyorum.Eski Türkçe de kullanılan kelimeleri mesajınızda görmek mutlu etti beni.:)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
@Elbruz;
Zaten ulu orta şikayet etmeniz gerekmiyor, bu kadar tecrübeli bir üye olmanıza rağmen
adab-ı muaşeret kurallarını bilmemeniz veya uygulamamanız beni incitti doğrusu.

Üstü kapalı anlatımla, ima yolu ile de halen zan altında bırakılan kişiler var ve yorumunuzda bu söylem etkisini devam ettririyor.

Onların şahsi haklarını da göz önüne alarak en kısa zamanda bu konunun açıklığa kavuşturulması
için sizden destek ve yardım bekleriz.

Velhasıl, müsbet delillerle birlikte müşteki sıfatıyla sizin iletilerinizi ilgili yerlerde görmek isteriz.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
@Elbruz;
Zaten ulu orta şikayet etmeniz gerekmiyor, bu kadar tecrübeli bir üye olmanıza rağmen
adab-ı muaşeret kurallarını bilmemeniz veya uygulamamanız beni incitti doğrusu.

Üstü kapalı anlatımla, ima yolu ile de halen zan altında bırakılan kişiler var ve yorumunuzda bu söylem etkisini devam ettririyor.

Onların şahsi haklarını da göz önüne alarak en kısa zamanda bu konunun açıklığa kavuşturulması
için sizden destek ve yardım bekleriz.

Velhasıl, müsbet delillerle birlikte müşteki sıfatıyla sizin iletilerinizi ilgili yerlerde görmek isteriz.

Ben gerek gördüğüm zaman Şikayet butonunu her zaman kullanmaktan çekinmeyen biriyim...

Ancak ortada bir yanlış var ise bunun örtülmesini de tasvip etmem...

Şikayet gizli yolla yapılır...

Ancak durum isim vermeden herkese anlatılır ki yanlış olan durumu herkes görsün o yanlış tekrarlanmasın...

Ben forumda bu güne kadar hiç bir üyeyi isim vererek diğer üyelerin önüne atmadım...

Ancak onların yaptıkları yanlışları başkaları da yapmasınlar diye yanlış olduğunu göstermek için bir çok kez konu açmışlığım olmuştur...

En son Küfür meselesi...

Forumda bir üye ******sun sen diye ünlü bir kişi için bir laf söyledi...

şikayet butonu ile şikayet ettim...

Sağolsun görevli moderatör arkadaşlardan birisi durumu düzeltti...

Ancak bu sadece 3 kişinin arasında kaldı...

Ben şikayet eden...
Şikayet edilen...
Ve müdahale eden moderatör...

Ben bunun üzerine kimseyi hedef göstermeden
Kimsenin adını vermeden
Bir konu açtım...

Forumda **** Yıldız koyup güya bazı yerleri sansürleyip küfürler ediliyor...
Bu doğru değil... Bunun yasaklanması gerekiyor dedim...

Çünkü ben her zaman her konuya ulaşamam...

Bunun için ortak bir bilinç oluşsun...

Her üye bir üye **** yapıp küfür ettiğinde uyarmayı kendinde görev bilsin bir farkındalık oluşsun istedim...

Ancak benim bu iyi niyetim hemen sanki ben Moderatörleri ve Yönetimi eleştiriyormuşum gibi algılandı...

Benim klavyemden ne bir moderatör ne yönetim kelimesi çıkmadığı halde hemen beni bunla suçlayanlar oldu...

İşte beni sinirlendiren bu...
Okuduğunu anlamayanlar...
Kraldan çok kralcı davrananlar...
Küfür yasaklansın demeyi bile yönetimle kavga etmek olarak görenler...

Neymiş efendim ne gerek varmış böyle konu açmaya...

Kusura bakmayın ama hangi konuyu açıp açmayacağımıza da birileri karar vermesinler...

Ben forum üyeleri arasında küfüre karşı ortak bir bilinç oluşsun isterken fitnecilikle provokatörlükle suçlanır duruma düştüm...

İşte şimdi Sami Abi midir nedir karikatürleri yayınlandı komik resimler bölümünde...

Herkes yazmış oraya...
mına koyim
mına koyim diye

Biz ahmak mıyız...
mına yazınca o kelimenin ne olduğunu bilmiyor muyuz?

yani bir harf fazla olunca ayıp
Bir harf eksik olunca serbest...

Benin açtığım o konu eğer doğru anlaşılsa...
Forumda sansürlü de olsa küfürler yasaklanmış olsa
o konuda üyeler ard arda bu küfürü yazmayacaklardı...

Ama benim o konu kendi anlamından uzaklaştırıldı sanki yönetimle kavga ediyormuşum izlenimi verildi...

Bu sadece benim için yapılmıyor...
İşte şu an yazdığım bu konu da öyle değil mi?

Bu arkadaşımızın yazdıkları neden hemen kötü niyetle yazılmış gibi algılanıyor...

Bunun yerine bu arkadaşın yazdıklarını odaklanılsa içeriği tartışılsa daha iyi değil mi?

Kusura bakmayın biz üyeler yanlış gördüğümüz bir durum olursa eleştiririz...
Aklımıza bir fikir gelirse bunu öneri olarak sunarız...

Ama yani bizim açtığımız her konuyu da böyle şekil yönünden tartışmaya açıp da içeriğinde ne diyor bu arkadaş diye bakılmaması gerçekten bizi de yönetimi de rahatsız ediyor...

Farkındayım lafı uzatıyorum ama artık şu SABIKALI üyeler gibi gösterilmekten de bıktım... Forumla ilgili ne kelime etsem Okuduğunu Anlamayan George Orwell ın kitabındaki koyunlar gibi hemen slogan atan birileri tarafından kesiliyor...

Bu arada George Orwell ın kitabındaki Koyunlar ifadesi bir hakaret değildir...

Bir benzetmedir... Kitabı okuyanlar ne demek istediğimi çok iyi anlayacaktır...:flowers: