Scanning and repairing disk D:

Fabiix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bu hatayı aldım ve zamanla kendi halletti sorunu ve açıldı bilgisayar ama D diskim yavaşlamış gibi hissettim bunu anlayabileceğim bir program veya yapmam gereken bir ayar var mı ?

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,243
Bu hatayı aldım ve zamanla kendi halletti sorunu ve açıldı bilgisayar ama D diskim yavaşlamış gibi hissettim bunu anlayabileceğim bir program veya yapmam gereken bir ayar var mı ?
Bad Sector oluşmuş olmalı. AIDA64 programı ile S.M.A.R.T değerlerini kontrol edin.

Fabiix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Böyle sonuçlar çıktı . İnternette bir arama sonucu HD TUne Pro diye bir programı duydum önerirmisiniz kullanmamı.
Ekran Alıntısı.PNG

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,243
Böyle sonuçlar çıktı . İnternette bir arama sonucu HD TUne Pro diye bir programı duydum önerirmisiniz kullanmamı.Ekli dosyayı görüntüle 105888
Evet, HDD bozulmuş. SSD alma zamanı gelmiş demek oluyor. Onarmanın yolu yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Böyle sonuçlar çıktı . İnternette bir arama sonucu HD TUne Pro diye bir programı duydum önerirmisiniz kullanmamı.Ekli dosyayı görüntüle 105888
Öneririm ama AIDA64 güncel. HD Tune Pro 2017'de öldü.

Fabiix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Evet, HDD bozulmuş. SSD alma zamanı gelmiş demek oluyor. Onarmanın yolu yok.

Öneririm ama AIDA64 güncel. HD Tune Pro 2017'de öldü.
Harddiski takalı 1 hafta olmadı aldığım yere garantiye göndereceğim kullanıcı hatası demezler her halde.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,243
Bilgisayarda zaten m.2 ssd var bunu dosyaları tutmak ve düşük oyunları kurmak için kullanıyorum ssd almanız lazım derken hızdan başka bir nedeniniz varsa söyleyebilir misiniz.
Şifreleme teknolojileri vs. de var tek hız değil çünkü. Ayrıca hiç hız kaybı yaşamazsınız. :)

Bilgisayarda zaten m.2 ssd var bunu dosyaları tutmak ve düşük oyunları kurmak için kullanıyorum ssd almanız lazım derken hızdan başka bir nedeniniz varsa söyleyebilir misiniz.
Birde HDD gibi böyle bozulmuyor kolay kolay.

Son düzenleme: