SDN Firefox Kafe

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Pupilla
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Son dedikodulara göre Firefox 5 IonMonkey isimli bir JavaScript Compiler ile gelecek ve görüntüleme motoru iyileştirmeleri sağlayacakmış.
Donanım hızlandırması ve görüntüleme üzerinde ciddi performans artışı bekleniyor.

Mozilla'ya göre üzerinde çalıştıkları bu yeni JavaScript arayüz algoritması şimdiden kendi motoru TraceMonkey veya Google'ın Crankshaft motorundan % 40 daha performanslı.

Bekleyelim görelim.
https://wiki.mozilla.org/Platform/Features/IonMonkey

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Son dedikodulara göre Firefox 5 IonMonkey isimli bir JavaScript Compiler ile gelecek ve görüntüleme motoru iyileştirmeleri sağlayacakmış.
Donanım hızlandırması ve görüntüleme üzerinde ciddi performans artışı bekleniyor.

Mozilla'ya göre üzerinde çalıştıkları bu yeni JavaScript arayüz algoritması şimdiden kendi motoru TraceMonkey veya Google'ın Crankshaft motorundan % 40 daha performanslı.

Bekleyelim görelim.
https://wiki.mozilla.org/Platform/Features/IonMonkey

bu da mozilla sürüm çıkarmaya hız verince köklü değişiklik olmayacağını savunan bazı vatandaşlara cevap olsun :)

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Firefox 3.5 için destek kesiliyor. Artık sadece Firefox 3.6.x ve 4.x serisine update desteği var :)

Bu neden önemli demeyin :D şu an dünyada hala firefox 2.x kullananlar bile var :D

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Ya aslında Mozillaya kızıyoruz yok yetiştiremediler diyoruz ama bir yönde de hak vermek lazım. Tüm platformlarda çalışan sürümleri mevcut.
MS IE yi sadece Windowsa uygun yapıyor, Apple Safariyi Win ve Mac uyumlu yapıyor.
Firefox bunların yanında Linux üzerinde ve mobil uygulamalarda da çalışıyor. Platform bağımsız iş yapmak çok da kolay değil...

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Ya aslında Mozillaya kızıyoruz yok yetiştiremediler diyoruz ama bir yönde de hak vermek lazım. Tüm platformlarda çalışan sürümleri mevcut.
MS IE yi sadece Windowsa uygun yapıyor, Apple Safariyi Win ve Mac uyumlu yapıyor.
Firefox bunların yanında Linux üzerinde ve mobil uygulamalarda da çalışıyor. Platform bağımsız iş yapmak çok da kolay değil...

üstelik bunları arkasında büyük bir şirket olmadan bağımsız bir vakıfla yapıyor :)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
İşin bir de kullanım boyutu var, Avrupa'da Mozilla Firefox 1 numara ama anavatanı ABD de 2. sırada...
Aynı şekilde Thunderbird..
Avrupalılar özgürlüklere daha düşkün...

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Bende firefox kullanıyorum tanıştığımdan beri ie yi sadece msn den gelen mail ler için kullanıyorum....

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Son haberlere göre önümüzdeki ay Firefox 3.5.x kullanıcıları otomatik güncellemelerle Firefox 3.6 sürümüne geçirilecekmiş.
Mozilla'ya göre yaklaşık 12 milyon Firefox kullanıcısı hala Firefox 3.5 kullanıyor. Plana göre Firefox 3.5.19, en son sürüm olacak.
21 Haziran'da, Mozilla Firefox 3.6.18 sürümünü hem Firefox 3.6.16 hem de Firefox 3.5.19 kullanıcıları için hazır edecek.
Bu sürüm küçük güvenlik güncellemelerini içerdiğinden kullanıcı tercihine göre otomatik olarak kurulacak.

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Bende firefox kullanıyorum.
Olmazsa olmaz eklentilerim.

