SDN den istiyorum...

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Cabbarcan ben anlayacağımı ziyadesiyle anladım. Kafanı yorma sen. ;)

''Allah'ın espri anlayışı yok derler, yaratmış işte!'' imzanda bile böyle bir yazı gördükten sonra senin mizah dediğin anlayışa saygı bekleme lütfen benden... ;)

Herneyse siz konunuza devam edin. ;)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Kişisel görüşünü genele yaymazsan sevinirim cabbarcan.

Forumun gidişatından gayet memnunuz. "Ah o eski SDN" diyerek bayram edebiyatı yapmak doğru olmaz. Kaliteli bir şey yazdınızda elinizden mi tuttuk yazmayın diyerek? Forumun gidişatını sizler belirlersiniz.

Ben bu süreçten memnunum. O zaman forumda teknoloji yazan çok az kişi varken, şu anda ana sayfayla yarış eden arkadaşlar var. Junior Editörler'i hiç söylemiyorum :) Coşuyorlar maşallah.

Eleştirilerimizi bu yönü de göz önüne alarak yaparsak çok faydalı olurlar.

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Aslında bir bakıma burası bir mizah sitesi değil burası bir teknoloji sitesi..
Tamam hoş oluyor forumda ama neden illa +18 +16 olsun ki ?
Seviyeli bir site ve seviyeli bir forum olarak kalalım bence..

Çizgiden sapmadan..

cabbarcan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Troy dedi ki:
Cabbarcan, örnek ver birkaç tane tartışalım burda ;)

Ben ne senin zorlanarak yazmanı isterim ne de uygunsuz içeriklerin forumda bulunmasını.

Troy patron söylediğinde haklısın. Ama şimdi forumun geneline yayma konusunda başka bişey üretemiyorum. Dediğim gibi ya extra bi bölüm açılır yada mesajı "tedirgin" içeriklidir diye kodlayabiliriz.

Daha olmadı,
Cem Yılmazın Karikatür e-kitabı bende mevcut. Onu yayımlayıp kişilere metazori argo mizah aşılarız... ( Ki böyle bi gereksinim hissedeceklerini hiç sanmıyorum :) )

Troy dedi ki:
Kişisel görüşünü genele yaymazsan sevinirim cabbarcan.

Forumun gidişatından gayet memnunuz. "Ah o eski SDN" diyerek bayram edebiyatı yapmak doğru olmaz. Kaliteli bir şey yazdınızda elinizden mi tuttuk yazmayın diyerek? Forumun gidişatını sizler belirlersiniz.

Ben bu süreçten memnunum. O zaman forumda teknoloji yazan çok az kişi varken, şu anda ana sayfayla yarış eden arkadaşlar var. Junior Editörler'i hiç söylemiyorum :) Coşuyorlar maşallah.

Eleştirilerimizi bu yönü de göz önüne alarak yaparsak çok faydalı olurlar.

Bu konudada haklısın Troy . Eskisine nazaran SDN gelişti ve çeşitlendi. Ama ben bunu tartışmadım zaten. :) Teknoloji içerikleri konusunda yada diğer bölümler konuusnda onların gelişip ilerlemesi konusunda bişey demedim. Ben mizahi konuların gidişatından muzdaribim diyorum.

Şöyle anlatayım, SDN de ilk başta pilav üstü kuru mesvim saltası etli sulu vsyemekler varken yeni bölümler açıldı. Ve envanter genişledi. Sen diyorsunki eskiden içli köfteyi yiyen yoktu şimdi yemekle kalmayıp mutfakta bize yardım ediyor kendileri hazırlıyorlar. İsteyene suşi isteğene ingiliz kahvaltısı sunabiliyoruz. Bu gidişattan memnunum diyorsun.

Ama bende diyorumki o günlerde yediğim Kuru fasulyenin tadını şu an yok. Şimdiki beni rahatlatamıyor sıkıntımı atamıyorum... :) Ben kuru fasulyeyi de kurtaralım diyorum...

Mizahtaki sempati insanları dahada tetikler sizde bunu biliyorsunuz. Onun üzerindne bu baskıyı kaldırmazsanız SDN çöker demiyorum. Ama katılımlar şimdikinden daha da iyi olur inancındayım. Ki zaten mod muhafızları aksi taktirde azrailin orağına daima sahipler tepki gelirse yapılacakta belli :)

cabbarcan

-BeSTe-

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Nmss dedi ki:
Aslında bir bakıma burası bir mizah sitesi değil burası bir teknoloji sitesi..
Tamam hoş oluyor forumda ama neden illa +18 +16 olsun ki ?
Seviyeli bir site ve seviyeli bir forum olarak kalalım bence..

Çizgiden sapmadan..

Nmss gibi düşünen bütün arkadaşlara katılıyorum öyle bişey açılırsa Snd bozulur böyle harika :)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Zamanında bir kaç kategorinin SDN'de olmaması konusunda fikrimi dile getirmiştim. Buna benzer bir bölümün de bulunmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada 2nci sayfanın sonunda yer alan Arbalot kardeşimin sözlerine de tamamen katılıyorum.

Biraz daha açalım; gerçekten uç olduğunu senin de kabul ettiğin Polyanna örneğinde şikayet edilmenin ve konunun silinmesini neden hala makul karşılamıyorsun dozu madem sana göre de yüksekti? Sevgili Cabbarcan, belirli bir kuşağa ait "özel" bir kesimde "laf sokmayı" ve "işte böyle mort ederler" tarzında hayat sürmeyi çok büyük bir beceri saymak bazı şeyleri görmezden gelerek ve uzun vadede gelecek olan zararları da umursamayarak olur; sonra da katlanılır. Ama bundan bile utanılmaz, o bile "mizah" konusu yapılır. Mizah'ın tanımı bana göre sanıldığı kadar geniş değildir.

Şimdi senin son açtığın konulara bakarsak, mizah diye düşündüğün şey, bir kaç "aynı kafadan" arkadaşının güleceği bir "anı" tarzından başka bir şey değil. Olayı "ah neydi o eski günler" havasında hissedebilecek olanlar sadece seninle aynı anıyı paylaşacak olanlardır. Dolayısıyla herkesten seninle aynı mizah anlayışına sahip olmasını bekleyemezsin. Ayrıca olay "modernite"nin kesinlikle kapsamında değildir bundan dolayı. Örneğin Cem Yılmaz'ın kamera girmeyen ortamlarda ettiği küfürlü esprileri eleştirenlere karşı "bu hayatın gerçeği" demesi, modernite ile ölçülmeyen bir olay olduğunun da acı bir kanıtıdır.

"Bırak ülen gızı" yerine "senin an.. böyle yaparım" demek "ahahaha" tarzında gülünesi geliyorsa, ki bu Cem Yılmaz'ın hayatın gerçeği dediği şeydir, ben buna garipseyerek ve üzülerek bakan tayfadanım. "Gugur"la, "itiraf" ediyorum.

Bence herkes sizin zannettiğiniz kadar "masum" değil; o yüzden bu mizah anlayışının nasıl yerleştiğini ve ne zaman bu hale geldiğini ve şu anda içinde bulunduğu "gelişim"i tartışabilirsiniz. Tabi bu gelişim sürecinde insanlardaki farklılaşmayı da değerlendirmelisiniz. Ama bilmiyorum falancanın orasına burasına gülmekten vakit kalır mı? (Bu cümleyi bir arkadaştan naklediyorum kırparak. Shrek'in Çorum versiyonunu telefonda izlerken gülmekten "yarılan" bazı arkadaşlara "başkasının ....ndan bu kadar zevk alanı da görmemiştim" diye bomba yorum yapan arkadaş bu acı gerçeğe temas etmişti.)

Sevgili arkadaşım, bu mesajımı sadece "bir başka açı" olarak değerlendir. Yine de aşka gelip başka tepkiler verirsen yalnız olmayacağını bilerek rahat edebilirsin. Şöyle mesela;

- Seni şöyle şöyle yaparım!
- Zuhahaha baba süper ya!

cabbarcan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Teşekkürler @Elmacik kardeşim...
kendime of çekiyorum... şimdi işi uzattıkça uzattım. Yazdıklarımın hepsini okuduğunuz belli fakat anlatığımı okuyorsunuz da yazdığımı cevap yazarken mi unutuyorsunuz onu anlamadım.

CMYLMZ argo mizah olayı kendisi başlı başına espiriydi önce bunu idrak edelim...

2.si ben boş geyik salt küfürden bahsetmiyorum ki...
[ Küfüre özgürlük! Bush ağzımızdan çık! Dilimizi serbest bırak!]
diye eylemde yapmıyorum.

Benim dile getirdiğim eskilerde yapılmış olan aynı tarz yazılara "tepki yokken şimdi neden var" diye girdim konuya, Arbalot 30.000 gibi bi rakkamla üye sayısının artmasından sebep verdi. Yani bi çok farklı insanın görüşü aynı olmayabilir dedi. İzah yeterliydi.

Bende bu sebepten mesajları kodlama seçeneğini önerdim. Tamamen her iki tarzdada düşünen/yazan insanı korumak içindi. Forumda konu içeriklerini göstermemek gibi seçenekler olduğunu düşünürsek en uygunu buydu. Ama kabul edilmedi tabi olabilir.

Mizahın masum olmayabileceğinden söz etmişsin haklısın. Ama ben yine vurgulayarak o eleştiri toplayan "aynı tarz yazılar" eskiden hiç zarar vermediği gibi ilgiyide arttırıyordu diyorum vede iddialıyım. Gurulanacak bi durum görmüyorum sadece realist (gerçekçi) bi insanım.

:) Ve ayrıca "bırak ülen kızı" yerine " senin ananı avradını" ve "shrek" tiplemelerini anlatmışsın. :) fakat nasıl desem bilmiyorum benim argo mizah ile bahsettiğim bile bu değil ki, zaten argo mizah yapılsın diye taraftarda değilim. Ki bu tarz halk arasında "Kroluk" diye tabir edilen tavırla komik olmayan saçma şeyleri savunduğumu nerden çıkardın?
( bu söylediğimdne bi kesime geneleme olduğuda çıkmasın ben davranış ve küfürleri kast ettim)

Benim yorumlarımı okuyan arkadaşlar böyle destekleme babında anlamsız bi şekilde "zuhahaha muhaha" tarzsında yazmadığımıda vede her fotoğrafa yorum yapıştırmadığımıda bilirler. Yorum okumaya değer olmalı. Yorumlarımada uyarı geliyor ayrıca ondanda muzdaribim :)

Konuda komik bi çapak görürsem yorumumu getiriyorum komik kategorisinde olmasa bile yazıya döküyorum.
( Asıl bu konuda rahatsız olanlar olabilir. İşte bu hakkaten mantıklıdır. Ciddi konulara yapılmış komik/yorum eleştirilseydi işte bunu doğru bulurdum. Ama arkadaşların affına ısğınarak sadece basit mizah olduğunuda belirtiyorum genelde. )

Ve yukarıda bazı arkadaşlar neden +16,+18 olsunki demişler. O ilk konuda son bahsettiğim şeyden girmişler. Şimdi +18 uluslarası simgedir tek çağrışımdır, yerindedir. Peki o zaman 3 farklı renkte nokta koyalımda belli olsun dersem olurmu diyeceksiniz? Yani isterseler "Sarı lastik ördek" resmi konsunlar o zaman. Bu simgede kast ettiğim aşırı olabilecekler için "kod" yapalım demek istememdi. İllâ + yaş kavramından dem vurmak değildi.

Ve tabiki burası teknoloji sitesi. Gün içinde okuduğum bi sürü üstün körü yazıyı, gazateyi, dergiyi düşünürsek. Kimse ders çalışır gibi yada iş gerekliliği varmış gibi bi yere uzun süre kalmaz. Burada eğer üyelerin daha fazla vakit geçirmesini sağlamak isteniyorsa bi farkı olmalı. Ki onlarda mevcut zaten. Ben sadece biraz daha iyimser olunmasını istedim. Ve rahatsız olan diğer üyeler gibi rahatsız olduğumu söyledim.

Gene önceki cevapta arkadaşlar profilimdeki yazımı okuyarak bu tarz "mizah" anlayışın yüzünden kimse sana saygı duymak zorunda değil demiş. İyide bende kimsenin bana katlanma zorunluğu olmasın diye bu seçeneği önerdiğimi söylüyorum zaten. :)
Ve bende her yaptığım şey yanlış anlaşılmasın diye "kurtarma yazılısı" yapmakta mükellef değilim ki. Banane kardeşim ben okuyan okusun vede YORUM unu yapsın diye buraya yazdım geri kalanı âlakadar etmiyor ki. Adı üstünde burası Forum kelime anlamına bi bakın. Şimdi ben âlakadar etmez diyince "Forum kurallarına" uymak zorundasın burası herkesin fikrini atacağı çöplük değil diye atlayanlar olacak.
İşte bende yaptığımın "mizah" olduğunu belirterek ne çöp olduğunu nede ahlâksızca karşılanmaması gerektiğini söylüyorum.

Ben kısıtlı zamanım olduğu halde uğraşı verip bişey paylaşıyorum. Ertesi gün kalktığımda ya siliniyor yada uyarı geliyor. Benim gibi düşünen kişilerle paylaşımdan öte niyetim yok. Ki çok dolu olan insanlar olduğu için illâda bu forumu tercih ediyorum. Çünkü hakkaten yaratıcı düşünen arkadaşlar var. Bide negatif elektrikten rahatsızlık kötü geliyor gün içinde adama.

Ben kafa dağıtmak için gün içindeki rutinliği kırsın diye kendime SDN terapisimi yazıyorum. Ve şimdi olduğu gibi kendimi anlatmak içinmi kendimi germek zorundamıyım? Banane diye düşünmeyip izah ediyorsam buna değer olduklarını idrak etsin arkadaşlar. Kalp kırmak değil niyetim.

Ama hayatı boyunca bir sürü dalavere yaşayıp herşeyle içli dışlı olan millette burada "ayy öylemi ıyğ.. çok terbiyesizce" diye davranıp burnundan kıl aldırmıyormu... işte en çok o neşelendiriyor beni. İnanın bana komik olan asıl bu. Şimdi gene düşüneceğiniz şeyi tahmin etmek gibi olmasında "Bizlerin yada Benim Üyelerimin böyle olduğunu nerden çıkardın? böyle bir genelleme nasıl yaparsın?" diyenler olacak.

Onlarada en derin duygularımı sunduğumu kendime borç bildim artık :) Çünkü sormadanda edemiyorum. Madem o kadar yüksek seciyeli insanlarsa "Benim gibi" nacizane kendini bilmez vatandaşı hoşgörecek olgunluğa sahip olmaları gerekmez mi?

( şimdi "hoşgörmek" ahlâksızlığa gözü kapamak değil Cabbarcan! diyenler olacak. Ben ahlâksız olunsun böyle hayatımız bel atlı muhabbetle dönsünde demiyorum. Yazılanlar amacına görelik değerlendirilsin. Av sırsında elimdeki silahı sana doğrultup ateş ettiğimdemi yoksa hayvana doğru nişan aldığımdamı art/niyet arasın?
Peşin peşin yazıyımda sebebiyet vermiyim çünkü hakkaten boş izahtan sıkıldım. )

Saygı/hörmet arayışında olan arkadaşlar kişiliklerini başka platformlarda değerlendirebilirler. Sanal âlem diye tabir edilen burası için arayış, "O" tarz yüksek kişilikli insanları tatmin edemeyebilir.

Çevirdiğim geyiğe diğer forumlarda rastlamadığım kadar dolu insanlar SDN'de olduğu için burada, bu konuda, bu kadar kavga veriyorum. Biraz serbest olunca onlarda rahatça düzgün şeyleri paylaşacaklardır.
Olay bu. Çözüm sizden. Sanırım yapacağımız bişey yok diyorsunuz. Eh sabırda Allahtan o zaman... :)

cabbarcan

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Cabbarcan, bu seviyeden ötürü teşekkür ediyorum. Aslında seviyenin yüksekliğinin esas olmasına rağmen teşekkür edilesi duruma gelmiş olması da insanlık açısından içler acısı bir durum. :)

Önceden var olanın neden şimdi tepki gördüğüne ilişkin soruna Arbalot'un üye sayısıyla ilgili izahını yeterli bulmuşsun; ki ben de Arbalot'un o yazısını desteklemek amacıyla yazdım. Ancak izahı yeterli bulman konuyu açıklığa kavuşturmamış gibi.

Evet salt küfürden bahsetmediğini biliyorum, nitekim daha önceki mizahi konularından ve mesajlarından da gördüm. Ama benim de zaten eleştirdiğim salt küfür değildi. Zaten onun eleştirilecek tarafı bile yok ki. Yani benim eleştirdiğim, sal küfürle yapılan mizahın içinden sadece küfür sözcüklerinin çıkarılmış hali idi. İşte bunu da bazen senin mesajlarında görüyoruz. Evet, dediğin gibi eskiden belki ilgi bile görüyordu; ama işte sen de şahit oluyorsun şimdi çokça üye var rahatsız olan. Yani bir erkeğin, açık alanda ayakta çişini yaparken kayıp düşmesi ve bu sırada diğer arkadaşlarını ıslatması bize komik gelmiyor. Bilakis "ne hale geldik" diye sordurtuyor bize. Tabi yine anlatırsın, "aynı kafadan" arkadaşlarla aranızda mutlaka gülüşürsünüz buna kimsenin itiraz etmeye hakkı yok. Ama Cabbarcan, kabul etmelisin, herkesin burada seninle "aynı kafadan" olmasını beklememen lazım. Bazen öyle "espriler" okuyorum ki bir erkek olarak bile utanırken diyorum kızlar kim bilir nasıl hisseder bunu okuyunca. (Genel zamanı kastediyorum, özellikle seni kastetmiyorum.) İstersen özelden yazabilirim bir iki örnek.

