Schalke'den Drogba İddiası

gs_kadir

Profesör
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
4,263
Reaksiyon puanı
8
Puanları
218
Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile İstanbul'da karşılaşan Schalke 04, sarı-kırmızılıların yıldızı Didier Drogba'nın lisansında sorun olabileceğini iddia etti.


957953-15731330-640-360.jpg


Schalke 04'ün resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Didier Drogba'nın Şampiyonlar Ligi'nde geçerli lisansa sahip olmadığı iddiaları var. Schalke olarak hukuksal konumumuzu korurken, bu iddiayı kontrol etmekteyiz" ifadelerine yer verildi.

Drogba, Çin kulübü Şanghay Shenhua'nın kendisine yapması gereken ödemelerde sıkıntı olduğu gerekçesiyle sözleşmesini tek taraflı feshedip Galatasaray ile anlaşmaya varmıştı.

Fildişi Sahilli yıldızın lisansı 12 Şubat'ta Türk Futbol Federasyonu'na iletilmişti. Drogba sarı-kırmızılılar ile çıktığı ilk maçta Akhisar filelerini havalandırmayı başarmıştı.

http://tr.eurosport.com/futbol/sampiyonlar-ligi/2012-2013/sampiyonlar-ligi-schalke-den-drogba-iddiasi_sto3632999/story.shtml

FC Schalke 04 ‏@s04
Es gibt Zweifel an einer gültigen Spielerlaubnis für #Drogba in der@ChampionsLeague. Der #S04 wahrt seine Rechtsposition und prüft dies.
 

mustang

Dekan
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,662
Reaksiyon puanı
34
Puanları
228
Saçmalama Schalke...!
Zaten Galatasaray bu Futbulcunun isimini FİFA'ya bildirmiyor mu?
Bir sorun olsa oynayamazdı değil mi?
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Son son dakika: Aldığı beraberliğe bile güvenemeyen Schalke 3.5 attı. Schalke 3.5 olarak takımın adını kurul kararıyla değiştirme kararı aldılar. Belki Drogba itirazımızdan sonuç çıkar da 04 adımızı koruruz dediler
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,455
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
Irmak Kazuk ‏@irmakkkazuk
Ali Durust: Fifa, gecici lisansi TFF'yr gonderdi. TFF, Uefa'ya gecici lisansin kullaniminda onay talep etti ve Uefa da, hem GS ++

Irmak Kazuk ‏@irmakkkazuk
++ hem de TFF'ye "gecici lisansin kullaniminda tarafimizca engel yoktur" ifadesiyle onay yazisini yolladi. Yani bu konuda problem yok. ++

Irmak Kazuk ‏@irmakkkazuk
++ Gecici lisans ne zaman "kalici" olacak sorusunun cevabi da: Shangai ve Drogba arasinda bir dava sozkonusu. O dava sonuclanana kadar ++

Irmak Kazuk ‏@irmakkkazuk
++ gecici lisans kullanilacak. Dava sonuclaninca lisans kalici olacak. Dava da iki taraftan birinin tazminat odemesiyle son bulacak. ++

Irmak Kazuk ‏@irmakkkazuk
++ Yani isin o tarafinda da bir engel yok.

Irmak Kazuk ‏@irmakkkazuk
Onu da ekleyelim. Ali Durust: Drogba'nin adi Uefa'ya 1 Subat'tan once bildirdik.
 

aagkn

Profesör
Katılım
9 Ocak 2011
Mesajlar
2,163
Reaksiyon puanı
3
Puanları
218
UEFA'nın 28 numaralı sirküleri öyle diyor! "Drogba'da sıkıntı yok"

Galatasaray – Schalke 04 karşılaşmasının ardından Alman ekibinin gündeme getirdiği ve Türkiye’nin yüreğini hoplatan Drogba iddiası konusunda Sporx.com sarı-kırmızılı camiayı rahatlatacak belgeye ulaştı…

Alman ekibi Drogba’nın hukuken oynatılamayacağı iddiasında bulunmasına karşılık, UEFA’nın 18 Mayıs 2012’de yayınladığı 2012-2013 yılı Avrupa Kupalarında Futbolcu Uygunluğu ile ilgili sirkülerine göre Drogba’nın oynamasında bir sayınca olmadığı ortaya çıktı.

UEFA’nın 28 numaralı sirkülerinin 8. Maddesinin c bendine göre bir futbolcu FİFA futbolcu statüsü komitesinden geçici lisans alması halinde oyuncunun Avrupa kupalarında oynamasında bir sakınca olmadığını söylüyor.

İşte ilgi madde:

"FIFA Oyuncu Statü Komitesi ve ülke federasyondan geçici lisans alan bir oyuncunun oynatılmasında UEFA herhangi bir yaptırım uygulamaz."

Alman kulübü Schalke, UEFA'ya yapacağı itirazın çıkış noktası; Didier Drogba'nın gecici lisansının futbolcu listesinin teslim tarihi olan 1 Şubat tarihinden sonra verildiği yönündeydi.

Ancak Galatasaray, Didier Drogba için yaptığı başvuruyu 28 Ocak'tan önce yapmış ve FIFA'dan gelecek olan gecici lisansı beklemeye başlamıştı.

Drogba'nın gecici lisansının çıkması için 28 Ocak'tan önce başvuru yapan sarı-kırmızılı kulüp, kısa bir süre içerisinde de FIFA'dan gelen cevap ile rahat bir nefes almıştı.

Didier Drogba konusuna bir benzer örnek de Fenerbahçe'nin Diego Lugano'yu transfer ettiği dönemde de yaşanmıştı ve UEFA, Uruguaylı futbolcunun Avrupa'da oynamasına izin vermemişti ancak daha sonra değişen talimatlardan dolayı Lugano, Avrupa'da oynayabilecek duruma gelmişti.
HABER - Batuhan OLKAN

Kaynak
 

ibrhma

Profesör
Katılım
9 Temmuz 2009
Mesajlar
1,324
Reaksiyon puanı
10
Puanları
218
Schakle'liler saçmalamışlar...!!!
 

SwateR

Rektör
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,200
Reaksiyon puanı
662
Puanları
3,293
Konum
Bursa
Daha futbolun, trasnferin kurallarını okuyup bilmeden şampiyonlar ligine alıyorlar birde böyle takımları.

Rezil ettin kendini Schalke :)
 
Üst