Adblock Plus. (reklam engelleme)
Copy Link Url.(birden fazla download adreslerini kopyalamamda yararlı)
Fast Dial.(Firefox ana ekranında yer imleri)
F.E.B.E 7.0beta3.(Firefox Yedekleme, bu sürüm FF4 de sorunsuz çalışıyor)
Mause Zoom.(Sayfaları mause sağ tuş+scroll ile büyütür)
Pdf it(sayfa istediği kadar uzun olsun, tamamını pdf dosyası şeklinde kayıt etmeye yarar.)
Quick Fox Notes(Çok gelişmiş bir not alma eklentisi,Operadaki ile karşılaştırmayın bile)
Stratiform(Tab ve butonları renklendirme+sekmeleri enine boyuna küçültebiliyorsunuz.)
Web Mail Notifier.(Gmail, Yahoo,Hotmail email eklentisi)
Download Helper(olursa IDM nin download yapamadığı site çıkarsa bu işe yarıyor)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Bunlardan Adblock Plus, Video Download Hleper ve Web mail notifier'ı ben de kullanıyorum.
İlaveten Ghostery(Script bloker)
IE Tab Plus(Gömülü IE çalıştırıcı)
Pray Times
Update Scanner(Web sayfalarını takip eklentisi)
SkipScreen(indirme sitelerindeki beklemeyi otomatiğe alıyor)
kullanıyorum.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Son haberlere göre önümüzdeki ay Firefox 3.5.x kullanıcıları otomatik güncellemelerle Firefox 3.6 sürümüne geçirilecekmiş.
Mozilla'ya göre yaklaşık 12 milyon Firefox kullanıcısı hala Firefox 3.5 kullanıyor. Plana göre Firefox 3.5.19, en son sürüm olacak.
21 Haziran'da, Mozilla Firefox 3.6.18 sürümünü hem Firefox 3.6.16 hem de Firefox 3.5.19 kullanıcıları için hazır edecek.
Bu sürüm küçük güvenlik güncellemelerini içerdiğinden kullanıcı tercihine göre otomatik olarak kurulacak.

20 Haziran'da yeni sürümleri anasayfadan duyuracağım :D

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Son haberler yeni ürün geliştirme stratejisi gereği Firefox 7 için ilk adımların atıldığı yönünde.

Asa Dotzler, twitter da “5 Beta'da, 6 Aurora'da, 7 Gecelik sürümde” ve bir kaç saat sonra "“ve bitti. mozilla-central şimdi Firefox 7. mozilla-aurora ise şimdi Firefox 6.” açıklamasında bulunmuş.

Firefox 5 yayınlandıktan sonra Firefox 6 Beta aşamasına geelcek ve ilk Firefox 7 Aurora olarak indirime hazır olacak.
Yakın zamanda ise Nightly Builds içerisinde yerini alması bekleniyor.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Şimdi güncellemeyle Firefox 7.0a1 sürümüne geçtim arkadaşlar...Eklentilerin şu an için hiç biri çalışmıyor...
ve sanırım Chrome kadar da hızlı...

cranky

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eklentilerin uyumsuzluğunu gidermek ve çalıştırmak için;

about:config

Sağ Tık

New

Boolean

extensions.checkCompatibility.nightly

false

yolunu deneyebilirsiniz.En azından eklentili çalışma durumunu test edersiniz.Bence Firefoxu eklentiler konusunda geçebilen bir tarayıcı yok.Chrome kadar hızını artırmış bu sürümü eklentilerle kullanınca tadından yenmiyor.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Bugün bir de bir şey keşfettim belki siz biliyorsunuzdur. Yahoo! mail adresim açık vaziyette uygulama sekmesine dönüştürmüştüm.
Yeni posta geldiğinde sekme rengi değişti, highlight tabiri ile parladı. Postaya bakıp tazelediğimde de eski rengine geri döndü...
İlginç...:)

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bu Firefox takılıp kalıyo ya Eklenti de kurmadım daha :D
Böyle giderse vazgeçecem artık :cursing: