SDN bu Yasadışı Paylaşım Değil mi?

SDN bu Yasadışı Paylaşım Değil mi?

• Evet Yasadışı

Kullanılan: 6 27.3%
  • Hayır Değil

Kullanılan: 14 63.6%
  • Ben Anlamam Büyüklerim Bilir!!!

Kullanılan: 2 9.1%

• Kullanılan toplam oy
    22

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Arkadaşlar bu günden beri Şebnem Ferah'ın yeni albümünün tüm parçaları VİDEO adı altında forumda paylaşılıyor...

Ama bu videoların MP3 e çevirilmesi dakika sürmüyor... Ve bunun yolu da zor bir şey değil... Heleki bir Teknoloji forumunu takip eden biri için hiç zor bir şey değil...

Peki bu YASADIŞI değil mi?

Yani direk MP3 paylaşmak yasak ama işi bilen için el altından MP3 dağıtmak serbest...

Eski parçalar eski videolar ya da Video klipler tamam ama daha klibi bile çekilmemiş Şarkılara iki tane resim montaj yapıp Video diye paylaşmak bence YASALARIN ARKASINDAN DOLANMAK...

Bu yapılanı ben doğru bulmuyorum...

Ya siz?

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Bir sanatçı arkadaşım daha albüm çıkmadan şarkısını foruma eklememden memnun olmuştu.

Yasadışıysa bu herkes için böyle olmak zorunda.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
bu aynı zamanda onlar için reklam. bunu da düşünelim bence :)

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
youtube gibi sitelere şarkıların sahibi tarafından eklenmiş ise klipler yine youtube imkanları ile paylaşılmasında bir sıkıntı olmayacaktır. fakat 3. kişiler tarafından televizyonlardan kayıt edilip yayınlanan videoların yasal olacağını sanmıyorum. yinede iyi bilen bir arkadaşın bilgilendirmesine muhtaç bir konu gibi bu.

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
facebook'a eklediğim bir videonun fonunda çalan müziğin telif hakları var gerekçesiyle yayınlanmasına izin vermedi

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Arkadaşlar sevdiğiniz sanatçının reklamını yapın tamam da...

Hazırlarsın TEK BİR VİDEO VE BÜTÜN PARÇALARIN NAKARAT KISIMLARI OLUR SADECE kimse bunu Mp3 e çevirmez ve tanıtım da yapılmış olur insanlar bir fikir edinir...

Ama daha klibi bile çıkmamış parçanın videosu diye çok rahat bir şekilde MP3 e çevrilmesi uygun değil...

Ya da videoları Yarım koyun... Maksat tanıtımsa en güzel tanıtım Hem dinleyiciye fikir veren hem de Sanatçıyı koruyan tanıtımdır...

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Daha klibi çekilmemiş şarkılar radyolarda çalıyor, hepimiz biliyoruzkii radyodanda kayıt yapılabiliyor, bu konudada bir önlem alınabilirmi.

Lütfen arkadaşlar biraz daha anlayışlı olalım, paylaşılan videolar artniyetli olarak paylaşılmıyor.

hussmen

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Yasadışı olabilir ama "Benim memurum işini bilir" :mrgreen:
Olaya çok boyutlu bakmak lazım. Zaten isteyen istediği albümü veya şarkıyı google amcadan aratıp bulabilir. Teknolojiyle iç içe olan birininde gidip yeni çıkan bir albüme para verip alacağını zannetmiyorum. Ayrıca bu şarkıcılarında bir anlamda reklamı yapılmış oluyor, sonuçta ne kadar dinlenirse o kadar reklamı yapılmış oluyor. Bence artık şarkıcıların "Albüm satıp para kazanmak" gayesinden vazgeçip; konser, gösteri gibi şeylerden para kazanma mantığla hareket etmeleri gerekir !
Haksızmıyım ? :mrgreen:

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Arkadaşlar sevdiğiniz sanatçının reklamını yapın tamam da...

Hazırlarsın TEK BİR VİDEO VE BÜTÜN PARÇALARIN NAKARAT KISIMLARI OLUR SADECE kimse bunu Mp3 e çevirmez ve tanıtım da yapılmış olur insanlar bir fikir edinir...

Ama daha klibi bile çıkmamış parçanın videosu diye çok rahat bir şekilde MP3 e çevrilmesi uygun değil...

Ya da videoları Yarım koyun... Maksat tanıtımsa en güzel tanıtım Hem dinleyiciye fikir veren hem de Sanatçıyı koruyan tanıtımdır...

doğru söylüyorsun aslında. ama bi noktada sanatçıların da işine geliyor sanırım bu durum.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
youtube'a lisans konusunda bir yasak konulamadığına göre
ve bu hizmet de youtube'dan aınabildiğine göre şimdilik yasaldır.

Benzer şekilde TV kartları yada PVR özellikli uydular ile TV'den de kayıt yapılıp MP3'e çevirlebilmektedir.

Bu konularda esas söz sahibi Müyap Youtube'a yasak koymadığı sürece yasaldır, youtube mahkeme kararıyla yasadışı kabul edilene kadar paylaşımlar da yasaldır.