Bazı şeylerin de ilgiye yönelik olmasının benim de muzdarip olduğum bir mesele olduğunu bilmeni isterim. Hani demişsin ya "eskiden ilgi bile topluyordu şimdi ne var", şimdi de rahatsızlık veriyor üyelere. Bu da yönetimin istemediği bir şey. Ki zaten düzen için de önemli. Malesef bazı yerlerde "arz-talep" olayının işlememesi gerekir ama genellikle her zaman işliyor. Burada da işliyor..

Cabbarcan, "yaratıcı düşünce" her zaman güzel ve faydalı şeyler yaratmıyor. Bazen o yaratıcı düşünce başkalarına zarar veriyor. Sen kendine göre olan hayatını yaşarken başka yollardan geçen veya senin geçtiğin yollarda bile olsa henüz aynı yaşta olmayanları hesaba katmıyorsun. Eğer "bana ne ya burası forum ben yazar geçerim gerisine karışmam" dersen, emin ol "bana ne ya burası benim, siler geçerim gerisine karışmam" diyenler de çıkacaktır. İkisi de doğru bir tutum olmaz. Sen sadece "anı yaşıyorsun", bu da biraz bencillik oluyor Cabbarcan. Yolda yürürken camı görmeyip geçmeye çalışırken başını vurup düşen amcalara "zuhahaha sap ya" diye gülenler var. Seni tanımadığım için ne denli "geniş" bir mizah anlayışına sahip olduğun konusunda detaylı fikrim yok; ama görünüşe göre bazen insanlarla alay etmekten hoşlanıyorsun. Bu da mizah kapsamına girmiyor bence.

Örneğin geçende birisinin e-posta adresini almıştın ve konu açmıştın bununla ilgili. Sonra gün sonunda geri verdiğini söylemişsin. Bunda gülünecek şeyler bulman mizahtan değil, bencillikten kaynaklanıyor. Ancak da senin başına gelirse bu rahatsızlığın gerçek sebebini anlayabilirsin. Örneğin adamın o gün çok önemli bir işi bu duruma bağlı olsaydı kim bilir başına senin yüzünden neler gelecekti.

Dediğim gibi, amacım seni kendi şahsiyetinle eleştirmek değil. Sen de kendi hayatını kendin yaşıyorsun. İşte bu yaşam sırasında diğerlerine de en az kendine tanıdığın kadar hak tanımalısın.

cabbarcan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
:) teşekkürler @Elmacik gene ayrıntılı izahına teşekkür ederim.
Arkadaşlarımla yaşadığım bana üzerine durularak yapılmamasını söylediğim komik bir olaydı ve en sonundada altında çevremizdeki insanlara dikkat edelim dedim. Ki zaten böyle bir konuyu başlatmamdaki nedende bu. Başka insanları rahatsız etmemek için mesaj kategorisi yada yeni konu açılması isteğim.

E-posta adresini aldığım olay :) zaten geçmişte yaptığım denyoluk dedim en altta. Ki konunun sonunda neye dikkat etmeleri gerektiğini söyledim insanlara. Dalga geçilmemek için ders çıkarmaları gerektiğini ve kullanıcı sorularına dikkat etmeleri gerektiğini. Sonraki yorumlarımıda okuduysan sadistlikten hoşlanmadığmıda söylemiştim. :) insanlarla alay edip elime ne geçicek ki bundan zevk alayım? Ama hayatla dalga eçtiğim bi gerçek :D

Burada sanda katıldığım nokta küçük yaştaki insanları etkilememek içindi.
Bende bu yüzden kategorilere ayrılsın istemeyen ayarla görmesin. Hatta yeni üyelik alan biri görmesin baştan standart olarak. Açınca görsün dedim. Olay bu gene gereksiz uzatmak istemiyorum.

Beni eleştirmemişsin istediğimin yanlış olabileceğinden söz etmişsin. Görüşün budur haklısın. bende buna bişey diyemem. Ben sadece fikrimi söyledim bunu yapın diye SDN den istedim. Olsa olurdu zaten... Olmadığına görede ne yapsam boş bu kadar yazışmadan sonra.

Sevgiler

Cabbarcan

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Zaten hayatla dalga geç, hayat bir oyun. Ama işte gereğinden fazla dalga geçilince game over olabiliyor ansızın. :P