SDN Editörlerinin dikkatine

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ben bu sabah gördüm bu haberi. ve bana göre ukalaca yazılmış bir yazı dikkatimi çekti.

işte o yazı: Adından da anlaşıldığı gibi bir resim düzenleme yazılımı olan Paint.NET, en çok ihtiyaç duyulan işlemleri kolayca ve hızlı bir şekilde yapıyor. Ücretsiz olduğu yetmezmiş gibi, sisteminizi de yormadan çalışıyor. Adobe Photoshop'u, kesme, kırpma ve yeniden boyutlandırma için heba edenlere kesinlikle öneriyoruz.
Yazan: Hakkı Alkan

bu çok kabaca bir ifade, belki doğru bir ifade ama doğru olması kabalık yapılmasını gerektirmez. insanlar öğrenmek için bazı şeyleri heba etmek zorunda kalırlar. burada photoshopu yada başka programları en iyi kullanan insanlar heba etmeden mi öğrendi onca şeyi.

http://shiftdelete.net/site/200807084769/En-Guncel-Yazilimlar.html

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Biz ukala olduğumuzu en başından beri söylüyoruz.

Yeniden okudum yazdıklarımı. Az bile yazmışım.

Kesme, kırpma gibi basit işlemler için 1000 doları Adobe Photoshop'a verenlere "heba etmişsin" denmez ... denir ama ben yine efendi yazmışım.

Eğer bir şeyi öğrenmek için deneme sürümü (trial) diye bir sürümden faydalanmak yerine elini direkt olarak cüzdanına atanlar varsa onlara da söylenecek söz çok.

makrop!

Asistan
Reaksiyon puanı
1
anarchst dedi ki:
ben bu sabah gördüm bu haberi. ve bana göre ukalaca yazılmış bir yazı dikkatimi çekti.

işte o yazı: Adından da anlaşıldığı gibi bir resim düzenleme yazılımı olan Paint.NET, en çok ihtiyaç duyulan işlemleri kolayca ve hızlı bir şekilde yapıyor. Ücretsiz olduğu yetmezmiş gibi, sisteminizi de yormadan çalışıyor. Adobe Photoshop'u, kesme, kırpma ve yeniden boyutlandırma için heba edenlere kesinlikle öneriyoruz.
Yazan: Hakkı Alkan

bu çok kabaca bir ifade, belki doğru bir ifade ama doğru olması kabalık yapılmasını gerektirmez. insanlar öğrenmek için bazı şeyleri heba etmek zorunda kalırlar. burada photoshopu yada başka programları en iyi kullanan insanlar heba etmeden mi öğrendi onca şeyi.

http://shiftdelete.net/site/200807084769/En-Guncel-Yazilimlar.html

Kusura bakma sen XX nem kapmışsın...

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Troy dedi ki:
Eğer bir şeyi öğrenmek için deneme sürümü (trial) diye bir sürümden faydalanmak yerine elini direkt olarak cüzdanına atanlar varsa onlara da söylenecek söz çok.

Bu lafına katılıyorum ;)

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bu ne demek ya şimdi bu kadar basit bir ifade için bu kadar alınganlık çoook fazla Hakkı Abinin kendiside dediği gibi fotoshopda hiçbişiy yapmayıp tonla para sayan adamlar var (birkaçtanıdığım mesela) e bu parayı çarçur etmek değilde nedir?

Ha tabi insanlar ne isterse onu alır ne isterse onu yapar burdaki sadece bir yorumdur.

makrop!

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Troy dedi ki:
Biz ukala olduğumuzu en başından beri söylüyoruz.

Yeniden okudum yazdıklarımı. Az bile yazmışım.

Kesme, kırpma gibi basit işlemler için 1000 doları Adobe Photoshop'a verenlere "heba etmişsin" denmez ... denir ama ben yine efendi yazmışım.

Sen de milletin 1000 dolar verip photoshop aldığını sanmıyorsun sanırım.... heba olan sadece 1 adet boş DVD olur. Sıfır maliyet... Hala dünya da en çok korsanı olan pro photoshoptur....

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ifadenin doğruluğunu belirttim. ama ne var ki öğrenmek isteyen arkadaşlar için heba etmekden başka bir yol yok.
birileri bunu satın alır ve hiç bir şey öğrenmeden sadece bu dediklerini uygularsa haklısın. hemde sonuna kadar.

