Scart uydu alıcıları tek başına yeterli mi ?

efnandiren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar.

Odamda tüplü televizyon var televizyonun arkasına sadece scart uydu alıcısını takınca yayın gelir mi ya da başka bi kurulum mu yapmam gerekir ?

Teşekkürler.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Farklı bir kurulumu yok çanaktan gelen kabloyu alıcıya takacaksın alıcıyıda televizyona bağlayacaksın bu kadar, alıcının içinde kanallar yüklüdür yani çanakta bir sıkıntı yoksa başka bir ayar yapmana gerek yok. Tabi arada yeni kanallar eklenmesi için tarama yapabilirsin istersen.

efnandiren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çanak eskiden digitürke bağlıydı onun için bi çanak işlemi gerekiyor diye duymuştum ne derece doğru bilmiyorum bilginiz varmı ?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
digitürke bağlıydı ama ama digitürkün türksatta da kanalları var başka uydularda yabancı kanallarıda var, çanağın hangi uyduya baktığını önce bir öğrenin, diğer çatılardaki çanakların çoğunluğu aynı yöne yani türksata bakar onlara bakarak anlayabilirsiniz. Yada olmadı bir uyducu çağırı ayarlattırabilirsiniz. Ama her halükarda uydu alıcı o çanaktan kanalları gösterecektir artık hangi uydu yüklüyse.

efnandiren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Baktım çanağa diğerlerinin tersine bakıyor :) bi uydusu çağırıp hallettiricem teşekkürler

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Digitürk Eutelsat W3 uydusuna çevirilidir :D Çanağı koyduğun yerden tv görünüyorsa kendinde deneme yanılma ile ayarlayabilirsin :D

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Baktım çanağa diğerlerinin tersine bakıyor :) bi uydusu çağırıp hallettiricem teşekkürler

ters bakıyorsa arkadaşında dediği gibi Eutelsat uydusuna ayarlıdır. Uğraşsan yaparsın ama anlamıyorsan en iyisi uyducu çağırmak iyi pazarlık yap fazla para verme zaten cihazla ayarlayacağı için 10 dakkasını almaz.

efnandiren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Valla uydu işlerinden hiç anlamadığım için çağrıcam adamı :) şimdi araştırdım 25 tl ye yapıyolarmış bu fiyat o iş için uygun mu ?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
25 lira çok çünkü sıfırdan çanağı takmayacak sadece olan çanağı türksata çevirecek alette. Adam 25 isteyebilir tabi ama pazarlık yap anlaş öyle çağır :)

hakan1987

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bence bozulma sıkıntısı olmayacagı ıçın az kurcala :D
çevır canagı halledemezsen çagır ustayı

efnandiren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bide şöyle bi sıkıntı var bu çanak eskiden salondaki tv ye bağlıyıydı kablosuda odama uzanmaz yeni bi kablomu almak gerekir yoksa bu kabloyu uzatabilirmiyiz ?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
ucu konektörlü kablo alınıp ek yapılabilir yada çanaktan yani lnb'den yeni kabloda çekilebilir keyfinize kalmış.