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Yasadışı felan diyorlar ama Röportajlara gelince yok 1 milyonere tıklandım :d yok 2 milyonkere tıklandım demeyi biliyorlar:D

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Arkadaşlar yapmayın Allah aşkına sanki bilmiyormuşsunuz gibi...

RADYOLAR Ulusal ya da Yerel olma durumuna göre MÜYAP a TELİF ÜCRETİ ÖDÜYOR...

SDN bunun için MÜYAP a TELİF ÖDEYECEK Mİ?

Radyo ile aynı mı?

Köyümün resimleri için bir slayt hazırlamıştım...
2 hafta geçmedi Youtube Bana Mail gönderdi...
Videolarınız içinde birini telif haklarını ihlal ettiği saptanmıştır...
Lütfen videoyu kaldırın kaldırmazsanız biz kaldıracağız ve İlgili Müzik Şirketi talep ederse hakkınızda dava açılacaktır deniyordu...

Şu bildiğiniz Alışveriş Merkezleri var...

Onlar Alışveriş Merkezlerinde Müizk yayın yapmak için MÜYAP a ne kadar para ödüyorlar yıllık biliyor musun?

Alışveriş Merkezinin metrekaresi üzerinden hesap ediliyor bunlar...

İsteyen İstediği gibi öyle müzik dinletemez Telif Haklarına göre...

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Ben radyolar kaçak şarkı çalıyor demiyorumki, videoyu mp3 çeviren adam radyodan çalan şarkıyıda alır istediği gibi paylaşır hadi önle bakalım.?

Eğer yayınlanan videolar ile ilgili bir telif uyarısı gelir ise yönetim olarak tabiki gerekeni yaparız.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Video Her Şekilde Yayınlanabilir Kliplerine Para Harcayıp Yayınlatıyolar

Videolar Mp3 e Çevirmek Bunu Dağıtmak Tamamen Kullanıcının Sorumluluğundadır

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
Ben radyolar kaçak şarkı çalıyor demiyorumki, videoyu mp3 çeviren adam radyodan çalan şarkıyıda alır istediği gibi paylaşır hadi önle bakalım.?

Eğer yayınlanan videolar ile ilgili bir telif uyarısı gelir ise yönetim olarak tabiki gerekeni yaparız.

kaydedilmesin diye şarkıların olmadık yerlerinde konuşurlar yada bilmemne fm diye reklam yaparlar

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Yasal tabiki biz burda müzikleri satmıyoruz herhalde..

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Arkadaşlar ben ÖNERİ yaptım...

Gerçekten Sevdiğimiz Sanatçının Albümünü tanıtmak istiyorsak...

Tüm parçayı yayınlamak yerine Yarım yayınlayalım.... Önemli Nakarat kısımlarını verelim...

ya da Tek bir Video hazırlayalım...

Bütün parçaların önemli bölümleri yer alsın sadece...

Bakın Örnek Youtube da benim Eklediğim bir Video...

http://www.youtube.com/watch?v=RBfkCU0oeFw

---------- saat 00:12 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:11 eklenmişti ----------

:hammer::hammer::hammer:

O zaman Korsan MP3 de paylaşalım ne de olsa SATMIYORUZ... :P

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Torrent davetiyeleride aynı hesaba geliyor o zaman

Burda videoyu mp3 e çevriliyorda Torrent davetiyesi ile direk indiriyor şarkıyı

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Paylaşılan Videolar Youtube Tarafından Hatta Sahibi Tarafından Reklam için yüklenmiş Videolardır Bunda bir Art Niyet yok Veya Sahtekarlık Sen bu Sekilde anlıyorsan Dicek bisey yok Emin Ol Burdaki Modlar OKadarda Cahil Değiller.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
bu görüşle çoğu videoyu dinleyemez izleyemeyiz youtube'dan :)
sadece mp3'e çevirmekle olmuyo yasadışılık.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Paylaşılan Videolar Youtube Tarafından Hatta Sahibi Tarafından Reklam için yüklenmiş Videolardır Bunda bir Art Niyet yok Veya Sahtekarlık Sen bu Sekilde anlıyorsan Dicek bisey yok Emin Ol Burdaki Modlar OKadarda Cahil Değiller.

Tamam Büyük reis MODLARIMIZ herşeyi bilir biz CAHİLİZ ( Senin İfaden)

Demek ben bilmiyorum ama Şebnem Ferah ın Müzik Şirketi PASAJ kendisi bu videoları hazırlayıp tüm parçaları aynı günde albümle beraber piyasaya sürdü?

Pasaj Müzik'e e mail atalım onlar bu konuda ne diyecek?

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89

bu nasıl bir mantıktır yahu
biz ne diyoruz siz ne diyorsunuz
şaka falan yapıyorsunuz galiba istiyorsanız bütün albümü yayınlayalım nasılsa para kazanmıyorsunuz.
yasaları bir tek albümü illegal satarak ihlal etmezsiniz yukarıdaki mesajları okuyun bir zahmet kimse bir şey satıyorsunuz demiyor.
telif haklarının ihlalinden bihabersiniz sanırım