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
anarchst dedi ki:
ifadenin doğruluğunu belirttim. ama ne var ki öğrenmek isteyen arkadaşlar için heba etmekden başka bir yol yok.

kadar çok yol varki bir bilsen :D rapid megashare vs bunlar birkaçı hem paran cepte kalır hemde öğrenirsin öğrendikten sonra alırsın profesyonle amaçlarda kullanırsın ;)

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
souris46 dedi ki:
anarchst dedi ki:

kadar çok yol varki bir bilsen :D rapid megashare vs bunlar birkaçı hem paran cepte kalır hemde öğrenirsin öğrendikten sonra alırsın profesyonle amaçlarda kullanırsın ;)
o yolların hepsini biliyorum merak etme. biz programı heba etmekden mi bahsediyoruz. yoksa parayı heba etmekden mi? önce orda anlaşalım.

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Kusura bakma da hiç bilmediğim bir programı öğrenmek için gidip direk full sürümünü aldığımda kimse bana programı heba etmişsin demez ;) Bu arada Programı Heba etmektense o dediğim yollardan bir eğitim cdsi çekersin oradan öğrenirsin heba etmezsin PARANI

Bende niye takıldıysam bu konuya bu kadar anlamadım o ayrı :D hadi iyi eğlenceler

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ahhh photoshop öğrenmek istiyordum geldi yine aklıma çok para o da be :D biz de gimp'e bakarız ne yapalım :D

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bazen Berkin Bozdoğan'ın yazdığı "derin donanım" konuları bile,içindeki kelimelerin hepsi terim olsa bile bu ukalalık demeyelim de bu samimi habercilik okutuyor adama haberleri.
Konu açacak kadar takılınmamalı kanımca buna :)

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kriptograf dedi ki:
Bazen Berkin Bozdoğan'ın yazdığı "derin donanım" konuları bile,içindeki kelimelerin hepsi terim olsa bile bu ukalalık demeyelim de bu samimi habercilik okutuyor adama haberleri.
ukala kelimesini burda kötüye çekmeyelim hemen. kendinden emin adam ukaladır.

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Ukalalık yapmak,kabalık sınırları içerisinde kalır genelde,sometimes,rarely.
Kendinden emin adam ukala olmadan da ifade edebilir,bildiklerini.

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kriptograf dedi ki:
Ukalalık yapmak,kabalık sınırları içerisinde kalır genelde,sometimes,rarely.
Kendinden emin adam ukala olmadan da ifade edebilir,bildiklerini.
konu başka yerlere çekilmesin de. kim ne yaparsa yapsın. ben burda nefretimi kusmak için açmadım bu konuyu. sadece bir öneride bulunmak istedim. herkesin herşeyi bilmediği ama elinden geldiğince öğrenmek istediği dikkatimi çekiyor forumda. o insanların şevkini kırmadan yapılırsa yorumlar bence daha iyi çözüm alınır...

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Ukala olmayan adam kolay kolay yazı yazamaz arkadaşlar ne yazık ki. Hayatın gerçeği bu. Yazdığımız her yazının, yazılabilecek en iyisi olduğunu düşünmüyor olsak, o yazılar bir türlü yayına giremez. Günde üç tane haber okursunuz topu topu.

Gün içerisinde birçok farklı türden haber girince, olayları bir şekilde yumuşatmak, okunabilir hale getirmek şart oluyor. Ben rapor gibi yazılar yazdığımı da hatırlıyorum başka bir basın organında. Ama salt bilgi içeren yazılardan günde 15 tane okuyunca bile kayış gevşeyebiliyor, bir de yazılmasını düşünün. Biz her haberin mümkün mertebede okunabilir olması için uğraşıyoruz, araya kendimizce eğlenceli süslemeler yapıyoruz (ki SDN özgür ve bağımsız bir site olduğu için, bunu yapmaktan pek çekinmiyoruz). Ve okuyuculardan genel olarak aldığımız tepki olumlu yönde, SDN'nin geldiği nokta da buna en somut kanıt olarak gösterilebilir. Çünkü SDN bir yere kadar News.com tadında başlayıp belirli bir güce ulaşınca yoldan çıkmadı. Baştan beri tüm içeriklerde yazarların tarzı bu şekildeydi.

Senin yorumun ve yazılarımızı kaba, lakayt, gayrıciddi bulan diğer üyelerimizin yorumları elbette bizim için önemli (hayır, sadece bu tarz yorumlardan sonra yazı sahibine Troy 30 şnav cezası veriyor diye değil), ama diğer yandan da bu tarzımızı seven ve buna alışan ve hatırı sizler kadar değerli olan geniş de bir okuyucu kitlemiz var. Dolayısıyla ricamız, hoşunuza gitmeyen yazılarımızı, çok hoşunuza gidenlere sayıp adisyonu ona göre düzenlemeniz.

Bir daha da bu kadar aklı başında konuşmam herhalde.